BillMcGaughey.com

naar: NDparty.html

 

Hoofdstuk tien

 

Hoe de campagne is aangemeld

 

Men zou ervan uitgaan dat in een functionerende democratie het publiek zich zou concentreren op het kiezen van kandidaten voor het openbaar ambt met bepaalde persoonlijke kwalificaties, een bepaalde politieke ervaring en bepaalde standpunten die aangeven wat zij zouden kunnen doen als zij op kantoor zijn gekozen. Ze kunnen natuurlijk ook feestfilialen hebben. De kandidaten zouden toespraken maken of deelnemen aan kandidaat-debatten, en de media zouden deze gebeurtenissen als onderdeel van hun nieuwsberichten behandelen. Over een periode van enkele maanden zou het publiek begrijpen wie de verschillende kandidaten waren en zou stemmen voor een. Die persoon zou het kantoor waaraan hij of zij voor de komende termijn werd gekozen, vasthouden.

Gerangschikte keuzevrijheid

Het was anders in dit geval. Voor een ding zouden mensen voor niet alleen maar één stemmen maar maximaal drie kandidaten voor elk kantoor stemmen onder een systeem genaamd Choice of voting. De kiesers van Minneapolis hadden dit systeem in de verkiezing van 2006 goedgekeurd, en dit zou voor het eerst in dit stadje voor dit jaar gebruikt worden. St Paulse kiezers stonden tijdens hun verkiezingen te stemmen of ze het al dan niet zouden aannemen.

Ik vond meestal Stemmen van Stemmen omdat het het element van de "throw-away vote" heeft uitgesloten, waarbij mensen die voor kandidaten van derden hebben gestemd met weinig kans om te winnen, niet stemden voor een kandidaat van de grote partij van hun keuze en aldus "gooide" de verkiezing. De klassieke zaak is Ralph Nader in de presidentsverkiezingen van 2000. Degenen die Nader hebben gepresenteerd zouden waarschijnlijk Al Gore als hun tweede keuze hebben gekozen. Stemmen voor Nader hebben daarom Gore afgestemd en de verkiezingen naar George W. Bush gegooid.

Onder stemgerichte stemmen, zou iemand kunnen stemmen voor Nader als zijn eerste keus kandidaat, Gore als zijn tweede keus kandidaat, en Bush als zijn derde keus kandidaat. In de stemverklaring zou Nader na de eerste ronde zijn gedaald en zijn tweede keuze kiezers zouden zijn overgedragen aan de overige twee kandidaten. Omdat veel meer Nader-aanhangers Gore naar Bush hebben gekozen, zou Al Gore waarschijnlijk gekozen zijn tot president onder een stemgerichte stemregeling.

Als type van een derden, vond ik Stemmen van Stemmen leuk, omdat het mensen toestaat om hun geweten te stemmen. - Stem voor de kandidaat die ze echt hebben gekozen - in plaats van 'realistisch' te zijn en stem voor de 'mindere twee kwaden' onder De overgebleven kandidaten

In deze bijzondere verkiezing kan het nieuwe systeem echter tot mijn nadeel hebben gewerkt. Het was niet dat het systeem zelf defect was, maar dat de media ervoor gekozen hadden om te stemmen op Stemmen van de keuze, in plaats van op kandidaten die in de verkiezing waren. Omdat Rybak zo ver vooruit was geacht, dachten journalisten dat de verkiezing in zich niet was wat ze dit jaar zouden moeten bedekken. Het echte "nieuws" was de stem van de stem van de keuze. De meeste verhalen over de verkiezing waren dus over het nieuwe stemmingssysteem, in plaats van kandidaten die op kantoor waren. Vanuit mijn perspectief werd de verkiezing niet gedekt.

