BillMcGaughey.com

naar: storyteller

 

Een regeling om de politiek en de kunst te mengen

door Bill McGaughey

 

De Visie

Amerikaanse politiek is gebroken en een deel van de reden is dat de belangrijkste politieke relatie van mensen bij de radio-ontvanger of de televisietoestel zit. We ontvangen politieke informatie via die portals. Het was vroeger dat mensen zich in groepen verzamelden om de politiek te doen. Politieke partijen waren echte gemeenschappen die speeches hoorden en hoorden. Nu hebben de partijen jaarlijkse conventies waarvan de procedure wordt geregeld door Robert's Rules of Order. De ervaring is helemaal saai. Ernstigste burgers gaan door middel van resoluties die bijna niets uitmaken. Het echte werk is het kiezen van kandidaten en het opwekken van geld om te betalen voor de televisie reclames die de kandidaten nodig hebben om verkiezingen te winnen.

Ik heb gedacht hoe ik het politieke proces moet herleven, zodat mensen teruggebracht worden in de vergelijking en het geld telt minder. Om dat te doen moet je de vergaderingen interessant maken zodat mensen willen bijwonen. Muziek en de kunst kunnen deel uitmaken van het antwoord. Laat personen die kennis hebben met die vaardigheden helpen bij het ontwerpen van de programma's. In plaats van deel te nemen aan parlementaire oefeningen als 'Robert' voorgeschreven, waarom niet zingen zingen en naar muziek luisteren? Laat mensen zich een beetje nuttigen. Maar we zouden goede politieke liedjes nodig hebben - liedjes zoals 'We zullen overwinnen', 'Blowin' in de wind 'of' De tijden zijn ze a-changin 'tijdens de Civil Rights era. Een politieke partij die leert samen te zingen kan misschien een momentum ontwikkelen die het bij de stembus zal overdragen.

Nieuwe waardigheidsfeest werd in die geest opgevat. Vanwege zijn oorsprong (toen ik als kandidaat van de onafhankelijkheidspartij de Democraten probeerde te irriteren door te zeggen dat ik stond voor "waardigheid voor witte mannen"), vinden sommige mensen het een feest om witte mensen te vertegenwoordigen, zoals de Democraten hebben vertegenwoordigd minderheden. Eigenlijk gaat dit feest meer over identiteit - over alle mensen die een positieve identiteit hebben of in ieder geval het recht om zichzelf te definiëren. Dus in plaats van om economie of moraal te bespreken, zouden we het over persoonlijke identiteit hebben. We zoeken naar modellen van identiteit en spelen met verschillende persona. De kunst kan daarbij helpen.

Ik was ongeveer een maand geleden naar een programma op kanaal 2 (publieke televisie) aan het luisteren, toen ik vond waar ik naar op zoek was. Het was een optreden van Leonard Cohen voor een publiek in Londen. Ik had eerder dit lied gehoord, maar het was een perfect lied voor mijn doeleinden: "Democratie" of, zoals ik het noem: "Democratie komt naar de VS" Ja, we willen dat de democratie naar de VS komt om de plutocratische politiek te vervangen dat we hebben. Cohen heeft onze verwachtingen perfect uitgedrukt. En zijn persona was opmerkelijk - deze 75-jarige zanger met de gekneusde hoed en zware stem waarvan de liedjes een mix van poëzie en overtuigende ritmes waren. "Democratie komt naar de Verenigde Staten." Zou ons politieke volkslied kunnen zijn om overeen te komen met wat ze hadden in het Burgerrechten-tijdperk met dank aan Bob Dylan en anderen.

Cohen had ons het lied gegeven; Maar hoe veranderen we het in een politieke volkslied? De beste manier, ik dacht, zou zijn om het idee van Leonard Cohen-impersonators te promoten die het lied zingen. Als New Dignity Party ooit een lidmaatschapsbasis heeft ontwikkeld, zouden we op onze vergaderingen een plek reserveren voor "Democratie komt naar de VS." Maar we zouden mensen nodig hebben om die liedjes te zingen, zodat we mensen in een bepaalde rol zouden moeten cultiveren, die ik "Leonard Cohen impersonator" noemde die op de bijeenkomsten zou optreden om die functie te hanteeren. Elvis Presley heeft een cadre van "Elvis imitators" - waarom niet Leonard Cohen? Zijn liedjes, met name 'Democratie', hebben een politieke rand. Dit soort zangeres-impersonator kan muzikaal wedden op de politiek.

