BillMcGaughey.com

naar: personal verteller

 

Bekende personen in Amerika en mijn verbinding met hen

door William McGaughey, Jr.

 

We leven in een cultuur van persoonlijkheid. Sommige mensen zijn buitengewoon Engaging. Sommige zijn beroemd. Dit artikel is acerca Zulke personen die hebben geleefd Tijdens mijn leven en mijn verbinding met hen, indien van toepassing.

Ik zal zich richten op de steden van Detroit, Michigan, en Minneapolis-St. Paul, Minnesota. Ik heb de eerste twintig jaar van mijn leven in Detroit, en de laatste vijftig jaar in Minneapolis-St. Paul. Het hebben van een bevolking in de miljoenen, het onwaarschijnlijk was dat ik zou moeten hebben aanzienlijke interactie ontmoeten of persoonlijk met de beroemde personen die deze steden en staten woonden. Maar ik deed, en dit is mijn verhaal.

Ik ben geboren in Detroit op 21 februari 1941. Ik ging naar Minnesota in de eerste week van januari, 1965. Volgende week zal het 2017 zal ik 76 jaar oud zijn in februari 2017. Veel dingen gebeurd tijdens mijn leven en ik wil een aantal van hen noemen. Ik wil noemen die leefden belangrijke personen Dan, opnieuw met een speciale focus op Detroit en de Twin Cities van Minneapolis-St Paul. Heb ik in aanraking komen met een van hen?

World War II woedde Toen ik geboren werd, maar het was pas in het volgende jaar, na de aanval op Pearl Harbor, dat de Verenigde Staten werd betrokken. We Have Die termijn van de beroemde Amerikanen - President Franklin D. Roosevelt, generaal Dwight D. Eisenhower en generaal Douglas MacArthur. Ik was te jong om te communiceren met hen Hoewel ik handen met Eisenhower Presidential schudden tijdens Zijn 1952-campagne in Detroit. (Eisenhower later geselecteerd twee Michiganders voor zijn kabinet, C.E. Wilson en Arthur Summerfield.)

De eerste lijst van beroemde Amerikanen zouden degenen die president van de Verenigde Staten. Een A-lijst van beroemde presidenten zou kunnen zijn, onder andere, de volgende: George Washington, Thomas Jefferson, James Madison, Andrew Jackson, Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt, Dwight D. Eisenhower, John F. Kennedy, Richard Nixon, Jimmy Carter, Ronald Reagan en Barack Obama. Net als hij of hem haten, Donald Trump heeft de potentie om deze groep illustere Presidenten sluiten.

Ook Amerika heeft beroemde personen die op andere gebieden geproduceerd. In mijn schatting, zou een deel van de Amerikaanse supersterren de volgende:

Vliegeniers: Charles Lindbergh, Amelia Earhart, Howard Hughes
Astronauten Neil Armstrong, Buzz Aldrin, John Glenn
Uitvinders: Thomas Edison, Alexander Graham Bell
Legerofficieren: Douglas MacArthur, Dwight D. Eisenhower, Chester Nimitz
Cartoonisten: Walt Disney, Charles M. Schulz
Comedians: Will Rogers, Jack Benny, Johnny Carson
Operazangers: Enrico Caruso, Maria Callas, Luciano Pavarotti
Circus impresario: P.T. Barnum, "Buffalo Bill" Cody
Criminelen: Al Capone, John Dillinger, Ted Bundy
Evangelisten: Billy Sunday, Billy Graham
Runners: Jesse Owens, Florence Griffith-Joyner, Carl Lewis
Zwemmers: Esther Williams, Mark Spitz, Michael Phelps
Boxers: Joe Louis, Rocky Marciano, Muhammad Ali
Golfers: Ben Hogan, Jack Nicklaus, Tiger Woods
spelers van het honkbal: Ty Cobb, Babe Ruth, Lou Gehrig
Filmsterren: Clark Gable, John Wayne, Marilyn Monroe
Romanschrijvers: Margaret Mitchell, William Faulkner, Hemingway Earnest
Wetenschappers: Albert Einstein, J. Robert Oppenheimer, Rachel Carson
Architecten: Louis Sullivan, Ludwig Mies van der Rohe, Frank Lloyd Wright
Artists: Norman Rockwell, Andy Warhol, Georgia O'Keefe
Singers: Elvis Presley, Frank Sinatra, Ray Charles, Michael Jackson
Populistische politici: William Jennings Bryan, Huey Long, Ralph Nader
Burgerrechtenbeweging leiders van Martin Luther King, Jesse Jackson
Radio talk-show hosts: Aimee Semple McPherson, Rush Limbaugh, Glenn Beck
Wetshandhavers: Wyatt Earp, J. Edgar Hoover, Eliot Ness, Joe Arpaio
Vakbondsleiders: John L. Lewis, Walter Reuther, Jimmy Hoffa
Zakelijke leiders: Andrew Carnegie, John D. Rockefeller, J. Paul Getty, Henry Ford
Financiers: J.P. Morgan, George Soros, Warren Buffet
Media hosts: Rupert Murdoch, Walter Cronkite, Oprah Winfrey
Computer marktleiders: Bill Gates, Steve Jobs, Jeff Bezos

