BillMcGaughey.com
   
naar: juridische uitdagingen
   

Een ooggetuige bij de moordzaak van Anthony London Foresta

 

tonypix

Persoonlijke verklaring van William McGaughey:

Anthony L. ("Tony") Foresta is de oudste zoon van mijn voormalige vrouw, Sheila Gorman. We zijn getrouwd op 2 januari 1995 en scheiden nog een en een half jaar later. (Opmerking: Sheila en ik zijn sindsdien opnieuw getrouwd.) Tony woonde elders op het moment van ons huwelijk. In juli 1995 schoot Tony een jonge vrouw, genaamd Annette Wilson, dood en vermoordde ze tijdens een verwarring met een groep mannen die mogelijk concurrerende bendeleden waren. Een kogel die hij in hun auto afgevuurd had, riep de auto uit en sloeg mevrouw Wilson, die er vlakbij stond. Tony was de eerste jeugd in Minnesota die als volwassene werd vermoord. Hij werd veroordeeld en veroordeeld tot 15 jaar in de gevangenis. Dit was een recordjaar voor moorden in Minneapolis, waardoor deze stad de bijnaam "Murderapolis" werd verdiend. (De man die Tony het geweer had gegeven, werd later in de dag vermoord, waardoor hij de dood werd die de record brak.)

Nadat Tony zijn zin had, werd Tony vrijgelaten. Op proef, verdiende hij woonwoninghuizen. Tony huurde een appartement in St. Paul van een mede-verhuurder en vriend en hij huurde toen van me af. Hij had binnenkort twee kinderen van een vrouw die hij ontmoette nadat hij uit de gevangenis, Bretagne Calais, was vrijgelaten. Een andere baby was onderweg toen hij opnieuw werd gearresteerd en gevangen genomen. De moeder was deze keer een inheemse Amerikaanse vrouw genaamd Cheyenne. Tony hangde toen in de Indiase gemeenschap in de buurt van het Little Earth-huisvestingsproject in het zuiden van Minneapolis. Ik begreep dat Tony een heroïneverslaving had als gevolg van het gebruik van voorgeschreven medicijnen om pijn te doden van een letsel.

eerste tekenen van problemen

Op 15 maart 2013 kwam de politie op zoek naar Tony die toen woonde in eenheid 9 van mijn flatgebouw op 1708 Glenwood Avenue in Minneapolis. Het politieverslag verklaarde: "Beambten recuderen informatie dat A1 binnen van boven was en een verdachte was in een 3 pct. Aanval met een pistool. Add'l opmerkingen zei dat hij een veroordeelde misdadiger was met een 2e graad. Moordkosten. Officieren liepen A1 en het liet zien dat hij 2 actieve verdragsgaranties had voor zijn arrestatie. Officieren reageerden op de woning en klopten op de deur en een mannelijke stem beantwoord van binnen en we kondigen POLICE aan. Een vrouwelijke stem zei toen A1 was niet binnen en riep de verhuurder, A1's moeder OT1 kwam over en kocht A1 uit het appartement en werd in de gevangenis genomen zonder incident. A1 werd na de bevestiging op de warrants geboekt. Ambtenaren werden dan geadviseerd door verzending en Off / Duty 6314 dat ze het slachtoffer in het geval niet konden vinden. REC: GEVAL SLUITEN DOOR ARREST / CITATIE. "

Op 16 juli 2013 omstreeks 15 uur sloeg een SWAT-team mijn flatgebouw op 1708 Glenwood Avenue en sloeg in de deur naar eenheid 9. Tony was toen niet thuis. Een grote zwarte SUV werd geparkeerd op Glenwood Avenue in de buurt van het gebouw. Een ambulance was in de buurt geparkeerd. Tony's moeder, Sheila, liep naar de SUV en sprak met een officier binnen. Ze zei: "Ik heb gepraat met een vriend en vertelde hem te vertellen dat Tony zich zou binnengaan." De ambtenaar werd opgewonden. Hij zei: "We hebben je gevraagd hem niet te vertellen (Tony). We zochten naar hem omdat dat Tony's leven in gevaar stelt." Hij voegde eraan toe: "We hebben een manier om dingen te doen." De opmerking betekent dat de politie haar zoon kan schieten.

Blijkbaar liet de politie een pistool zoeken omdat een andere huurder in mijn gebouw met wie Tony had geplunderd (over een ruzie tussen hun kinderen) zo gezegd had. Ondanks twee raids vond de politie nooit een pistool. Een onderzoeksbrief van 29 juli 2013 stelde dat de politie op zoek was naar (1) drugsopbrengsten, (2) gecontroleerde stoffen, (3) schriftelijke documenten, (4) vuurwapens, (5) computers, (6) (7) digitale camera's, (8) een lichtgekleurd zweethemd met donkere strepen, en (9) een veelkleurige jas, zwarte Carhartt 'style'-jas', enz.

een moord in het zuiden van Minneapolis in maart 2013

Er was blijkbaar een moord in het zuiden van Minneapolis waarbij een drugshandelaar was betrokken. Tony was een verdachte in die moord.

Het volgende artikel, genaamd "Cottage Grove man, veroordeeld tot moord in de jaren negentig, gearresteerd in het moord op Minneapolis", verscheen op 5 augustus 2013 in de Star Tribune-krant. Het leest:

"Een veroordeelde moordenaar is gearresteerd op het vermoeden dat hij vijf maanden geleden bij een dodelijke schiet van een man betrokken was bij een appartement in het zuiden van Minneapolis, meldden de autoriteiten maandag. De arrestatie van de 34-jarige man uit Cottage Grove vond plaats na 5 uur, zondag in het 4100-blok van Hiawatha Avenue S., aldus de politie.

De man wordt beschuldigd van het vermoorden van Frank K. Patterson IV, 48, omstreeks 4:30 uur op 4 maart tijdens welke autoriteiten als een invasie van het appartement van het slachtoffer in het 2800-blok van Cedar Avenue S. werden beschouwd. Patterson werd in de buik geschoten en stierf ongeveer 40 minuten later in het Hennepin County Medical Center.

In het midden van april zei de politie dat ze twee verdachten wilden zoeken in het moord. Er is geen onmiddellijk woord over of iemand anders wordt gezocht. De Star Tribune noemt in het algemeen geen verdachten totdat ze zijn aangerekend.

In 1996 werd de verdachte in Patterson's dood veroordeeld tot meer dan 15 jaar in de gevangenis voor het dodelijk schieten van een 22-jarige vrouw die minder dan 24 uur eerder van Tennessee naar Minneapolis was verhuisd. Het geweervuur ??kwam tijdens een argument en was bedoeld voor twee mannen, maar het raakt de vrouw in plaats daarvan. De man werd in 2011 uit de gevangenis vrijgelaten. Hij was 16 jaar en had al een uitgebreid strafregister toen hij de vrouw doodde. '

[Deze informatie zou kunnen zijn van de politie. Naar mijn beste weten woonde Tony niet in Cottage Grove, hoewel zijn moeder en broers en zussen daar woonden. Het gegeven adres was 8146 Jeffery Lane, die het adres van zijn vriendin, Bretagne Calais, zou kunnen zijn. Tony woonde echter in Minneapolis. Ik weet ook niet dat hij in juli 1995 een uitgebreid strafregister heeft gehad. In ieder geval heeft het hofrecordsysteem geen andere kosten dan de moord aangetoond.]

Tony is in rekening gebracht

Op 8 augustus 2013 werden twee tellen tegen Tony gemaakt.

COUNT 1: AID / ABET MURDER IN DE TWEEDE DEGREE (FELONY) STRAAT: 3-40 JAAR

Dat op of ongeveer 4 maart 2013 in Hennepin County, Minnesota, ANTHONY LONDON FORESTA, die alleen of opzettelijk bijstand verleende, adviseerde, inhielden, counselen of samenzwamen met een ander, en terwijl gewapend met een vuurwapen, de bedoeling had om de dood van Enige persoon, de dood van FP, een mens veroorzaken, terwijl hij de misdrijf van de eerste graad verergerd roof pleegt of probeert te plegen.

COUNT 2: VASTGESTELDE HULP / ABETGEGEVROLEERDE ROBBERY EERSTE DEGREE (FELONY) STRAAT: 3-10 JAAR EN / OF 17.500 $

Dat op of rond 4 maart 2013 in Hennepin County, Minnesota, ANTHONY LONDON FORESTA, die alleen of opzettelijk begeleidde, adviseerde, inhield, begeleiden of samenzwamen met een ander, en terwijl hij gewapend was met een vuurwapen, probeerde persoonlijke goederen weg te nemen van de Persoon of in aanwezigheid van FP, wetende dat hij niet recht had op het eigendom en gebruikt en / of dreigde het dreigende gebruik van geweld tegen FP Zijn verzet of macht van verzet te overwinnen of instemming te verlenen in het poging om het onroerend goed te nemen of weg te nemen.

De klacht is ondertekend door Christopher Gaiters.

de klacht tegen Tony

De klacht luidt als volgt:

"Klager, Christopher Gaithers, van de politieafdeling van Minneapolis, heeft de feiten en omstandigheden van dit misdrijf onderzocht en gelooft het volgende waarschijnlijke oorzaak.

Op 4 maart 2013, omstreeks 4:28 uur, werden officieren verzonden naar 2813 Cedar Avenue South, in Minneapolis, Hennepin County, Minnesota. Informatie in het gesprek gaf aan dat er op dit adres in appartement # 16 een opname was geweest. Ambtenaren kwamen op het toneel en probeerden toegang te krijgen tot het gebouw toen een vrouwelijke feest in de gang kwam en ze binnenliet. Het vrouwtje was verafschuwend en verklaarde dat iemand was geschoten. Ambtenaren volgde haar naar appartement # 16. Toen ze binnenkwamen, zagen ze een jong man, K.F., die het slachtoffer, F.P., vastliet, die op zijn rug lag op de woonkamervloer. Ambtenaren benaderden F.P. en merkte op dat hij niet lijkt te ademen. Ambtenaren hebben ook aangegeven dat ze geen puls kunnen vinden bij het controleren van F.P.

Kort na de politie arriveerde EMS op het toneel en nam F.P. Naar het medisch centrum van Hennepin County via ambulance. Medisch personeel werkte op F.P. Voor ongeveer een half uur voordat hij hem om 5:09 uur overleden was.

Ambtenaren spraken met K.F. Evenals twee getuigen die aanwezig waren in het appartement toen de opname plaatsvond. Volgens de getuigen sliep iedereen in het appartement of maakte zich klaar om te slapen als twee van hen iemand horen die op de deur klopte. Het kloppen duurde drie tot vier minuten. Op dat moment ging een van de getuigen naar F.P. Uit zijn slaapkamer om hem te laten weten dat er op de woondeur was geklopt. De tweede getuige gaf aan dat ze het kijkgat uitkijkt en een mager zwarte man in een zwarte jas en een zwarte kous in de gang zag. Dit zwarte man had een zwart, semi-automatisch handgun. F.P. Stond op en kwam naar de woondeur en de twee mannen aan de andere kant vertelden hem dat ze van het appartement beneden waren en dat er water uit de bovenkant van hun appartement lekte.

F.P. Dan deed de deur open en de twee zwarte mannen stak hun weg naar het appartement. Eens binnen, schreeuwt een van de zwarte mannen naar F.P. "Op de grond krijgen moeder fucker. Ga op de grond. "Volgens de getuigen wijst het zwarte mannetje met het pistool direct aan het gezicht van F.P. Terwijl dit gebeurt, loopt de tweede zwarte man naar de achterkant van het appartement waar de slaapkamers zijn, maar komt terug en loopt direct uit het appartement. Op dat moment zeggen de getuigen dat F.P.'s stiefzoon, K.F., uit deze slaapkamer kwam en de twee getuigen liepen naar de slaapkamer en probeerden te springen uit het raam toen ze een schot hoorden. De getuigen gingen terug naar de woonkamer en zagen K.F., die F.P. En zag dat hij was geschoten. Een van de getuigen noemde dan 911.

Ambtenaren spraken ook met K.F. Die ze vertelde dat hij in zijn kamer sliep toen hij hoorde dat zijn vader schreeuwde. K.F. Stond op en greep zijn luchtgeweer en ging naar de gang en zag een mannetje met een pistool die met zijn vader worstelde. K.F. Heeft zijn luchtgeweer een keer ontslagen en gemist. K.F. Vervolgens liep hij uit en begon de mannelijke partij die met zijn vader vecht. K.F. Kreeg hem in een koptelefoon en beide K.F. En de man viel terug op een luchtmatras in de woonkamer. K.F. Dan zag de mannelijke pik zijn geweer en brandde het een keer. K.F. Hoorde F.P. Schreeuwde en de mannelijke partij sprong op en liep de deur uit.

Op 15 juli 2013 interviewden officieren een extra getuige. Volgens die getuige waren ze een vriend van F.P.'s en ging soms naar zijn appartement om heldin te kopen. De getuigen vertelden officieren dat ongeveer twee weken voor F.P. Werd doodgeschoten, een andere van haar vrienden, ANTHONY LONDON FORESTA, Verweerder Foresta hierin, had haar vragen gesteld over F.P. En of hij veel geld in zijn appartement heeft gehouden. In maart 2013 heeft de getuige aangegeven dat ze bij haar huis was geweest met haar man, Verweerder Foresta, zijn vriendin en de vriend van Defendant Foresta, Cinque L'AMONT DEVILLE TURNER, Verweerder Turner hierin. De getuige vertelde ambtenaren dat omstreeks 1:30 uur, die dag, verweerder Turner haar naar het appartementencomplex van F.P droeg, zodat ze heldin voor de groep kon kopen. Toen ze terugkwamen naar haar woonplaats, gaf de getuige aan dat Verweerder Foresta en zijn vriendin schuldig waren en dat op een gegeven moment daarna dat beide verdachten elkaar verlieten. Deze getuige vertelde ook officieren dat later dezelfde dag, verweerder Foresta haar vertelde dat hij F.P.

Op 6 augustus 2013 spraken officieren met de vriendin van Verweerder Foresta over deze zaak. Volgens deze getuige waren zij en Verweerder Foresta in de nacht van 4 maart 2013 in de woonplaats van een vriend. Ook aanwezig waren de echtgenoot van de vriend en Verweerder Turner. Op een bepaald moment in de vroege ochtenduren zei de getuige dat beide verdachten samen waren om haar wat sigaretten te krijgen. Volgens de getuige viel ze in slaap en werd wakker om Verweerder Foresta te vertellen dat Verweerder Turner in een beetje 'kak' was gekomen en dat hij hem niet kon vinden.

