terug naar: main page        
   

Rol van mijn ouders bij de bevordering van Disneyland

door William McGaughey, Jr.

Hoe American Motors sponsorde de Disneyland tv-show:

Een commissie werd bij American Motors Opgericht aan de volgend jaar de reclame budget te bepalen. Papa Was de voorzitter. Vertegenwoordigers van de verschillende divisies van AMC plus het reclamebureau waren op de commissie. Papa, als assistent van George Romney's, was het vlees. Er was geen bijzondere atteint consensus op deze vergadering. Sommigen wilden shows zoals de $ 64.000 vraag of anderen populair op het moment sponsoren.

Moeder had gezien een lijst van de voorgestelde shows. Disneyland, haar neer op de lijst van ongeveer 20 shows, opgewonden. Dad Overeengekomen met haar enthousiasme voor deze show. Dus, zonder verdere Top vergaderingen van het comité, papa gewoon aanbevolen dat AMC sponsoren Disneyland. George Mason, AMC voorzitter eens met deze beslissing, mede omdat Walt Disney had geproduceerd een soort film over de visserij. Mason was een fervent milieubeschermer, actief in de Ducks Unlimited. Mason Overeengekomen om op Disneyland's eerste show. Echter, een paar Mason overleed weken voor deze show werd uitgezonden. George Romney, nieuwe voorzitter AMC, stapte in. Romney's plek op Disneyland was zijn eerste nationale blootstelling.

De meeste tv-critici gaf Disneyland Goede cijfers. Echter, de Detroit criticus gepand het. Na deze man artikel verscheen, de sales manager voor de Hudson divisie - een man genaamd Vanderzee - Cam in het kantoor van papa's en kauwde hem uit voor het plegen van het bedrijf om een verliezer. Disneyland Ging er naar TV's sensatie van het jaar worden. Kinderen vonden het geweldig. Davy Crockett starring Fess Parker Was een nationale rage. De McGaughey kinderen werden gefotografeerd met Parker dragen Zijn coon-skin cap.

***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** *****

Een foto werd genomen van William McGaughey met Roy Disney en Walt Disney op 12 juli 1954. Joe Reddy van Walt Disney Productions schreef het volgende over deze foto:

Het verzamelen voor een drie dagen onderhandelen met Walt Disney en ABC ambtenaren, Vertegenwoordigen sponsors 20 topfunctionarissen van agentschappen en hun komende Disney's "Disneyland" serie voor ABC kwamen uit het hele land in de Disney Studio's in Burbank (Californië). Doel van de succesvolle conclaaf was om een ??scherm voor zakelijke presentaties op de tv-serie te stellen, af te ronden participatieprojecten in de $ 9.000.000 "Disneyland) Orange County (Californië) amusementscentrum Toward ict opening volgend jaar, en het opstellen van een algehele promotie programma voor Beide operaties . "Disneyland" TV wordt gesponsord door American Motors Corp. (Nash Motors - Kelvinator - Hudson Motor Car Co.), American Dairy Association en Derby Foods, Inc.

Roy Oliver Disney, president van Walt Disney Productions, William H McGaughey, assistent van de executive vice president, Nash-Kelvinator Corp., "Disneyland" TV co-sponsor, en Walt Disney-chat tijdens een receptie voor de ambtenaren in de studio.

 

Nog een foto: George Romney, Joanna McGaughey en William McGaughey (van links naar rechts) te genieten van het moment waarop de Disneyland serie begon in 1955. George Romney, voormalig AMC executive vice president, was toen voorzitter van American Motors. Een pitchman voor American Motors 'Rambler auto in Disneyland tv-commercials, Romney est devenu later gouverneur van Michigan en een presidentskandidaat.

***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** *****

De opening van Disneyland:

Walt Disney Co. was een tekort aan geld die nodig is om Disneyland pretpark te openen. Hij verzocht sponsors van de tv-show om te investeren in dit nieuwe project. Disney ingenieurs HAD Beens werken met experimentele film Technische. Ze ontwikkelden een techniek van het gebruik van veertien camera's tot 360 graden van het landschap te schieten. Dat Disney Voorgestelde AMC sponsort een tentoonstelling in Disneyland met behulp van deze technologie. AMC Overeengekomen. De tentoonstelling was "Circarama" genoemd. Het toonde jaar AMC omdat reizen door de woestijn naar Las Vegas --Andere en interessante plekken. Bezoekers die zich in een ronde kamer kon kijken naar de "vensters" aan alle kanten bekijken van het landschap in beweging.