Dit is een willekeurige selectie van bekende persoonlijkheden in Amerika. De lijst kan gemakkelijk worden uitgebreid naar andere supersterren. Maar laten we verder gaan om zich te concentreren op de eigenaars van Detroit (Michigan) en Minneapolis-St. Paul (Minnesota) waar ik het grootste deel van mijn leven heb doorgebracht.

Begin met Detroit. Ik zou zeggen dat de persoon met de grootste impact op deze stad was Henry Ford, oprichter van de Ford Motor Company. Detroit is "Motor City", het hoofdkwartier van de drie (of vier) grootste bedrijven in de Amerikaanse auto-industrie. Andere prominente leiders van esta industrie zou Alfred P. Sloane, Walter Chrysler, C.E. zijn Wilson, en George Romney.

Als inwoner van Detroit in een latere generatie, had ik het voorrecht om een ??deel van de auto-industrie leiders van dichtbij te zien. Ik was te jong, natuurlijk, om te voldoen aan de ouderling Henry Ford, maar ik heb Zijn kleinzoon, Henry Ford II, bij zijn dochter debutante partij te zien in 1961. Mijn vader was hoofd van de public relations-afdeling van de vereniging van autofabrikanten en later vice-president voor communicatie bij American Motors Corporation in de jaren 1950 en 1960. Mijn vader geregeld voor American Motors op de Disneyland tv-show te sponsoren. Hij was een naaste medewerker van George Romney, zowel op de AMA en American Motors. Dus ik ooit kende de familie Romney heel goed.

Elders, in Detroit, We hadden de beroemde internationaal bokser Joe Louis, WHO zwaargewicht kampioen werden. We hadden Aretha Franklin, de zanger, Stevie Wonder en Diana Ross van de Supremes. We hadden Carl Milles beeldhouwers: zoals de WHO en de Marshall Fredericks werden geassocieerd met Cranbrook. Mijn klasgenoten op school Cranbrook opgenomen schrijvers Thomas McGuane en Edmund White. Ik had een lunch en sprak later Walter Reuther Met de Putney School in Vermont Welke Reuther's dochter en mijn broer Beide bijgewoond.

Maar ik liet Detroit in de vroege jaren 1960, voor het eerst naar de universiteit in Connecticut te wonen, dan is een een jaar door te brengen in Europa, en tenslotte een half jaar in Newark, New Jersey, voordat u naar Minnesota in januari 1965, waar, verrassend, ik heb gebleven De meeste van mijn leven.

De nadruk ligt hier op bekende personen. Charles Lindbergh groeide op in Little Falls, Minnesota. (Hij werd geboren in Detroit.) Billy Graham Zijn carrière begon in Minneapolis. Maar er zijn vier personen Minnesota Associated Met die meer recent bereikte een nationale reputatie vermeldenswaard: Bob Dylan, Garrison Keillor, Robert Bly, en de rockster Prince. Ik benader de bespreking van hen van een persoonlijk standpunt.

