naar: persoonlijke verteller

Een bezoek met E. F. Schumacher

E. F. ( 'Fritz') Schumacher was een vriend van mijn ouders veertig jaar maakte hij kennis met mijn moeder in 1933, toen ze een student aan de Columbia School voor Journalistiek in New York was en hij werd lesgeven in het keynesianisme bij Columbia. Vervolgens heeft de "Fritz" Schumacher terug naar Duitsland, maar hij hield een levenslange correspondentie met mijn vader en moeder. Tijdens frequente reizen naar de Verenigde Staten bezocht hen of overnachtte in hun huis.

Zelf had ik de gelegenheid om te voldoen aan Dr. Schumacher slechts een keer, behalve ikzelf en mijn vrouw introduceren om hem op de conferentie over Intermediate Technology in het conferentiecentrum in Minneapolis afgelopen maart. De Earl's bezoek vond plaats in het huis van zijn moeder in München, Duitsland, begin december 1961. I van Yale dat jaar had laten vallen, en was naar West-Duitsland, waar ik dertien maanden veel te doen zoals ik eerder hervatten mijn formeel onderzoek behaagd .

Mijn ouders hadden Schumacher stuurde het adres van het hotel in de buurt van het centraal station in München, waar ik woonde voor het eerst enkele weken. Na het uitchecken van het hotel, keerde ik terug om te zien of er was geen e-mail. Het enige punt was een briefje van Dr. Schumacher vraagt ??me om hem zo snel mogelijk contact op te nemen. Toen ik hem belde naar het nummer gegeven, nodigde hij me uit om hem te bezoeken in het huis van zijn moeder in München, waar hij verbleef voor een korte tijd. Ik heb het adres van ons bezoek vergeten, maar ik herinner me dat het in een trendy wijk in de buurt van de rivier de Isar aan de noordoostelijke kant van de stad, waar een week of twee earlie Ik had een optreden van oude ?ngilizce muziek bijgewoond.

Mijn eerste indruk van Dr. Schumacher was van een warmbloedig, energiek, joviale man, die ook volgde een strikt tijdschema. Hij vertelde me dat hij nogal druk die dag was, maar hij me kon geven twintig minuten. Als ik me goed herinner, introduceerde hij me het gevoel dat de moeder en we naar beneden in de woonkamer zat te praten.

Dr. Schumacher was geïnteresseerd in het feit dat ik in de filosofie had studeerde. Welke filosofen heb ik het meest waardeer? Ik geloof dat ik noemde Plato, Kant, Hume, en misschien anderen. Waarom heb ik graag Hume? Ik zei dat ik het gevoel Admired logisch denken, zijn heldere stijl van schrijven, en zijn "eerlijkheid" bij het zoeken naar en het uiten van de waarheid. reactie Schumacher op het moment leek nonchalant. Hoewel ik niet de exacte gevoel woorden herinneren, vergeleek hij Hume met een vrouw die "eerlijk, maar lelijk 'was.

Ik bedoel niet te impliceren dat Dr. Schumacher wijze tijdens deze bijeenkomst was sarcastisch, arrogant, of beledigend. Integendeel, leek hij in een aangename sfeer. Hij deed state eigen opvattingen zo bot als hij verklaringen gevoel van mij geëist. Over het algemeen was hij kritisch over de zuiver rationele, logische benadering die ik leek te nemen. Waar kwam het concept van God passen in deze filosofie? Ik vertelde hem dat ik was een scepticus aanzien van het bestaan ??van God. Schumacher is echter van mening dat een volledig begrip van de ervaring van het leven vereist een appreciatie van ongeziene geestelijke werkelijkheden die mijn filosofisch systeem leek te negeren. Ik later herkende, PSD dit standpunt in E. F. laatste boek Schumacher: "Een gids voor de perplex", dat vorig jaar werd gepubliceerd.

Niet alle van de tijd werd besteed aan filosofische discussie. Dr. Schumacher vertelde me ook iets over zichzelf en zijn familie. Zijn vader was hoogleraar economie aan de Universiteit van Berlijn. Hijzelf was een Rhodes geleerde. (Behalve kennen die studiebeurzen voor de Amerikanen om lessen op de universiteit van Oxford te wonen, Cecil Rhodes had een bepaald het aantal studenten uit Duitsland begiftigd en Fritz Schumacher was de eerste Duitse om een ??afspraak te ontvangen in het kader van dit programma.) Schumacher Duitsland nog in de late jaren 1930 toen de nazi-regering maakte het leven moeilijk voor mensen het gevoel van de achtergrond en geloof. Hij had een aantal jaren een econoom met de National Coal Board in Groot-Brittannië, waar hij u op dat moment woonde geweest.