Nu, om aspirante zangers aan te moedigen om Leonard Cohen op te lichten, zou New Dignity Party een jaarlijkse wedstrijd houden. De deelnemers zouden ieder zingen "Democratie komt naar de Verenigde Staten." Het publiek zou stemmen om de beste performer te selecteren; Dit is onze Leonard Cohen-impersonator voor het komende jaar. We zouden hiervoor een certificaat uitgeven. De winnaar van de jaarlijkse wedstrijd zou de titel van de "officiële Leonard Cohen-impersonator" van New Dignity Party behouden, die recht heeft om op onze functies uit te voeren als hij dat wenste.

Natuurlijk zou er geen verplichting zijn om te presteren. Ik betwijfel of we er veel van zouden kunnen betalen om iets te betalen en de winnaar van de wedstrijd zou geen verplichting hebben om de Nieuwe Waardigheids partij te steunen. Maar het zou een veer in iemand's pet zijn om die wedstrijd te winnen. Door nauwe nadruk te leggen op Leonard Cohen's lied, zouden we een muzikale rol kunnen opbouwen die mettertijd iets zou betekenen. Als New Dignity Party groot en sterk werd, zou zijn officiële troubadour een betekenisvolle identiteit worden die een persoon zou helpen zich in een muzikale carrière vestigen. Persoonlijk kan het leiden tot andere dingen.

Nu, als we dit project een stapje verder nemen, zouden we deelnemers nodig hebben als we als kleine politieke partij een wedstrijd hielden om de beste Leonard Cohen imitator te vinden. Het zou fijn zijn als New Dignity Party een fatsoenlijk publiek zou kunnen plaatsen. Maar het grote probleem zou zijn om deelnemers te vinden. Misschien kunnen we in muziekpublicaties adverteren of proberen om muziekstudenten uit de hogeschool te interesseren om te concurreren voor de impersonatorstitel. Ofwel het proces van het vinden van deelnemers voor die eerste wedstrijd zou duur zijn of we zouden geluk moeten hebben om met de juiste mensen in de muziek- of kunstgemeenschap samen te werken. Ik heb helaas geen verbindingen. Daarom zat het project voor een tijdje.

De realiteit

Ik ben de kandidaat voor de burgemeester van Minneapolis onder de auspiciën van New Dignity Party - in feite de enige kandidaat die dit jaar bij de stemming van die partij zal verschijnen. In die hoedanigheid heb ik een uitnodiging ontvangen van een vrouw genaamd Elena Erofeeva op radiostation KFAI om in een 15-minuten interview in de studio op Riverside Avenue te komen. Het station wilde twee minuten profielen uitvoeren op elk van de burgemeesterskandidaten op basis van de taped interviews.

Ik heb mijn interview begonnen om 3:00 uur Op vrijdag 18 september Toen ik de studio verliet, kwam ik op de literatuur op een plank dicht bij de deur. Onder de items was een zwart-witte gedrukte kaart, die een 'Leonard Cohen Tribute' met 'Mean Larry en vrienden' aankondigde. 'KFAI hosten op zondagavond een show en dan vanaf 6:00 uur Op maandag 21 september is er een live optreden van Leonard Cohen muziek op 7th Street entry in downtown Minneapolis. Dit wist ik dat ik deel uitmaakte van de First Avenue-amusementsplaats die beroemd was in de film Prince's 1984, "Purple Rain". Vroeger was het gebouw de Greyhound terminal in Minneapolis. Het was waar ik eerst in de stad voet in de stad stond toen ik in 1965 op de bus aankwam. Tickets waren slechts $ 7,00 per stuk.

De wielen beginnen te draaien in mijn gedachten. Als ambitieuze politicus wilde ik me aansluiten bij de kunstgemeenschap. In het bijzonder wilde ik mensen vinden die geïnteresseerd zijn in het zingen "Democratie komt naar de VS." Waar vind je dergelijke mensen? Op een concert van Leonard Cohen muziek, natuurlijk. Het lot had deze gelegenheid in mijn handen gegeven. Om mijn idee te communiceren aan Cohen fans, zou ik een aantal vliegeniers afdrukken om uitgegeven te worden aan mensen als ze de 7e Invoer binnengekomen om het 21 september concert bij te wonen. Dit zou een efficiënte manier zijn om mensen te vinden die geïnteresseerd zouden zijn in het concurreren van de titel van de officiele Leonard Cohen-ontvanger van New Dignity Party.