De getuige zei dat ze naar Verweerder Turner keken en hem niet kon vinden. Soms hierna, de getuige vertelde de politie dat verweerder Turner, die zij sinds de middelbare school bekend heeft, haar belde en wilde met haar praten over iets wat hij zei ernstig was. De getuige zei dat zij en Verweerder Turner buiten in zijn auto zaten en hij vertelde haar dat hij en Verweerder Foresta naar de appartement van F.P in de nacht ging, werd hij geschoten om een ??drugshandeling te doen. Verweerder Turner vertelde de getuige dat als ze binnen kwamen, de dingen teruggingen en iemand in het appartement schoot op hen. Verweerder Turner vertelde de getuige dat hij terug schoot en denkt dat hij F.P.

Volgens getuigen, F.P. Verkochte heldin uit zijn appartement, maar hij verkocht alleen aan inheemse Amerikaanse vrouwen en liet niemand anders in zijn appartement. '

Tony's perspectief

Tony werd naar de Hennepin County binnenstad gevangen genomen. Borgtocht is vastgesteld op 500.000 dollar. Ik bezocht hem in de avond van 10 september 2013. Mijn schriftelijke herinnering van ons gesprek is als volgt:

'Gisteravond heb ik Tony Foresta bij de Hennepin Co-gevangenis bezocht. Hij wordt in eenzame bevalling gehouden omdat hij in een gevecht met een jailhouse boelie kwam die zijn eten stelde. Deze boelie had hetzelfde gedaan aan andere gevangenen, maar Tony vocht terug. Nu heeft Tony een extra aanvalheffing.
Tony is betrokken bij een moordzaak door Bretagne Calais en Rachel (Smith) Rasmussen. Rachel is een Amerikaans Indiaan van gemengd bloed. Ze is fysiek aantrekkelijk en kan huilen om een ??gewenst effect te bereiken. Tony denkt dat ze dit evenement mastermind heeft om Tony aan te raken. Rachel kan niet gevonden worden.

Bretagne impliceerde Tony toen de politie haar in appartement nr. 9 ondervraagd. Ze was zwaar gedroogd en verward. De politie bleef vragen aan haar vragen tot Bretagne het antwoord gaf die ze wilden. Haar getuigenis zei 'ja' op een vraag die de politie vroeg. Bretagne heeft sindsdien haar getuigenis teruggekeerd. Bretagne lag ook met de andere verweerder, zodat ze een belangenconflict had ....

Tony zei Bretagne haatte Scrappy (de hond) omdat Tony de liefde voor deze grote hond liet zien in plaats van voor haar. "

[Opmerking: Ik vond Scrappy koud en hongerig in een kooi in appartement # 9. Bretagne had een kraag op hem geplaatst, waardoor ze de hond een elektrische schok door de afstandsbediening kon geven. Ze gaf ook water op hem uit een raam toen hij buiten was. Ik redde de hond. Uiteindelijk vonden we een voorstedelijk huis voor hem.]

Ik werd later verteld dat Bretagne Calais na de arrestatie van Tony gearresteerd was in appartement # 9 toen de politie een van hun razzia had. Zij voeren hun ondervraging uit terwijl ze in die gemoedstoestand was. Mijn bron zei onder meer dat de politie dreigde Bretagne's kinderen weg te nemen als ze niet met hen samenwerkte.

welke politieverslagen wijzen erop dat Bretagne Calais de politie heeft verteld

Een samenvatting van de verklaringen van Bretagne Calais aan politie-detectives Gaiter en Dale in een interview op 5 augustus 2013 omstreeks 1 uur, omvatte het volgende:

1. Bretagne is werkzaam bij Jimmy Johns. Zij trok in februari 2013 in met Tony.

2. Bretagne zegt dat Tony drugs verkoopt "hier en daar" om geld te verdienen voor zijn familie.

3. Bretagne en Tony kregen elkaar terug in januari 2013.

4. Bretagne heeft twee kinderen met Tony, Anthony Jr. en Londen.

5. Bretagne zegt dat Tony iets niet heeft gedaan sinds hij twee jaar geleden uit de gevangenis kwam, behalve om drugs hier en daar te verkopen om geld te verdienen voor zijn familie.

6. Bretagne zegt dat ze geen idee heeft waar dit om draait.

7. Bretagne zegt dat ze en Tony rond Cinque hangen en Ryan en Rachel Rasmussen terug in maart 2013. Bretagne heeft Cinque sinds de 6de klas bekend. Cinque begon rond maart 2012 rond Tony en Bretagne te hangen.

8. Cinque was een tijdje rond omdat Tony geen auto had en Cinque hem omheen stond. Bretagne kreeg een auto in maart 2013 en dat was rond de tijd dat Cinque niet meer zat rond te hangen.

9. Bretagne zegt dat Cinque haar een dag ontmoette en hij vertelde haar dat hij iemand schoot, hij zei niet wie. De nacht dat Cinque de man schoot, was Bretagne bij Rachel en Ryan's huis met Tony. Ze vroeg Cinque of Tony er iets mee te maken had en Cinque vertelde haar nee, dat Tony er niet was.

10. Ze denkt dat ze de nacht van Cinque de auto heeft genomen en zei dat hij Cinque niet kon vinden en dat hij zijn telefoon niet beantwoordde, dus reden ze om hem te zoeken, tenslotte kwam zijn telefoon terug en was hij goed. Cinque was in St. Paul.

11. Bretagne vindt dat Cinque haar vertelde over het schieten over een week na de opname.

12. Bretagne, Tony, Cinque, Rachel, Ryan en Rena (dochter van Rachel) waren die nacht bij het huis.

13. Bretagne ontdekte in januari 2013 dat Tony heroïne doet, en daarom was hij bij Rachel's en Ryan's omdat hij de heroïne van hen had. Tony woonde ook in een apt. Met een ander meisje destijds. Bretagne zegt dat ze niet wist dat Tony toen toen iemand anders zag.

14. Bretagne zegt dat ze weet dat Cinque die nacht vertrok, en ze denkt dat Ryan weg is. Ze zegt dat Tony en Cinque voor wat sigaretten vertrokken zijn, en Tony kwam terug en zei dat hij Cinque niet kon vinden, en dat Tony zei dat Cinque een beetje kent. Bretagne vroeg wat er gebeurde en Tony zei dat hij om de hoek was en weet het niet. Tony vertelde haar dat hij Ryan had en Rachel kwam hem ophalen. Ze zegt dat Cinque en Tony hetzelfde voor haar hebben gezegd.

15. Bretagne zegt dat ze denkt dat ze ergens in het zuiden van Minneapolis zijn, zoals de projecten, Little Earth, want dat is een van de plaatsen waar Tony naar kennt.

16. Bretagne zegt dat ze haar vriend Angel vroeg als ze Tony de nacht rond Little Earth had gezien, en Angel zei dat ze had, en dat ze zag dat Tony van de projecten naar de straat werd opgehaald. (Engel woont in de kleine aarde.)

17. Tony wachtte om de hoek voor Cinque.

18. Cinque vertelde Bretagne dat hij van het geweer ontsnapt was. Hij heeft niet gezegd hoe hij er van ontsnapt. Bretagne zegt dat ze Cinque heeft gevraagd wat er gebeurd was, en hij vertelde haar dat ze naar Little Earth waren gegaan om drugs te kopen of te verkopen, en Cinque had het voor Tony.

19. Bretagne zegt dat hij zich nu herinnert dat Tony daar was (in het appartement), dat hij van de winkel was teruggekomen, en dat er een boete was en Cinque schot en Tony rende. Bretagne zegt dat ze niet denkt dat Tony een geweer heeft.

20. Cinque vertelde haar dat ze eerst naar hem schoten en hij denkt dat hij iemand schoot.

21. Bretagne zegt dat Cinque en Tony beide haar hetzelfde verhaal vertelden, dat Tony daar was. Tony was teruggekomen van de winkel, en Cinque schoot nadat de begrafenis begon, en Tony rende. Cinque dacht dat hij iemand schoot en was bang.

22. Bretagne en Tony nam die dag Ryan naar Burger King; Ze wachtten een aantal heroïne te kopen, omdat Tony en Ryan albei ziek werden. Ze hebben net gepraat over de familie van Ryan die geld had en dat hij drugs wilde halen. Tony en Bretagne zijn gegaan en kochten wat heroïne nadat ze Ryan hadden gelaten.

23. Bretagne zegt dat die dag de laatste keer was dat ze met Tony gepraat over wat er gebeurd was.

24. Bretagne zegt dat ze zich niet herinnert aan een discussie met Tony in het huis van Rachel en Ryan, 's morgens van het schieten, over wat er gebeurd was. Ze bleven in aparte kamers en ze hoorde ze niet over het schieten praten. Tony sprak met Rachel en Ryan voordat ze die ochtend vertrok, was Bretagne in de badkamer en Tony ging naar beneden.

25. Bretagne zegt dat Tony sprak met Rachel en Ryan voordat ze vertrokken. Hij maakte een paar telefoontjes en toen gingen ze haar kinderen ophalen en ging ze naar school.

26. Bretagne zegt dat ze niet 100 procent zeker is dat Ryan en Rachel Tony hebben opgehaald - maar dat is wat Tony haar vertelde. De detective vertelt Bretagne dat dit verhaal niet zinvol is.

27. Bretagne zegt dat ze onthoudt dat ze een dag in maart bij Cinque ontmoet in het huis van Tony's zus. Bretagne had Cinque gebeld omdat ze Tony niet kon krijgen en Cinque vertelde dat hij met haar wilde praten. Bretagne kwam in Cinque's auto en ze zegt dat Cinque verschrikt was en vertelde haar dat hij dacht dat hij hem had gedood en niet wist wat te doen.

28. Cinque vertelde Bretagne dat hij op de avond van de schietpartij ergens was geweest om zijn kleren te verbranden.

29. Bretagne zegt dat Cinque had een sweatshirt en een jas op de nacht van de opname.

30. Bretagne denkt dat Tony draagt ??broek (Nike of Adidas) en een zwarte windbreaker. Bretagne zegt dat Tony nooit een Carhartt jas heeft gehad - maar zij vindt Cinque een zwarte Carhartt aan. Tony had een flinke windbreaker, en ze zegt Carhartt is niet Tony's stijl.

31. Ze is vrij zeker dat Tony die avond deed. Cinque had bruine / bruine lederen laarzen, zoals werklaarzen. Tony droeg een t-shirt en de windbreaker.

32. Bretagne zegt dat ze niet eens weet dat Tony en Cinque verlaten hadden, tot ze terugkwamen. Tony vertelde haar dat ze waren vertrokken om sigaretten te kopen en de drugshandel te doen.

33. Bretagne zegt dat het verhaal van Tony en Cinque overeenkomt. Ze zegt dat Cinque meer spraakzaam was. Zowel Tony en Cinque vertelden haar iets over een kogel die van de muur afstond.

34. Tony vertelde haar, toen ze in de badkamer van het huis van Tony's zus waren, dat ze waren gegaan om de verkoop te maken, en er was een afschuwing, maar noch Cinque of Tony gaf haar details, en toen was er schieten en Tony rende de rug en de straat uit.

35. Tony zei dat hij Cinque schot van buiten kon horen, dat beide partijen schieten. Tony zei dat 'man schoot eerst, dan Cinque shot, en hij liet draaien,' en daarna had hij er niets mee te maken.

36. Tony zei dat er vier of vijf mensen in het appartement waren.

37. Bretagne zegt dat Tony haar heeft verteld voordat ze ging slapen, dat hij wat sigaretten zou krijgen, hij vertelde haar nog iets niet meer. Ze werd wakker om hem terug te komen en te vertellen dat hij Cinque niet kon vinden.

38. Bretagne zegt dat na Cinque vertelde wat er gebeurd was en dat hij zijn nummer moest veranderen, rond die tijd stopten Tony en Cinque elkaar om elkaar heen te hangen.

39. Pauze

40. Bretagne toont foto's van Cinque, Tony, Ryan en Rachel. Ze identificeert de foto's en tekent en dateert ze.
 Einde van de verklaring.

Dit interview vond plaats op 17 september 2013 met Michael Grostyan:

1. Getuige is 24 jaar. Zij heeft de verweerder 7 jaar gekend en heeft twee kinderen bij hem.

2. Bretagne werd geïnterviewd op het politiebureau door Det. Dale en Det Gaiters.

3. Bretagne's bestelwagen was in beslag genomen door de politie na de arrestatie van Tony. Bretagne's huis werd gejaagd en zij werd in het centrum genomen en 45 minuten ondervraagd door de politie.

4. De co-verweerder in dit geval, de heer Turner, vertelde Bretagne na het feit dat "we een lik hebben gekregen." Mr. Turner was niet specifiek over wie "we" waren, de heer Turners zei dat hij en De overledene worstelde en hij dacht dat de overledene zou kunnen zijn geschoten. Hij vertelde haar ook dat het een heroïne-transactie was en dat Tony er niets mee te maken had.

5. Bretagne had een gesprek met Tony bij zijn zus's huis in St. Paul en ze vroeg hem of hij er iets mee te maken had en Tony vertelde haar dat hij het niet had gedaan.

6. Bretagne zegt dat de detectives herhaaldelijk bij de politie-interview dezelfde vragen hebben gesteld over Tony en Mr. Turner. Bretagne zegt dat ze zich niet kan herinneren wat ze aan de detectives heeft gezegd, maar ze is bezorgd over wat ze ze vertelde.

7. Toen de politie het huis van Bretagne raidde, zeiden ze haar dat als zij niet met de detectives in het centrum samenwerkt, haar kinderen naar St. Joseph's huis zouden gaan. Een van de officieren vertelde haar op de weg in het centrum dat "je moet kiezen tussen Tony en je kinderen."

8. Bretagne verklaarde dat ze tijdens het politie-interview zeer hoog was. De ochtend voor de aanval had ze heroïne, meth en cocaïne verteerd. Ze verklaarde dat een minuut voor de politie aankwam dat ze één lijn cocaïne had gedaan en er was een lijn heroïne op een bord dat ze aan het doen was toen de politie binnenkwam. Ze kreeg de indruk dat de aanwezigheid van drugs als waarom ze waren Duwen om haar kinderen te nemen.

9. Na het gesprek van 45 minuten met de detectives kwamen nieuwe detectives in de vraag of Tony betrokken was bij prostitutie en Brittany vertelde ze dat ze daar geen kennis van had.

10. De heer Grostyn las de klacht naar Bretagne en ze zei dat het vrij nauwkeurig was, behalve dat de heer Turner nooit zei dat Tony bij hem was.