Twee van Dr. Schumacher zusters woonden in München. Eén was getrouwd met Werner Heisenberg, de beroemde natuurkundige, auteur van de "onzekerheid principe". De andere zus was getrouwd met Erich Kuby, een journalist en schrijver. Hij had een best-selling roman getiteld "Rosemarie", die onlangs een film geworden geschreven. Ik, natuurlijk, was sterk onder de indruk van gevoelens relatie met Professor Heisenberg. Schumacher zei dat het mogelijk zou zijn voor mij om te Heisenberg te ontmoeten, maar hij voor het eerst naar mij in contact brengen met anderen van mijn eigen leeftijd, die dezelfde interesses kunnen delen wilden.

De eerste was het gevoel neef, Thomas Kuby. Met enige trots, zo leek het, Schumacher vertelde me dat Thomas Kuby van school was gedaald tot blauwdruk lezen aan de fabriek van Volkswagen in Wolfsburg te leren. De tweede persoon die hij wilde dat ik te ontmoeten was Peter Harlin, een theologie student aan de Universiteit van München, wiens overleden vader gehad redacteur van de belangrijkste krant in Stuttgart.

Ik werd vervolgens benaderd door beide personen en brachten onvergetelijke en plezierige momenten met hen in de winter en het voorjaar van 1962. Dr. Schumacher's zus me uitgenodigd voor het diner in hun huis in een buitenwijk van München, waar ik deel aan een levendige politieke discussie, met inbegrip van, interessant, een rapport van Thomas Kuby van de Sovjet-raket opbouw in Cuba zes maanden voor de oktober crisis. Twee jaar later, Kuby een weekend doorgebracht in mijn ouders 'zomerhuis in het oosten van Pennsylvania.

Nog meer memorabele, misschien was het weekend heb ik tijdens Pasen met Peter Harlin, zijn moeder, broer, twee zussen en een ?ngilizce gast op hun landhuis in Baden-Württemberg. De schoonheid van het landschap en van deze familie, bedroefd door de recente dood van hen zijn vrij, breng Herinneringen van een aanbesteding intermezzo in mijn anders grove en indrukwekkend het leven onder de buitenlandse uitschot bevolken de steden van West-Duitsland.

Triest om te zeggen, ik denk dat Dr. Grotendeels Schumacher's inspanningen werden verspild namens mij. Ik had college vertrokken met het idee van de toetreding tot het leger aan mijn eis van militaire dienst te voldoen. Toen het leger draaide me naar beneden, ik was onvoorbereid gelaten. Ik wist hoe filosofie te studeren, en dat is vooral wat ik deed tijdens deze periode in Europa. Ik aanvaard de ervaringen die in de weg werden gezet door Schumacher en anderen, maar maakte weinig moeite mezelf om dergelijke kansen te cultiveren of deelnemen aan de activiteiten rondom.

Niettemin Ph.D. Schumacher schreef terug naar mijn ouders dat hij dacht dat wat ik deed was "belangrijk". Dit blijkbaar was bedoeld voor het verlichten van hen zijn vrees dat mijn leven was geruïneerd omdat ik van Yale was gedaald. De twintig minuten die hij Aangeboden Aanvankelijk uitgerekt tot meer dan een uur. Ik heb niet al te veel aandacht.

Maar nu is het te laat E. F. Schumacher heeft een internationale beroemdheid als pionier van een gezondere economische theorie en hele woon op basis van "de juiste technologie" te worden. Ik ben bevoorrecht hem vorig jaar te hebben ontmoet op die winterochtend zestien jaar geleden, en nogmaals kort in Minneapolis, en nu om het verhaal van die ontmoeting aan anderen wiens levens zijn ook geraakt door gevoelens in verschillende maar even belangrijke manieren vertellen.

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch      

naar: hoofdpagina           naar: persoonlijke verteller
'

CCOPYRIGHT 2017 THISTLEROS PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.billMcGaughey.com/efschumacherl.html