BillMcGaughey.com

ga naar: hoofdpagina

 

Wat is een beschaving? 

 

Een beschaving is een soort menselijke gemeenschap of de samenleving heeft bereikt Dat heeft een zekere mate van cultuur. Het wordt gecontrasteerd met primitieve Gemeenschappen ontbreekt deze cultuur. Het gewas moet Relatief worden ontwikkeld geavanceerde goud. Het zou onder meer een brede schaal politieke organisatie en verfijnde expressie in een medium zoals het schrijven. De term "geavanceerde" houdt (misschien onterecht) que la Culture is superieur aan anderen. Arnold Toynbee, de Britse historicus opgemerkt zag beschaving als samenleving qui Advanced had om een bepaald niveau te hebben. A "samenleving" op voorwaarde "common ground" voor menselijke interactie; Het een zelfstandige gemeenschap. Zoeken wereldgeschiedenis, Toynbee vond eenentwintig samenlevingen qui was geworden beschavingen. Zij waren de Egyptiac, Sumerisch, Minoïsche, Hettitische, Babylonische, Syriac, Hellenic, westerse christelijke, orthodox-christelijke, Russisch-Orthodoxe, Arabisch, Iranic, Sinic, Indische, het Verre Oosten, Japanse het Verre Oosten, Hindu, Maya, Andes, Yukatek, en Mexic beschavingen. De meeste van deze waren uitgestorven beschavingen. Een paar nog overleven.

De regeling van de beschaving in vijf tijdperken van beschavingen afwijkt van de Toynbee model in meerdere opzichten. Ten eerste, terwijl Toynbee ziet beschavingen als afzonderlijke regionale culturen Geografisch McGaughey ziet beschaving als een cursus in één wereldwijde cultuur. Sommige mensen komen naar deze cursus van de culturele ontwikkeling eerder of later dan anderen. Ten tweede, Toynbee ziet beschaving als een maatschappij - dat wil zeggen, een lichaam van mensen die politiek en cultureel Organized. McGaughey legt de nadruk op de cultuur van de samenleving. In deze regeling, een beschaving is een zeker cultureel configuratie, ongeacht waar deze kan worden uitgevoerd.

Beschavingen zijn het meest gemakkelijk te begrijpen wanneer bepaalde Gemeenschappen van geavanceerde teelt de lente op in het midden van de primitieve samenlevingen. Bijvoorbeeld, de stad Babylon est devenu het centrum van een imperium Tijdens het bewind van Hammurabi (1792-1750 voor Christus) Opgericht door Amoritische stamleden in de late 3e millennium voor Christus, Het was een van Verscheidene opvolger staten om het imperium van Sumer en Akkad. Koning Hammurabi van Babylon verenigd meesten van hen tijdens een negen jaar militaire campagne. Dan, zeven jaar na de dood van Hammurabi, kassite barbaren vielen Dit is de stad en haar imperium viel. Zelfs zo, de Babylonische 'beschaving', in zekere zin, voor duurde enkele eeuwen, omdat de teelt ontwikkeld onder Hammurabi Bleef dominant in de regio in die tijd.

Zo is het dat mensen zich prettig voelen spreken over een "Egyptische" of "Hettitische", of "Minoïsche 'beschaving Wiens samenlevingen Bereikt jaar geavanceerde teelt En Toen viel. Sommige teruggezet naar een primitieve toestand, terwijl anderen (zoals Egypte) Alleen Hun politieke integriteit verloren. Wanneer we naar de moderne tijd komen, is het echter minder duidelijk wie behoort tot wat beschaving sinds culturen en volkeren Nagenoeg worden vermengd. Toynbee veronderstelde MOST Dat hedendaagse Amerikanen en Europeanen behoren tot een "westerse" (of westerse christelijke) beschaving qui Begon ten tijde van Karel de Grote. Als dat zo is, de beschaving is zo uitgebreid en te verspreiden in de cultuur, moeten werkelijke identiteit Lack.