Dat was bijvoorbeeld het geval in een uur lang programma dat op 14 oktober op de community radio station, KFAI-FM, genaamd 'Truth to Tell' werd uitgezonden. Het specifieke programma werd getiteld "City Elections 2009". Het ging over Stemmen van Stemmen en het voorstel om de Raad van Schatting en Belasting af te schaffen. Voormalig burgemeester Don Fraser van Minneapolis en oud-raadslid Joan Niemiec waren gasten op de show, maar geen van dit jaar kandidaten voor stadskantoor. Een programma dat twee weken later werd getiteld "Kandidaten in Review" was bedoeld om kandidaten te bespreken, maar er werden nog geen kandidaten uitgenodigd om te verschijnen. In plaats daarvan heeft een panel van lokale journalisten de campagne beoordeeld.

De stadsambtenaren van Minneapolis hebben veel moeite gedaan om de kiezers op de hoogte te stellen van het stemgerichte stemstelsel. Op donderdag 25 juli werd er een vergadering voor kandidaten bij de kantoren van de Seward Neighborhood Association gehouden. Voor mij was dit een gelegenheid om met een aantal andere kandidaten te praten, namelijk Al Flowers en John Charles Wilson. Travis Lee, de echtgenoot van Natalie Johnson Lee, zat een paar rijen voor me.

De evenementenorganisatoren verspreidden RCV-stembiljetten en andere literatuur om te laten zien hoe het Stemmenstelsel van de Stem van Stemmen werkte. Zij stelden voor dat kandidaten deze op de 4de augustus aan de mensen bij de National Night Out-blokpartijen overhandigen. Het was een goed idee. Ik zou mezelf kunnen voorstellen aan kiezers zonder dat ze politiek zijn. Ik heb een stapel literatuur gemaakt. Helaas voelde ik me niet lekker in de avond van 4 augustus, dus ik heb die avond niet bijwonen.

Voor de kiezers zelf was Stemmen van Stemmen niet zo ingewikkeld: vergeet niet meer te stemmen op meer dan één kandidaat in een kolom, die de stemming zou verwennen. Zoals altijd werden de kandidaten in rijen vermeld. Er waren drie kolommen voor elke rij. Het idee was om drie verschillende kandidaten voor elk kantoor te kiezen en de ovale in hun rij te verduisteren in de drie verschillende kolommen die respectievelijk de eerste, de tweede en de derde keuze van de kiezer vertegenwoordigen. Als een kiezer dezelfde kandidaat koos voor alle keuzes, of als hij alleen in de eerste keuzekolom stond, zou het alleen als een enkele eerste keuzevraag tellen. Een kiezer verliest de kans om andere voorkeuren uit te drukken.

Het ingewikkelder onderdeel was hoe de stemmen werden geteld. De stemmachines zouden rauwe nummers hebben voor elke keuze op de verkiezingsnacht, maar dan zouden de verkiezingsrechters alle manuele stemmen moeten tellen. Het kan tot half december duren om de uiteindelijke verkiezingsresultaten te krijgen. De winnende kandidaat zou een meerderheid van stemmen nodig hebben om te winnen. Als hij geen meerderheid heeft gehad in de eerste ronde van de stemming, zou het stemgedrag van de keuze-keuze de stemmen van de andere kandidaten opnieuw verdelen totdat een kandidaat meerderheid heeft.

Het werkte als volgt: Ten eerste zouden de kandidaten die geen wiskundige kans hadden om te winnen toen de First Choice stemmen werden geteld, worden gedaald. De tweede keuze van de kiezers die voor hun stem hebben gestemd, zouden worden overgedragen aan de overgebleven kandidaten, waardoor deze in aanvullende First Choice-stemmen worden veranderd. Dat zou een van de kandidaten een meerderheid van stemmen kunnen geven en het proces zou stoppen. Anders zouden er verschillende ronden zijn waarin kandidaten met de minste stemmen zijn gevallen. Uiteindelijk zou iemand winnen.

Publicatie van kranten

Het was makkelijk voor politieke verslaggevers en het publiek werd afgeleid door technieken zoals dit. Mijn doel was om te winnen of tenminste een respectabel aantal stemmen te krijgen als burgemeesterskandidaat. Wat ik echt nodig had was om krantenartikelen mijn naam te vermelden en hopelijk laat de lezers mijn standpunt over bepaalde zaken weten.