Dus ik heb een kort bericht voor de folder ingevuld. Dit is wat het zei:

**** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** ****

Op zoek naar een Leonard Cohen Impersonator

Leonard Cohen's 'Democratie komt naar de VS.' is een politieke volkslied die de verwachting van veel Amerikanen uiten. New Dignity Party is een Minnesota-politieke partij die die uitdaging wil opnemen. In de 2009 Minneapolis verkiezingen worden drie kandidaten uitgevoerd. Wij geloven dat een sterke persoonlijke identiteit een sleutel tot politieke kracht is, en we willen alle soorten mensen helpen om in hun eigen termen een ware identiteit te vinden.

Als onderdeel van ons programma zouden we in de huidige verkiezing gestructureerd moeten worden. We zouden graag een auditie willen houden voor een 'officiële' Leonard Cohen-impersonator (hopelijk met de hoed) die zou zingen 'Democratie komt naar de VS' En andere Cohen liedjes op evenementen die we in het komende jaar kunnen regelen. Het is natuurlijk niet verplicht dat de winnaar van de auditie optredens verricht of de New Dignity Party ondersteunt; We willen alleen erkenning geven aan iemand die muzikaal en artistiek wil stappen in de Cohen-identiteit, wetende dat een publiek hem wacht.

Als u geïnteresseerd bent in het auditionen of iemand kent die misschien zou zijn, stuur dan een email naar 2wmcg @ earthlink.net, om te vragen dat u op de lijst staat voor de auditie. Wij zullen contact met u opnemen wanneer dit evenement is opgericht. Ondertussen, geniet van de optredens vanavond.

New Dignity Party, P.O. Box 3944, Minneapolis, MN 55403

**** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** **** ****

Ik fotokopieerde vijftig lakens met twee dergelijke berichten op een vel en snijd ze in de helft en maakte honderd vliegers. Hopelijk zou dat genoeg zijn voor alle mensen die buiten de 7e Street Entry zijn ingezet voor de eerbetoon aan Leonard Cohen. Aangezien de optreden zelf om 6:00 uur begonnen is, moet ik half een uur op de locatie staan ??om de mensen te gaan binnengaan om tickets te kopen. Ik zou mijn huis om 5:00 moeten verlaten, naar een parkeerplaats dicht bij 7th Street Entry rijden, en ga dan naar die site.

Slechts een paar minuten te laat, omdat een vriend onverwacht door mijn huis gestopt was, ging ik naar First Avenue, vlak bij het Doelcentrum (waar president Obama een week eerder had gesproken). Ongeveer een dozijn jongeren waren bij de deur opgesteld. Ik droeg een jurkoverhemd, jas en broek, zoals ik dacht dat ik een kandidaat voor burgemeester had en misschien een Leonard Cohen fan (wat ouder is dan de gemiddelde rock-concertgenoot). Ze hadden meestal tee shirts of andere kleding die bij de rock fans van vandaag past. Ik heb snel mijn literatuur doorgegeven aan de samengevoegde groep, die beleefd was maar niet-communicatief. Ik nam toen mijn plaats aan het eind van de lijn en verwachtte dat we lang in het gebouw zouden worden gelaten.

De deur naar First Avenue was afgesloten. Toen ik een jonge man voor me daarover vroeg, zei hij dat de deuren om 8:00 uur zouden openen. Hier was het ongeveer kwart voor 6, met de Leonard Cohen Tribute gepland om in vijftien minuten te beginnen. Er was iets mis. Ik ontdekte al snel dat de lijn van mensen op de stoep niet wachtte op de Leonard Cohen Tribute maar voor een andere optreden van een groep genaamd "Alice in Chains". Tickets voor dat evenement kost $ 25,00 en een bord heeft gezegd dat het evenement uitverkocht was. Dus waar wachten de mensen om Leonard Cohen te horen? Ik had folders voor de eerste honderd van hen.

