BillMcGaughey.com

naar: politieke kandidaat

 

Mijn Campagne voor Luitenant Gouverneur van Minnesota in 2010

Ik ontmoette Bob Carney voor het eerst toen hij mij vroeg om te vragen of hij misschien zou zijn opgenomen in een Mayor-debat gemoderniseerd door Don Allen en Terri Yzaguirre op de MTN-studio op 7 oktober 2009. Ik stelde voor dat hij de evenementorganisator belt. Hij deed en was opgenomen in het debat.

Bob Carney bleek een leider te zijn onder de niet-Rybak-kandidaten in de stagegebeurtenissen voor de campagne. Met zijn videocamera produceerde hij een serie humoristische video's getiteld "R.T. En ik "die de ontwrichtende burgemeester stakelde, aangezien Michael Moore de voorzitter van General Motors, Roger Smith, ooit had gestolen. Rybak's campagne hoofdkwartier bleek een UPS box op Hennepin Avenue te zijn. Het punt werd gebleken dat de aanwezige burgemeester legitieme discussie en debat in zijn herverkiezingsbod verhinderde.

In de verkiezing voor burgemeester van Minneapolis gehouden op 3 november 2009 werd burgemeester Rybak herkozen met 73,36 procent van de stemming. John Kolstad, met 10,97 procent van de stemming, was de tweede plaats finisher. Bob Carney en ik bundelde voor de tweede tot de bodem met 0,51 procent van de stemming. Ik had 230 First Choice stemmen en hij had 229.

denk over mijn politieke plannen

Toch heb ik tijdens de campagne Carney leren kennen. Hij kondigde snel aan dat hij voor de gouverneur zou zijn als een gematigde Republikeinse. Ik beschouw mezelf als lid van de Independence Party. We gingen meerdere keren voor koffie en gesprek in Curran's restaurant in het zuiden van Minneapolis. Ik was mede-gastheer van een maandelijkse vergadering van het actiecomité voor de eigendomsrechten van de Metro. Bob Carney heeft de vergaderingen bijgewoond toen Pat Anderson (Republikeinse kandidaat voor de staatsrevisor) en Toni Backdahl, ook wel Toni No Bologny (hoofd van Minnesota The Tea Party) de gastsprekers waren.

Op dat moment was ik aan het denken over het rennen van de Procureur-generaal bij de Onafhankelijkheidspartij met het oog op de indiening van een rechtszaak namens de Minnesota-burgers om een ??onderzoek van gebeurtenissen op 11 september 2001 te dwingen. Ik heb twee vergaderingen van Minnesota van 9/11 bijgewoond Waarheidskomitee en ook een lezing van David Ray Griffin, een gepensioneerde theologieprofessor, werd 9/11 onderzoeker, die over discrepanties in het rapport van 9/11 van de Commissie ging spreken. Ik kocht het boek van Griffin, "9/11 tegenstrijdigheden", en lees het tijdens een reis naar China eind april. Ik heb ook een website gemaakt voor de toekomstige campagne.

Ter voorbereiding op de campagne van de procureur-generaal probeerde ik informatie te verzamelen over het 9/11 waarheidsnetwerk dat mij zou kunnen helpen met de campagne. Ik heb professor James Fetzer van de Universiteit van Minnesota-Duluth, een toonaangevende geleerde van samenzweringsteorieën, gestuurd. Ik heb gesproken met Jim Moore, voormalig staatsvoorzitter van de Onafhankelijkheidspartij, en probeerde contact op te nemen met meerdere feestambtenaren per email om ze over mijn plannen te klinken. Moore luisterde beleefd, maar de anderen lijken me te vermijden. Ik kon ook niet solide informatie krijgen over de vraag of een advocaat-generaal van Minnesota voor 9/11 slachtoffers zou kunnen dagvaarden of niet.

Toch heb ik 1.000 visitekaartjes gedrukt bij Office Max om een ??campagne voor de procureur-generaal te ondersteunen. Dan, eind mei, besloot ik het niet te doen. Er waren te veel concurrerende persoonlijke verplichtingen voor mij om een ??effectieve campagne uit te voeren.

een uitnodiging van Bob Carney

Dat is waar de zaken zaten in de laatste week van mei 2010. Vervolgens ontving ik op 25 mei een telefoontje van Bob Carney, of ik zou overwegen om zijn lopende partner in de Republikeinse gubernatoriale primaire te zijn. De indieningskosten waren $ 300 per stuk voor de gouverneur en luitenant-gouverneur. Carney zei dat hij mijn vergoeding zou betalen. Hij zei ook dat ik geen plichten of verplichtingen had in de campagne anders dan wat ik wilde aannemen. Ik heb het aanbod van Bob geaccepteerd en zei dat ik 200 dollar zou betalen van de gouverneur van de luitenant-gouverneur.

De indieningsdatum was dinsdag 1 juni 2010. Kandidaten werden ingediend bij het secretariaat van de staatssecretaris in St. Paul. Bob en ik ontmoetten om 9:00 uur op kantoor. Ik betaalde de volledige $ 300 van de luitenant gouverneur's depotkosten. Bob heeft een aantal videobeelden gemaakt en ik heb wat foto's gemaakt. We gingen over de gang naar een rally door een Republikeinse kandidaat voor staatssecretaris Dan Severson, die net ingediend had.

