BillMcGaughey.com

naar: politieke kandidaat

 

Mijn Five-Week Campagne in Louisiana

door Bill McGaughey

 

Ik was een van de zeven kandidaten die in 2004 op de Democratische presidentsverkiezingen in Louisiana werden vermeld. De andere waren John Kerry, John Edwards, Howard Dean, Wesley Clark, Dennis Kucinich en Lyndon LaRouche. Al Sharpton stond niet op de stemming omdat hij tegen de regels de inschrijvingsvergoeding had betaald door persoonlijke cheque. Joe Lieberman, die ook ingediend had, werd uit de lijst verwijderd toen hij zijn campagne beëindigde. Mijn naam, "Bill" (in citaten) McGaughey, verscheen laatst op deze alfabetiseerde lijst.

Louisiana was mijn enige staat primaire. Ik had ook in South Carolina ingediend, maar de voorzitter van het Democratisch Nationaal Comité, Terence McAuliffe, verklaarde me niet in aanmerking te nemen om afgevaardigden bij het nationale verdrag te ontvangen. Hij was bedoeld om mij te straffen omdat hij in 2002 voor de Amerikaanse Senaat in de Onafhankelijkheidspartij was gerund. Partijregels in South Carolina zouden mijn naam niet laten laten zien op de stemming. 'In Louisiana', aan de andere kant, 'het maakt ons niet uit wat je bent geweest', vertelde een verkiezingsambtenaar me vrolijk.

En zo ging ik op 1 februari naar het zuiden op I-35 op lichte bevriezende trottoirs, veel auto in de sloot. Mijn reizen namen me door Kansas City en het westelijke deel van Arkansas voordat ik arriveerde in Shreveport, de derde grootste stad van Louisiana, in de noordwestelijke hoek van de staat. Vanaf hier startte mijn campagne met vijf weken naar New Orleans vanuit de noordelijke en westelijke delen van de staat. Baton Rouge was mijn meest voorkomende hoofdkantoor.

Met één uitzondering bleef ik in Motel 6's in Louisiana's grotere steden. In mijn normale routine zou ik rijden naar krantenkantoren in steden of steden langs routes die zijn bepaald op de officiële snelwegkaart van de staat. Ik had pakketten handout-literatuur samengesteld, bestaande uit een vergelijking tussen de voorstellen van de Democratische kandidaten om banen te scheppen, een biografisch blad, kopieën van twee artikelen die ik in het midden van de jaren negentig gepubliceerd had in de Groene Party-publicatie "Synthese / Regeneration proposing Een nieuwe vorm van tarief, en diverse opinie stukken gepubliceerd in grote kranten. Ik had ook foto's van mezelf om te begeleiden wat artikelen zouden kunnen worden geschreven.

Met betrekking tot de werkgelegenheid betoogde ik dat het "werkloos herstel" twee belangrijke oorzaken had: (1) outsourcing van Amerikaanse banen naar laagloonlanden en (2) snelle verbeteringen van de arbeidsproductiviteit gecombineerd met een hoog niveau van overuren. Om werkverlies te bestrijden voerde ik aan dat de Amerikaanse regering (1) werkgeverspecifieke tarieven zou opleggen waarvan het tarief zou worden berekend om het kostenvoordeel afkomstig van het lage loon te compenseren en (2) de arbeidstijd te verminderen door de wet inzake billijke arbeidsnormen te wijzigen ( Eerst om overuren te snijden door stijvere overwerkstraffen, later om de werkweekstandaard te verlagen). Beide deze voorstellen waren buiten de politieke mainstream maar economisch gepast. Ik beweerde dat de andere kandidaten weinig aanbieden om banen te scheppen.

Ik heb geleerd dat veel banen Louisianen hebben verlaten - met name 1.300 in Monroe toen State Farm aangekondigd dat het regionale kantoor daar volgend jaar zou afsluiten. De suiker- en crawfish-industrieën van de staat werden onderscheiden door goedkopere ingevoerde producten uit respectievelijk Mexico en China. Tarieven, in die context, waren niet moeilijk te verkopen. Maar ik verkoop het concept van een tarief aangepast aan de werkgever.

Mijn favoriete soort ervaring was om een ??redacteur (of radiostation manager) te vinden die bereid was tijd door te brengen met mij over de lokale economie te praten. Om mijn kennis te vergroten, heb ik ook op 10 februari de gouverneursconferentie over plattelandseconomische ontwikkeling in Natchitoches (uitgesproken NACK-ih-tish) bijgewoond. Terwijl sommige van de discussies betrokken waren bij het vergroten van de breedbandcapaciteit in plattelandsgebieden en het verlagen van de bedrijfsbelasting, was een belangrijk thema dat de economie alleen kon herleven door een ondernemingsgeest te cultiveren. Dit beschouwde ik als een cop-out. De overheid was de handen van het werkprobleem wassen: werkloze mensen zouden hun eigen banen moeten scheppen.