De Star Tribune publiceerde op 22 juli een artikel dat de namen van alle kandidaten voor de verschillende stadsbureaus gaf, inclusief de mijne. Helaas heeft deze krant ook op 24 juli een front-page verhaal gehaald, met de titel "Drop in crime is een overwinning". Een kleinere hoofdletter leest: "Buurten, met inbegrip van Noord-Minneapolis, zijn veiliger vandaag, en stadsambtenaren worden verheugd." De verminderde misdaad Tarief in de stad was een van de belangrijkste praatpunten van burgemeester Rybak. Was dit een harbinger voor voorspelde rapportage om in de burgemeestersrace te komen?

Een onverwachte boost voor mijn kandidatuur kwam toen de Minnesota Daily, de studentenkrant aan de Universiteit van Minnesota, een frontpage verhaal over de 2009-stedenverkiezingen van Minneapolis op 29 juli publiceerde. Ik was een van de drie kandidaten die in het kamp van de burgemeester, R.T. Rybak en Papa John Kolstad zijn de andere twee. Wauw! Bij impliciet was ik een van de drie hoofdkandidaten. Misschien was het omdat ik eerder voor kantoor was geweest, de Minnesota Daily editors en verslaggevers waren meer vertrouwd met mij dan bij sommige andere kandidaten. Dit was een gelukkige pauze voor mij.

een karakterisering in Southside Pride

Een vriend die in het zuiden van Minneapolis woont, heeft me geroepen om te melden dat mijn naam in Southside Pride was, een gemeenschapsblad die in dat deel van de stad is verspreid. Ik kwam onmiddellijk in mijn auto en reed naar waar ik dacht dat ik kopieën in de nieuwsberichten kon vinden. Het was de editie voor augustus 2009. De redacteur Ed Felien had een kolom aan de rechterkant van de voorpagina geschreven. Het was op het hoofd: "Wie zijn deze mensen en wat willen ze?" "Deze mensen" waren de burgemeesterskandidaten. Felien heeft hen gepresenteerd in het licht van het feit dat ze serieus zijn of graag plezier willen hebben.

Zijn kolom begon: "Filings hebben deze herfst afgesloten voor de stadsverkiezingen, en de kandidaten voor de burgemeester rennen het gamma van het zeer serieus naar de 'Ik wil gewoon plezier hebben.' Tom Fiske is de kandidaat van de Socialistische Arbeiderspartij en is serieus over De Cubaanse 5 en de bankbailouts ... Bill McGaughey is nog steeds serieus over het feit dat witte mannen worden gediscrimineerd (hij loopt eerder voor andere kantoren). Aan de andere kant loopt Joey Lombard als "Is Awesome," en Bob Carney Jr. is een 'Matig Progressief Gecensureerd' - wat dat ook betekent. Papa John Kolstad loopt voor burgemeester. Hij is altijd leuk. 'In deze laatste verklaring verwees ik naar het feit dat Kolstad, een professionele muzikant, in het entertainmentbedrijf was.

Ik zou kunnen vertellen dat Felien ook plezier heeft met deze kolom. Vanuit mijn standpunt was het probleem dat hij mijn standpunt over identiteitsvraagstukken fundamenteel verkeerd heeft voorgesteld. Nieuwe waardigheidspartij probeerde het paradigma van dergelijke discussies te veranderen. Toch speelde Felien hier mijn positie in termen van het oude paradigma: raciale of geslachtsdiscriminatie. Ik rende naar het kantoor om te proberen positieve identiteiten voor iedereen te bevorderen en omstreden vergelijkingen te vermijden. Dat was het nieuwe paradigma. Daarom moest ik reageren op de kolom van Felien als mijn campagne ergens een integriteitskleed zou behouden.

Gelukkig, toen ik de deur naar de kantoren van Southside Pride op Chicago Avenue opende, liep ik naar Felien, die ik persoonlijk wist, de deur naar buiten kwam. Ik verklaarde mijn klacht. Felien verontschuldigde zich voor de flippante toon van de kolom - die me niet lastig vond - en kwam ermee akkoord mijn antwoord af te drukken als ik een brief aan de redacteur stuurde naar Southside Pride.