Vervolgens maakten we de ronden van de perszaal in de kelder van het Staatshoofd-gebouw, in Ken Pentel, die voorheen gubernatorial kandidaat van de Groene Partij was en nu een gubernatoriale kandidaat voor de Ecologische Democratische Partij, zijn eigen organisatie. We hebben kort gesproken met verschillende verslaggevers, waaronder Rachel Stassen-Berger, Tim Budig, Don Hauser, Brad Helgerson (Star Tribune) en Bill Salisbury (St. Paul Pioneer Press). Mary LaHammer van Twin Cities Public Television weigerde mijn aanbod van een cadeau-exemplaar van "On the Ballot in Louisiana". Don Davis van Forum Communications was er niet.

Ik besloot dat ik Carney's campagne zou kunnen helpen door e-mails naar een lijst van politieke verslaggevers over de staat uit Bacon's Media Directory te sturen. Ze omvatten kranten (zowel dagelijks als wekelijks), radio en televisie verslaggevers. Vervolgens googelde ik de republikeinse provincies in Minnesota om een ??lijst van misschien tachtig Republikeinen op te stellen. De gecombineerde lijst van ongeveer 400 tot 500 personen zou onze boodschap naar republikeinse kiezers krijgen.

onze problemen

Mijn eerste email, verzonden op 1 juni, gaf mijn redenen om Bob Carney's aanbod te accepteren om zijn lopende partner te worden. Ik heb Carney's persoonlijke kwaliteiten geprezen zoals ik ze van de burgermaatsrace kende en beweerde dat "gematigde, progressieve Republikeinen", vertegenwoordigd door hem, wat de staat Minnesota nodig had. Dit schreef ik, "is het soort persoon dat vroeger een liberale republikein werd genoemd. Ik wou dat deze term nog steeds gebruikt werd, omdat ik 'progressief' beschouw als een wezelwoord kenmerk van DFLers die de mantel van FDR, Kennedy, Humphrey en McCarthy beweren, hun constituenten routinematig verraden. 'Het bericht ging uit, één bij een Tijd, aan alle personen op de lijst.

Een tweede bericht, verzonden op 10 juni, schetste wat ik dacht was Bob Carney's aanpak van het begrotingstekort. De feestgezonden kandidaat, Tom Emmer, was vaag over zijn plannen om de begrotingstekort van 6 miljard dollar te verminderen. Hij gaf aan dat hij de overheidsuitgaven met 20 procent over de hele linie zou verminderen, maar geen belastingen zou verhogen.

Carney zei, als verkozen gouverneur, zou hij de wetgever de specifieke belasting- en uitgavenmaatregelen vaststellen. Hij beloofde geen verstandig pakket voor hem te laten veto indien de totale verhoging van de begroting niet hoger was dan de stijging van de kosten van levensverhogingen plus 2 procent. Hij keurde een voorstel uit door James N. Sites, een voormalig Amerikaanse minister van Financiën van de Tesourie en vriend van mijn vader, die ertoe leidde dat de tweede Bush-administratie de belastingverlagingen voor de hoogste inkomensbeurzen verminderde. Hopelijk zou dit meer inkomsten opleveren van rijke belastingbetalers en een deel van het geld zou naar de staten dalen.

Ik dacht dat we meer specifiek zouden moeten zijn over waar we de staatsbesteding zouden verminderen. Ik streefde naar uitgavenbesparingen voor de Universiteit van Minnesota. Ik had gelezen over overmatige salarissen die aan universiteitsadministratoren en bepaalde professoren werden betaald en enkele voorbeelden op de website vermelden. Correcties waren een ander voorgestelde gebied van uitgavenbesnoeiingen. Ik stelde voor dat we wat zinnen moesten slapen. Ik stelde voor dat verzoeken om publieke subsidies om nieuwe stadions te bouwen, zoals voor de Minnesota Vikingen, zouden moeten worden afgewezen.

Ik heb voorgesteld om een ??raad op te stellen om salarissen en voordelen van alle overheidssambtenaren in Minnesota, zowel lokaal als staat, te beoordelen, die in het bijzonder de vergoedingen van de ambtenaren zouden aanbevelen. Ten slotte stelde ik voor dat steden als Minneapolis en St. Paul hun belastingbasis door onnodig agressief inspectiebeleid verspreiden. Sommige bedrijven werden uit de handel gezet. Dit moest ook eindigen.

Bob Carney was over het algemeen steun aan deze maatregelen, hoewel hij me wilde, in plaats van hem, de voorman te zijn voor sommige van hen. Ik zou deze documenten kunnen posten op mijn website van de luitenant governor.

Mijn e-mails hebben geen reactie ontvangen van media-ontvangers. Elke keer dat een of twee van de Republikeinse ambtenaren zouden vragen dat ze van mijn lijst worden verwijderd. Echter, een bepaalde provinciestoel leek me genoegen te hebben om me te beledigen. Ik heb een korte discussie met hem over de telefoon en e-mail uitwisseling elke keer dat ik een bericht verzonden heb. Deze man dacht Bob Carney en ik waren "RINO's" (alleen republikeinen in naam) of het soort politici die onze natie in de problemen kregen. Hij dacht niet dat we het recht hadden om in het primaire rennen te lopen omdat we nobodies waren en Tom Emmer was de genomineerde van het feest.

Bob Carney had nog een ijzer of twee in het vuur. Toen gouverneur Tim Pawlenty de gouverneur's macht van onbevoegdheid gebruikte om de door de wetgever aan hem doorgegeven begroting te herzien, stelde Carney het geding in de macht van de gouverneur uit. Het Hooggerechtshof had besloten dat de gouverneur alleen de onbevoegdheid mag gebruiken als het budget in het begin van de sessie in evenwicht was. Dat was niet het geval bij Pawlenty's actie. Hoewel een beoordelaar Carney's pak uitbrak omdat hij geen goede status had, was er een andere die gelijkwaardig was. De arrondissementsrechter heeft hierover voor het heerschappij gehandeld en zo heeft het Minnesota Supreme Court na beroepen gedaan. Carney was daarom een ??erkende expert op dit gebied.