Er was een speciale één uur durende show op de Amerikaanse Broadcasting systeem op de zondag voor het Disneyland Park ouvert. De show opgenomen getuigenissen van beroemdheden die op bezoek waren het Park. Twee van de beroemdheden Waren Marjorie Main, papa's neef, en Art Linkletter, papa Wie had gekend sinds Linkletter deed zijn populaire radio-uitzending vanuit Detroit Tijdens de 1946 Automotive Golden Jubilee. (Papa Was publiciteit voorzitter voor dat evenement.) Een zwervende uitstellen Zou de celebrity interview op deze manier: Q: Wat vind je van deze plek? A: Het denken dat het geweldig - geweldig!

Moeder en papa werden uitgenodigd om verwachten dat de voorvertoning van de opening van het park, samen met --Andere speciaal genodigden. Op voorwaarde dat de Disney vervoer. Moeder en papa eerst naar Cincinnati waar er waren vergezeld door vier personen --Andere comprenant un vertegenwoordiger van Gibson wenskaarten. Vanaf daar vlogen ze door prive-vliegtuig naar Los Angeles. George Romney later trad ze daar.

Er was een kunstmatige rivier in Disneyland bezoekers neer qui kon reizen met de boot. Aan het Disneyland preview, pa en ma waren uitgenodigd om deel te nemen Roy Disney, het bedrijfsleven het hoofd van de Walt Disney Co en Robert Kintner en --andere Inclusief Goldenson, hoofd van ABS. Pa en ma zaten op beide zijden van Roy Disney Tijdens de boottocht. Ze herinneren Goldenson proberen proberen om opzij elleboog één of l'autre n Dat Kon hij zitten naast Roy Disney.

Disney Mits gratis drank voor alle genodigden. Dad's chauffeur, die er werkten in de afdeling verkoop bij Hudson, hadden een beetje te veel te drinken en was duidelijk op geen enkele vorm te rijden op de terugreis. Dus, papa reed terug door een onbekend gebied in Los Angeles en later keerde de auto.

George Romney en papa waren gastheren van de opening van de tentoonstelling Circarama ouvert qui op 8:00 op de preview-dag. Een lijn van mensen die zich aan de deur waren. Dad gespot Frank Sinatra en uitgenodigd _him_ in. Een zwarte man met Sinatra was opknoping terug. Dad _him_ uitgenodigd om binnen te komen, ook. Deze man bleek te zijn Sammy Davis Jr. Na het bekijken van Circarama, Sinatra opmerkte Dad dat dit de ultieme bewegende beelden.

AT & T opgepikt Circarama na-AMC boog uit. Later maakte deze technologie ter beschikking van de U.G. Overheid voor een tentoonstelling aan de wereldtentoonstelling van 1958 in Brussel.

Disneyland was de eerste van de grote pretparken in de Verenigde Staten. Anheuser-Busch later ouvert een in de buurt van Tampa, Florida. Michael Jackson, de popzanger, hebben de opening van Disneyland als één van de grootste evenementen van de geschiedenis.

***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** *****

William McGaughey, Sr. ontmoet Frank Sinatra in Disneyland: van jaar Artikel door William McGaughey in de Pike County Dispatch, 20 mei 1998

"Ongelooflijk, Frank Sinatra Leek nerveuzer dan ik Tijdens onze eerste en enige bijeenkomst in het oorspronkelijke Disneyland.

De zanger val uit de gratie en dalende populariteit ict in het vroege stadium Was Die zomer van 1956. Bij toeval zag ik _him_ net buiten het American Motors tentoonstelling van qui Ik was in het kantoor. Frank Was vingeren de knop op de voordeur, voorzichtig met een gewicht van de beslissing om te gaan. À zoon schijnbare opluchting ik uitgenodigd _him_ in. Toen riep ik uit een zoon zwarte metgezel Wie was heimelijk --Andere ingangen naar AMC Circarama, de 360-graden film scherm te verkennen. Het was natuurlijk, Frank's schoot pal, Sammy Davis Jr.

Ik aussitôt nodigde de twee gasten te ontmoeten George Romney, voorzitter, voorzitter en CEO van American Motors, die van op de prognoses die we scherm dat was rond de hele kamer gewikkeld zien en stond op het punt om te worden ingevuld door Nash en Hudson auto's weven in en uit de straten van Las Vegas.