In werkelijkheid zal de gepubliceerde brief meer aandacht vestigen op mijn kandidatuur dan in een kolom met meerdere andere kandidaten genoemd worden. Het leek dus dat deze 'fout' tot mijn voordeel was gewerkt. Nog belangrijker, het heeft me ertoe gebracht om na te denken over wat mijn positie over raciale en geslachtsidentiteit echt was. Ik schreef later een krant met de titel "Aan het hart van wat ik geloof aan identiteitspolitiek" die op pagina 3 van de website, NewDignityParty.org, werd geplaatst.

Star Tribune vragenlijsten

Sommige publicaties, waaronder de Star Tribune, stuurden vragenlijsten naar de kandidaten. De antwoorden zouden gepubliceerd worden in een Voter's Guide. Dit jaar, misschien door financiële moeilijkheden, had de Star Tribune geen Voter's Guide in de gedrukte editie van de krant. Het was in de online versie, Startribune.com. Op 19 augustus stuurde Steve Brandt zijn vragen aan kandidaten die binnen tien dagen een antwoord stelden. Ik was van plan om in het eind van de maand in China te zijn.

Gelukkig was mijn vlucht vertraagd - er waren geen stand-byvluchten naar Chicago die dag - dus ik kwam terug van het vliegveld om Brandt's brief in de brievenbus te vinden. Ik heb snel antwoorden op de vragen voorbereid en hen naar hem gestuurd. Brandt complimenteerde mij omdat ik de eerste kandidaat was om te reageren. Bij latere beoordeling dacht ik dat sommige van mijn antwoorden te Smart Alecky waren. Bijvoorbeeld, gevraagd om organisatorische betuigingen te noemen, zei ik dat ik door "mijn georganiseerde vrouw" werd onderschreven (wie in feite de politiek haat en dat zou waarschijnlijk niemand aan iedereen geven.) Ik heb meerdere keren onwetendheid aan het onderwerp gegeven, maar Zei dat ik een nummer uit de lucht zou kiezen. Later werd de deadline verlengd en heb ik die antwoorden herzien.

Terwijl ik in China was, stuurde Brandt me verschillende e-mails die klagen dat hij mij niet telefonisch kon bereiken. Hij circuleerde een andere, 'kortere vragenlijst'. Het bleek dat Brandt een humoristische kolom had over de kennis van de burgemeesterskandidaten over 'City Hall trivia'. Gepubliceerd op 16 september, werd de kolom getiteld "City Hall challenge".

Brandt had de kandidaten (behalve mij en een andere kandidaat) gevraagd over hun kennis van het stadscentrum van Minneapolis met betrekking tot de volgende punten: "Hoeveel stadhuis is de eigendom van de stad?" (Correct antwoord: 50%. De helft is eigendom van de Hennepin County) "Alderman Eddie Felien, die in de jaren zeventig gediend was, wordt het beste onthouden voor welk voorstel? (Correct antwoord: Hij wilde de Northern States Power Company een gemeentelijk nut onderzoeken. Ja, Ed Felien publiceert vandaag Southside Pride.) "Welk deel van het Vader van Watersbeeld staat voor succes met degenen die het stadshuis binnengaan?" (Correct antwoord: de linker teen)

De plaatselijke burgemeester, Rybak, had de meest juiste antwoorden. John Charles Wilson, met drie dergelijke antwoorden, eindigde tweede. Ik was natuurlijk niet beschikbaar voor ondervraging. Ik dacht dat dit een leuke aanpak was voor de race van de burgemeester en een positieve bijdrage als er niets anders is geschreven. De echte 'verliezer' in deze oefening was Papa John Kolstad, die als humorloos werd uitgebeeld: 'Kolstad, die later vertelde ons dat hij geen ochtendpersoon is, weigerde ons onderzoek als een gotcha en zei dat hij een serieuze race speelde.'

