BillMcGaughey.com

   naar: voorstander van kortere werktijden en humane gereguleerde handel

 

Laten we heroveren May Day

 

Wanneer de meeste Amerikanen te horen van May Day, foto ze een parade van raketten en Sovjettroepen bewegen door het Rode Plein in Moskou. Het zou moeilijk zijn om een ??vakantie als dat, gewijd aan onze vernietiging te accepteren. May Day was niet altijd zo. Eens, in feite, het was een Amerikaanse uitsluitend evenement. Dit jaar (geschreven in 1985) is de 99ste verjaardag van de oorspronkelijke May Day, de die in de Verenigde Staten plaatsvond.

De 1 mei Labor vakantie begon met de passage van een resolutie door de Federatie van de georganiseerde handel en vakbonden, een voorloper van de American Federation of Labor, die vocht voor de 8-urige werkdag. De volgende resolutie werd aangenomen bij de 1884 conventie:

"Opgelost door de Federatie van de georganiseerde handel en vakbonden van de Verenigde Staten en Canada die acht uur per juridische de arbeidskracht van mei First 1886 zullen vormen, en dat wij adviseren om de arbeidskosten Organisasi Reviews gedurende hun jurisdicties die ze zo direct Reviews hun wetgeving met betrekking tot voldoen aan deze revolutie tegen de tijd dat de naam. "

Op 1 mei 1886 - de eerste May Day - Ongeveer 350.000 Amerikaanse arbeiders in staking gegaan in het hele land, die meer dan 11.000 bedrijfsvestigingen. Als gevolg van deze actie, meer dan 50.000 werknemers kreeg een 8-urige werkdag, en nog eens 150.000 ontvangen zonder opvallend. Chicago was het centrum van de May Day agitatie, Hoewel werknemers in New York, Baltimore, Milwaukee, Detroit, en andere steden ook deelgenomen.

De Chicago staking neergeslagen een aanval door de politie nadat ze in aanraking medewerkers van de McCormack Reaper Arbeiders, in welke zes arbeiders werden gedood. Op 4 mei werd een massale bijeenkomst in Haymarket Square naar politiegeweld protesteren. Het was op deze bijeenkomst dat een onbekende persoon gooide een bom in de menigte, het die een brigadier gedood. zeven andere politieagenten en vier arbeiders werden gedood in de daarop volgende melee. De leiders van de sponsoring anarchistische groep werden voor de rechter gebracht. Vier werden veroordeeld en opgehangen wegens het aanzetten tot geweld. Verscheidene anderen werden gevangen gezet. De acht uur durende beweging werd geassocieerd met anarchistische bom gooien.

Terwijl werkgevers Tus tegenaanval werd de arbeidersbeweging een herschikking van de krachten ondergaan. De Federatie van de georganiseerde handel en vakbonden werd opgelost en de American Federation of Labor werd georganiseerd om zijn plaats in te nemen. De nieuwe organisatie uit de weg gegaan algemene stakingen, Hoewel zijn toewijding aan de kortere werkdag zo sterk als ooit was.

De American Federation of Labor plannen gemaakt voor een andere demonstratie van de meidag. Op zijn 1888 conventie in St. Louis, deze groep Besloten om plaats te slaan voor de achturige werkdag op 1 mei 1890 van een algemene staking, maar het geselecteerde één van de samenstellende vakbonden, de Carpenters en Joiners, uit te voeren op de strijd voor de hele beweging.

Nogmaals, de May Day stakingen waren een doorslaand succes voor de georganiseerde arbeid. Onder energieke leiderschap, de timmerlieden vakbond voerde een landelijke staking, moreel en financieel geholpen door andere AFL vakbonden. Toen het stof was neergedaald, had meer dan 23.000 timmerlieden in 36 steden de 8-urige werkdag won, en nog eens 32.000 de 9-urige werkdag. Het succes van deze onderneming zette de AFL naar andere bonden voor May Day stakingen te selecteren. Beoordelingen Deze strijd bleef tot ver in de 20e eeuw.