Naarmate het om 6:00 uur benaderde, verliet ik de lijn zenuwachtig en liep het gebouw naar de First Avenue kant. Sommige jonge mannen die lijken te zijn personeel zaten in stoelen naast een lijn van vrachtwagens. Ik vroeg een van hen over het Leonard Cohen-evenement. Hij had er niet van gehoord. Toen liet ik hem een ??vlieger zien die zei dat deze uitvoering om 18:00 zou beginnen. Op maandag 21 september, op de 7e Street Entry. Dat belde een bel. Ja, de tijd en de datum waren correct, maar het probleem was dat ik op de verkeerde deur wachtte. 7th Street Entry heeft een eigen ingang op 7th Street net boven de straat richting Hennepin Avenue. Ga daarheen en ik zou vinden wat ik wilde.

Ik vond een kleine deur in hetzelfde gebouw met 7th Street Entry en er was zelfs een poster die de Leonard Cohen Tribute aankondigde. Het probleem was dat de deur was vergrendeld. Er waren geen menigte voor dit bijzondere evenement. De opklapbare deur had een klein glasvenster. Ik kijk er doorheen, ik kende de medewerkers van tijd tot tijd. Ik sloeg meerdere keren op de deur maar niemand reageerde. Beveiliging voor rockconcerten wordt waarschijnlijk gebruikt om overbelovende fans te negeren. In dit geval was het echter na 6:00 uur, toen de prestatie zou moeten beginnen, en ik kon niet in de deur komen om tickets te kopen. Misschien was dit een privé evenement voor KFAI luisteraars. De aankondigingskaart die ik in de studio had opgehaald, had gezegd: "Win gratis tickets! Stem in Chelsea Hotel: een eerbetoon aan Leonard Cohen de radiopresentatie, georganiseerd door Mean Larry. "

Mijn geluk begon te veranderen rond 18:15 p.m. Toen een echtpaar van middelbare leeftijd me in de rij kwam. Ja, zij waren ook geïnteresseerd in de prestaties van Leonard Cohen. De man heette Joe; Ik heb de naam van zijn vrouw niet gekregen. We hebben een beetje gepraat en dan besloten dit stel een wandeling langs de straat te maken. Uiteraard lopen de muziekconcerten van vandaag op een losse rooster.

Ik liep weer rond het gebouw naar de plaats waar de medewerkers zaten. Een jonge man zei dat hij dacht dat de deuren nu open zouden moeten zijn. Hij wist dat Leonard Cohen de prestatie zou houden omdat zijn vrouw drankjes aan de bar zou serveren. In feite ging hij me terug naar 7th Street Entry en klopte aan de deur, en was ervan overtuigd dat klanten binnenkort naar het gebouw zouden komen.

En toen, plotseling, de deur naar 7th Street Entry zwaaide open. Event beveiliging gevraagd mijn ID te zien. Ik kocht een $ 7 kaartje van de kassa naar rechts en kreeg een plastic polsbandje. Mijn pols was gestempeld met wasbare inkt, zodat ik geïdentificeerd kon worden als ik tijdens de uitvoering buiten ging en wilde worden gehaald. Ik vroeg de vrouw bij de ticketbalie wanneer de performance zou beginnen. Het zou snel beginnen, ze verzekerde me - misschien in een half uur of hoogstens een uur. Het was toen rond 6:30 uur

De locatie zelf was naar beneden een korte hal naar links waar zes tafels op de begane grond werden opgezet. Een podium voor de artiesten was langs de ene kant van de vloer. Op elke tafel was er een verlichte kaars en twee gidsen voor het programma vanavond. Ik zag een kans: In deze lege kamer liep ik naar elk van de zes tafels en plaatste mijn folder, met de kop "Looking for a Leonard Cohen Impersonator", bovenop. Toen ging ik bij een van de tafels naar de rug zitten. Gelukkig had ik de aandacht van veiligheid niet aangetrokken; Of misschien zagen zij me maar gaf me niets uit. Nog eens zes van mijn honderd folders waren nu in omloop.