Bob Carney had vriendschappelijke relaties met John Uldrich, een kandidaat voor de onafhankelijkheids partij voor de gouverneur. John Uldrich is de vader van Jack Uldrich, de staatsstoel van de Onafhankelijkheidspartij en een voormalig administrateur van de Ventura. Jack steunde Tom Horner voor de gouverneur, in tegenstelling tot zijn vader. John Uldrich was een Republikein die naar de Onafhankelijkheidspartij was overgeschakeld voor deze wedstrijd. Hij was ook mede-oprichter van Vexilar Company die elektronische visdetectieapparatuur vervaardigde. Zijn luitenant gouverneur lopende partner was Steve Williams die in 2008 de kandidaat van de Onafhankelijkheidspartij voor de Amerikaanse Senaat werd op de feestelijke conventie van de partij nadat ik uit de race was ingetrokken. Steve en ik zijn vrienden.

John Uldrich had nu een plan om deeltjes van prairiegras uit Minnesota te gebruiken om de BP-oliestorting in de Golf van Mexico te helpen opruimen. Hij en Bob waren aan het stimuleren van deze regeling. John Uldrich nodigde Bob, ik en Toni Backdahl van de Minnesota Theepartij uit op zijn 30 juni om een ??lichte avondeten. Er was geen andere agenda dan om elkaar beter te leren kennen. Toni beschreef hoe ze geïnteresseerd was in de politiek; Het was de 'gebruiken of verliezen' mentaliteit die sommige winstgevende uitgaven beheert. Personeelsalarissen zijn de naam van dat spel. John Uldrich was enigszins mondig over zijn plannen om verkozen te worden gouverneur; Hij gaf aan dat hij een paar trucs op zijn mouw had.

enkele persoonlijke zorgen

Ik had op dat moment enkele persoonlijke problemen. Ten eerste had ik de pompen gecontracteerd na mijn terugkomst uit China. Dit heeft in de laatste week van mei de piek bereikt, waardoor ik de Conventie van de Onafhankelijkheidspartij voor het 5de Congresdistrik niet bijwoond. Barb Davis White, die in 2008 de Republikeinse kandidaat voor Congres was, hoopte nu op dezelfde positie te rennen met de Independence Party. Ik had mijn steun toegezegd. Dit was voordat Bob Carney mij vroeg om met hem te rennen voor de luitenant-gouverneur.

Ik verwachtte ook naar Portland, Oregon te vliegen en een U-Haul vrachtwagen naar San Antonio te rijden. Die plannen kwamen niet tot stand. Ik vlieg echter naar Salt Lake City, Utah, om de jaarlijkse conferentie van de International Society voor de Vergelijkende Studie van beschavingen bij de Brigham Young University in Provo bij te wonen. De conferentie vond plaats tussen 16 juni en 18 juni. Vervolgens vloog ik op 20 juni naar Boston en reed daar naar Bristol, Maine, om de bruiloft van mijn nicht op 21 juni, zondagmiddag bij te wonen. Ik moest die avond in de luchthaven van Chicago slapen omdat er gemist of vertraagde vluchten waren. Ik vloog voorbij.

Op zondag 14 juni hield de India Association of Minnesota een gubernatorial debat in Bloomington. Hoewel ik geen kans kreeg te spreken, zouden alle kandidaten gedurende een uur lang voor de discussie met associatieleden en anderen kunnen mengen. Een vertegenwoordiger van de India Chamber of Commerce heeft plannen om een ??complex van gebouwen in de Twin Cities te bouwen om buitenlandse cultuur en handel te bevorderen. Ik heb gesprekken gehad met een aantal mensen terwijl ik de Carney-for-Governor-tabel beman maar niemand met andere kandidaten of de pers. Carney heeft me echter voorgesteld aan Tom Emmer. Ik heb kort gesproken met Emmer's zoon op wegreis. Wat ook al Emmer's politieke opvattingen was, was hij warm en vriendelijk. Tom Horner was daar ook. Ik heb kort gesproken met Diane Goldman, zijn campagnebestuurder, die ik wist van activiteiten van de Onafhankelijkheidspartij.

Ondertussen had Bob Carney een "Tom (Emmer) en mij" videoserie ontwikkeld, vergelijkbaar met wat er gebeurd was met burgemeester R.T. Rybak, die hij op zijn campagne website, republicancontract.com heeft geplaatst. Emmer had geweigerd om een ??specifiek budget te onthullen. Hij had Bob's verzoeken om een ??video-interview geweigerd. Bob dacht dat Emmer's ultra-conservativisme hem in de algemene verkiezingen zou pijn doen. Zo heeft Emmer een wetsvoorstel in de wetgever geborgd die federale wetten zou vernietigen, tenzij ze door beide huizen van de Minnesota wetgever worden overgenomen.

Bob Carney's website, republicancontract.com, was gevuld met posities en video's, maar ik voelde me dat het te rommelig was. Voor een tijdje heeft Bob een video opgenomen tijdens een debat in Floodwood, Minnesota, gesponsord door een derde klas. Enkele van de derde graders vroegen vragen die Bob genoodzaakt om te herhalen. Ik heb Bob aangemoedigd om een ??aantal van de oudere materialen naar een aparte pagina te verplaatsen en in plaats daarvan te concentreren op een of twee punten over zijn kandidatuur.