11. Bretagne vertelde de detectives dat ze die avond in het huis van Ryan en Rachel waren en ze rond 1:00 uur naar bed ging, ze werd om 16:30 uur wakker en Tony lag nog steeds naast haar.

12. Bretagne genaamd Det. Dale de dag na het interview en vertelde hem dat ze hoog was en wilde een nieuwe verklaring geven. Det. Dale was hierbij aangenaam, maar toen ze hem opnieuw contacteerde, weigerde hij haar een tweede interview te geven.

Bretagne Calais gaf deze extra verklaring aan Michael Grostyan op 8 oktober 2013:

1. Bretagne corrigeert haar verklaring in het interview van 9/17/13 om te zeggen dat (op de nacht van het incident, toen ze bij Ryan en Rachel waren) Tony eigenlijk niet in bed lag met haar, maar hij was in de kamer, bellen.

Tony in de gevangenis

De politie nam Tony in de eerste week van augustus 2013 in de gevangenis. Hij en Cinque Turner zouden voor de moord op Frank Patterson, een heldinhandelaar die in een appartement in de buurt van het project Little Earth in het zuiden van Minneapolis woonde, moord hebben. Tony's moeder heeft de dienst van advocaat Kevin DeVor verricht.

Op 5 september 2013, om 1:30 uur, maakte Tony een verschijning voor rechter William H. Cook. Op de agenda was iemand van Probation interview Tony in een "pre-trial evaluatie interview". Niemand kon getuigen van Tony gezien op de moordscène. De aanklager wilde Cinque Turner en Tony samen proberen, maar de advocaat slaagde erin om dit te verzwakken.

Artikel I, sectie 6 van de Minnesota Grondwet garandeert criminele verweerders het recht op een snelle en openbare rechtszaak door een onpartijdige jury van de provincie of district waarin het misdrijf gepleegd is. 'Een gemeenschappelijke norm voor een' snelle 'proef is negentig dagen. Deze voorwaarde is niet in Tony's geval voldaan; Het duurde bijna een jaar voordat het proces werd gehouden. Ook werd het recht op een "publiek" proces bedreigd toen iemand van een opmerkende waarnemer (me) klaagde telefoongesprekken in de hal buiten de rechtbank.

Oorspronkelijk heeft Judge Koch in december 2013 een proefdatum vastgesteld, maar de openbare aanklager, de Hennepin County Attorney, kreeg opeenvolgende uitstel. Zoals ik het begreep, was de reden voor de uitstel dat de officier van justitie niet de eerste getuige, Rachel Smith, kon vinden die naar een reservatie in Noord-Minnesota zouden zijn gevlucht. In ieder geval was Tony tijdens deze tijd in de gevangenis van Hennepin County gehouden in de stad Minneapolis, zodat de vervolging haar daad kon krijgen.
Van tijd tot tijd bezocht ik of iemand in zijn familie Tony in de gevangenis. Soms was hij in een andere gevangenis die medische behandeling kreeg.

Soms werd het bezoek gedaan om geld in Tony's gevangenis rekening te zetten, zodat hij snacks kon kopen om het scherpe voedselaanbod te aanvullen. In eerste instantie zou de afgevaardigde van de Hennepin County Sheriff het geld in een kelderkantoor nemen, met een opdracht van tien procent voor elke transactie. Later werden de transacties behandeld door een geldautomaat in de lobby van het Justitiecentrum. Deze particuliere machine heeft een extra $ 8 in rekening gebracht om de gevangenen geld te geven in aanvulling op de tien procent administratiekosten.

Tony is vrijgelaten en wordt weer gevangen genomen

In april 2014 moet Judge Koch hebben opgeroepen dat Tony's rechten worden geschonden wegens buitensporige vertragingen om hem te laten verhooren. Hij werd onder huisarrest geplaatst. Toen hij op een faciliteit in Plymouth werd vrijgelaten, reed ik daar om hem op te halen. Tony droeg broek te klein voor hem. Tegen die tijd was zijn oude appartement, eenheid # 9 in 1708 Glenwood Avenue, gehuurd aan iemand anders. Tony's zus, die de bovenste eenheid van een duplex huurde, bezat ik over de straat, ging akkoord om Tony op haar plaats te laten blijven. De voorwaarden van vrijlating vereisen hem in dagelijks contact met de proef te houden. Hij moest ook te allen tijde op het terrein blijven.

Deze regeling werkte goed voor ongeveer een maand - tot 15 mei. Die avond heb ik een evenement bij het IDS-centrum in Minneapolis bijgewoond om de 130ste verjaardag van de oprichting van de Yale Alumni Association of the Northwest te herdenken. De hoofdspreker was een professor Yale, Charles Hill, die de staatsafdeling adviseerde. Whitney MacMillan, voormalig CEO van Cargill, presenteerde ook een presentatie. Een andere Yale-alumnus, Minnesota Governor Mark Dayton, moest aanwezig zijn, maar had een conflict. Mijn voormalige vrouw, Tony's moeder, moest me ontmoeten bij de Yale-functie nadat ik de auto geparkeerd had, maar niet. Ze ging in plaats daarvan met de bus terug.

De reden was dat op dit moment een SWAT-team van de Minneapolis-politie een aanval op mijn duplex op 1715 Glenwood Avenue uitvoerde. Ooggetuigen hebben gezegd dat er twee harde explosies plaatsvonden als de politie in de voordeur schopte en de stappen om Tony aan te pakken rak. Waarom? Tony had niet contact opgenomen met de proefbeambte, zoals dat vroeger nodig was. Tony beweerde dat de communicatieapparatuur defect was. In ieder geval was Tony terug in de gevangenis in afwachting van een proces.

eerste dag - maandag 28 juli 2014

Het verhoor van Tony is op maandag 28 juli 2014 begonnen, in kamer 1453 (een hofzaal) bij het Government Center Hennepin County in downtown Minneapolis. Ik heb het gehele proefgesprek bijgewoond, met uitzondering van minder dan op uur op de dag van afsluiting van argumenten vanwege een geplande busreis naar Californië. Ik zat in de sectie van de bezoeker in de achterkant van de hofzaal en schreef notities op een geel pad als het proces plaatsvond. Aangezien mijn schrijven soms onleesbaar is en er veel niet is geschreven, kan er soms onnauwkeurigheden zijn in wat ik rapporteer.

De eerste dag was gewijd aan de keuze van juryleden. Er waren dertien juryleden en een plaatsvervanger. Er was een Afro-Amerikaans mannetje, een Afro-Amerikaanse vrouw, een Aziatisch mannetje. De overige juryleden waren wit, vijf mannen en zes vrouwen. Men kan een transgenderde persoon zijn geweest. De rechter vroeg eerst of een van de juryleden politieverwanten had? Heeft iemand bepaalde houdingen over geweren gehad? Was een van de juryleden, of hun familieleden, betrokken bij drugs? Vijftien mensen hadden. Zou de verweerder's race hun oordeel bepalen? Nee. Kunnen zij de feiten van deze zaak scheiden van hun persoonlijke ervaringen? Ja, dat kunnen ze. De rechter vertelde de toekomstige juryleden dat een luchtpistool en autopsiefoto's tijdens het proces als bewijsmateriaal kunnen worden ingevoerd. Hij gaf hen opdracht om de wet te volgen en niet te proberen een onafhankelijk onderzoek te doen. Juryleden werden ook opdrag gegeven om niet te praten met iemand over het proces tijdens het proces.

Van die dag op dat moment is dat rechter Koch een jury lid ontslagen omdat er een uitmuntend bevel was voor zijn arrestatie in Washington County. De rechter zei dat hij deze man zou kunnen hebben gearresteerd, maar in plaats daarvan werd hij van de jury ontslagen met de belofte dat hij het warrant onmiddellijk voldoet. Het leek me dat een man die poetsjes had met de wet, sympathiek zou kunnen zijn voor Tony, zodat hij hem van de jury zou verwijderen omdat er relatief kleine lasten waren in de samenstelling van de jury. Aangezien Tony's eerste levensjaren op het spel waren, leek dit een twijfelachtige praktijk op de rechter.

Ik heb die mening uitgesproken aan Sheila in een telefoongesprek terwijl ik op een bankje buiten de hofzaal zat. Blijkbaar heeft een jurylid mijn opmerking overgenomen. Dit werd ter beoordeling van de rechter gebracht en hij heeft me bestraft zodra ik naar de rechtbank terugkeerde.

tweede dag - dinsdag 29 juli 2014

Meneer Webber van de Hennepin County Attorney's Office maakte de opening verklaring voor de vervolging. Hij zei dat in de vroege ochtend van 4 maart 2013, Frank Patterson, een kleinhandels drugshandelaar, in de rug werd geschoten. Frank verkocht drugs om zijn familie te ondersteunen. Hij vertrouwde Rachel Rasmussen, die een heroïneverslaafde was. De aanklager zei dat Tony een gevaarlijke invloed op Rachel was; Hij wist hoe mensen te manipuleren om drugs en geld te krijgen. Tony heeft Rachel een rooftog van Frank Patterson opgericht, zei hij.

Cinque Turner en Rachel Rasmussen gingen naar het appartementencomplex van Frank Patterson. Rachel kocht heroïne van hem terwijl Cinque buiten wachtte. Op weg uit het gebouw richtte Rachel de achterdeur, zodat het niet kon sluiten. Enkele uren later keerden Cinque Turner en Tony Foresta terug naar het gebouw en liepen naar het appartement van Frank Patterson. Ze klopten aan de deur en zeiden dat ze uit het appartement waren en water lekte. Een vrouw die op een luchtmatras in de woonkamer sliep, opende de deur. Een van de mannen schreeuwde en viel een pistool aan. Iemand kwam uit een slaapkamer met een luchtpistool. Cinque Turner en Frank Patterson worstelden op de vloer. Cinque schot Frank in de rug. Toen verliet hij het appartement snel.

De politie arriveerde 17 minuten later. DeAndre Franklin, Frank's stiefzoon, viel Frank op de vloer. DeAndre vertelde de politie, Amber Wick, dat hij de shooter niet herkende. Rachel Rasmussen vertelde later aan de politie dat het haar was in de video. Zij identificeerde ook Cinque Turner en Tony Foresta. Alle werden belast met opzettelijke tweede graad moord ter ondersteuning van een roof. Rachel Rasmussen en Cinque Turner waren mede-verweerders die tijdens het proces waarschijnlijk tegen Tony zouden getuigen tegen verlaagde zinnen.

De eerste getuige zou Shannon Patterson zijn, de zus van het slachtoffer. Anderen zouden onder andere Amber Wick van MPD, Jimmy Bostick, woonden in een appartement boven Frank Patterson, Avi Mukda, die ook in het appartement woonde, Rachel's man Ryan Rasmussen, Rachel zelf, Tony's vriendin Bretagne Calais, Dr. Backting van het Medisch Examinator's kantoor, Mevr. Wis de schouwer, en Cinque Turner de bekende gewapende man.

De theorie achter Tony's vervolging is dat Tony bij Cinque Turner kwam met een plan om Frank Patterson te beroven en Cinque ging er mee mee. Tony rende van de scene, waardoor Cinque de tas hield. Cinque kwam akkoord met een pleidooi. De jury werd gevraagd de Cinques motieven niet te bevraagtekenen. Bepaal gewoon of de feiten het idee ondersteunen dat Tony de moord op Frank Patterson heeft aangenomen. Die feiten zouden getuigenis bevatten van de meidevriend, Bretagne Calais, wat Tony op de nacht van de moord draagde en haar herinnering dat Tony had toegegeven dat hij op de misdadige plaats was.

Kevin DeVor, advocaat van Tony, begon zijn openingsverklaring door te constateren dat Cinque Turner een pleidooi onderhandelde omdat hij schuldig was aan de moord van Patterson. Rachel en Cinque zetten samen iets in de achterdeur om te voorkomen dat ze vergrendelen. DeVor vroeg aan de jury om hun geloofwaardigheid te overwegen. Cinque had eerst onschuld toegekend en vervolgens toegelaten tot de geweer man nadat de aanklager hem een ??overeenkomst heeft aangeboden. Rachel, die ook een deal had genomen, had haar onschuld ook bekend gemaakt tot een video liet zien dat ze de deur openhield. Ze had eerst gezegd dat ze niet wist hoe ze in het appartement kwamen. Hoe geloofwaardig waren Rachel en Cinque?

Houd er rekening mee dat de meeste getuigen heroïneverslaafden waren. Rachel was eerder veroordeeld om te liegen. Ondanks het uitgebreide testen, waren er geen vingerafdrukken of foto's van Tony die hem aan de misdaad koppelden. Er was ook geen DNA-bewijs voor dat effect. Anders dan getuigenis van personen die lichtere zinnen hadden ontvangen in ruil voor het getuigenis, was er geen bewijs dat Tony de "tweede man" was in het appartement van Patterson of op enige manier betrokken was bij wat daar gebeurd was.

De eerste getuige van de vervolging was Frank Patterson's zuster Shannon, die in Brooklyn Center woonde. Ze zei dat ze dicht bij haar broer was, maar was onbewust dat hij drugs had behandeld. Frank zou helpen met de kinderen, helpen haar verhuizen, en barbecue grills hosten. Zij introduceerde foto's van hun gelukkige familie in bewijs. De verdediging bezwaarde, maar de rechter overschreden.

De volgende getuige was Frank Patterson's stiefzoon, Franklin Patterson, die met Frank woont in het appartement op 28 en Cedar. Hij, Frank, Clarissa en Vicky waren allemaal aanwezig in de avond van 3 maart. Vicky en Clarissa waren inheemse Amerikaanse vrouwen, vrienden van Frank's, die op een luchtmatras in de woonkamer sliepen. Hij sliep in Frank's bedkamer. In de vroege morgen van 4 maart 2013 werd hij wakker geworden in de woonkamer. Hij greep een luchtgeweer en stapte uit om te zien wat er gebeurde. Hij ontsloeg het geweer naar een man die zich bij de deur bevindt en vervolgens het pistool laat vallen. Frank en een andere man vechten op de vloer. Franklin Patterson kon geen indringer identificeren. De kamer was donker. Nadat Frank schreeuwde en viel terug op de luchtmatras, verliet de laatste indringer de kamer.

Onder kruisonderzoek gaf Franklin toe dat zijn stiefvader heroïne regelmatig verkocht. Rachel Rasmussen was een vaste klant; Ze heeft twee keer per week drugs van Frank gekocht. Het was gebruikelijk dat mensen naar Frank komen voor drugs op elk moment van de dag of nacht. Hij wist Cinque Turner van het hof verschijnen, maar kende Tony niet. Hij heeft zelf geen drugs gebruikt.

