BillMcGaughey.com

naar: NDparty.html

 

Hoofdstuk Dertien

 

Mijn collega-kandidaten betreden de foto

 

Men zou de indruk kunnen hebben uit het bovenstaande verhaal dat ik campagne voor burgemeester in verzet heb gekregen of dat geen van de andere burgemeesterskandidaten in mijn campagne deed. In sommige opzichten was dat waar. Maar toen, in de afgelopen maand, ontwikkelde een soort "opstand" beweging. Het is uitgegroeid tot de weigering van burgemeester Rybak om zijn tegenstanders te debatteren. Dit was geen gevecht die een enkele kandidaat alleen kon behandelen. Het vereist de samenwerking van meerdere kandidaten. Het was pas in het midden van oktober dat deze opstand met allerhande intensiteit ontvlamde.

Ik ken John Kolstad al jaren. Hij heeft van tijd tot tijd MPRAC-bijeenkomsten bijgewoond. Al Flowers heeft minstens een dergelijke bijeenkomst bijgewoond. In augustus, John, Al en ik debatteerde bij MPRAC's kandidaatforum. Het was een vriendelijk debat in plaats van een waar we punten probeerden tegen elkaar te scoren. Tegen die tijd was het duidelijk dat Rybak ons?probeerde te stijfen; We waren onder zijn en het radar scherm van de media. We waren verenigd om te veroordelen wat de autoriteiten probeerden te doen met Al Flowers. Als burgemeesterskandidaten wisten we dat we allemaal in dezelfde boot waren.

Het eerste kandidaatforum buiten MPRAC's was de een die door de Waite Park Community Council op 19 september werd geboden, die ik niet bijwoonde omdat het in conflict was met het evenement op de voormalige site van Uncle Bill Food Market. Ik weet dat Kolstad het community forum bijgewoond en Rybak heeft het niet gedaan, maar ik weet het niet zeker over de anderen.

Het debat op 7 oktober

Dan organiseerde Don Allen van Independent Business News Network en Terry Yzaguirre van Mplsmirror.com het eerste full-scale Mayor debat in de MTN studio op 7 oktober. Aanvankelijk werden vier kandidaten uitgenodigd om deel te nemen: Kolstad, Bloemen, James Everett en mij. Ik heb een telefoontje ontvangen van een andere kandidaat, Bob Carney, om te vragen of hij ook in dit evenement zou kunnen worden opgenomen. Ik verwees hem naar de evenement organisatoren en hij was opgenomen. Rybak was natuurlijk uitgenodigd om deel te nemen, maar hij weigerde. Zo maakten er vijf kandidaten in allen die deelnamen aan het 7 oktober burgemeester debat.

Het debat zelf duurde een uur. Nadat de kandidaten elk openingsverklaringen hebben gemaakt, stellen Allen en Yzaguirre vragen. De vragen waren over de Minneapolis Civil Rights Commission, het Empowerment Zone programma, onze "leiderschapstijlen", enz. Kolstad benadrukte het belang van kleine bedrijven bij het creëren van banen voor inwoners van Minneapolis. Bloemen was kritisch voor het stadsbestuur voor Empowerment Zone fondsen die lijken te zijn verdwenen. Bob Carney wilde praten over zijn transportschema, die hij "Sky-bi" noemde; Het was een netwerk van verhoogde platforms in downtown Minneapolis waar fietsen zouden kunnen worden gebruikt. We hadden elk onze problemen.

De kwesties van mijn kandidatuur en de nieuwe waardigheids partij waren driemaal: het voorgestelde paradigma verandering in identiteitspolitiek, misbruik van inspecties en defecte dekking van verkiezingen door de media. Het identiteitsprobleem was een probleem voor mij. Heb ik een ingewikkeld en controversieel onderwerp willen opleveren dat directe misverstanden en mogelijke spanning tussen mij en de twee zwarte kandidaten in het forum zou kunnen vormen (Flowers and Everett); Of moet ik dit deel van mijn platform negeren en de andere punten benadrukken? Ik koos voor de tweede optie.