Ik dacht dat het staatsbegrotingstekort het hoofdprobleem zou moeten zijn. Bob had expertise op dit gebied en zijn eigen voorstellen waren beter dan die van de andere kandidaten. Ten tweede, ik dacht dat Bob zijn rol als standaarddrager van "matig" of "progressief" republikeinisme zou moeten benadrukken, aangezien Emmer zo conservatief was. Gematigde Republikeinen bleken te worden verkozen tot kantoor. Aan de andere kant was Tom Horner, de kandidaat van de Independence Party, een voormalige republikeinse woordvoerder. Velen dachten dat hij de gematigde Republikeinse stemming zou erven.

Er was weinig interesse in de wedstrijd voor luitenant-gouverneur, afgezien van het feit dat DFL guvernementele kandidaat Matt Entenza Robyn Robinson, nieuwscoanchor bij KMSP-TV Channel 9, gekozen had om zijn lopende partner te zijn. Zij had persoonlijk beroep, vooral bij jonge kiezers. Ik heb overwogen om een ??lichte email uit te sturen waarin mijn interesse in een luitenant-gouverneur-debat wordt uitgedrukt, zodat ik een kans zou kunnen hebben om Robinson te ontmoeten. Dit was een idee dat door de scheuren viel. De e-mail is nooit verzonden. Er waren geen luitenant-gouverneurbesprekingen tijdens de primaire periode.

Terwijl Carney actief campagneerde, bracht ik veel tijd aan het herzien van het manuscript van een boek dat ik over de wereldgeschiedenis publiceerde. Ik heb echter occasionele e-mails naar mijn lijst gestuurd en de Carney-campagne vertegenwoordigen op de e-democratie discussielijst voor Minnesota.

Een van mijn berichten betrof wat ik de "Sites plan" noemde voor het verhogen van de federale inkomstenbelastingtarieven. James N. Sites, een vriend van mijn vader, was de publiciteitsdirecteur van het Amerikaanse ministerie van Schatkist, toen Bill Simon de secretaris van de Schatkist was in de Ford Administration. Hij had een reclamecampagne georganiseerd om het vrijhandelssysteem te bevorderen. Deze campagne was zo succesvol dat president Ford, die in 1976 opnieuw herverkiezing had, zich bezorgde dat Simon hem zou overschaduwen en verzocht om de campagne te beëindigen. Simon voldoet.

In ieder geval dacht ik dat Sites onberispelijke conservatieve referenties hadden. Er kan wellicht interesse zijn in het feit dat hij nu campagne streeft om de belastingverlagingen van Bush voor rijke belastingbetalers te beëindigen, zodat het tarief zou stijgen van 35 procent naar 39,5 procent. Dogmatisten, zoals Emmer, stonden tegen een eventuele belastingverhoging. Carney dacht dat het tekort bepaalde inkomstenbelastingverhogingen nodig had, maar liever om dit op federaal niveau te doen zoals Sites voorstelde.

Jim Sites had me zijn verklaring gestuurd. Ik heb dit ingevuld en op internet geplaatst. Een link naar die pagina is opgenomen in de e-mail die op 10 juni naar mijn lijst is verzonden. Daaropvolgende berichten hebben ook betrekking gehad. "RINO" of niet, we hebben tenminste het begrotingstekort aangepakt dat de volgende gouverneur zou hebben geconfronteerd.

Een e-mail die op 28 juni naar mijn lijst werd gestuurd, was getiteld "Wat te doen over het begrotingstekort van de staat: een vergelijking van de standpunten onder de kandidaten voor de gouverneur." Ik wilde aandacht herzien op het begrotingstekort van 6 miljard dollar van de staat. Bob Carney had een serieus voorstel om er mee aan te gaan. Hoe zit het met de andere kandidaten?

De DFL-kandidaten - Mark Dayton, Margaret Anderson Kelliher en Matt Entenza - spraken vooral over de groei van de Minnesota-economie uit de recessie door groene technologie-industrie te bevorderen, te investeren in onderwijs en senioren te helpen. Dayton, een erfgenaam van het Fortune Corp. Fortune, stond op in de menigte door een aanzienlijke belastingverhoging voor rijke belastingbetalers te pleiten. Entenza, wiens vrouw rijk werd geworden terwijl hij werkzaam was bij United Health Care, noemde geen belastingverhogingen; Zijn grote probleem was onderwijshervorming. Anderson Kelliher, die de DFL Party-endossement had, was groot op het bevorderen van groene energie en het versnellen van bouwprojecten in Minnesota.

Tom Emmer, de favoriete republikeinse, sprak vaag om belastingen te snijden om de groei te stimuleren, terwijl ook de overheidsuitgaven snijden. Hij zei dat hij op een "luistertour" was en zou zijn specifieke begrotingsplannen aankondigen nadat hij de mening van Minnesotans had gehoord. Bovendien was het tekort iets dat een vergadering Gouverneur zou moeten hebben, niet een kandidaat. Tom Horner, de leidende kandidaat van de Onafhankelijkheidspartij, stelde voor de verhoging van de omzetbelasting die de armen niet zou doen pijn doen. "Belastingsverhogingen zijn niet het antwoord," zei hij. "We hebben fiscale hervormingen nodig." Alle leidende kandidaten van de overige partijen hebben de overheidssubsidies aangemoedigd om een ??nieuw stadion voor de Vikingen te bouwen, die contraproductief was vanuit het oogpunt van het begrotingstekort.