In een korte tijd begon er een video aan de muur te zien over de vloer. Het ging gepaard met opgenomen muziek. Ik herkende de muziek als Leonard Cohen liedjes. Het kostte me even langer om te realiseren dat de video ook van Cohen was. Ik wist dat de zanger een oudere man was met een gestreepte hoed, gelijk aan wat de zakenlieden in de jaren '40 en '50 droegen, maar dit was Cohen in zijn jongere jaren. Hij verscheen in verschillende scènes, variërend van een badkuip naar hotelkamers naar woonstraten. De zangeres was een Canadees die opgroeide in Montreal.

Ik zat alleen bij mijn tafel en zat in wat beschikbaar was. Voor lang zat Joe en zijn vrouw bij een nabijgelegen tafel. Toen ging een ander koppel zitten. Tenslotte waren er twee vrouwen van middelbare leeftijd die eerst bij een tafel zaten en dan langs de railing achterin mij zaten. Ik heb genoegen gehad om te observeren dat ieder persoon op deze tafels mijn vlieger samen met het programma zou ophalen en een goed lezen zou geven.

Eindelijk, nadat de video was beëindigd, begon een lange zwarte man met een bril en een ponystaart met de geluidsapparatuur te flauwen. Hij bleek "Mean Larry" te zijn. Larry ontwierp de draden en installeerde de mike op een juiste hoogte op de vloer net onder de geluidsfase. Toen vroeg hij om een ??alcoholische drank om hem tijdens de performance te behouden. De barboer gaf hem een ??glas.

Mean Larry verwarmde het publiek met een klein praatje. Hij leek me een beetje nerveus. Of misschien was hij teleurgesteld over de omvang van het publiek. Maar hij liep dapper vooruit. Op een gegeven moment merkte hij op: 'Ik ben geïntrigeerd door dit idee van een Leonard Cohen-nabootser.' Ik had niet meegemaakt dat Mean Larry mijn vliegeniers had gezien. Sneaky zoals ik geweest was, wisten sommige van de andere leden dat ze de vliegeniers op de tafels hadden gezet. Dus ik vloog gewoon en zei gemeen tegen Mean Larry, "Ik denk dat je de wedstrijd zal winnen".

Ik bleek dat dit de dertiende jaarlijkse 'Eerbetoon aan Leonard Cohen' was, die Mean Larry had geregeld. Maar het was een bijzondere. Dit was Cohen's 75ste verjaardag. Een associate van Mean Larry had een verjaardagstaart gebakken ter ere van die gelegenheid. We zouden terug kunnen gaan naar de bar en onszelf helpen bij stukjes cake. Leonard Cohen stond momenteel op een Europese tour. Een paar dagen eerder, gemanifesteerde Larry onthulde, was Cohen op het podium gevallen terwijl hij "Bird on the Wire" zong op een optreden in Valencia, Spanje. Misschien had hij voedselvergiftiging. In ieder geval werd hij nu hersteld.

Cohen had ook een jaar of twee eerder in Minneapolis uitgevoerd. Hij zou kunnen hebben uitgevoerd in het Orpheum Theater op Hennepin Avenue. De tickets waren duur - $ 250 per stuk, ik geloof - en er waren scalpers die veel meer vragen. Ik had de indruk, van wat hij zei, dat Mean Larry zelf deel uitmaakte van de opwarmingshandeling, maar kreeg niet zo veel prestatietijd als hij wilde, misschien door de vakbondsregels. Het was echter duidelijk dat de carrière van Mean Larry zich concentreerde op Leonard Cohen's muziek. Hij was niet alleen wat Johnny-kom-de laatste tijd, die een maand eerder de muziek op Kanaal 2 had gehoord en een tijdelijke verliefdheid ontwikkeld.

Belovend dat andere muzikanten binnenkort met hem zouden meedoen, zingde Mean Larry de eerste vijf of zes liedjes solo. Leonard Cohen liedjes hebben de neiging om acht tot tien minuten per stuk te houden. Er waren drieëntwintig liedjes opgenomen in het programma. Dat betekende dat elke groep liedjes, en natuurlijk de hele uitvoering, een aanzienlijke hoeveelheid tijd kon opeten. Betekenis Larry was misschien voor veertig minuten. Toen kwam er een vrouwelijke solist, Diane Martinson, vergezeld van een man op het toetsenbord. In de afsluitende segmenten hadden we de hele groep performers - zeven in totaal - daar op het podium. Betekenis Larry was de mannelijke vocalist. Diane Martinson en een jongere vrouw, Jennifer J. Holt, die onlangs getrouwd waren, maakte een vrouwelijk duo uit. Toen was er een jonge man die viool en andere instrumenten speelde. Er was een man op de drums. Er was een man op de toetsenborden en een man die de gitaar speelde. Heb ik iemand gemist?