Ik heb in de brief aan de redacteur waarin ik schreef een boodschap gedaan voor de krant. Ik ben er zeker van dat Steve Brandt's onmogelijkheid mij tijdig te bereiken, heeft me gered van het afronden bij of in de buurt van de lijst van kandidaat-kandidaten in zijn " City Hall challenge "quiz. Nu heb ik een trivia-vraag voor de verslaggever Brandt: Welke van de huidige kandidaten voor burgemeester had ooit een protestdemonstratie georganiseerd, waardoor de vergadering van de gemeenteraad van Minneapolis werd afgesloten en op zijn beurt een beveiligingsupgrade van de kamers van de Raad geïnspireerd? Antwoord was natuurlijk mij. (Zie landlordpolitics.com/citycouncil.html.) Naar mijn beste weten is deze brief niet gepubliceerd.

Ik zou erop moeten wijzen dat ik in deze periode geen abonnee van Star Tribune was. Sommige mensen die ik ken, hebben hun krantenabonnementen uit principe geannuleerd; Zij denken dat de ("Red") Star Tribune een "communistische" krant is. In mijn geval is het abonnement in juli uitgelopen. Ik heb geleerd dat op de dag dat de ochtendaflevering stopzette. Tegen die tijd had ik 64,60 dollar verschuldigd voor krantenleveringen buiten de opbetaalde periode. Ik had nog nooit een rekening in de mail ontvangen. Normaal gezien kijk ik naar de data, de betalingstarieven en de vakantieperiodes om te beslissen of het factuurbedrag redelijk is. Een Star Tribune-medewerker zei dat ik dergelijke facturen had ontvangen.

Het bleek dat het adres van de mailing is veranderd naar 307 Knox Avenue N. (die is de toegangsweg waar mijn papier wordt geleverd) vanaf 1702 Glenwood Avenue, waar ik mijn mail ontvang. Ik woon in een vierplex op de Hoek van Glenwood en Knox avenues. De werknemer beloofde mij nog een brief te sturen met behulp van het juiste factuuradres. Het is nooit gebeurd. In feite heb ik tweemaal hetzelfde gesprek gehad, maar er zijn nog geen facturen in de mail aangekomen. Tenslotte heeft de Star Tribune mijn 64,60 dollar-saldo overgebracht naar een verzamelbureau. Ik heb die rekening onlangs betaald maar heb mijn krantenabonnement nog niet vernieuwd. Ik mis dat deel van mijn ochtendroutine.

Tijdens de periode van de campagne was ik tevreden om het politieke nieuws van emailbronnen te ontvangen en af en toe naar de bibliotheek te gaan om stapels van verleden Star Tribunes te bekijken. Soms vertelde mensen dat mijn naam in de krant was. Ik zal er dan alles aan doen om natuurlijk een kopie van de editie van die dag te krijgen.

Andere vragenlijsten of vragen

Op 19 september kreeg ik een verkiezing vragenlijst van Lyndale Neighborhood News, de krant van de buurtvereniging. De antwoorden zouden op 8 oktober gepubliceerd worden. De krant wilde mijn houding ten aanzien van wijkverenigingen kennen en hoe ik hen zou helpen als verkozen burgemeester. (Burgemeester Rybak had kritiek gekregen om het Buurtrevitaliseringsprogramma, of "NRP" te verlenen, en fondsen af te leiden naar een stadsafdeling.) Ik schreef gewoon dat ik op de raad van een wijkorganisatie was en naar buurtbelangen luisterde. Een tweede vraag had te maken met stadsfinanciën. Ik zei dat de stad haar belastingbasis moest groeien door aantrekkelijker te worden voor het bedrijfsleven, in plaats van mensen weg te schrikken met belastingen, boetes en kosten. Ik heb nooit een kopie van deze krant gezien, maar veronderstel dat mijn opmerkingen werden gepubliceerd.

