BillMcGaughey.com

naar: sww-trade

Een uitwisseling over het handelsbeleid met de burgemeester van New York

door Bill McGaughey

Burgemeester Michael Bloomberg van New York kwam naar Minneapolis om op vrijdag 25 juli 2008 een ontbijtliefhebber voor de onafhankelijkheidsfeest van Minnesota aan te pakken. Het evenement werd gehouden in het Pavilion Inn op Nicollet Island tegenover het stadscentrum.

Ik zat bij een tafel bij Steve Williams, de partij's geadopteerde kandidaat voor de Amerikaanse Senaat, en "Red" Nelson, een makelaar die voor de staatse wetgever rijdt en in de Metropolitan Council diende. De burgemeester leidde tot een tafel in de buurt van het podium waar dean Barkley en andere feestdakters zaten. Ik schudde zijn hand toen hij langs onze tafel ging, maar er was geen kans toen voor een gesprek.

Ik zag burgemeester Bloomberg in gesprek met personen die bij de tafel waren verzameld. Een opening bood zich voor. Dus ik liep naar die tafel en introduceerde mezelf aan de burgemeester als een die de Independence Party for Congress in Minneapolis zou kunnen vertegenwoordigen.

Ik vroeg toen burgemeester Bloomberg als hij dacht dat de handel zinvol zou kunnen zijn in een campagne zoals de mijne. Ik heb de mening uitgesproken dat Amerika's hoog geprijsde arbeid niet kon concurreren op wereldwijde markten.

Bloomberg reageerde door te zeggen dat hij in de vrijhandel geloofde. Met betrekking tot onze goedkope arbeid, zei hij dat de Verenigde Staten het beste onderwijssysteem in de wereld hadden. Hij dacht ook dat ons land klaar was voor een export boom, en het zou jammer zijn om de deur op die kans te sluiten. Met het Hawley-Smoot tarief van de jaren dertig hadden we eerder protectionisme geprobeerd en had het niet gewerkt.

Ik reageerde met de mening dat de handel van vandaag niet zo was in de jaren dertig. Er was geen handel tussen geïndustrialiseerde landen en hun respectievelijke industrieën, maar tussen multinationale bedrijven en hun leveranciers, waarin de vrijhandel de bedoeling had om de kostbare Amerikaanse arbeidskrachten uit te schakelen en het goedkoper in het buitenland te verkrijgen.

Op dit moment heeft de partijstoel, Craig Swaggert, me alsof ik meende dat het ongeschikt was om burgemeester Bloomberg in een lang politiek argument te betrekken. De burgemeester heeft zichzelf genadig erkend dat de democratie over discussies over verschillende onderwerpen ging.

Dus ik nam verlof van deze groep en keerde terug naar mijn tafel. De burgemeester heeft later de bijeenkomst aangespoord - misschien 150 personen - met een gesprek die misschien een half uur duurde. Het was interessant en informatief. Een punt dat mij speciaal interesseerde was dat de burgemeester erop gewezen dat Amerikaanse studenten 26ste onder de 30 landen in de wiskunde rangschikken.

Ik was teleurgesteld echter niet onder de kandidaten van het feest in de verkiezingen van dit jaar, toen alle anderen werden genoemd en gevraagd om te staan. Het zou wellicht zijn geweest dat, ondanks het indienen van de 5de District Congresverkiezingen, ik nog niet door het feest onderschreven zijn; en misschien zal het nooit zijn.

Op weg uit het gebouw na de vergadering liep ik Paul Gaston, kandidaat voor de staatswetgever uit Vadnais Heights, die burgemeester Bloomberg in de bijeenkomst had ingevoerd. Hij zei dat hij dacht dat ik een goede vraag had gesteld. Zo maakte alles het waard.

Vervolgens reed ik naar mijn volgende afspraak in de Minneapolis-St. Paul International Airport ontmoet Brian Moore, de Socialistische Partij kandidaat voor de president die een goede vriend van mijn broer was toen hij leefde. Moore, die in Tampa Florida woont, was op weg naar Milwaukee om een ??petitie-station in Wisconsin te schoppen en had tijd om te praten tijdens de twee uur layover.

 

naar: sww-trade

 

COPYRIGHT 2008 Thistlerose Publicaties - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/bloomberg.html