Vervolgens kwam Amber Cegiowick, een politieagent bij de 3e plaats in de nacht. Een vrouw schreeuwde om de politie te bellen, gevolgd door schieten. De man op de vloer was niet bewust; Hij had geen puls. In de badkamer of in de woonkamer werd een behuizing gevonden. Er was een licht aan. Ambtenaren probeerden getuigen te identificeren in aangrenzende appartementen.

De volgende getuige was Randy Hanson, die werkzaam was in het MPD-misdaadlaboratorium. Bewijs werd opgeslagen in plastic zakken. Hij heeft een wandeling doorgemaakt van het appartement van Frank. Er was geen gedwongen toegang. In het appartement werden ontladde patronenhulsjes van het luchtgeweer en twee televisieschakelaars gevonden. In de muur boven de radiator is een ontslagen kogel gevonden. Hij nam vingerafdrukken van de unit deur, maar vond geen bruikbaar bewijs. Ook DNA-monsters werden niet hersteld. De vingerafdrukken van Clarissa Fairbank werden gevonden op een televisie-afstandsbediening. Frank's bloed werd gevonden in een bed.

In de late ochtend maakte ik een telefoontje naar een Star Tribune-reporter die de rechtbanken behandelde. Ik had hem eerder gevraagd om deze zaak te behandelen. Hij vertelde me om terug te bellen om te zien of hij tijd had om te kunnen bijwonen. Ik heb het gesprek aan het uiteinde van de gang van de kamer verplaatst.

Helaas was het ook dichtbij een badkamer die sommige juryleden bezochten. Hoe dan ook, toen ik terugkeerde naar de hofzaal, speelde de rechter over mij. Hij zei dat ik weer 'yakking' was geweest. Ik legde uit dat ik goed weg was van de hofkamer toen ik de oproep had geplaatst. De rechter vertelde me dat ik over de brug zou moeten gaan naar de administratieve vleugel van het Government Center. Ik heb daar echter juryleden waargenomen, dus ik bleef weg. In ieder geval kreeg ik nog een waarschuwing om niet voor juryleden te praten.

Tony's moeder, Sheila, die een deel van het proces heeft bijgewoond, dacht dat het iemand was in het vervolgingsproces van de aanklager die de klacht tegen mij heeft gemaakt in plaats van een jurylid. Ik weet het gewoon niet. De vervolging had reden om zenuwachtig te worden over een toeschouwer die de notulen in de loop van de proef aan het doen was. Wie weet wat er met deze informatie kan gebeuren. Misschien kan het zelfs op internet worden gepubliceerd. Wat de vervolging aan het doen was, was mijn mening niet helemaal legitiem.

derde dag - woensdag 30 juli 2014

Het getuigenis van de misdaadlaboratorium is voortgezet vanaf de vorige dag. De heer Hanson legde de uitleg van het appartement uit. De kogel die uit de muur werd hersteld, vertoonde een neerwaartse hoek.

Het kruisonderzoek onthulde ook weinig van betekenis. De laboratoriummanager wist niet of de kogel voor DNA was gewrongen. Blijkbaar had de zoon van het slachtoffer de verdachte met een afstandsbediening op afstand getroffen, maar het laboratorium heeft de afstandsbediening niet getest voor vingerafdrukken, omdat het DNA-test dat bewijs vernietigt. Er is een kleine hoeveelheid marihuana gevonden. De vingerafdrukken van Clarissa Fairbank waren op een telefoon. Er is minder dan een procent succes om vingerafdrukken van DCC-cartridges te krijgen.

Jimmy Bostrick Bostio, die het appartement boven Frank Patterson heeft bezet, was de volgende getuige. Hij hoorde de deurbelklok op de noodlottige avond. Een zoemer laat de huurders de bezoekers door de voordeur toestaan. Er was een klop aan de deur naar appartement # 16. Toen hoorde Bostio een stem zeggen: "Haal je kont op de grond." Dit werd gevolgd door een gevecht. Hij wist dat het niet de politie was, maar waarschijnlijk een aantal illegale activiteiten. Hij hoorde geen pistolen, maar hoorde een luide stomp en dan zegt iemand: 'O, mijn God.' Iemand ging naar de derde verdieping en liep rond. Dan waren er voetstappen langzaam weer omlaag. Hij hoorde de achterdeur openen en kon zien dat een man in zwart gekleed en langzaam wegliep naar de 28e straatparkeerplaats. De politie arriveerde binnen vijf minuten en sloeg op elke deur. Buitenopnamen van de voor- en achteringangen op dat moment werden in het bewijs geïntroduceerd.

Mevr. Zemko, een Afrikaans, luisterde een gesprek. Abi Maktor Abdifatah Mukhtar hoorde vechten maar hoorde geen schoten of iemand in de gang zien.

Joseph Huspert was een politieagent op het "horloge" in het 3e district dat naar het appartement ging. Hij zag het slachtoffer op de vloer liggen. Vier tot zes officieren waren er en drie bewoners plus het slachtoffer. De zoon van het slachtoffer had een gat in de muur geslagen. Een witte vrouw buzzed toen hij daar was. Bekend om frequent drugsgebruiker te zijn, verdween ze snel. De zoon van het slachtoffer en twee vrouwtjes waren erg boos. De vrouwtjes huilen. Hij legde ze in een squad auto.

Christopher Z. Lemm, ook op de nachtverschuiving in 3de buurt, hield de deur voor paramedici om het lichaam van Frank Patterson naar de noodkamer bij het Hennepin County Medical Center te brengen. Patterson werd op aankomst dood verklaard. Dit was om 5:09 uur. Lt. Zimmerman van de homicide-eenheid kwam op. Ze zetten Patterson's kleding in vier zakken en schreef een politieverslag.

Getuige Chris Karpesh was in dienst van Integrated Fire and Security, de firma die de beveiligingscamera's voor het appartementencomplex leverde. Aeon was het managementbedrijf. Ze vroegen voor tapes van de bewakingscamera's. Hij registreerde de video's. De klok was met 1 uur uit. Hij ontmoette met de politie van Minneapolis die de band op een draagbaar apparaat nam. Zij keken later naar de schijven met aanklagers. Zijn firma houdt twee maanden lange digitale tapes.

Officier Anabelle Murie beweerde dat Frank Patterson tijdens een eventuele binnenlandse invasie in de rug werd geschoten. Quandry Franklin stak het slachtoffer aan. Clarissa Franklin, een inheemse Amerikaanse vrouw, heette de naam Briana. Ze verklaarde niet waarom ze een valse naam en valse data gaf.

In de middag van de tweede dag verscheen Cinque Turner in de hofkamer in een oranje (gevangenis) springpak. Getuige Alison Murray, met de politiecriminaliteit lab, was een gecertificeerde video analist. Ze fotografeerde nog steeds foto's voor politie-onderzoekers Dale en een andere man. Op de beelden werden foto's opgenomen van twee mannen die het gebouw binnenkomen. Eén had een grijze kap; De andere, een witte hoed en zwarte jas. Er was een beeld van iemand aan het rennen en een beeld van het voertuig. Er kwamen twee mensen binnen en verlieten het gebouw.

[Mijn notities zeggen hier dat Tony 20 jaar in de gevangenis kan krijgen, maar dit kan tot 12 jaar worden gereduceerd met een pleidooi.]

Getuige Gail Molokon werkte in de MPD eigendom en bewijs kamer. Zij inventariseert de eigendom die bewijs wordt gegeven. Zij heeft $ 2.250 in contanten gevonden. Dertien zakken in de zak van Frank Patterson omvatte dwelms.

Amber Folsom doet forensisch werk voor het DNA-gedeelte van het staats Bureau van Criminal Apprehension. Bloed en speeksel zijn goed DNA-bewijs; Huidcellen, niet zo goed. Monsters bevatten bloed van Patterson's stiefzoon, de patroonhulsjes en twee afstandsbedieningen. Deze werden gecompenseerd tegen bekend DNA van Cinque Turner, Anthony Foresta, Frank Patterson en Quandry Franklin. Je kon DNA niet op de kogel verwachten van de persoon die het geweer afvuurde als de kogel door iemand's lichaam ging. Noch Tony's of Cinque's DNA is gevonden op een van de items die door de politie in het appartement zijn genomen. Er werd geen bloed gevonden. Clarissa Fairbank's DNA werd gevonden op een afstandsbediening. DNA-bewijs gevonden op een jas uitgesloten 60 procent van de bevolking, maar niet Tony. Maar er waren ook 4 miljard andere mensen in deze wereld die niet werden uitgesloten.

De volgende getuige was de zelfbeschreven gunman, Cinque Turner. Geboren in Chicago woonde hij nu in St. Paul. Cinque draaide zich om en schuldigte zich aan de 2de graad moord. Hij was vertegenwoordigd door advocaat Greg Caterono. In ruil voor het overleggen van alles over wat er gebeurde op 4 maart 2013, heeft Cinque een overeenkomst afgesloten waardoor hij tot 150 maanden (12 tot 13 jaar) in de gevangenis kon hebben ontvangen en eventueel zo'n 100 maanden (8 jaar).

Cinque zei dat hij sinds 6e klas Tony's vriendin, Bretagne Calais, bekend had. Hij wist Rachel Rasmussen door Bretagne en Tony. Hij ontmoette Tony in oost St. Paul. Bretagne haalde hem op in het huis van een vriend. Hij hing uit met Bretagne en zag Tony. Cinque beweerde dat hij nooit drugs nam, hoewel Tony deed. Hij was niet zeker of hij ooit Tony had om drugs te kopen. Hij had gezien dat Tony afkomstig was van heroïnegebruik. Zijn moeder maakt ook gebruik van heroïne.

In ieder geval heeft Cinque getuigen dat hij naar Rachel's huis ging en zwembad speelde. Tony was daar. Hij besteedde het grootste deel van de dag bij Rachel's, behalve voor een tijdje toen hij winkelde. In een badkamerconversatie begon Tony met Rachel over Frank Patterson te beginnen, zei Cinque. Hoeveel geld heeft hij gehad? Tony vroeg of Frank drugs in zijn appartement hield. Rachel, die uit een narkotica hoog was, was nogal sprong. Ze riep met haar man, Ryan, die ook uit een narcotica kwam.

Omstreeks 1:20 uur vroeg Cinque aan Rachel om met hem te rijden naar een plaats in de buurt van Cedar, waar ze drugs kon kopen. Op dat moment wist hij niet wie de plaats was, maar later leerde het dat het appartement van Frank Patterson was. Cinque bleef in de auto, terwijl Rachel 12 tot 30 minuten in het gebouw ging. Toen gingen ze terug naar Rachel's huis met de drugs. Rachel en Ryan, haar man, gaan 7 minuten in de badkamer en praten over iets. Bretagne Calais was ook daar. Toen vroeg Tony hem, Cinque, om hem ergens te rijden. Hij gaf aanwijzingen. Ze gingen naar het appartementencomplex van Frank Patterson. Tony vertelde hem dat Rachel de deur open had gelaten. Cinque volgde Tony in het gebouw. Ze zetten een rots in de achterdeur. Wie ging eerst in het gebouw? Misschien heeft hij dat gedaan.

In de gang gaf Tony Cinque een semi-automatisch pistool. Hij had dat geweer nog nooit gezien. Ze gingen naar de tweede verdieping. Nadat ze naar de deur van Patterson kwamen, vertelde Tony Cinque wat er gebeurde. Tony leek te weten waar te gaan. Tony wilde direct naar het appartement van Frank Patterson gaan om het geld te krijgen. Tony zet dan een zwart masker over zijn gezicht; Cinque bleef onvermaskerd. Hij droeg allemaal zwart. Bij de deur zei ze iets over een lek van bovenaf. Een vrouwelijke begroette hen. Frank opende de deur en ze duwden hun weg in. Met een wapen in de hand schreeuwde Tony 'iedereen op zijn knieën'. Cinque zag twee vrouwtjes in de woonkamer en een ander vrouw in de badkamer. Anthony liep langs hen en ging vervolgens naar de gang. Dingen spoedden dan op.

Cinque zag een jonge man met een luchtgeweer. Hij haastte door Frank. Tony was terug in de gang. De zoon sprong op hem. Cinque probeerde zijn wapen te houden. Het was twee tegen een. Vader en zoon stonden voor hem. Frank greep hem door de nek. Cinque zei: "Laat me gaan." Cinque telt vijf en dan ging alles leeg. Hij ontsloeg een ronde bij Frank. Frank heeft hem vrijgelaten. Dan wordt Cinque uit de kamer gebundeld, met het wapen onder zijn linkerarm. Dit werd opzettelijk gedaan, hoewel hij niet betekende dat Frank zou moeten sterven. Hij probeerde gewoon weg te komen. Frank Patterson, in pijn, schreeuwde hard.

Cinque ging dan de achterdeur uit en ging rechtdoor naar de auto. Hij voelde zich op te gooien. Wat hij gedaan had, ging tegen zijn waarden. Cinque zei dat hij geen gewelddadig persoon is. Hij is oprecht sorry.

De aanklager heeft nu een video getoond. Cinque getuigde dat hij de man aan de linkerkant was, niet aan de rechterkant. Hij had de aanklager verteld dat hij de man aan de rechterkant was, de een met de witte hoed. Hij probeerde nog steeds te onthouden welke hij was. Was hij dichtbij de twee struiken? Het was een leidende vraag, maar de rechter heeft het toegestaan. Cinque wist niet welke van de mannen hij was. Tony was echter de andere.

Een still shot genomen om 5:34 uur of 4:28 uur real time laat Cinque lopen langs de steeg achter het gebouw. Cinque zei dat het Tony's idee was om Frank Patterson te beroven. Hij kon Tony niet herinneren dat hij Patterson "beroven" zei maar simpelweg het geld kreeg. Tony had geld nodig om naar het casino te gaan. Zijn geld heeft hij? Hij gebruikte Bretagne's geld uit haar studentelening. Cinque geeft toe dat hij Frank Patterson schoot. Hij kreeg het pistool van Tony. Hij gooide het geweer later in de Mississippi rivier. Cinque ging die nacht niet terug naar Rachel's.

In het ondervraging vraagt ??advocaat DeVor Cinque Turner over zijn verklaring dat hij niet wist waarom hij tot op het laatste moment in het appartement was geweest. Onthoud wat hij zei toen hij schuldig maakte. Hij had mevrouw White, de aanklager, verteld dat hij het hele plan kende toen hij naar het appartement van Patterson ging. Hij was graag op dat moment iets te zeggen. Dit was toen een leugen. De verklaring aan de officier van justitie is op 16 mei 2014 gemaakt.