Hill and Lake Press, die verschillende wijken ten zuiden van de mijne vertegenwoordigde, had ook een vragenlijst voor kandidaten, waaronder die voor burgemeester. Ik heb in de tweede week van oktober aan deze vragen gewerkt. De begrotingskrisis van de stad was mijn nummer een probleem, zei ik. Nogmaals, er moet prioriteit worden gegeven aan het aantrekken van bedrijven in plaats van hen te vernietigen als stadsambtenaren met de voedselmarkt van Uncle Bill hebben gedaan.

In dit geval kwam ik later tegen de kopieën van deze krant, terwijl ik de literatuur van de deur naar de deur verspreidde. De redactie had besloten geen reacties door de burgemeesterskandidaten in zijn gedrukte uitgave te publiceren, maar alleen on line. Reacties van kandidaten voor andere kantoren werden opgenomen in de gedrukte editie. Dit vertelde me wat de journalisten van het gebied dachten aan de race van de burgemeester. (Het was onbelangrijk.)

De Star Tribune accepteerde nog steeds antwoorden op de vragenlijst van Steve Brandt in oktober. Ik stuurde daarom een herziene versie van wat ik in augustus heb ingediend, waardoor ik de neiging heb om flippante antwoorden te geven. Ook heb ik Jim Swartwood en John Butler geholpen om hun antwoorden op te stellen voor de Star Tribune vragenlijst. Ik beweerde dat het iets beters aan de krant beter was dan niets. Het label "geen antwoord ontvangen van kandidaat" geeft een kandidaat aan die niet veel over de verkiezing houdt. Men hoeft zich niet bezighouden met het hebben van goede antwoorden op elke vraag. Daarom, waar ik geloofwaardig antwoord had op een vraag, schreef ik het voor mijn twee collega's. Waar ik dat niet gedaan heb, heb ik de informatie samen door het onderwerp te googlenen. Toen Jim en John beide tevreden waren met de reacties, stuurde ik de vragenlijsten terug naar de Star Tribune onder hun naam.

Met betrekking tot elektronische media, leverde alleen KFAI-FM, een community radio station, de gelegenheid voor ons "kleine kandidaten" om onze boodschap aan kiezers uit te zenden. Een verslaggever genaamd Elena Erofeeva stuurde me een e-mail op 14 september, waarin ik me opvraagde te stoppen bij de KFAI-studio op Riverside Avenue om een interview van tien tot vijftien minuten op te nemen. We hebben een afspraak gemaakt voor 3:00 uur Op vrijdag 18 september Het was ongeveer die tijd dat ik de laatste van de gazontekens installeerde, althans in de eerste partij.

Dit was een grondig interview; Ik had zelfs de kans om de Nieuwe waardigheids partij en zijn aanpak van identiteitspolitiek uit te leggen. Elena heeft mij echter meegedeeld dat de tapes tot twee minuten van de tijd voor elke kandidaat worden bewerkt. Ik weet niet zeker welke delen van mijn interview zijn uitgezonden sinds ik het programma niet heb gegeten.

Leonard Cohen's muziek

Op de uitweg van de studio zag ik een kleine brochure die een 'Tribute to Leonard Cohen' publiceerde, dat op maandag 21 september plaatsvindt op 7th Street Entry in downtown Minneapolis, om 18u. Het evenement genaamd "Beteken Larry en vrienden". Betekenis Larry was een plaatselijke zanger. KFAI zou de zondagavond de show laten zien en gratis tickets betalen. De ticketprijs voor maandag was slechts $ 7. Ik heb besloten om te gaan.

Een maand of zo vroeger heb ik Leonard Cohen's optreden in Londen gezien en beweerd door zowel de zang als door Cohen's publieke persoon. Hij droeg een gestreepte hoed op dezelfde manier als zakenlieden uit de jaren '40 en '50, maar bleef maar 'cool'. Ik was vooral geïnteresseerd in Cohen's lied, "Democracy", met zijn pakkende voorspelling dat "Democracy naar de VS komt". Dat kan een thema lied zijn voor een politieke partij die streeft naar invloed en macht. Het kan een thema lied zijn voor New Dignity Party, met andere woorden. (Luister naar Leonard Cohen zing dit liedje.)