Het was in de late jaren 1880, hoewel, dat May Day Werd geïdentificeerd met de internationale socialisme. Karl Marx had constateerde met bewondering hoe de Amerikaanse 8-uur beweging 'liep met express snelheid van de Atlantische naar de Stille Oceaan, van New England naar Californië,' naar aanleiding van de afschaffing van de slavernij. Na de dood van Marx, werd de Tweede Internationale georganiseerd in Parijs op de 100ste verjaardag van de val van de Bastille. Amerikaanse afgevaardigden bracht het nieuws van de May Day stakingen om de aandacht van dit lichaam, en de volgende resolutie aangenomen:

'Het Congres beslist om een ??grote internationale demonstratie te organiseren, zodat in alle landen en in alle steden op een afgesproken dag de werkende massa's de wettelijke beperking van de werkdag zal eisen van de staat autoriteiten om acht uur ... omdat een soortgelijke demonstratie is al besloten voor 1 mei 1890, door de American Federation of Labor op zijn conventie in St. Louis, december 1888, de dag van vandaag is aanvaard voor de internationale demonstratie. '

De Europese socialisten, in tegenstelling tot de AFL, behield de algemene staking in hun Naleving van de May Day. Op 1 mei 1890, de socialisten in Duitsland, Frankrijk en andere landen toonden massaal voor de 8-urige werkdag.

In de handen van de socialisten, May Day niet langer gewoon een verzamelpunt voor de 8-urige werkdag, en verwierf een bredere revolutionaire betekenis. Werd het een jaarlijkse gelegenheid voor socialistische geleide stakingen en demonstraties van de arbeidersklasse solidariteit. De Amerikaanse vakbeweging afgewezen dat natuurlijk, en uiteindelijk verwierp de May Day traditie. Een andere vakantie, de Dag van de Arbeid, werd opgericht in de plaats.

Het momentum dat een eerdere generatie van de Amerikanen hadden in het uitbreiden van de vrije tijd verloren is gegaan. De federale wetten die de 8-urige werkdag vastgesteld en de 40-urige werkweek bestaan ??al bijna een halve eeuw, maar een verrassend aantal Amerikanen werken lange uren. Een werknemer in zeven werkt regelmatig meer dan vijf dagen in een week. Een arbeider in 10 werken van 50 uur of meer per week. Amerikanen gemiddeld twee weken van de jaarlijkse betaalde vakantie, terwijl vier of vijf weken zijn typisch in Europa.

Het is tijd om een nieuwe May Day in Amerika, een dag van vrede in plaats van oorlog te hebben. Dit kan gedaan worden door het koppelen van vrede met de dag van de oorspronkelijke thema, de vooruitgang van de vrije tijd voor werkende mensen. Het idee van een nieuwe May Day is niet om te suggereren dat een communistische systeem in de Verenigde Staten worden geïnstalleerd; het zou een beslissing voor een eerder positief dan negatief convergentie met de Russen betekenen. Positieve convergentie zou de bereidheid om een ??gemeenschappelijke basis te delen met je tegenstander te vinden.

Samenwerkingsverbanden tussen de grootmachten voor de vreedzame verkenning van de ruimte zou een gebied zijn om positieve convergentie te oefenen. Zonder geweld aan te doen onze waarden en tradities, kunnen we actief vrede door het ontwikkelen van punten van overeenstemming tussen onszelf en onze tegenstanders te bouwen.

In een korte jaar wordt de 100ste verjaardag van de staking die deze traditie begon zijn. Laten we deze gelegenheid gebruiken om onze houding ten opzichte van May Day heroverwegen. Het hebben van vertrouwen in onszelf als een vrije samenleving, kunnen we de uitdaging van vreedzame concurrentie met de Sovjet-Unie in het aantonen van de sociale en economische vooruitgang.

Twintig jaar geleden werd de historicus Arnold Toynbee, merkte op dat de Amerikanen bleek dat de wereldwijde revolutie in gang gezet bij Lexington en Concord by Reviews degenen geplaagde boeren die schoten gehoord over de hele wereld te hebben verlaten. Hij stelde de vraag: 'Kan Amerika weer aan haar eigen revolutie?' Ook werden de May Day stakingen in Chicago en andere Amerikaanse steden door werkende mensen over de hele wereld als beloften van economische vrijheid gehoord.

St. Louis Post-Dispatch, 30 april 1985, p. 3B "Laten we Herover May Day is ontstaan ??in de Amerikaanse 99 jaar geleden aan de 8-hour dag bevorderen"

 

    naar: voorstander van kortere werktijden en humane gereguleerde handel

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

     

 

COPYRIGHT 2007 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.billmcgaughey.com/MayDay.html