Hoe lang was hij in de gevangenis geweest? Cinque zei dat hij het niet wist. Misschien negen of tien maanden Hij had misschien wel twintig mevrouw White ontmoet. Ook had hij naar Frank Patterson's appartement gereden met Rachel Rasmussen, wetend dat ze drugs zou kopen. Cinque herinnerde zich niet dat Rachel iets zei over het openen van de deur. Zij was "Jonesing" - kwam uit een narcotica hoog en was boos over het afzetten van Frank Patterson nadat ze terug in de auto kwam.

Rachel had heroïne gekocht. Hoe lang had hij haar gekend? Zij ontmoetten elkaar op 3 maart 2013, de dag voor Frank's moord. Hij wist Ryan. Nee, Cinque kende de namen van Rachel's kinderen niet. De vervolging protesteerde wanneer de advocaat vraagt ??of een van die kinderen drugs heeft gedaan. De jury ging uit de kamer toen Rachel's kinderen werden besproken, vooral met betrekking tot hun moeder's drugsgebruik. De jury werd later op de hoogte gesteld van de verklaring van Cinque.

Samenvattend verklaarde Cinque Turner dat het plan om Patterson te beroven was uitgebracht in de gang. Cinque had geschreeuwd naar mensen in het appartement om op de grond te komen om te voorkomen dat ze pijn kregen. Er waren geen lichten in de woonkamer. Hoe wisten ze dat Cinque een pistool had als het donker was? Geen antwoord werd gegeven. Cinque zei dat hij het geweer bij Frank onder de benen had gericht. Hij wachtte even voordat hij in het appartement ging.

Cinque is in augustus 2013 gearresteerd en was belast met 2de moord. Hij heeft een pleidooi behandeld met de vervolging. Hij zou 150 maanden in de gevangenis dienen en alle andere kosten hebben afgewezen. Als hij samenwerkt met de staat en tegen Tony getuigen, zal hij vier en een half jaar uit zijn zin worden verwijderd

Vermindering door de vervolging die probeerde vast te stellen dat Cinque niet wist of Frank of Franklin geweren had. Waarom ging hij niet weg toen Tony hem het wapen gaf? Cinque zei dat hij bang was dat Tony hem zou schieten als hij het pistool terug gaf. Vergeet niet dat Cinque zichzelf binnenkwam. Hij schuldigde zich aan de ernstiger aanklacht van de 2de graad moord met het inzicht dat de overlading zou worden ontslagen. In dat geval zou hij een zonde van 100 maanden in plaats van 150 maanden krijgen.

Op het einde van de dag wilde rechter Koch duidelijk maken dat de jury de uurlange video niet had bekeken maar slechts een paar clips. Proefperiode hervat om 9 uur de volgende dag.

vierde dag - donderdag 31 juli 2014

Ik ben om 9:05 uur aangekomen bij de rechter, vijf minuten te laat. Het was echter pas om 9:40 uur dat het proces hervat. De vertraging werd veroorzaakt door de vervolging. Mijn notities zeggen dat "de verweerder vooroordeel was tegen de tegenpartij. Ook kunnen zij geen iemand sturen om te praten met 'Griffin', die door een advocaat wordt vertegenwoordigd. Mevrouw White, de aanklager, sprak met een vrouw op de getuige staan.

De volgende getuige was Rachel (Smith) Rasmussen. Ze was niet gekleed in een oranje springpak als Cinque Turner maar in een grijze blouse was geweest. Ze was een knappe vrouw die glazen droeg. Rachel beweerde dat ze in Coon Rapids woonde, 38 jaar oud was en met Ryan was getrouwd. In 1999 had ze een valse verklaring aan de politie gemaakt. Ze stond momenteel in de gevangenis voor een 2de-graad moordheffing. Vertegenwoordigd door advocaat Gretchen Hoffman, die een verlaging van de zin van 150 maanden tot 100 maanden in de gevangenis had onderhandeld als zij eerlijk getuigenis gaf tegen Anthony Foresta.

Rachel beweerde dat ze Tony kende. Ze viel hem uit in de hofzaal. Twee jaar eerder ontmoette ze Tony in het huis van een vriend. Ryan was ook vrienden met Tony. Zij wisten ook Bretagne en "Shay" (Cheyenne, Tony's nieuwe inheemse Amerikaanse vriendin). Tony had haar voorgesteld aan Cinque Turner. Ze ontmoetten elkaar eens op 3 maart 2013. Frank Patterson verkocht regelmatig drugs aan haar. Maar hun relatie was ook gebaseerd op vriendschap. Ze praten soms de hele nacht over persoonlijke dingen. Een zoon woonde bij Frank. Ze herinnerde zich niet aan de naam van de vriend. Frank wilde niet dat de zoon drugs gebruikt.

Ze heeft zelf heroïne regelmatig gebruikt. Ryan deed ook. Hij had echter de laatste tijd geen drugs gebruikt. Ryan, haar man, ging op 21 maart 2013 in behandeling. Hij had al gepland om dit te doen. Ze, Rachel, wilde hem niet weg. Ze had eerder een huis verkocht en huurde een plaats op 3/3/13.

Heeft Tony gepraat over zaken van drugshandelaars? Rachel gaf geen details. Er werden geen methoden besproken. Heeft hij haar verteld hoe hij dingen van drugshandelaars heeft genomen? "Hij beroofde hen" was het antwoord. Haar man en kinderen waren thuis bij haar. Beide ouders gebruiken heroïne.
Rachel was niet eerder naar Frank geweest op 3 maart. Bretagne en Tony kwamen naar haar huis. Cinque Turner arriveerde later. 'Q' was de bijnaam die Tony aan hem gaf. Hoe dan ook, ze was in de keuken en Ryan keek televisie aan het kijken. Tony viel vaak door. Ryan was in de slaapkamer.

Omstreeks 1:40 uur ging ze naar Frank's appartement met Q om heroïne te kopen. Ze belde de zoemer en Frank liet haar binnen. Ze praten tien tot vijftien minuten. Vicky, Clarissa, en er was een andere vrouw. Nadat ze Frank verliet, verliet ze het gebouw van de voordeur nadat ze de achterdeur ontgrendelde. Ze stak een cent in de deur om het ontgrendeld te houden.

Terug thuis speelde ze met Tony over Frank - dingen die hij in het appartement hield. Tony vroeg over heroïne en geld. Ze vertelde wat ze wist. Frank was niet open over waar hij de drugs en geld behield. Ze gebruikte de heroïne en ging vervolgens naar de keuken om met Tony te praten over terug te gaan naar Frank om hem te beroven. Q vroeg of de achterdeur open was. Ze had Tony verteld dat de deur open was. Q en Tony hebben toen gepraat over terug te gaan naar Frank om hem te beroven. Tony en Q vertrokken na het keukengesprek. Ze ging naar de woonkamer en de slaapkamer. Rachel beweerde dat ze Tony meerdere keren met een pistool gezien had. Het was een 9 millimeter geweer. Tony had het toen hij haar huis verliet. Ze heeft dat geweer nog nooit gezien.

Enige tijd later riep Rachel een telefoontje van haar vriend, Michelle, die vroeg of ze wist wat er met Frank gebeurd was. Ze was geschokt door de dood van Frank. Ryan lag naast haar in bed. Ze werd toen wakker "Sixpack" (een straatnaam voor Tony). Ze noemde hem 'Six'. Tony vroeg Rachel als ze er zeker van was dat Frank dood was. Nieuws over Frank's dood verscheen op televisie. Ze heeft nog nooit meer Q gezien.

Tony zei dat het slecht was geweest toen ze bij Frank's appartement waren. Tony zei dat ze binnen gingen en Frank vocht hen. De zoon verscheen met een luchtgeweer. Frank vocht met Q en Q hem dood. Was dat wat ze vertelde Lt. Gaithers? Nee, ze vertelde het niet alles aan de politie omdat ze Tony niet in de problemen wilde krijgen en ze wilde ook niet zelf betrokken worden.

De vervolging vertoonde toen Rachel verschillende foto's om te identificeren. Ze werd gevraagd om Clarissa, Vicky, Tony (met een rode hoed) en Q. te identificeren. De man in zwart identificeerde ze als Sixpack (Tony). Rachel werd gevraagd om naar de surveillance video's te kijken. Ze identificeerde zichzelf in een. Er was ook Q's auto. Een video toont haar een cent in de achterdeur. Een ander laat haar zien dat het appartement bij de voordeur vertrekt.

Tijdens een kruisonderzoek heeft de advocaat, de heer DeVor, opgemerkt dat Rachel nu met de politie praat toen ze nog niet eerlijk was geweest. Ze meldde Tony en Q in een politie-interview. Ze leek hard te hebben, en dan had ze een perfecte herinnering.

Ze ging elke ochtend naar Frank om heroïne te kopen, maar had de tijd om deze gebeurtenissen te herinneren. In het eerste interview met de politie heeft ze de achterdeur niet onthouden. Op 20 juni 2013 vertelde ze de politie ook dat ze geen drugs kocht. Rachel zei dat ze en Frank gewoon praten. Ze herinnerde zich niet aan de politie dat ze geen drugs van Frank kocht omdat Frank hen niet had. Gisteren ontmoette ze echter met politie-onderzoekers en deed een pleidooi. Plotseling werd haar geheugen hersteld. De heer De Vor vroeg of ze ooit met Frank had besproken waarom hij drugs verkocht had. De vervolging protesteerde tegen de vraag op basis van hoorzitting.

De rechter heeft ook gepraat met Tony's advocaat over hem te getuigen. Mevr. White, de aanklager, zei dat ze vandaag niet naar Watley zouden komen. Hij was de 'plechtige koopjongen' die in de gevangenis zat. Mevr. White zelf had een verstuikte enkel.

Terug met de kruisonderzoek heeft advocaat DeVor Rachel gevraagd of zij haar man beschuldigde voor behandeling? Hij gooide haar op straat. Rachel zei dat het een geplande overeenkomst was. Hoewel ze de voordeur niet eerder had toegelaten, de achterdeur openmaakte, heeft zij het nu toegelaten. Ze was van plan om rond 8 uur terug te komen. Nu herinnerde ze zich niet. Ze was aan het leveren van crackcocaïne aan Frank. Nu had ze geen idee dat Frank zou worden beroofd. Ze roept Frank op een rijtje, en wordt ingelaten.

Waar kreeg ze crack? Het was van een vriend. Ze had een telefoontje bij Frank gezegd dat ze terug zou komen met crack. De kraak kwam later op de dag op 4 maart, maar na Michelle's telefoontje had ze het niet nodig. Op 20 juni 2013 had ze gezegd dat ze niet wist hoe de twee mannen in het gebouw kwamen. Ze herinnerde zich niet. De Vor liet haar de transcript van het interview zien. Ze zei dat ze tijdens het politie-interview hoog op drugs was. Maar de deur was ontgrendeld. Zij heeft dat feit niet onthuld totdat ze het pleidooi heeft gedaan.

Tony en Bretagne kwamen in de middag naar Rachel's huis. Rachel en Ryan namen die dag heroïne in hun huis. Drugsgebruik kan invloed hebben op het vermogen om te onthouden. Rachel zei dat Tony had verteld dat ze betrokken was bij de misdaad. Bretagne was er niet. Het was maar een gesprek tussen de twee, hoewel Rachel zei dat ze later aan Ryan vertelde. Ze vertelde de politie niet over het gesprek dat ze alleen met Tony had. Ze herinnerde zich niet aan een gesprek tussen zichzelf, Ryan, Bretagne en Tony. Zijn moeder nam Ryan naar de behandeling.

Mevr. White zei dat Rachel op 20 juni 2013 op drugs was hoog op drugs. Heeft Tony vertel dat Rachel Frank schoot en Rachel vertelde de politie? Ja dat deed ze. Ze vertelde hen over de strijd, de strijd met Frank, en het geweer werd ontslagen. Zelfs als haar herinnering bij andere gelegenheden fout was, herinnerde ze dit omdat de gebeurtenissen op 4 maart haar leven veranderden. Ze riep Frank op haar mobiele telefoon toen Michelle belde om de dood van Frank te vertellen.

De overval was al een week gepland. Rachel had eerder de achterdeur geopend, zodat ze drugs naar Frank kon brengen. Rachel gaf een oneerlijke rekening aan de politie omdat ze bang was voor de gevangenis. In het tweede interview met de politie vertelde ze dat ze alleen de deur openen nadat de politie haar een video had laten zien. Enkele maanden later vertelde ze de politie dat Tony nooit heeft gezegd dat hij de moord nooit heeft gedaan. Rachel herinnert zich niet aan die verklaring maar het is in het transcript. Nu zegt ze dat Tony aan haar heeft toegeschreven.

De volgende getuige was Rachel's man, Ryan Rasmussen. Hij was een 36-jarige witte man die als short-order kok werkt. Het leven was anders dan toen hij een heroïne- en crackverslaafde was. Hij is nu nuchter voor 14 maanden. Na elke dag drugs te hebben besloot hij te stoppen. Hij was altijd aan het drijven, maar is nu al te oud. Hij nam in-patient behandeling bij Unity ziekenhuis. In eerste instantie liet de test niet zien wat hij beweerde. De medische mensen dachten dat hij gewoon dakloos en hongerig was. Maar een nieuwe dokter heeft hem verteld om opnieuw te proberen. Toen hij Rachel hierover vertelde, dacht ze dat hij haar zou verlaten. Dat was niet zijn bedoeling. Rachel was niet bereid om naar de behandeling te gaan. Ze wonen toen in het huis van een vriend op Park Avenue. Ryan keek in op detox op 4 maart 2013.

Ryan wist Frank Patterson omdat hij en Rachel heroïne van hem hadden gekocht. Rachel zou de drugs kopen terwijl hij in de auto zat. Hij wist ook Tony - 'Six'. Hij had Tony ongeveer een jaar bekend. Wonen op Park Avenue, werd hij depressief. Hij en Rachel kwamen niet mee. Hij was meestal in bed. Ryan zag Tony op 4 maart in het huis op Park. Rachel was geschokt door het tv-verslag van Frank's dood. Ryan heette Rachel toen hij in behandeling was. Rachel was toen dakloos. Ze was dwaas en geloofde dat Ryan haar had verlaten. Hij had twee politie interviews gehad, die een foto van Tony herken maar niet van andere mensen.