Ik had al lang het idee gehad dat politieke partijen mensen door de kunst zouden kunnen trekken. Muzikaal of artistiek rijke ervaringen zouden de vervelende ervaring kunnen vervangen door een politieke conventie die geregeld was door Robert's Rules of Order. Cohen's "Democracy" lied zou de rekening passen. Als ik vooruitkijk op de creatie van een levensvatbaar feest, dacht ik dat ik de basis zou leggen van een dergelijke entiteit door de kunstgemeenschap bij de Leonard Cohen-eerbetoon aan te sluiten. Ik zou adverteren voor "Leonard Cohen imitators" zoals die die Elvis heeft.

Ik heb daarom een ??aantal flyers opgesteld die in grote lettering lezen. "Op zoek naar een Leonard Cohen-nabootser." Na de introductie van New Dignity Party kondigde de flyer aan dat "we een auditie willen houden voor een" officiële "Leonard Cohen-nabootser (hopelijk met de Hoed) die 'Democratie naar de VS' zou gaan zingen en andere Cohen liedjes op gebeurtenissen die we in het komende jaar zouden kunnen regelen. 'Ik heb ze doorgegeven aan mensen in de lijn buiten First Avenue tot ik besefte dat 7th Street Entry niet was Hier maar bij een deur net in de straat. De verzamelmassa's waren niet voor de Leonard Cohen-eerbetoon, maar voor een andere handeling.

De eerbetoon aan Leonard Cohen was ongeveer een uur te laat in het begin. Misschien hebben er vijftien mensen het evenement bijgewoond. Gekleed in de pak van mijn politicus, plaatste ik mijn flyers op de lege tafels en zat vervolgens door een voorstelling die drie uur duurde. Het was aangenaam voor zover het ging, hoewel Mean Larry's repertoire geen "Democratie" had. Vanuit het standpunt van het verbinden van muziek naar de politiek was het evenement echter een buste. Ik keerde terug naar huis met ringende oren en nog iets. De performers waren van Venus en ik van Mars, of zoiets.

Ik was echter nog niet klaar om op te geven aan Leonard Cohen. Het gebeurde dat Mplsmirror.com, de elektronische krant, politieke kandidaten boodschappen biedt om de video tot vijf minuten lang op de site te plaatsen. De video kan een eenvoudige campagnestelling zijn of het kan de kandidaat laten zien wat hij wilde. Ik heb gekozen voor zingen. Om een persoonlijk gezicht op mijn campagne te zetten, zou ik Cohen's lied "Democratie" zingen. Een Google-zoekopdracht heeft me geleid tot de teksten van dit nummer en naar Cohen's eigen uitvoering ervan. Hoewel ik een raspige stem had die verband houdt met de griep, dacht ik dat het goed leek toen ik het lied een of twee keer beoefende. Maar ik had iemand nodig om de performance te lossen.

Jim Swartwood bracht een videocamera naar mijn huis om zowel mijn nummer als zijn verklaring voor Mplsmirror.com op te nemen. Deze keer was mijn prestatie vrij oninspannen. Ik bleef omhoog en omlaag van het vel papier kijken om de woorden te lezen en zong met een lompe stem. Toch hebben we nu een opname gemaakt op videoband. De volgende stap was om iemand te vinden die de opname kon overdragen naar de compact disk die Mplsmirror.com nodig had. Een vriend heeft dit voor mij beheerd. Vervolgens heb ik de schijf aan Terry Yzaguirre geleverd. Ze vroeg me om haar te ontmoeten tijdens een politieke rally op Broadway, georganiseerd door de campagne van Natalie-Johnson Lee. Ik werd uitgenodigd tot het podium om een ??toespraak te maken.