De regeling van de regionale beschavingen breekt op deze plek. Als menselijke gemeenschappen-over aanzienlijke bedrijven raken en bewust te maken van elkaar, dan hun 'beschavingen' moet worden besmet met veel buitenaardse invloeden. Uiteindelijk, de regionale Zou Verschillende culturen vormen een gemeenschappelijke culturele of samensmelting van culturen in verschillende mate. Het is zinvoller, onder omstandigheden die, wereldwijd sprake van een enkel gewas qui est entre en beschavingen Onderscheid op basis van hun mate van culturele vooruitgang. Beschavingen Zou beschrijven hoe deze maatschappij op ict bijzondere opleidingen in de geschiedenis werd georganiseerd. Elke cursus Zou los worden gekoppeld aan een bepaalde periode van jaren, erkennen dat sommige gemeenschappen "vooruitgang" sneller naar een nieuwe training dan anderen.

De regeling van beschavingen in het boek, vijf tijdperken van beschavingen, verdeelt de wereldgeschiedenis in vijf fasen of tijdperken, partner na de eerste beschaafde staten Ontstond in Egypte en Mesopotamië 5-6000 jaar geleden. Elk tijdperk wordt gekoppeld aan een bepaalde beschaving (gunstig gelabelde Civilization I, Civilization II, Civilization III, Civilization IV, en Civilization V). Strikt genomen beschaving cultureel configuratie terwijl een tijdvak is natuurlijk een tijdsperiode. In praktische zin, maar de twee termen zijn synoniem. Een tijdperk Toen de beschaving wisselkantoor.

Omdat menselijke teelt onderhevig aan verschillende interpretaties er behoefte aan definities sommige rigor Breng in de discussie. De regeling die in vijf tijdperken van Civilization werknemers in twee sets van variabelen Het definiëren van beschavingen. Ten eerste zou de aard van de technische communicatie Dat was dominant in icts publieke discussies. Ten tweede zou zijn dat de dominante instituut in de maatschappij. Het dominerende bestanddeel That Was aussi est devenu volledig ontwikkeld in het begin van ict-tijdperk in de geschiedenis.

En dus, in tabelvorm, we-hebben het volgende schema der beschavingen:

name of civilization
communication technology
institution of power
Civilization I
ideographic writing
imperial government
Civilization II
alphabetic writing
world religion
Civilization III
printing
commerce and education
Civilization IV
electronic recording and broadcasting
media of news and entertainment
Civilization V
computers
the internet

 Deze regeling van de beschaving beledigt sommige mensen. Sommigen geloven dat sinds beschavingen-hebben van oudsher een regionale vereniging, het idee van de wereld beschavingen valt buiten de reikwijdte van hun definitie; en, echt, Ought sommige --Andere woord te gebruiken. Anderen zijn beledigd door het idee dat populaire entertainment, komt in het vierde tijdperk van de wereldgeschiedenis, Zou SCCM meer geavanceerde te zijn, historisch gezien, dan de geletterde cultuur, dat voorafging. Die zijn jonge mannen en vrouwen lopen rond met een koptelefoon en het dragen van sport truien en jeans echt meer "beschaafde" dan degene die ontspant met een goede roman?

In reactie, Laten we zeggen dat beschavingen zijn niet per se beter of slechter dan anderen richten Alleen anders. Men kan erkennen The Culture of het Victoriaanse Engeland - Civilization III - in icts nadruk op literaire excellence, onderwijs en enterprise business. Today's populaire cultuur - Civilization IV - zou zijn geobsedeerd door de beelden, geluiden, en persoonlijkheden-have beens die uitzending om de massa's door middel van films, radio en televisie. Zij zijn immers twee culturen.

Societies Over de hele wereld ervaart een overgang van de ene vorm van teelt tot beoordelingen ander. Zo veel als sommigen zouden zeggen, bijvoorbeeld dat het hedendaagse China: heeft een "Chinese cultuur" geïnspireerd door Confucius en anderen, aussi behoort tot de internationale oogst van rock 'n roll muziek, high fashion en multinationale ondernemingen. Geleerden debatteren mei qui regeling van de beschaving is analytisch nuttiger goud is dichter bij de historische feiten bekend.

Klik hier voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch      

 
ga naar: hoofdpagina

 

COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden

http://www.worldhistorysite.com/civilizationschemek.html