Tony was een vriend. Tony had een pistool en liet het hem eens zien - misschien in februari 2013. Maar depressie en drugs hebben zijn geheugen aangetast. Hij gelooft dat het een zilveren geweer was en geen revolver was. Ontspreek de verklaring dat het een semi-automatische handpistool was. Hij vertelde de politie dat het een 9 millimeter handpistool was. Tony wilde iets kleiner en verbergen. Heeft Tony gepraat van overval? Ja een keer. Hij beroofde een drugshandelaar. Dit was een ander incident, niet Frank's.

Ryan's cross-examination bleek dat hij drie keer door de politie was ondervraagd. Hij herinnerde zich niet aan praten met Tony en Rachel over de moord, maar leerde pas vijf dagen later. Tony en Bretagne kwamen over. Er was geen gesprek over Tony betrokken bij de moord van Frank. Tony heeft zijn behandeling ondersteund. Ryan herinnerde Rachel niet naar Frank's huis. Hij had Cinque Turner nog nooit ontmoet - 'niet dat ik eraan herinner'. Rachel ging vaak naar Frank's huis. Beide gebruikte drugs dagelijks. Rachel ging nooit door de behandeling. Ze zijn nog steeds wettelijk getrouwd.

Re-cross stelde vast dat de politie Ryan had bijgehouden. "Griffin" zal een verdediging zijn. Zijn advocaat is hier. Kevin DeVor noemt gerechtelijke zaken die dit getuigenis toelaten. Het proces wordt om 1:30 uur hersteld.

In de middagssessie vermeldt advocaat DeVor dat Griffin eerder een misdrijf heeft gehad. Hij was met Cinque Turner in de gevangenis. De staat kan zijn overtuiging niet opleveren. Griffin's advocaat adviseert hem echter niet te getuigen. Hij zal de staat niet toestaan ??om zijn cliënt te vragen. DeVor pleit met de rechtbank om Griffin toe te laten getuigen omdat hij het getuigenis van Rachel kan weerleggen. Griffin zei dat Q zei dat Tony niets te maken had met de moord. Mevr. White objecten op grond dat dit getuigenis hoorzinnig zou zijn en de rechter akkoord gaat.

Tony en Griffin hebben in mei 2014 een cel voor vijf dagen gedeeld. Griffin was eerder gehuisvest met Cinque Turner. Op basis van gesprekken met Cinque, zei Griffin dat Rachel dit had opgesteld. Zij en Cinque zouden de opbrengsten delen. Zij hadden ook geslacht. Tony had het woord over Q's getuigenis verspreid. Rechter Koch kon Griffin voor de rechtbank vragen. Maar advocaat Nolan zou hen dan ook adviseren om zijn 5e rechten te bewijzen. De rechter zei dat hij geen Griffin zou bestellen om te getuigen omdat ze reeds Rachel's getuigenis hadden. Geen immuniteit tegen vervolging zou Griffin worden aangeboden.

De volgende getuige was Tony's vriendin, Bretagne Calais. Ze beweerde dat ze de moeder van Tony's twee kinderen was. Zij wist ook Cinque Turner - ging naar school met hem in de 6de klas. Q kent Tony door haar. Zij ontmoetten in het voorjaar van 2012. Ze ontmoette Tony bij zijn huis in St. Paul. Zij verhuisden later naar Glenwood Avenue in Minneapolis. Bretagne verhuisde uit dit appartement naar haar moederhuis in november 2012 nadat Tony niet voor haar verjaardag was verschenen. Ze begon Tony weer in januari 2013 en verhuisde terug naar 1708 Glenwood Avenue in maart 2013. Blijf ze op 1708 Glenwood Avenue tussen januari en maart 2013? Nee, dat deed niet omdat Tony's nieuwe meidevriend daar woont. Ze zag Tony op andere plaatsen zoals Rachel's. Bretagne identificeerde foto's van Tony, Cinque, Ryan en Rachel.

Bretagne zag Tony op 3 maart 2013 in het huis van Rachel. Tony en Cinque waren er toen ze rond 10 uur aankwamen. De volwassenen waren heroïne. Ze was in de kelder. Zij heeft ook drugs gedaan, maar niet voor hen. Ze deed heroïne met Tony in de slaapkamer. Na de drugs hadden zij seks en ging dan naar bed.

Ze moest vroeg in de ochtend van 4 maart opstaan ??om naar Century College te gaan en de kinderen klaar te maken. Tony ging naar een tankstation om sigaretten te kopen. Ze zag Tony om 16 uur Tony zat in bed met een telefoon. Hij probeerde Cinque te bellen. Tony zei dat Cinque in de problemen kwam en hij kon hem niet vinden. Was Cinque in het huis toen ze naar bed ging? Ja. Tony leek bezorgd in bed.

Bretagne zag Cinque Turner een week later. Zij ontmoetten buiten het huis van Tony's zus. Hij kon niet praten over de telefoon. Cinque had iets slecht gedaan en was bang. Tony zei dat hij iemand had geschoten. (Er was een bespreking van Bewijsregels 801.d (6) in de rechtbank. De rechter zal deze ondervraging toestaan.) Bretagne speelde Cinque buiten het huis van Tony's zus. Hij was niet specifiek. Maar hij had een drugshandel gedaan, gegaan en iemand geschoten. Hij zei dat Tony bij hem was, maar vertelde haar niet dat Tony iets met de moord te maken had. Ze herinnert zich niet wat Tony zei in reactie.

Wat vertelde ze de politieagenten? Ze zei dat Tony er niets mee te maken had, maar hij rende. Tony zei niet dat hij bij Q was. Brittany vertelde de officier dat zowel Tony als Q liepen. Ze herinnert Tony er niet aan. Wat waren Tony en Q aan het dragen? Q had tan laarzen - tan Bakan laarzen. Ze herinnert zich niet aan de kleur van Q's jas. Tony was aan het dragen van een joggingstoelpak en een zweettasje. Ze herinnert zich niet aan welke kleur het was. Tony had geen auto; zij deed. Tony ging met Cinque.

Tijdens kruisonderzoek zei advocaat DeVor dat wanneer de politie op 1708 Glenwood Avenue de politie raidde, zat ze aan een tafel met behulp van heroïne. Ze was tijdens het interview erg hoog op heroïne. Heeft de politie op 5 augustus 2013 een verklaring afgelegd met betrekking tot het nemen van haar kinderen? (Ik denk het wel.)

Op 3 maart 2013 was Bretagne naar bed gegaan. Ze werd om 4 uur wakker geworden, rookte en kreeg de kinderen om 18 uur. Ze kwam pas tot laat toen terug naar het huis van Rasmussen. Ze zei dat Rachel niet een vriend was maar iemand die ze wist. Ze kwam om 10 uur bij Rachel's huis. Rachel, Ryan, een dochter, Tony en Cinque waren er. Tony zei nooit iets over zijn betrokkenheid in dit geval. Hij zei nooit dat hij betrokken was.

Bij re-cross zei de vervolging tegen Bretagne: U vertelde de politie wat Tony haar had verteld, of hij bij Q was. Brittany zei dat ze verward was. Cinque had haar verteld dat ze in een afschuwing waren gekomen en had gelopen. Tony vertelde haar dat hij er niets mee te maken had. Ze vertelde de politie dat hij liep voordat er iets gebeurde. Ze was hoog op heroïne toen ze de verklaringen aan de politie maakte toen ze appartement nr. 9 op 1708 Glenwood Avenue raidden. Ze zochten een pistool.

Bretagne zag er verdrietig op de getuige staan. Ze was er toen de politie een tweede zoekbevel heeft gedaan. Het was tijdens deze aanval dat ze over de kinderen praten. Ze had eerder een afspraak gemaakt om met de politie te praten, maar ze zeiden dat ze alles hadden wat ze van haar wilden. De politie ontkende haar verzoek om extra getuigenis te geven.

De volgende getuige was een zwarte man met een bril, genaamd Rolley Watkins, die een oranje gevangenisprong draagt. Hij was op 10 maart 2013 veroordeeld voor iets. Watkins-hulp die Tony sinds 2009 bekend had. Heeft hij Tony in augustus 2013 gezien? (Ja)

Rond oktober 2013 vroeg hij om met de politie van Minneapolis te praten en te zeggen dat hij informatie had over Tony die nuttig zou kunnen zijn voor deze zaak. Nee, de officieren hebben geen aanbiedingen gedaan. Toen de politie in mei 2014 met hem sprak, vroeg hij om een ??verlaging van de zin van 48 maanden. De aanklager zei dat hij geen zinvermindering kon bieden maar had geprobeerd. Hij heeft een advocaat om met de vervolging te praten. De aanklager bood 12 maanden uit de zin als Watkins tegen Tony zou getuigen. Ondanks vele overtuigingen had hij wat nuttige informatie.

25 februari was zijn verjaardag. Ongeveer een week later in 2013 bleef hij in het appartement van Tony op Glenwood Avenue, zowel hij als een vriendin. Laat in de avond zat hij in de woonkamer en riep terug naar de slaapkamer. Hij werd James, Shay, Shay's moeder en Angel, een familielid van Shay's gewekt.

Tony riep terug naar de slaapkamer en zei dat hij een "lik" had, wat een overvalmogelijkheid betekent. Hij zou 100 perkasets stelen. Deze lik was makkelijk. Tony heeft voorgesteld om Watkins een pistool te geven, waardoor hij 20 perkasets voor de baan biedt. Watkins wilde dat Tony dit zelf zou doen. Hij vertelde Tony: "Ik ben er niet in." Hij was op zoek naar een beleefde uitweg. Tony werd echter boos en zei dat hij altijd dingen voor andere mensen doet, maar anderen hielp hem niet. Dat was een oneerlijke deal.

Watkins verliet de slaapkamer, ging terug naar de woonkamer en sprak met zijn vriendin. Anthony was gekleed in zwart en had een pistool. Hij vroeg om een ?rit, zodat hij het werk zelf kon doen. Het was een 9 millimeter geweer, saai grijs. Zijn vriendin had een auto, maar gaf Tony geen ritje. Tony werd boos en zei dat ze niet weer naar zijn appartement kon komen. Ze zijn beide vertrokken. Hij en de vriendin sprak ongeveer een uur in de buurt van de auto. Angel en Tony liepen toen weg en reden in Angel's auto. Hij ging naar het meisje van de vriendin's moeder. De meidevriend sloeg hem dan af in het appartement van Tony. Tony vertelde hem - je bent gemist. Hij had de lik gekregen. Hij moest een vriendje wakker maken. Watkins reageerde niet. Hij vertelde Tony dat hij niet in de overval was, maar was kort daarna. Watkins zei dat hij dicht bij Tony was en hem omheen dreef. Hij wist ook Bretagne en Rachel.

Tijdens kruisonderzoek werd vastgesteld dat Watkins in 1998 veroordeeld werd voor diefstal. Hij ontsnapt van gerechtigheid en gaf valse informatie aan de politie. In 2010 vluchtte hij politie. In 2013 kreeg hij een zonde van 48 maanden voor overval. De jury werd echter verzocht om het getuigenis van Watkins's strafrecord te negeren. De advocaat heeft geen vragen gesteld over het aanbod in mijn appartement (1708 Glenwood).

De laatste getuige van de dag was Sgt. Robert Dale van de politie van Minneapolis. Lt. Richard Zimmerman had hem om 17 uur geroepen. Hij ging naar het appartement bij 2813 Cedar en zag het doodlichaam van Frank Patterson. Hij verzamelde Frank's bezittingen en maakte een aantal waarnemingen van het appartement. De politie interviewde Vicky Littlethunder die later een valse naam in het stadshuis gaf.

vijfde dag - vrijdag 1 augustus 2014

Naarmate de laatste dag van het proces begon, moest ik nog een persoonlijke klacht behandelen. Drie juryleden klaagden dat ik in de hal naar hen staarde, omdat ze de lift naar de begane grond na de donderdag van de lift naar beneden zouden brengen. Zij erkenden dat ik geen woorden had gesproken, maar mijn aanwezigheid in de lobby maakte ze ongemakkelijk.

Ik heb het incident herinnerd. Ja, ik had misschien boos of onrustig kunnen zien, toen ik op de lift stond te wachten, maar dat had niets te maken met juryleden. Ik was boos op het getuigenis van de laatste getuigenis en het feit dat de aanklager een gevangenis getuige had gevonden die op zoek was naar een verlaagde zin die iets zou zeggen over Tony. Tony's eigen gevangenis getuige de rechter zou niet beschermd getuigenis geven. Blijkbaar hebben sommige juryleden mijn lichaamstaal persoonlijk genomen. Een adjunct van een vrouwelijke sheriff begeleidde ze op de lift naar de begane grond, toen ik terug stond te wachten tot de volgende lift aankwam.

Rechter Koch bekritiseerde me opnieuw en zei dat hij me kon uit de rechtszaal steken als dit soort gedrag voortgezet was. Echter, ik heb mijn eigen "pleidooi koopje" met de rechter uitgewerkt. Ik zou in de hofzaal blijven als juryleden tijdens de pauzes in de gang kunnen lopen. Ik zou de liften aan de rechterkant van het overheidscentrum niet gebruiken, maar in plaats daarvan over de brug naar de administratieve kant lopen en de bank van liften gebruiken. Ik heb ook alles in het werk gesteld om te voorkomen dat ik in dezelfde ruimte met juryleden ben, of het nu gaat om gangen of badkamers. Geloof me, ik had geen zin om contact te hebben met hen helemaal.

Het proces hervat met getuigenis van Sgt. Dale dat Ryan Rasmussen Cinque Turner niet in een line-up kon identificeren. Ryan zei dat hij Cinque nog nooit had ontmoet. Frank Patterson's mobiele telefoon had een lijst van contacten, maar het leverde niets van betekenis voor deze zaak. Er was geen DNA-bewijs dat Tony's betrokkenheid bij de moord zou kunnen bewijzen of beweren. De politie vond echter een zwarte jas in een kast in het appartement van Tony in 1708 Glenwood Avenue, waarna de vervolging later probeerde te bewijzen dat Tony de tweede indringer was. Er was discussie dat het plaatsen van een kussen rond een pistool haar geluid kan muffelen. Tony was het voorwerp van een "PC pickup", wat betekent dat de politie hem met de waarschijnlijke oorzaak heeft gearresteerd dat hij bij een misdaad betrokken was geweest. Bretagne was toen bij hem. Cinque had zich vrijwillig ingeschakeld.