Nog steeds terugvinden van de griep, ik was tevreden om de hele avond bij mezelf aan een tafel in de rug te zitten. Af en toe zou er een onderbreking zijn wanneer ik mijn benen een beetje uitstrekte en de literatuur van Leonard Cohen impersonator gaf aan een aantal jonge vrouwen in de rug. Nee, de muziekscène heeft zijn eigen dienstregeling en ik zou die ervaring opnemen.

Mijn enige lastige gedachte was dat mijn vrouw thuis wachtte. Ik had haar gevraagd of ze me downtown wilde begeleiden en ze had het aanbod geweigerd, liever te werken aan een naaiproject. Aan de andere kant zijn avonden van deze soort bedoeld om gedeeld te worden. Als ik te lang bleef, zou mijn vrouw denken dat ik haar negeerde, zelfs als ze het niet hardop zou zeggen. Gedurende de avond bleef ik dus hopen dat de uitvoering rechtdoor zou gaan en ik kon op een fatsoenlijk uur vertrekken.

Als een Johnny-kom-laatste fan van Leonard Cohen met een niet-verbonden agenda, was ik niet bekend met alle liedjes op het programma. Met name afwezig was "Democratie komt naar de Verenigde Staten." Heeft Larry niet zin in dit lied? Ik was aan het sterven om hem die vraag te stellen, maar hij slaagde er nooit in om hem alleen te vangen. Aangezien hij zei dat hij "geïntrigeerd" was door het Leonard Cohen-impersonator-idee, was dat ook een goed onderwerp van gesprek geweest. Ik dacht dat ik Mean Larry en andere performers na de show zou kunnen vangen. Het was niet te zijn.

Het laatste nummer op het programma was: "We nemen eerst Manhattan (dan nemen we Berlijn)". Ik had dit lied eerder gehoord en het was een goede. Terwijl de avond dicht ging, dacht ik dat de groep zijn groef kon vinden. Ik vond vooral de manier waarop Diane Martinson in de geest van "Joan of Arc" en een aantal andere liedjes kwam. Beteken ook Larry, daar was de muziek uit de band. Ik zat daar gefascineerd door de ervaring, zelfs als mijn oren later riepen.

Na het laatste nummer op het programma kwam de groep terug voor encores. Of misschien is dit gewoon hoe rockconcerten deze dagen werken. De muzikanten doen hun eigen ding tot het publiek is verdwenen. Een van de encore liedjes was "Alleluia". Dit was ook op het programma van Cohen's London concert. Maar toch, "Democratie komt naar de Verenigde Staten." Heeft zijn uiterlijk niet gemaakt.

Na ongeveer het vierde encore lied wist ik dat ik moest vertrekken. Hoewel ik geen horloge droeg, wist ik dat mijn vrouw boos of verdacht zou worden als ik veel langer bleef. Het was rond 11 uur. Voordat ik het een avond noemde, liet ik een overvloedig aanbod van mijn folders op aangrenzende tafels achter.

De uitgang naar 7th Street was gesloten, zodat het evenementenpersoneel me de deur uit de buurt doordeelde waar "Alice in Chains" optrad. Ik heb een glimp gekregen van de rockmuzikanten die voor honderden opgewonden mensen presteren. Ik zou langer kunnen zijn gebleven bij dit hoger geprijsde concert maar liep naar de straat en liep terug naar mijn auto langs het nieuw gebouwde tweelingstadion en delen en zorgende handen.

Mijn vrouw zat met haar naaldwerk op, toen ik eindelijk thuis kwam. Waar was ik de afgelopen zes uur geweest?

 

Hoor Leonard Cohen zingen Democracy is coming to the U.S.A.

(Geschreven september 2009)

naar: storyteller

 

Click for a translation into:

French - Spanish - German - Portuguese - Italian        

 

COPYRIGHT 2010 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/leonardcohenk.html