Weekends waren over het algemeen doodstil, omdat de krantenbureaus niet open waren. Zo was de Mardi Gras periode, vooral de vier of vijf dagen die eindigen op "Fat Tuesday", 24 februari. Sommigen hadden me geadviseerd om de Mardi Gras-drukte te werken. Dat vond ik, werkte niet. Ondanks mijn grote paars Mexicaanse hoed lijken mensen niet te vermijden dat Mardi Gras en presidentiële politiek worden gemengd. Ik stopte mijn campagne tijdelijk op te schorten en sprong voor kralen die uit de vlotten werden gegooid. De enige politieke uitkering was in Lafayette, waar een televisiekernpersoneel mijn aanwezigheid in de menigte opmerkte. Het was mijn 63ste verjaardag.

Tijdens de campagne maar vooral in de afgelopen week was ik een gast op het radio interview, sommige in de studio maar meestal per telefoon. Dit ging goed, behalve voor de laatste dag, toen ik op een radiopresentatie een "no show" was door verwarring over de tijd. Ik was ook tien minuten gast op Jeff Crouere's televisieprogramma 'Ringside', die in New Orleans werd uitgezonden. Helaas voor mij is de show op 12 maart, drie dagen na de eerste keer uitgezonden. Crouere gaf me een voorselectie slot op zijn radiopresentatie. Een columnist voor The Louisiana Weekly, Christopher Tidmore, schreef een kolom over mij en tweemaal regelde voor een interview op zijn radio talk show.

Ik heb de laatste dagen van de campagne doorgebracht in het noorden en het centrum van Louisiana, in sommige sightseeing bezochten - tour van een plantage, bezoek aan een dierentuin en naar de laatste stand van Bonnie & Clyde op een landweg in Bienville Parish - met campagneactiviteiten . Op de verkiezingsavond, 9 maart, had ik avondeten gehad met een krantenkolomist van Alexandrië, Andrew Griffin, die een grote fan van Paul Wellstone's was, die verwachtte dat de verkiezingsrendementen op CNN zouden worden gerapporteerd. In plaats daarvan liet het televisiescherm in de sportbalk John Kerry een toespraak geven in Illinois, de site van de volgende week.

Na de nederlaag van John Edwards en de daaropvolgende capitulatie op "Super Tuesday" een week eerder, was er weinig interesse in de Louisiana primaire. De opkomst van de kiezers gedaald beneden 10%. De overheidssecretaris van de staat zei dat het een groot verspilling van geld was. Hij zelf zou alleen voor de verschijning stemmen, zei deze ambtenaar.

Vanaf het begin had ik mensen verteld dat mijn doel was om 5% tot 10% van de primaire stem te winnen en tenminste één grote naam tegenstander te verslaan. Met geen harde informatie die op CNN aankomt, belde Griffin zijn krantenkantoor. Ik had 4% van de stemming gewonnen, dacht iemand. Het was erger dan dat.

Uiteindelijk won ik 1.955% van de stemmingsstaat wijd, waarbij ik de andere kandidaten in New Orleans achterliet, maar relatief goed in plattelandsgebieden doet. Ik ben goed achter Kerry met zijn 70% van de stemming en ook achter de drie uitval, Edwards, Dean en Clark. Ik heb echter een deel van mijn doel bereikt om de twee andere actieve kandidaten op de stemming af te ronden. Mijn 3.161 stemmen over het algemeen zetten me 750 stemmen voor Dennis Kucinich en 830 stemmen voor Lyndon LaRouche.

Denk aan mijn glas "half leeg", een verslaggever van Bossier City herinnerde me dat het eigenlijk als 'half vol' zou kunnen worden beschouwd toen hij me telefonisch interviewde op mijn terugreis naar Minnesota. Afmaken van de vijfde in Louisiana, voor mij was niet slecht.

Opmerking: Voor een vollediger rekening van deze campagne, verwijzen wij u naar een 399-pagina's softcover boek getiteld "On the Ballot in Louisiana" (Thistlerose Publications, 2004) ISBN: 0-9605630-6-7 Zie de volledige online tekst van dit boek in Engels onder de rubriek "boeken". Er is ook een gerelateerd Kindle e-book.

naar: politieke kandidaat

 

 Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

 

COPYRIGHT 2005 Thistlerose Publicaties - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://wwwbillmcgaughey.com/louisianak.html