Bretagne en Tony hadden een tijdje in het appartement van Tony in 1708 Glenwood Avenue samen gewoond. Bretagne werd op 5 augustus 2013 door de politie geïnterviewd. Een warrant is uitgegeven om opnieuw op het appartement te zoeken, maar dat had niets te maken met deze zaak. Bretagne's gedrag liet zien dat ze door het onderzoeksbevel ontsteld was. Bretagne had met Q in een auto gepraat, maar hun gesprek werd beschouwd als hoorzitting. Q had gezegd dat hij bij Tony was. Terwijl ze in het appartement van Frank waren, schoot iemand op hen, ze vochten en renden daarna. Bretagne zei dat Q een pistool had toen hij rende. Hij rende naar een Dodge Stratus voertuig dat nooit gevonden werd.

Sgt. Dale heeft het onderzoeksbevel opgesteld om Tony's appartement te raiden. Hij beschreef het proces om een ??rechter te krijgen om de lasbrief te ondertekenen. De politie vond mail, bevestigend dat Tony daar woonde, en sommige kledingstukken die hij op 4 maart zou kunnen dragen, inclusief een zwarte jas die uit de gangkast was genomen. Verscheidene van deze artikelen werden nu ter terechtzitting getoond en werden in bewijsmateriaal ingevoerd.

Rachel en Ryan kwamen op 21 augustus 2013 in het hoofdkantoor van de politie in het politiebureau. Ryan zei dat hij Tony had gezien met een Luger 9 millimeter handpistool. Ze keken naar de surveillance video die in het appartementencomplex van Frank werd genomen, en vroeg wie de verschillende mensen waren. De persoon in de video met lang haar was zichzelf, Rachel. Ze verscheen ook aan de voordeur. De persoon met haar was Q. Een videoclip liet de twee verdachten aan de achterdeur zien. Rachel identificeerde ze als Cinque en Tony. Mevrouw White zei dat Watkins een andere potentiële getuige tegen Tony was.

De bewakingsvideo vertoonde ook twee verdachten die aankomen op de achterdeur van het appartement om 5:17 uur camera tijd maar 4:11 uur de werkelijke tijd. Men heeft een grijze jas en de andere een zwarte jas met een witte hoed. Om 5:33 uur camera tijd maar om 4:27 uur de tijd met de man met de zwarte jas loopt de voordeur uit en gaat de straat over. Dan, om 5:37 uur camera tijd maar 4:41 uur de werkelijke tijd de tweede verdachte loopt uit het gebouw. Hij draagt ??een zwarte jas maar geen witte hoed.

Het was wellicht in dit proces dat de vervolging de jury (en ik) video's heeft getoond die bij de camera's van het opnamenhuis van Frank in het appartementencomplex zijn genomen. De foto's waren een beetje vaag. Twee mannen die gekleed zijn in donkere kleding, worden gezien als het binnenkomen en het gebouw verlaten. Het is moeilijk om hun gezichten te onderscheiden. De jassen zijn vergelijkbaar. De vervolging vertoonde toen de zwarte jas uit het appartement van Tony, die suggereerde dat het hetzelfde is als die in de video. Ik was niet overtuigd. De jasjes waren beide donker maar ze lijken me niet hetzelfde te zijn. Maar dat was het argument dat de vervolging heeft gedaan om Tony aan de moordscène te binden. In feite was het de enige bewijsstukken anders dan getuigenis van andere verdachten.

Tijdens kruisonderzoek vroeg de verdediging advocaat Sgt. Dale als hij een van de vrouwen had ondervraagd die bij de opname aanwezig waren. Heeft Vicky Littlethunder Tony aangewezen of hij in Frank's appartement was geweest. Het antwoord was 'nee'. Sgt. Dale geloofde niet dat Bretagne onder de invloed van drugs was. Bretagne werd niet gearresteerd. (Maar waarom was geen ooggetuige Vicky Littlethunder ondervraagd? En hoe zit het met Clarissa, een andere ooggetuige van de schietpartij?)

Rachel noemde het niet om de achterdeur open te maken tot ze de video werd getoond. Sgt. Dale dacht dat Rachel op de middag van de dood van Frank Patterson was geïnformeerd. Hij was niet bewust van spraakherkenningssoftware met Frank's zoon. Hij en Sgt. Gaithers interviewde ook Rolley Watkins. Een prokureur hoefde niet aanwezig te zijn bij dit interview omdat het getuigenis vrijwillig werd gegeven.

De volgende getuige was dr. Enid Boecing, een assistentonderzoeker bij het Medisch Examinator. Hij voert autopsies om de oorzaak van gewelddadige doden te bepalen. Er zijn verschillende soorten moord: letsel, toxinen, ziekte, enz. Frank Patterson was 48 jaar oud. Hij stierf aan een schotwond in de buik. Homicide foto's werden geïntroduceerd als exposities 85-91.

Frank had een ingangswond in de lage rug. De mond van een pistool was tegen Frank's huid gedrukt, dus het was nogal dichtbij. Hij bevond zich ook op de afvoerwond die meer gescheurd of gescheurd was. De kogel zou misschien door de aorta van Frank hebben geleid of de wervelkolom raken. Zijn traject was naar beneden en iets naar rechts. Schade aan de aorta van Frank zou zijn snelle dood kunnen veroorzaken; Er zijn vier liter bloed in zijn buik gevonden. In een toxicologieverslag bleek de aanwezigheid van cocaïne en morfine maar geen sprake van alcohol. Chemische stoffen hebben de dood van Frank niet veroorzaakt.

Hoewel er een kruisonderzoek was van de assistent medisch onderzoeker, verscheen er niets significant. Er was een vraag over de concentrische cirkel die een ingangswond en slijtage aangeeft die door de snuit zou kunnen zijn veroorzaakt. Maar het was duidelijk dat Frank dood was van een schotwond.

De rechtbank werd om 12:08 uur onderbroken. De jury moest om 2 uur terugkeren. Na de lunch werd aangekondigd dat Tony niet in zijn eigen verdediging zou getuigen. Waarom niet? Ik werd later verteld dat, als Tony getuigende, dat de vervolging zou kunnen laten zien dat Tony eerder voor de tweede graad moord was beschuldigd, dezelfde lading als hier beschouwd. Procureur DeVor wilde de jury niet benadelen. Dat zou ik niet kunnen betwisten.

Eigenlijk keerde de jury om 2:50 uur terug. De staat rustte zijn zaak. De verdediging rustte ook. Nu was het tijd voor de jury om zijn instructies van de rechter te ontvangen.

instructies van de rechter

Verweerder Foresta was belast met het helpen van en het plegen van een moord. Hoewel hij de trekker niet had getrokken, was hij zo schuldig als de gewapende man omdat hij materieel aan de moord had bijgedragen, hetzij door het te plannen of de gunman actief te helpen. De jury was belast met het vaststellen van feiten na het overleggen van alle bewijzen die bij de procedure werden voorgelegd. Er was een vermoeden van onschuld totdat het schuldig werd bewezen boven een redelijke twijfel, hetzij door directe of indirecte bewijzen.

Juries worden gevraagd om te beslissen of een getuige geloofwaardig is op basis van het belang van de getuige in het geval, relatie tot de partijen, manier, leeftijd en ervaring, redelijkheid en gewicht van bewijs. De jury kan het feit overwegen dat een getuige van een misdrijf is veroordeeld. Het kan de foresta's betrokkenheid bij een roof overwegen om consistentie met deze zaak te tonen, maar het mag dit niet gebruiken om zijn karakter te beoordelen. Tony had het recht om niet te getuigen. Er mogen geen afleidingen worden getrokken uit die beslissing.

Rachel's en Cinque's getuigenis moet door andere bewijzen worden bevestigd; Het kan niet op zichzelf staan. Getuigenis van een medeplichtige steunt het getuigenis van een ander niet. Tony wordt aangeklaagd met verschillende overtredingen. Overweeg elk afzonderlijk. De jury kan nota's gebruiken als een hulpmiddel in het geheugen, maar ze mogen geen vervanging voor het geheugen zijn. De aanwezigheid van Foresta op de misdadscène zou helpen en bevorderen als hij bij de commissie van een misdaad begeleidde. Hij zou zich schuldig maken aan moord op de tweede graad als hij iemand doodde zonder de bedoeling om te doden of als hij deed om de dood te veroorzaken. Er moet de bedoeling zijn om een ??misdaad te begaan en een substantiële stap in de richting van het plegen van de daad. Als Tony geld en drugs nam en kracht gebruikte om dit te bereiken, zou hij zich kunnen schuldig maken aan de eerste graad van verergerde overval. Cinque was gewapen met een gevaarlijk wapen.

slotverklaringen

Mevrouw White, de aanklager, merkte eerst op dat Frank Patterson niet op de proef was. Zijn karakter moet niet beoordeeld worden. Op Tony weigerde ze, in feite, "deze man is verantwoordelijk voor de dood van Frank Patterson." Het bewijs dat ter terechtzitting wordt voorgelegd bevestigt de verhalen van Rachel Rasmussen en Cinque Turner.

Rachel en Ryan Rasmussen waren thuis. Een nieuwe vent, Cinque Turner, werd bekend gemaakt aan Rachel. Ryan keek zich in voor behandeling voor heroïne, maar Rachel was niet klaar om dit te doen. Ze voelde zich bang en verlaten. Haar gevoel van wanhoop leidde tot het verraden van Frank. Vier mensen waren in het huis van Rachel. Cinque leidde Rachel naar Frank's appartement waar ze drugs kocht. Ze legde daarna een cent in de achterdeur en keerde terug naar Cinque's auto. Rachel en Ryan gebruikte de drugs. Cinque en Rachel hebben gepraat over het openen van de deur open. Er werd dan een plan ontwikkeld om een ??andere persoon via deze deur binnen te laten komen. Tony vroeg wat Frank in zijn appartement hield. Rachel, Cinque en Tony waren allemaal aanwezig bij dit gesprek.

Tony en Cinque liepen naar het appartementencomplex van Frank. Tony zet een masker aan. Hij haalde zijn 9 millimeter pistool uit en gaf het aan Cinque. Ze kregen toegang tot Frank's eenheid door een verhaal over een waterlekkage te vertellen en vervolgens in de deur te duwen. Cinque Turner werd ontmoet door Frank's stiefzoon die een luchtgeweer had. Tony rende, verliet Cinque zelf in het appartement. Frank worstelde Cinque. Tony had op dit moment Cinque weg van de scene moeten trekken. Aan de andere kant was Cinque bang dat Tony hem zou schieten als hij het pistool terugkwam. Cinque stak het pistool in Frank's rug en ontsloeg. Cinque geeft toe dat hij de shooter is. Je schiet niemand om te verwonden, maar om te doden.

Frank Patterson schreeuwde. Cinque rende de achterdeur uit en dacht dat hij zou gooien. De politie arriveerde. Om 5:09 was Frank dood. Rachel was geschokt toen ze een telefoontje over Frank's dood belde. Rachel praat met Tony. Er zijn 2 verhalen. In de tweede plaats loopt Cinque, dat hij Frank schoot. Hij praat later met Bretagne en zei dat Tony rende en hij schoot. Tony was betrokken bij de planning van de overval. Zijn zwarte jas is cruciaal bewijs. Kijk naar de video van de eerste verdachte die in het gebouw gaat en de kraag van zijn jas. Deskundigen hebben uitgelegd waarom Tony's DNA niet op de kogel was.

Er zijn twee personen in de video. Rachel zei dat Tony in de video was. Getuigen zagen Tony gekleed in zwart. Cinque draagt ??laarzen; Tony, zwarte tennisschoenen. Cinque droeg Rachel om drugs te krijgen. Ze verliet contactgegevens op haar telefoon. Tony had geslacht met Bretagne voordat hij vertrok. Om 4:27 uur liep de eerste verdachte de voordeur uit en vertelde Bretagne erover. Om 4:28 uur liep de tweede verdachte de achterdeur uit.

Juries kunnen beoordelen geloofwaardigheid getuigen. Rolley Watkins vrijwilligde zijn informatie zonder een pleidooi. Zijn getuigenis was consistent met die van anderen. Rolley kende de andere mensen niet. Hij had echter gezien dat Tony in zwarte gekleed was, op een beroofd gaan, waar hij de man moest schieten. Bretagne heeft hier interesse in, de moeder van Tony's twee kinderen. Ze kon zich niet herinneren aan onderzoekers van Tony's bekentenis.

Rachel Rasmussen is berouwvol en oprecht. Ze huilde toen ze van Frank's dood leerde. Waarom zou ze een goede vriend, Tony, onder de bus gooien als hij het niet had gedaan. Ze had Tony gezien met een pistool, maar zag het pistool nooit meer. Cinque gooide het in de Mississippi rivier. Ryan kent Cinque niet. Cinque zelf is remodig Hij kan niet slapen. Als hij toelegt tot de schutter, waarom zou hij liever zijn over een tweede persoon? [Reporter's opmerking: misschien wel plezier koopje?] Ryan was hierbij helemaal niet betrokken. Hij zag Tony kort voor de moord met een pistool.

Tony Foresta is belast met drie misdrijven. Hij begeleidt en begrijpt een moord. Tony gaf het pistool, maakte het verhaal op en probeerde de moord niet te voorkomen. Hij is aan een ander misdrijf schuldig indien hij in het kader van een misdaad gepleegd is en de gevolgen redelijkerwijs voorspelbaar zijn.

Er zijn twee soorten tweede graadmoord: (1) opzettelijke moord en (2) misdrijfmoord - als je iemand doodt in het kader van een andere misdaad. Heeft Cinque Frank willen vermoorden? De moord hoeft niet te worden overwogen. In de vijf seconden was Cinque aan het denken over het doden van iemand. Hij moest doden. Dus het is de tweede graad misdadige moord. We hebben: (1) Frank's dood, (2) Tony of iemand die hij heeft geholpen en opgehangen, heeft de dood veroorzaakt, (3) Tony of Cinque was van plan om een ??tweede-graafse overval te plegen (maar niet van plan om moord te plegen).

Cinque en Rachel hebben toegegeven dat ze de eerste graad in de beroving van Frank wilden plegen. U moet een substantiële stap nemen in de richting van een misdaad. Dat element is voldaan als geweld wordt gebruikt of de bedreiging van geweld. Cinque was gewapen met een gevaarlijk wapen, een pistool. Hij heeft een belangrijke stap gemaakt om naar het appartement van Frank te gaan, op de deur te kloppen, enz.

Nu zal procureur DeVor proberen het verhaal van Rachel en Cinque uit elkaar te halen en te zeggen dat de getuigen samenzwamen. Maar Rachel en Cinque kennen elkaar niet. Onafhankelijke getuigenis bevestigt hetzelfde verhaal. Dus de staat heeft zijn zaak in alle drie de kosten bewezen.

