naar: persoonlijke verteller

Mij en de Fords 

deel I

In de late jaren 1940, toen ik een 9 of 10 jaar oud was, mijn moeder stuurde mijn broer en mij om een ??dansles bij de Grosse Pointe Yacht Club op het meer van St. Clair in Grosse Pointe, Michigan. De klasse werd uitgevoerd door een vrouw genaamd Annie Ward Foster. Gekleed met witte handschoenen, werden we geleerd stijldansen.

Onder de in deze klasse voor jongens en meisjes waren de twee dochters van Henry Ford II, hoofd van de Ford Motor Company. Ze waren Charlotte en Anne Ford. Ik herinner me dat Charlotte in het bijzonder als zijnde vrij vocale en assertief.

Ik woonde Detroit University School, een all-boy school, van 5 tot 9 graden. De school is gevestigd in Grosse Pointe Woods op Cook Road. Tegen de tijd van 9 waardering (1954-1955), had deze school gefuseerd met een all-girl school, Grosse Pointe Country Day, zodat we zowel jongens als meisjes in de klassen gehad. Ik denk dat ik herinner me Charlotte Ford als een van de 9e klas vrouwelijke studenten, maar weet het niet zeker. Ik betwijfel of we ooit sprak.

Later dat jaar mijn familie verhuisde naar Bloomfield Hills, Michigan, een voorstad ten noorden van Detroit Ik woonde 10e klas op Bloomfield Hills High School en was een internaat student aan Cranbrook School in Bloomfield Hills voor de 11e en 12e rangen Mijn banden met Grosse Pointe werden grotendeels gesneden .

Dan ging ik naar Yale University bij te wonen voor de universiteit. Echter, ik ging van Yale in het midden van mijn junior jaar, omdat ik dacht dat ik had insufficiente levenservaring goed gebruik van die mogelijkheid te maken. Ik wilde iets buiten de school ervaren.
In plaats van het hebben van een uitdagende en nuttige ervaringen, bleef ik thuis bij mijn ouders op 131 Guilford Road in Bloomfield Hills voor een groot deel van 1961. Nicolas Bosquet, zoon van de president van de Noord-Amerikaanse dochteronderneming van Renault, woonde met ons voor een tijd. Ik denk dat ik bracht een groot deel van mijn tijd onthouden poëzie.

In de zomer van 1960, Charlotte Ford had een debutante partij die BEC vernieuwing beroemd over de hele wereld. Ik denk dat iedere vader, Henry Ford II, bracht $ 250.000 op. Dan, in 1961 Anne Ford had elke partij, niet zo rijkelijk als elke zus, maar nog steeds indrukwekkend. Nu een full-time inwoner van Michigan, wilde ik een gast. Mijn moeder regelde het. Nicolas Bosquet bij dit evenement met mij op 19 juni 1961 gehouden.

Ik reed naar Grosse Pointe met Nicolas alleen stalled te worden in de file als we het huis naderden. Uiteindelijk kreeg ik uit de auto en smeken rondlopen om te zien wat er komen er gebeurde. Iemand riep mijn naam als ik liep door de lijn van de auto's. Het was George Romney, baas van mijn vader in American Motors en later gouverneur van Michigan. Maar ik had geen informatie over de waarde met hem te delen over de zich ontvouwende gebeurtenissen.

De partij zelf was voordat we aankwamen, was nogal kwistig. Ik denk dat zangeres Ella Fitzgerald werd ingehuurd om de gasten te vermaken. Ik herinner me het zien van Henry Ford II, die een beetje aangeschoten leek tijdens het maken van een aankondiging voor de gasten. Ik had ook een kans om kort te dansen met Anne Ford, de debutante zelf. De dans kan een minuut voordat iemand anders snijden in hebben geduurd.

Later in het jaar, misschien in september, ging ik naar München, Duitsland, om te leven. Ik was in Europa - Beieren, Frankrijk en Berlijn - tot eind 1962 of begin 1963, toen ik terug naar de Verenigde Staten en later mijn junior-jaar studies hervat aan de Yale. Ik studeerde in juni 1964 in plaats van twee jaar, Earl.

deel II

In de zomer van 1961 terwijl ik woonde bij mijn ouders in Bloomfield Hills, Michigan, werd ik uitgenodigd om een ??evenement in het huis van John Bugasan, ook in Bloomfield Hills. Bugasan en zijn dochters en hun vrienden aan het kijken een nog niet vrijgegeven is ze binnenkort te verschijnen film "Splendor in the Grass," met in de hoofdrol Warren Beatty en Natalie Wood. Dit bleek een van mijn favoriete films zijn. (De lijnen van het gedicht van Wordsworth maakte indruk op me, want ik was dan de uitgaven veel van mijn tijd onthouden van poëzie.) John Bugasan was zelf bij de screening. Hij vertelde me dat hij wist dat mijn vader (dan een vice-president van de American Motors)

John was Bugasan dan een vice-president en directeur van de Ford Motor Company. Eerder had hij een FBI-agent geweest. In de vroege jaren 1940, werd Henry Ford steeds oud en seniel. Hij vertrouwde steeds meer op een sterk bewapende assistent, Harry Bennett, om Quashie vakbonden en houden controle. Enigszins onder druk, Henry Ford draaide over de controle van het bedrijf om kleinzoon voelen in 1945.

De jonge FBI-agent Bugasan Ford onmiddellijk bracht om te helpen de controle over het bedrijf uit Harry Bennett. De taak was volbracht. De Ford Motor Company werd hersteld voor de gezondheid dan als de tweede grootste (na General Motors) auto-bedrijf in de wereld. Dit alles was gebeurt als Bugasan, de industriële-relations manager, was voor een tijd effectief tweede in bevel (na Henry Ford II) aan de Ford Motor Company.

Eén van de laatste publieke optredens van de oudste Henry Ford's - hij stierf in 1947 - was in de Automotive Golden Jubilee gehouden in Detroit in eind mei en begin juni 1946. Een gouden streep werd geschilderd omlaag Woodward Avenue in Detroit. De auto-parade met een verscheidenheid aan oude auto's volgde. Voorzitter van General Motors, William S. Knudsen, was de titulair hoofd van het evenement. George Romney van de Automobile Manufacturers Association was algemeen directeur. Mijn vader, ook op de Automobile Manufacturers Association, was de public relations directeur van dit evenement. Ik herinner me dat iedereen verkleden in klederdracht en poseren voor oude auto's erin.

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch       

 
naar: main page           naar: persoonlijke verteller
'

COPYRIGHT 2016 THISTLEROS PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.billMcGaughey.com/ford.html