Daarom, toen ik vroeg over financiering voor de burgerrechtenafdeling van Minneapolis, zei ik alleen dat het adequaat zou moeten worden gefinancierd. In feite wist ik niet wat de sterke of tekortkomingen van deze afdeling waren of of ik helemaal met haar missie was overeengekomen.

De vraag over de Empowerment Zone heeft een ongewoon antwoord geïnspireerd. Ik zei dat, hoewel ik een bedrijf in de Empowerment Zone had, ik niet veel van het programma wist. Voornamelijk wist ik dat de directeur van de Empowerment Zone ooit probeerde me te hebben gearresteerd. Deze opmerking verwijst naar de tijd dat ik de 'Peace Rally' van Don Samuel op Penn Avenue ten noorden van Broadway had gekozen omdat Samuel de rol had in het afsluiten van de supermarkt van Uncle Bill en ook folders had doorgegeven. De directeur van de Empowerment Zone, Jonathan Palmer, benaderde me boos, zei dat ik zonder toestemming was aan het tonen en ik moest het gebied onmiddellijk verlaten of hij zou me gearresteerd hebben. Ik bleef en er werd geen arrestatie gemaakt. (Zie opschrift van dit incident.)

De panelleden en moderators waren een beetje geamuseerd door dit verhaal tot ik eraan voegde dat iemand denkt dat Palmer werkte voor de raadslid Don Samuels. Terry Yzaguirre bezwaar tegen die opmerking; Ik veronderstel dat ze zou kunnen hebben gedacht dat mijn verklaring laster zou kunnen zijn. Echter, "iemand" heeft me de vraag gesteld.

In ieder geval hadden we een levendig en vriendelijk debat. De video is op verschillende websites geplaatst. De belangrijkste betekenis was dat de deelnemers elkaar beter leren kennen en dat R.T. Rybak had niet deelgenomen. Ik ontmoette Bob Carney voor het eerst. Ik had eerder Everett ontmoet, maar heb hem niet goed gekend.

Bob Carney's initiatieven

Carney bleek de bougie van onze beginnende opstand te zijn. Eerst wist ik niet wat hij van hem moest maken. Bob Carney sport een goatee en draagt altijd een pak en strikje, zoals de business-school professor dat hij ooit was. Terwijl ik algemene sympathie heb met transportvoorstellen zoals zijn "Sky-bi", vond ik dat dit een vreemde kwestie was om te promoten in een stadsverkiezing. De naam van zijn feestverband - 'matig progressief gecensureerd' - heeft me ook zo vreemd aangetroffen.

Carney was een gematigde of progressieve republikeinse, maar verkiezingsambtenaren zouden hem niet laten gebruiken de woorden "gematigde progressieve republikeinse" toen hij voor burgemeester ingediend was. Het woord "gecensureerd" vervangt "Republikeinse". Een rechtszaak was in de werken. Carney stelde ook gouverneur Tim Pawlenty, een mede-republikeinse, aan om zijn veronderstelde "unallotment" -machten te gebruiken om het staatsbegroting te herskrijven. Het was niet dat Carney geld wilde verdienen, maar voor hem gewoon een principiële kwestie.

Bob Carney was een doer evenals een geïnformeerde prater - een feit waar ik op prijs was. Hij droeg een videocamera en een statief met hem in een koffer en taped events voor een YouTube-achtige presentatie op zijn website, Republicancontract.com. Carney heeft daarvoor geen auto of tenminste één gebruikt. Hij reisde vaak met de bus of de fiets en liep soms. Een paar keer gaf ik hem een rit naar huis van een stadsfeest. Carney woonde in het zuiden van Minneapolis op Colfax Avenue tussen 42 en 43 straten.