Bob Dylan

Bob Dylan woonde in Minnesota en kwam aan bekendheid als muzikant een beetje voor mijn tijd. Oorspronkelijk uit Hibbing, ik studeerde aan de Universiteit van Minnesota in het academiejaar 1959-1960 alvorens ze uit tot een muzikale carrière na te streven. In 1965 woonde ik een van zijn live-optredens in Minneapolis.

Anders Dylan is grotendeels verdwenen uit de cultuur en entertainment scene. I is een overblijfsel van de turbulente jaren 1960. Dit jaar, raadselachtig als altijd, Dylan werd Bekroond Nobelprijs voor de Literatuur, maar ik heb geweigerd het te wijten aan andere verplichtingen. Net als vele anderen, ik elf was in de ban van Dylan's muziek en vrijdenkende persoonlijkheid, maar, althans in mijn belevingswereld, heb ik van het toneel verdwenen geleidelijk.

Garrison Keillor

Garrison Keillor, die wel afgestudeerd aan de Universiteit van Minnesota (in 1966), heeft een ongewone carrière op de radio als premier bedenker en uitvoerder op "A Prairie Huis Companion" ontwikkeld. Dit is een gevarieerde show met muziek en humor Die, geproduceerd in Minnesota, is landelijk uitgezonden. Het is een uitvloeisel van een show Welke Keillor geproduceerd als een student aan de universiteit. Er is geen andere show zoals het. Keillor zelf is uitgegroeid tot een orakel in het culturele en politieke kringen.

Terwijl ik vaak heb geluisterd "A Prairie Huis Companion," Ik heb nooit een van haar optredens bijgewoond. Ik heb zelf opgetreden Keillor op communautair evenementen en hebben gesproken met hem op verschillende momenten. Maar mijn relatie is Grotendeels als een verre bewonderaar van de persoonlijkheid en ambachtelijke Keillor's.

Robert Bly

Robert Bly, auteur van de bestseller "Iron John," is een dichter van enkele onderscheiding. Ik heb het voorrecht om regelmatig en veelvuldig personeel contact met hem over een periode van 25 jaar als lid van een 'Sufi "zanggroep georganiseerd in 1992. Dat Bly De groep komt nu thuis Bly's. Robert Bly werd onlangs 90. De volgende vergadering zal Sufi in een week.

Een complete write-up van de soefi-groep lijkt op http://www.billmcgaughey.com/sufi.html

Prince

Prince, de internationaal beroemde rockmuzikant, stierf esta afgelopen april (2016). Zijn huis en hoofdkwartier in Paisley Park in Chanhassen, Minnesota, zijn omgezet in een heiligdom. Het is ongeveer een mijl van waar ik regelmatig deel aan religieuze diensten.

Ik persoonlijk ontmoet of zag Prince tweemaal, beide keren in 1990. Ik heb nog nooit een van zijn concerten bijgewoond. Van groter belang voor mij is Prince's jeugd associatie met het Minneapolis buurt waar ik nu woon.

Prince's vader leefde voor twee jaar (1990-1992) in een appartementencomplex (1707 Glenwood Avenue) aan de overkant van mijn huis in Minneapolis. Daarna verhuisde de vader om een ??huis Over zes blokken afstand van mij (539 Newton Avenue South) waar ik heb gewoond voor nog eens tien jaar voordat hij verhuisde naar Chanhassen in het huis van Zijn beroemde zoon te leven. Prins zelf was een frequente bezoeker naar het huis van zijn vader in die eerste jaren.

Daarom, terwijl ik niet met gezag van de muziek of het personeel het leven Prince's kan spreken, heb ik stukjes informatie over hem dat van belang kan zijn. Een write-up van mijn samenwerking met Prince of zijn kring Verschijnt http://www.billmcgaughey.com/prince.html.

 

 

naar: personal verteller

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

     

COPYRIGHT 2016 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.BillMcGaughey.com/fourminnesotansh.html