Uiteraard vermeden de andere kandidaten het probleem. Het staatstekortstekort van de staat moest onmiddellijk weer in evenwicht worden gebracht. Er was geen tijd om uit dit probleem te groeien. Belastingverminderingen verslechterden alleen het kortetermijnprobleem. Waar waren de voorgestelde uitgavenbesnoeiingen? Welke soorten uitgaven zouden worden gesneden? Welk kiesdistrict zou beledigd worden? Wij in de Carney-campagne hadden twee gebieden voorgesteld - hoger onderwijs en correcties - en had ook een systematische herziening van salarissen en voordelen in de publieke sector voorgesteld. Maar omdat we een redelijk rechtop antwoord gaf, was ons niet een levensvatbare campagne. Geen belangengroep steunde ons.

Bob Carney had een goed nieuws op 29 juni. Hij had in juli een uitnodiging ontvangen om in de redactie van Star Tribune te worden geïnterviewd. Hij was ook bezig met een redactie van Star Tribune over een adviesartikel over het niet-toewijzingsproces. Zo bleek onze campagne serieus door redacteuren op de grootste krant van de staat. Er was een ironie in mij voor dat ik de Star Tribune had gekozen omdat ik mij niet voldoende dekking had gekregen in mijn 2008 Congres-campagne. Maar laat de gebouwen zijn. De Star Tribune reageerde positief op Carney's gubernatorial campagne. Misschien kan het ergens heen gaan.

Bob heeft op 2 juli een persconferentie gepland om 9:00 uur in een kleine kamer buiten de rotonde in het Staats Capitool. Het doel ervan zou zijn om mij voor te stellen als zijn luitenant Governor running mate en ook aandacht te vestigen op de meningen van Tom Emmer over Minnesota die afkomstig is van de unie - dat wil zeggen zijn rekening die de federale wet zou vernietigen, tenzij het door de wetgever van Minnesota werd aangepast. Bob stelde zijn videocamera in de kamer en wachtte op verslaggevers om te verschijnen. Niemand deed.

campagne op Dayton's jasstaarten

Bob had gehoord dat Mark Dayton om 10:00 uur een persconferentie had gepland in het Staatsbureau over de hal van de minister van Buitenlandse Zaken. Hij heeft voor 11 uur dezelfde kamer voor 11 uur gereserveerd. Plan B moest dan locaties omruilen, zodat onze persconferentie minstens een deel van de journalisten zou veroveren die Dayton kwamen horen. Ik wachtte een paar minuten in de Capitol kamer om te zien of er iemand verscheen. Toen liep Bob en ik naar het Staatsbureau. Op onze weg zagen we Mark Dayton, samen met een vrouwelijke aide, munten op een parkeermeter in de buurt van het hoofdstad. Bob probeerde Dayton in beleefd gesprek aan te pakken, maar hij was duidelijk gericht op de komende nieuwsconferentie en wilde niet graag met ons praten.

Mark Dayton gaf een persconferentie aan om te protesteren op het feit dat een ingenieursbureau die diep betrokken was bij de I-35W-ineenstorting in Minneapolis drie jaar eerder doorgegaan met staatsovereenkomsten. Als verkozen gouverneur zou hij deze regeling beëindigen. Bob Carney heeft zichzelf een "burger-journalist" genoemd, die probeerde Dayton een vraag te stellen op de persconferentie. Dayton reageerde door te zeggen: 'Ik beschouw je geen journalist, Bob. Je bent een rivaal kandidaat. 'Bob ontsloot toen. Ik heb een aantal foto's gebroken.

Bob had goed geadviseerd dat veel van de perskorpsen in de kamer zouden blijven nadat Dayton klaar was. Hij nam snel het podium aan en begon te praten over Emmer's secessionistische visies. Er was een vraag of twee. Toen Bob me echter voorstelde, verliet iedereen de kamer. Ik wuifde naar de vertrekkende verslaggevers: "tot ziens, iedereen." Sinds Bob zijn videocamera had opgezet, gaf ik 30 minuten de campagne in de lege kamer. Misschien kunnen we de band op kabeltelevisie leiden. (We hebben het nooit gedaan.) Bob en ik gingen vervolgens naar de McDonald's op University Avenue om een?lichte snack te hebben en over onze campagneplannen te praten.

crashen een Emmer gebeurtenis

Binnenkort nam de Republikeinse race voor gouverneur een onverwachte beurt. Tijdens een campagnevoorstelling op de Eagle Street Grill in St. Paul op 5 juli, had Tom Emmer voorgesteld het minimumloon voor restaurantservers te verlagen door de tips die ze ontvangen hebben. Veel servers verdienen $ 100.000 per jaar in tips, zei hij. Bob Carney had de verklaring van Emmer op videoband opgenomen; Het werd geplaatst op republicancontract.com. De media hadden een velddag met dit verhaal. Uiteraard was Emmer uit de voeten van gewone Minnesotanen, als hij dacht dat een typische server 100.000 dollar per jaar in tips maakte.

Tom Emmer voelde dat hij iets moest doen om de slechte publiciteit te ontlopen. Hij kondigde aan dat hij op 14 juli een open discussie zou hebben over de arbeidsvoorwaarden voor servers in het Ol' Mexico Restaurant in Roseville, anders bekend als de Bastille-dag. Kandidaat-journalist Bob Carney kondigde aan dat hij het evenement zou dekken. "Ik zal Ramen Noodle Soup-tassen meenemen," zei hij, "als Tom geen taart meebrengt." Bob raakte ook op het idee om een ??grote potje te brengen om bijdragen te verzamelen aan Carney-McGaughey campagne. Hij maakte een groot campagne teken dat buiten Ol 'Mexico zou kunnen worden weergegeven. We dachten dat we onze eigen publieke discussie zouden kunnen houden met geïnteresseerden op een stuk land naast de parkeerplaats nadat Emmer klaar was.