Een elektricien Vertelde ons que la laten zien op het scherm stond op het punt te beginnen. Negentien aparte camera's werden gecoördineerd na que la oog voor het eerst zag de nieuwe Detroit modellen vooruit, toen waren ze getoond in uitzicht kant, en ten slotte de camera gevangen aanblik van achterbumpers als de foto's gaf manier om de schilderachtige hotels en wolkenkrabbers van Vegas, qui eerder was geworden van de cursus voor de magere jongen uit Hoboken.

Wanneer de 10-minuten durende presentatie Circarama werd voltooid, Sinatra gaf Zijn uitspraak. Hij wendde zich tot de heer Davis en zei: 'Dit is de golf van de toekomst. De enkel scherm film is verouderd en toekomstige films zullen deze opwindende nieuwe technologie te gebruiken. '

Hij had het mis, natuurlijk. Behalve voor wereldtentoonstellingen, zoals de komende één in Brussel, en in het bijzonder Geregeld voorstellingen om omvangrijke publiek, Circarama was te duur om te werken.

Toch Zijn woorden waren bemoedigend en ik voelde me enigszins Redeemed Dat mijn Big Boss Romney had aanvaard mijn aanbeveling om de zware huurprijs te betalen voor Disneyland tentoonstellingen."

 

***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** *****

Uit een brief van William McGaughey een zoon van haar op 11 mei 1996:

"Eind juni 1954, ik was op een reeks vergaderingen in de Disney studio's, dan in Burbank, Californië, om te overleggen over de aanstaande Disney TV Production qui American Motors hadden afgesproken om te sponsoren op de ABC-netwerk.

Tijdens een koffiepauze, vroeg ik Walt Disney als ik kon-heb een gesigneerd exemplaar van één de zoon stripfiguren voor mijn kinderen. Hij vroeg me de namen en leeftijden te noteren. Daarna ging hij in zijn kantoor, terug met vier cartoons, keurig ingelijst, en, denk ik, allemaal gesigneerd. Waren de cartoons van Mickey, Dumbo, Sneeuwwitje, en, terwijl mijn geheugen hapert, geloof ik zou-have-been L'Autre van Dopey, een van de dwergen in Snow White, voor broer David.

papa"

***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** *****

Andy en Bill McGaughey ontmoeten NBC president, Robert Kintner, en later andere New York media cijfers:

Robert Kintner Was de ABC executive Wie was de Disneyland tv-show American Motors Bevordering toen zij besloot te sponsoren. Andrew en William McGaughey, Jr. beiden werkten in New York City in de zomer van 1960. Tegen die tijd, Robert Kintner was verhuisd naar NBC en Word ict president.

William McGaughey Sr. gaf Zijn klinkt een lijst van personen in New York wie ze zou willen contacteren. Andrew McGaughey gecontacteerd Kintner. De twee broers werden uitgenodigd om de NBC-president in zijn kantoor in het Rockefeller Center te voldoen. William McGaughey, jr. naïef vroeg Kintner als tv-shows ooit geprobeerd om een ??aantal soorten mensen gecast als helden of schurken. Antwoordde Kintner ontkennend. Aan het einde van hun gesprek, Kintner offert de twee broers een paar kaartjes voor de Jack Paar Show, later genaamd Verlopen de 'Tonight Show'. Ik was nooit gezien, ze onverstandig Afgewezen het aanbod.

Enkele jaren later, hun zuster, Margaret, was een klasgenoot van Randy Paar, de dochter van Jack's, op de Masters School in Dobbs Ferry, New York. Jack Paar werd gezien video-opnamen van zijn dochter middelbare school diploma-uitreikingen. In de zomer van 1964 bezochten Randy Paar Margaret aan de McGaughey's ouderlijk huis in Milford en namen een kanotocht vijf mijl langs de rivier Delaware met Margaret, Bill McGaughey, Jr en zijn college kamergenoot, Bill Rieder.

Een andere media figuur, Don Hewitt, Who Geproduceerd CBS "60 Minutes" Woonde op de Sámi verdieping (de 21e) als de McGaugheys op East 86th Street in New York. William McGaughey, Sr. vaak tegengekomen Hewitt in de buurt van de lift terwijl hij de familie collie hond, Brigadoon, voor een dagelijkse wandeling in het park in de buurt van Gracie Mansion of andere gelegenheden.

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

 

terug naar: main page            


COPYRIGHT 2017 BillMcGaughey.com - Alle rechten voorbehouden
http://www.billmcgaughey.com/disneylandk.html