Mevrouw White's uitspraak werd gedaan. Het was om vrijdag 4:25 uur. Procureur DeVor heeft gevraagd om zijn sluiting te vertragen tot maandag. Hij zei: "Ik heb dit nog nooit gedaan." De rechter heeft zijn verzoek toegekend.

Maandagmorgen begon Kevin DeVor met de afsluiting van de verdediging. Hij ondervraagde de geloofwaardigheid van de getuigen tegen Tony. De meeste van hen hebben aanbiedingen van de vervolging. Cinque Turner toonde aan de politie liegen. Hij zei: "Ik zal alles doen om een ??deal te krijgen." Hij zei dat hij niets wist van het plan om Frank te beroven tot hij bij Frank's woondeur stond. Dit is niet zinvol. U kunt Cinque niet vertrouwen.

Rachel Rasmussen zei niets tegen de politie over het proppen van de deur openen tot ze geconfronteerd werden met een video. Ze heeft om 8 uur geslapen toen ze She zou gaan bezorgen. Je kunt Rachel niet vertrouwen. Ze beweerde te zijn "hoog". Maar Michelle's telefoontje kwam om 12.00 uur en Sgt. Dale beweerde dat ze niet hoog lijkt te zijn. Getuige Rollie Watkins wachtte zeven maanden om zijn verhaal te vertellen. Bretagne Calais heeft getuigen dat Tony haar nooit schuld heeft toegekend. U kunt de getuigen van de staat niet vertrouwen.

Waar was Tony die ochtend? Er was geen melding van zijn vertrek. Rachel zei dat Tony de hele dag was. Bretagne en Tony gingen om middernacht naar bed. Rollie Watkins was aan het praten over een ander incident. Rachel vertelde Tony over Frank's dood.

Wie heeft de overval gepland? Cinque zei dat hij er niks van had weten, maar Rachel zei dat alle drie wisten. Het zwarte jasjebewijs is een rode haring. De jas die uit het appartement van Tony was genomen was losbandig. Er was geen DNA van Tony op de kogel. Ze konden het pistool niet vinden. Was er zelfs een pistool of was het verbonden met Tony?

Er was een witte auto met zijn lichten in de eerste bewakingsvideo toen Rachel naar Frank ging. Wie was in die auto? De bewijslast ligt bij de vervolging. Getuigen zeggen dat ze Tony met een 9 millimeter geweer zagen. Samen zouden ze geloofwaardig zijn; Apart, misschien niet. Waarom liggen ze? Bretagne zei dat Tony op de telefoon probeerde Cinque te bereiken. Robert Jones, de kamergenoot van Ryan, riep de politie eigenlijk.

Ik ben om 9:15 uur aangekomen, en DeVor was om 9:35 uur klaar. Nu was het tijd voor de jury om te overwegen. De rechter vertelde hen dat ze eerst nodig hadden om een ??voorpersoon te selecteren die notities zou nemen en een plaatsvervangend voorpersoon. Ze zouden naar alle tentoonstellingen moeten kijken behalve de videobanden. Het uitspraak moet unaniem zijn. Als ze een uitspraak maken over alle drie de aanklachten, moeten ze terugkomen naar de rechtszaal om het aan te kondigen. Slechts 12 van de 13 juristen opzettelijk. De plaatsvervanger, de kale man, zal niet overleggen. Het was tien uur toen de rechter de juryleden in de kamer voor beraadslaging stuurde.

de uitspraak en veroordeling

De jury vond Tony onschuldig van 2de-gradenmoord met de bedoeling, niet voorverondersteld, maar vond hem schuldig aan de mindere aanklachten: 2de graad moord zonder intentie, tijdens een misdrijf en 1e graad verergerde overval.

Op 22 september 2014 veroordeelde rechter William H. Koch Tony 225 maanden (19 jaar) in de gevangenis. De vervolging had gevraagd om een ??opwaartse vertrek naar 270 maanden. Tony's advocaat heeft gevraagd om een ??zin van 190 maanden. Maar de rechter stond vast aan de standaardzin. Tony zal minstens twee derde van de zin moeten dienen voordat hij in aanmerking komt voor een parool. Hij moet ook 7.500 dollar betalen aan het restitutiefonds van het slachtoffer en betalen voor de begrafeniskosten van Frank Patterson.

De vonnis vond plaats rond 9:30 uur. Vier mensen wilden de uitspraken van het slachtoffer doen. De rechter toonde twee: Frank Patterson's dochter en een andere vrouw. Procureur DeVor vroeg of Tony 5 punten moest krijgen voor eerdere misdaden omdat de termijnen voor sommige verlopen waren. Als hij 3 punten krijgt, krijgt hij misschien een lichtere zin. Ook een inbreuk geladen was niet ontslagen. De minder ernstige aanklag werd ook afgewezen, maar Tony kan het probleem opnieuw verhelpen als hij een beroep doet.

Tony maakte vervolgens een verklaring waarin hij sympathie voor het slachtoffer en zijn familie gaf. Hij bleef onskuldige bellen en zei dat hij zou beroepen. Waarschijnlijk zal het beroep worden behandeld door een publieke verdediger. Er zou instructies zijn over hoe u dit doet met de rechter van de rechter.

Rechter Koch gaf toe dat toeschouwers niet probeerden te communiceren met Tony. Zelfs winking was niet toegestaan. Ik heb niet geprobeerd met Kevin DeVor te praten. Tony's neefjes, Jermaine en Jemoun, zaten naast mij in de rechtbank.

analyse

Eerlijk gezegd, in deze zaak werd gerechtigheid niet geserveerd. Als legale amateur maakt ik de volgende opmerkingen.

Rechter William H. Koch stond op meerdere tijden:

1. Deze rechter gaf Tony geen "snelle trial", zoals gewaarborgd door zowel de Amerikaanse en Minnesota-grondwetten. Tony is in juli 2013 gearresteerd en de zaak kwam pas tot een jaar later aan het proces. Een snelle procedure betekent normaal gesproken binnen drie maanden. Rechter Koch bleef uitstellen aan de aanklager, zodat ze hun zaak kon vervolmaken.

2. In de tweede plaats schoot de rechter een jongeman uit de jury, die een arrestatiebevel had voor een relatief klein overtreding, waardoor de samenstelling van de jury naar het nadeel van Tony werd veranderd. Om te zien dat gerechtigheid in het moordproces van Tony werd gediend, was veel belangrijker dan voldoening Een lasbrief.

3. De rechter liet duidelijk zien dat de beschuldigde de rechten niet zou ontnemen wanneer hij geen strafrechtelijke vervolging zou geven aan een jailhouse getuige, genaamd Griffin, waarvan de advocaat hem niet anders zou laten bewijzen. DeVor had gezegd dat deze getuige Rachel Rasmussen's getuigenis zou kunnen weerleggen. De rechter laat daardoor het getuigenis onbetwist staan. De rechter heeft echter een andere jailhouse getuige toegestaan ??voor de vervolging om te getuigen. Was deze gerechtigheid?

4. Er was ook de brouhaha over mij 'jagen' aan juryleden. Ik heb op de mobiele telefoon gepraat in de gang buiten de hofzaal, en probeerde weg te blijven van juryleden. De rechter identificeerde mij publiekelijk als Tony's stiefvader. Ik denk dat zijn uitspraken in aanwezigheid van juryleden zouden kunnen zijn. Als ze me niet leuk vonden (die ze waarschijnlijk wel hadden gedaan), zou die identificatie met Tony zich negatief kunnen hebben weerspiegeld in zijn jurisprudentie.

Ik vergis ook de vervolging, nog erger:

1. De belangrijkste reden dat deze zaak stinkt is dat Tony's overtuiging vooral werd verkregen door het aanbieden van pleidooien voor verlaagde zinnen aan personen die bekend waren geweest bij de moord, met name de shooter Cinque Turner. Dit is niets minder dan een getuigenis. Als particuliere partijen dit deden, zouden ze naar de gevangenis gaan. Maar het is wettelijk dat openbare aanklagers hetzelfde doen om overtuigingen te krijgen. Er is geen ontmoediging voor pleidooide getuigen om meester op grote schaal te plegen, omdat hetzelfde kantoor dat meineed vervolgt, degene is die een overeenkomst heeft aangeboden voor het getuigenis om hun zaak te ondersteunen. Dergelijke getuigen kunnen effectief iets zeggen zonder vervolgd te worden. Hier Tony (die meerdere belangrijke getuigen zegt niets te maken met de misdaad) kreeg 19 jaar in de gevangenis in tegenstelling tot de acht jaar van de shooter. En zij noemen dit 'gerechtigheid'!

2. Hier, zoals in andere gevallen, vervolgen de aanklagers verschillende aanklachten bij verdachten voor in principe hetzelfde misdrijf in de hoop dat een of meer van hen zullen vallen. Niet alleen is deze praktijk aanstootgevend op zichzelf, maar het heeft betrekking op een mentaliteit die sommige juryleden hebben om de verweerder op de ernstigste aanklacht te ontheffen, maar de verweerder schuldig te maken aan minder kosten als zij twijfels hebben over de zaak. Juristen kunnen hun eigen geweten vergemakkelijken door iets aan beide zijden te geven. Maar in dit geval heeft Tony de zogenaamde 'mindere kosten' veroordeeld.

3. Aanklagers volgen de leerstelling dat het plegen en verleggen van een misdrijf even ernstig is als het plegen van de misdaad zelf. Dit is counterintuitief. Het maakt weinig morele zintuigen. In dit geval had Tony geen controle over wat Cinque Turner deed met het pistool zodra hij het had. Zelfs als Tony de overval had gepland (die ik twijfel), maakte hij geen beslissing om de trekker te trekken en de dood van Frank Patterson te veroorzaken. Dus waarom was hij belast met de tweede graad moord als hij niemand vermoordde? Als de wetgever verantwoordelijk was voor deze afschuwelijke leerstelling, moet hij herroepen welke wet het ook bevat. Als de leer eenvoudigweg het gevolg is van een vervolging of gerechtelijke traditie, weerspiegelt het over de legitimiteit van de hele operatie.

Er lijkt geen controle op onverbeterlijke vervolgingen.

Aanklagers hebben een scorecard, win-lose mentaliteit. Ze proberen te winnen ten allen tijde hun aanklagende credentials te versterken. In Minnesota en misschien elders, loont het moeilijk te zijn op misdaad. Velen gebruiken dit kantoor als een stepping stone naar een hoger politiek kantoor. De huidige Hennepin County Attorney, Michael Freeman, was een keer eerder in het kantoor (en vervolgd Tony) en was de DFL-conventie genomineerd voor Gouverneur van Minnesota in 1998, maar hij verloor in Hubert H. Humphrey III in de primaire, die op zijn beurt , Verloor de algemene verkiezingen naar Jesse Ventura. De voormalige Hennepin County Procureur, Amy Klobuchar, heeft haar vervolgrecord op een zetel in de Amerikaanse Senaat opgeslagen. Dit hele "justitie" systeem lijkt een politiek spel te zijn.

Wat de Minneapolis-politie vertelde Bretagne Calais dat ze ervoor moest kiezen tussen Tony te beschermen en haar kinderen te houden - wat kan ik nog meer zeggen?

de nasleep

Tony's derde kind werd geboren toen hij in de gevangenis in de gevangenis wachtte. Shay (Cheyenne) was de moeder. Shay was op drugs toen mijn vroegere vrouw Sheila, die Tony's moeder was, Shay bij het Little Earth-project bezocht en zag dat haar kleinzoon verwaarloosd was. Daarom nam ze het kind weg om te verhogen als haar (en mijn) eigen. We hebben deze kleine jongen, Del, die we 'Dale' noemen, toen hij enkele weken oud was. We hebben hem gezien als een hulpeloos kind om een ??peuter te zijn die de "vreselijke tweelingen" nadert. Dale zal waarschijnlijk bij ons zijn voor de hele tijd die Tony, zijn vader, in de gevangenis brengt. Hij zal opgroeien zonder een vader maar met twee toegewijde grootouders. Deze opschrift is voor Dale.

Postscriptum

Op zondag 8 november 2015 heb ik Anthony Foresta in de Oak Park Heights-gevangenis bezocht. Hij leek in redelijk goede geesten te zijn, en verwacht dat hij in twee weken een hoorzitting zou horen die uiteindelijk tot zijn vrijlating zou kunnen leiden. (Zijn beroep zou waarschijnlijk de eerste keer worden geweigerd maar dan de tweede keer toegekend. Tony verwacht binnen een jaar te worden vrijgegeven.)

Tony's advocaat dacht dat hij een sterke zaak had om vrij te komen. Een ding, een black-male potentiële jurylier die niets in zijn record had, was uitgesloten van de jury. Een claim van raciale vooroordeel zou kunnen worden gemaakt. Ook heeft de rechter vier keer het proces uitgesteld, Tony ontzegt zijn recht op een snelle proef. Tony wilde dat ik met Jermaine Stansberry moest praten, die in de nabije Stillwater-gevangenis was gehuisvest om te zien of Cinque Turner, de werkelijke wapenman in dit geval, een schriftelijke verklaring zou doen dat Tony niets met de moord te maken had. Er zou geen gevaar zijn voor Turner omdat zijn zin niet kan worden veranderd. Ik beloofde dit op te nemen met Stansberry.

Tony dacht dat advocaat Kevin DeVor een redelijk goed werk bij het proces had gedaan, maar hij deed DeFor in de fout om een ??onderzoeker te huren om bepaalde getuigen te verhooren. Er waren de twee Indiase vrouwen die eigenlijk de moord hadden gezien. Er was Rachel's dochter die kon getuigen dat Tony in het huis van Rachel was geweest op het moment dat de moord gepleegd werd. Veel mensen hadden Tony kunnen ontheffen, maar ze werden niet geroepen om getuige te zijn in het proces. Tony zelf heeft niet getuigen, omdat de vervolging zijn eerdere veroordeling voor moord kon opleveren.

Tony dacht dat de politie en de officier van justitie het voor hem hadden omdat hij eerder voor moord was veroordeeld. Ze hebben nooit een pistool gevonden. Zij hadden hem veroordeeld op het valse getuigenis van getuigen die plechtige koopjes waren aangeboden. De feitelijke 'tweede man' die aanwezig was bij de moord was een bekende van Turner's van St. Paul.

Tony was oorspronkelijk in de Rush City-gevangenis, maar hij werd overgebracht omdat hij in de strijd was geworden met jonge gevangenen en omdat Cinque Turner daar ook was. De autoriteiten dachten dat Tony een bende leider was.

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

 

COPYRIGHT 2015 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/anthonyforestak.html