Emmer's evenement begon om 15 uur. We waren van plan om vroeg te komen, maar omdat Bob kopieën van literatuur moest maken bij een fotokopie winkel, kwamen we rond het moment dat het evenement begon. Emmer's campagnewerkers hoorden mensen aan de voordeur. Ik besloot dat mijn beste bijdrage zou zijn om Carney's grote bord aan de rand van de parkeerplaats naast de voordeur te houden. Sommige unie mensen organiseerden een kleine demonstratie op de stoep. Een verslaggever kwam voor mij aan, maar toen hij leerde dat ik alleen de gouverneur van de luitenant was, verloor hij snel interesse. Dus ik stond alleen bij mezelf en hield het bord op. Het was belangrijk om een ??zichtbare aanwezigheid voor de campagne op te zetten.

Na 15 minuten ging ik naar het restaurant. Tom Emmer was in een achterkamer met vragen van het publiek. Een menigte heeft veel van het restaurant buiten deze kamer gevuld. Ik heb het bord in de jaskamer geparkeerd en campagne literatuur doorgegeven aan ongeveer vijftig personen totdat de voorraad was uitgeput. Bob Carney was aan het praten met mensen en videotaping de scène. We konden Emmer niet zien, maar we hoorden een aantal vragen en Emmer's antwoorden.

Op één punt leek het opgewonden te zijn. Ik kon Emmer horen zeggen "ik spreek met de man met de pennies" - wat dat ook al betekende. Sarah Janacek, een Republikeinse operatieve, had de microfoon voor personen met vragen. Ze kwam kort naar ons restaurant. Toen hoorde ik dat het evenement afgelopen was. Er is iets gebeurd. Ik heb later geleerd dat een man de tafel van Emmer had benaderd en een zakje pennies daarop had gegooid. 'Daar is je punt, meneer Emmer,' zei hij. Emmer heeft vervolgens de rest van het evenement snel geannuleerd en het restaurant door een achterdeur achtergelaten. De man met de pennies protesteerde Emmer's immigratiebeleid.

Ik denk dat onze uitstraling op dit evenement misschien wel goed zou kunnen zijn. Verscheidene mensen interviewden Carney op videoband. We hebben de zichtbaarheid van onze campagne vergroot. Echter, een poster op het e-democratie forum schreef in antwoord op een van mijn berichten: "Men moet zich afvragen wat meneer McGaughey heeft gerookt, als hij eigenlijk Leslie Davis of Bob Carney serieuze uitdagers overwegen tegen Tom Emmer ... Bob Carney werd voor het laatst gezien buiten Ol 'Mexico met een enorm paletsteken, proberen om iemand te spreken om met hem te spreken. De persmedia daar vroegen hem niet eens om een ??citaat op de tip van Tom Emmer's tip credit mess. Ik zal de heer McGaughey $ 1,000 inzetten, die gecombineerd Leslie Davis en Bob Carney niet 10 procent van de stemmen krijgen in de Republikeinse primaire. "(Opmerking: Het werkelijke cijfer was 14,14%.)

Ik moest het forum vertellen dat de man met het bord mij was, niet Bob Carney, en dat, als ik probeerde gesprekken met mensen op te zetten, zou ik op de stoep dichtbij de voordeur hebben gestaan, in plaats van over de weg Dichtbij de parkeerplaats. Deze publicatie illustreert echter wat Bob Carney en ik in de primaire verkiezingen hebben geconfronteerd. Als de Republikeinen op mijn e-maillijst consequent vijandig waren, waren ook de DFL-mensen in dit forum. De mantra was dat Emmer geconfronteerd werd met "geen serieuze oppositie". We waren pretentieus nobodies. Als Carney en ik als Republikeinen rennen, moeten we Stooges hebben voor Wall Street. De mogelijkheden om te spotten waren eindeloos.

een gematigd Republikein zijn

Een week eerder, op 8 juli, had ik een email gestuurd om mijn eigen spin op de campagne te zetten. Het was getiteld "Op een matige", "liberale" of "progressieve" republikeinse. "Moderate Republikeinen, die blijkbaar uitgestorven waren, hadden een trotse geschiedenis van zowel in de Verenigde Staten als in Minnesota. Ik stelde voor dat Dwight Eisenhower een van onze betere presidenten was. In Minnesota hadden we gouverneurs zoals Harold Stassen, Elmer L. Anderson, Harold LeVander, Al Quie en Arnie Carlson. "Bob Carney en ik (zoals zijn luitenant-gouverneur rennende maat) willen dit type kandidaat terug in stijl brengen," schreef ik. We hadden relatief pragmatische leiders nodig die samenwerken met mensen aan beide kanten van het gangpad om dingen te doen. '

Typisch werd dit bericht naar het forum genegeerd, behalve voor een persoon die erop wijst dat de minister van Buitenlandse Zaken van Eisenhower John Foster Dulles banden had met mensen die samen met de nazi's, de omverwerpte democratische regeringen in Midden-Amerika samenwerken en onze rampzalige betrokkenheid bij Vietnam. Hij schreef: "Naar mijn mening zijn je helden gips heiligen die veel meer kwaad hebben gedaan door hun opzettelijke onwetendheid dan zij goed gedaan hadden."