Maar ik zal nooit de opmerkingen die onder mijn video zijn geplaatst, ooit vergeten. Eén persoon beschuldigde me dat ik mezelf in het bijzonder zat en een "whiner" had om dat lied te zingen. Een ander schreef dat "als Bill McGaughey geloofwaardigheid had, verloor hij het gewoon." Mijn enthousiasme voor Leonard Cohen's muziek werd voor de rest van de campagne onder de loep genomen.

Hoe heeft het publiek mij gezien als een politieke kandidaat? Ten eerste denk ik dat ik grotendeels onbekend was, ondanks de overleden kandidatuur voor het openbaar kantoor. (Dat laatste punt maakte me een 'eeuwige kandidaat' voor politieke aficionados.) Als ik in Minneapolis bekend was, was het voornamelijk vanwege mijn associatie met het actiecomité voor de eigendomsrechten van het Metro en met de verhuurder over het algemeen. Ondanks sommige aanhangers waren verhuurders meestal een ontheemde groep in de politie van Minneapolis. Ik ben ook bang dat ik wat vijanden heb gemaakt terwijl ik met mensen op het forum van Minneapolis e-democratie was gespaard. Tenslotte hebben velen die mijn campagnewebsite, NewDignityParty.com, kunnen hebben gedacht dat ik een witte racist was. Mijn eigen mening van mijzelf en van mijn kandidatuur voor burgemeester was beter dan dit, maar de kiezers van Minneapolis hadden het laatste zeggen.

Open huizen

Een deel van de reden voor het rennen voor burgemeester was om potentiële aanhangers van New Dignity Party te identificeren. Jim Swartwood en John Butler liepen voor mij als een persoonlijke gunst voor mij, denk ik. Ik hoopte dat de campagne en deze nieuwe partij, New Dignity Party, interessant zouden zijn voor anderen. De uitbetaling zou komen als sommige mensen de campagne contacteerden via brieven naar ons postkantoor of per email via de campagne website. Dat gebeurde niet.

In een andere outreachactiviteit heb ik geopend huizen op de bibliotheken van Minneapolis: één op de Northern Regional Library op Lowry en Fremont lanen op dinsdag 8 september; En op de openbare bibliotheek van Washburn op Lyndale Avenue, net ten zuiden van Minnehaha Parkway, op donderdag 15 oktober. Ik hoopte dat gazonborden en literatuurdruppels op die gebieden mensen zouden trekken naar de twee gebeurtenissen.

Een voordeel van die gebeurtenissen was dat ze gratis in community kranten zouden kunnen worden vermeld. De melding die verscheen in de evenementen kalender van NorthNews, luidt als volgt:

 

"Nieuwe waardigheidsfeest organiseert vergadering en open huis

Dit politieke partij, dat drie kandidaten voor kantoor in de 2009-verkiezingen van Minneapolis in de stad verkoopt, is op 4 juli van dit jaar in Minnesota opgenomen. De eerste openbare vergadering vindt plaats op dinsdag 8 september 2009, 6 tot 8 uur. In de vergaderzaal van de North Regional Library, 1315 Lowry Avenue North, Minneapolis. Dit is een inleidende vergadering met een algemene discussie over de principes en plannen van de partij. Voor meer informatie, kijk op de website NewDignityParty.org of bel 612-374-xxxx. "

 

Op de aangewezen dag arriveerde ik vijftien minuten vroeg en legde enkele borden op. Toen wachtte ik en wachtte. Eindelijk arriveerde John Butler om 18:20 uur. Hij en ik hebben een tijdje gepraat. John nam vervolgens tekens en ging links. Ik zat vast voor de gehele periode. Niemand kwam eraan.

Hetzelfde geldt voor het open huis in Washburn Library op 15 oktober. Nogmaals, de kamer was gereserveerd van 6 tot 8 uur. Opnieuw verscheen alleen John Butler. Ik heb de straten rond de bibliotheek de afgelopen dagen doorbladerd, maar het lijkt weinig effect te hebben. Niemand leek geïnteresseerd te zijn in onze campagne. Was dat vanwege ras misschien?

 

to: NDparty.html

 

naar volgend hoofdstuk

 
COPYRIGHT 2009 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/mayor-10k.html