Aan de andere kant had de republikeinse provincievoorzitter dit te zeggen: "Ja, we hebben leiders met karakter nodig - u heeft niet aangetoond dat u er een van bent. RINO denken en beleid hebben de vernietiging en ondergang van Amerika gebracht ... Voor zover ik kan vertellen, lopen alleen maar, zodat de Republikeinen geld moeten uitgeven aan een primaire verkiezing. Het is geen wonder dat je geen donateurs hebt, wat je geld geeft. '

De primaire verkiezing vindt plaats op 10 augustus. We liepen niet op tijd. Mijn e-mailberichten vallen op dove oren. In deze politiek gepolariseerde omgeving wordt een persoon die in het midden staat, een doel voor misbruik van beide partijen. Ik dacht dat onze beste schot onze boodschap naar buiten Minnesota zou brengen, zoals ik met wat effect had gedaan toen ik in 2002 de Onafhankelijkheidspartij voor de Amerikaanse Senaat liep. Kredietredacteurs van kleine steden waarderen wanneer iemand voor het kantoor in staat staat om hun stad te bereiken. Ze zijn blootgesteld aan alle gezichtspunten in een gemeenschap en zijn derhalve onwaarschijnlijk dat ze vijandigheid aan bepaalde personen tonen.

Bob Carney had echter één voordeel dat ik altijd had gemist. In discussies met Doug Tice van de Star Tribune werd hij aangemoedigd om een ??opinieartikel te schrijven over de gouverneur van onbevoegdheid. Het Hooggerechtshof had besloten dat Gov. Pawlenty deze macht onwettig had gebruikt. Deze uitspraak hangde af van de technische aard dat de begroting van de staat bij het begin van de biënnium niet was afgewogen.

 Maar dat betekende niet dat niet-toewijzing dood was. Een gouverneur, zoals Emmer, zou het uitgavenpakket kunnen doorgeven die door de wetgever wordt verzonden en dan grote porties zoals onderwijs vetoën om een ??enorm budgetoverschot te creëren. Dan kan hij de wetgever terug in de zitting roepen om een ??nieuw budget te produceren. Omdat er een eerder overschot was geweest, was deze gouverneur nu vrij om zijn onbevoegdheidsmacht te gebruiken om te veto wat hij de begroting in evenwicht zou brengen. Dat was het scenario in Carney's opinieartikel dat op 24 juli in de Star Tribune werd gepubliceerd.

De Star Tribune omvatte Carney ook bij zijn beoordeling van de guvernementele kandidaten. Een redactionele ren op 2 augustus zei: "Carney, een journalist van Minneapolis, biedt gematigde Republikeinen die Horner niet uit de partij hebben gekozen, een optie op de primaire stemming. Hij is een criticus van de toewijding van Gov. Tim Pawlenty in 2009, die hij een Zijn realistische budgetplan - meer gedetailleerd dan ooit gezien vanuit Emmer - bevat een belastingverhoging van $ 3 miljard. Het feit dat Carney het zelfs niet in staat is om zelfs de schijn van een campagne te bevestigen, laat zien hoe dicht bij uitsterven De eens dominante gematigde fractie van de Republikeinse Partij van Minnesota is geworden. "

Met betrekking tot het bezoeken van outstate kranten, vroeg Bob mij om telefoongesprekken aan mensen op mijn mediallijst te maken om belangen te bepalen en afspraken te maken. Ik riep zestien papieren en sprak met diverse redactie van verslaggevers. Jerome Christenson in Winona onthoudde mijn bezoek in 2002 en gaf interesse in het ontmoeten van Carney. Deb Gaw in Marshall zei dat ze donderdag of vrijdag van die week tijd voor Bob zou hebben. De redactie in Brainerd en New Ulm vroeg Bob om te bellen als hij concrete plannen had voor een bezoek. Over het algemeen was dit bemoedigend.

Bob Carney heeft in de resterende weken van juli verschillende keren naar steden buiten het gebied Twin Cities gebracht - naar zuid- en west-Minnesota en misschien elders. Een van zijn reizen produceerde ook een artikel in MinnPost, het elektronische tijdschrift, over de campagne. Bob nam zijn tipspot als een stok mee. Ik heb ook vrijwilligerswerk gegeven om twee of drie dagen door te brengen in noord-centrale Minnesota, die krantenredactie bezoekt. Een vriend van de Onafhankelijkheidspartij had aangeboden om een ??aantal redacteuren te contacteren om de weg te baan. Hij stelde voor dat ik International Falls, op de Canadese grens, niet uitsluit. Mensen in het noorden hadden een zacht hart voor mavericks.

Ondertussen had ik familieverplichtingen. Mijn vrouw en ik vliegen naar Seattle op 20 juli om een ??van haar dichtstbijzijnde vrienden uit Beijing te bezoeken die in Belleview woonden. We brachten enkele dagen daar, inclusief een reis naar de vulkaanplaats Mount St. Helens. Vervolgens vloog ik op 31 juli naar Washington, D.C., om mijn vrouw te ontmoeten die daar met haar zus vanuit Nashville was gereden. Mijn stiefdochter had een appartementseenheid in Noord-Virginia waar we bleven. Toen reed mijn vrouw, haar zus en ik van Washington naar mijn huis in Milford, Pennsylvania, die we als basis gebruikten voor uitstapjes naar New York City en New Haven, Connecticut. Deze reis duurde ongeveer vijf dagen. Ik was van plan om het kort te snijden, zodat ik naar Minnesota terugkwam om de krantenredacteurs in het noord-centrale deel van de staat te bezoeken.

Bob's nieuwe truc

Terwijl ik in Milford was, heb ik een telefoontje ontvangen van Bob Carney, omdat ik boomlimben in de achtertuin zag. Er was een verandering in plannen. Het zou niet nodig zijn voor mij om noord-centraal Minnesota te bezoeken. Onze vriend van de Onafhankelijke Partij, John Uldrich, had een massa-emailing gedaan en goede resultaten behaald in termen van mensen die de email openen. Bob heeft nu voorgesteld hetzelfde te doen. Het kost $ 3.500 om een ??email te sturen naar bijna 500.000 Minnesota-kiezers. Of het effectief was, hangt af van het percentage ontvangers die de e-mail openen.

Bob heeft ook een prachtig bericht voorgesteld. Hij zei dat het primair een referendum zou moeten zijn over Tom Emmer. Als republikeinse kiezers Emmer kozen, dan zouden ze voor hem moeten stemmen. Echter, als ze iemand anders dan Emmer wilden om het Republikeinse ticket te gaan, zouden ze voor Bob Carney moeten stemmen. Bob beloofde dat, als hij de Republikeinse premier voor de gouverneur won, zou hij meteen uit de race terugtrekken met het idee dat de Republikeinse Partij hun conventie zou heroveren en iemand anders benoemen. Carney gaf een lijst van zes Republikeinen die voor hem als acceptabel kandidaat zouden zijn: Steve Sviggum, Al Quie, Jim Ramstad, Marty Seifert, Norm Coleman en David Senjem. Carney zelf zou ook lopen als de conventie hem benoemde.

Ik heb hierover geadviseerd. Het leek als een wanhoop om stemmen te krijgen. Ook omdat ik weet dat Bob Carney geen rijke man is, adviseerde ik tegen de massa-e-mailcampagne vanwege zijn kosten. Zijn beste schot, dacht ik, was om uitstappen te hervatten en zich te presenteren als het matige alternatief voor Tom Emmer. Carney werd echter niet afgeschrikt. Zijn e-mailcampagne voorgesteld dat een andere kandidaat gekozen zou worden om Emmer te vervangen, produceerde ongeveer 85.000 openingen.

In de tussentijd had ik op mijn eigen andere berichten naar mijn e-maillijst gestuurd. Eén, verzonden op 6 augustus, was getiteld "Waarom een ??DFLer niet zou worden gekozen tot gouverneur van Minnesota." Dit bericht benadrukte het feit dat de DFL-partij de stadsregeringen bestuurde in Minneapolis en St. Paul en die macht had gebruikt om kleine bedrijven te achtervolgen. We konden ons niet veroorloven om de belastinggrondslag te vernietigen. Het andere bericht, verstuurd op 8 augustus, gaf contactinformatie voor Carney en mij.

tot slot, de verkiezing

De eerste verkiezingen werden gehouden op dinsdag 10 september 2010. Ik heb drie stemmen voor Carney buiten mijn eigen afgerond - mijn vrouw, mijn vroegere schoonzus en haar vriendin van de jongen. Bob Carney bereikte een kleine feest voor mij, John Uldrich, en Steve Williams bij zijn huis op Colfax Avenue in het zuiden van Minneapolis. Het begon hard te regenen over de tijd dat de stembus's werden gesloten. Ik bracht mijn hond naar het huis van Bob en dacht dat ik hem in de tuin kon koppelen, maar toen moest ik naar huis terugkeren als Steve Williams en zijn zoon Jim, zaterdag met Bob in afwachting van verkiezingen.

De uiteindelijke resultaten waren niet slecht. Bob Carney en ik eindigde tweede naar Emmer in de Republikeinse primaire. We hadden 9.856 stemmen, of 7,56% van het totaal. Emmer had 107.558 stemmen, of 82,48 procent van het totaal. In de primaire onafhankelijkheidspartij eindigde John Uldrich en Steve Williams derde. Zij hadden 1.766 stemmen, of 9,97% van het totaal, in vergelijking met Rob Hahn's 2.538 stemmen (14.33%) en Tom Horner's 11.380 stemmen (64.24%).

De meeste politieke waarnemers waren geïnteresseerd in de DFL-race voor gouverneur. Mark Dayton eindigde eerst met 182.738 stemmen (41.33%); Margaret Anderson Kelliher, tweede met 175.767 stemmen (39.75%) en Matt Entenza, derde met 80.509 stemmen (18.21%)

Eind september besloot John Uldrich een serieus bod te maken om de Gouverneur te worden gekozen als schrijf-in-kandidaat, terug te keren naar de Republikeinse. Bob Carney kwam overeen om zijn luitenant-gouverneur-lopende partner te zijn. Vanaf dit schrijven (op 2 oktober) weet ik niet hoe effectief die campagne zal zijn.

DFLer Mark Dayton leidt momenteel in de polls, met Tom Emmer ongeveer tien procentpunten achter. De kandidaat van de Onafhankelijkheidspartij, Tom Horner, ligt momenteel op de derde plaats met ongeveer 18 procent in de stembus. Ken Pentel, Green Party kandidaat Farheen Hakeem, en een aantal anderen lopen ook.

 

naar: politieke kandidaat

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch 

 

COPYRIGHT 2010 Thistlerose Publicaties - ALLE RECHTS VOORBEHOUDEN
http:/www/BillMcGaughey.com/ltgovernor.html