Op zijn eigen besliste manier legt Bob Carney nu druk op burgemeester Rybak om deel te nemen aan de verkiezingen van dit jaar. Carney produceerde een video genaamd "R.T. En ik ", herinnert aan de productie van Michael Moore over het zoeken naar Roger Smith, de voorzitter van General Motors. Waar was de burgemeester? In de hal buiten de burgemeesterskantoor werd Rybak gevraagd of hij wist van een hangende verkiezing. De burgemeester knikte bevestigend maar heeft anders geen reactie gemaakt omdat het ongepast werd geacht om de politiek in het stadshuis te bespreken.

Carney's twijfel over de campagne was het feit dat Rybak's campagnekalender voor oktober, zoals op een website op 8 oktober bekeken, helemaal leeg was. Het retouradres dat voor zijn burgemeesterscampagnekantoor werd gegeven, was een UPS-winkel op Hennepin Avenue. Er waren geen zichtbare tekenen van campagneactiviteiten waarbij de burgemeester in de plaats was. Velen keken deze video op Republicancontract.com, die ook een segment van de dapper Carney had opgenomen, meerdere keren op zijn hoofd tegen een boom. Het was goed theater.

Op 14 oktober heeft de Star Tribune het verhaal van burgemeester Rybak's ducking-kandidaatforums opgehaald. Rapporteur Brandt slaagde erin om het feit te ontdekken dat terwijl 5 burgemeesterskandidaten op 7 oktober in de MTN-studio debatteerden, was Rybak, die plannen had om 'conflicten te plannen', eigenlijk geen doelgerichte kiezers van een onbekende locatie te telefoneren. Een ander nieuwsbericht in het artikel van Brandt was dat Rybak had ingestemd met een debat met zijn tegenstanders die op de dag voor de verkiezingen in de studio's van Minnesota Public Radio gehouden zouden worden. Eigenlijk was het slechts een kandidaat (John Kolstad), die Rybak zou debatteren, aangezien de MPR erop dacht dat alleen kandidaten die door grote partijen worden onderschreven, mogen deelnemen.

Carney regelde nu een persconferentie van verschillende burgemeesterskandidaten in het atrium van het stadhuis van Minneapolis in de middag van woensdag 21 oktober. Carney, Kolstad, Bloemen, Everett, en ik heb deelgenomen. Tom Lyden, een verslaggever voor KMSP-TV, dekt het evenement. We hebben in elk geval uitspraken gemaakt over de camera in het atrium en vervolgens naar het burgemeesterskantoor gekomen om te kijken of we onze medecandidaat - de ontbrekende - kunnen vinden en een lijst van grieven presenteren. Rybak was er natuurlijk niet.

In mijn televisieverklaring zei ik: "Rybak behandelt ons niet respectvol. Hij doet alsof we niet bestaan - dat dit jaar geen campagne is. Ik heb één vraag voor burgemeester Rybak. Als u de herenverkopende burgemeester in november benoemt, beloof u om uw volledige vier jaar termijn te dienen? "De implicatie was dat, als de burgemeester echt voor de gouverneur was, hij de belastingbetalers van Minneapolis doorbrengt Een onnodige uitoefening om volgende jaar een andere burgemeestersverkiezing te houden, moet Rybak zowel de burgemeester- en guvernementele verkiezingen winnen. KSTP-TV bracht het feit op dat de extra kosten meer dan $ 200.000 zouden zijn.

Ik weet dat het nieuwsverslag over onze persconferentie veelvuldig werd bekeken omdat ik telefoontjes van twee vrouwen had ontvangen die ik had gekend. Een was iemand die ik in de jaren zestig wist, die met haar man onlangs hun familiebedrijf van Minneapolis naar Anoka verhuisde om onze hoge eigendomsbelasting te vermijden. Ze gaf me specifieke fiscale informatie die nuttig was in sommige van mijn geschriften. De andere vrouw was vroeger een bar-eigenaar in St. Paul. Drie jaar eerder had ik geholpen om een protest evenement te organiseren toen de stad St. Paul haar bar probeerde te sluiten. Ze wilde nu helpen in mijn campagne.

Ontmoeting van de redactie van Star Tribune

Ondertussen had ik een uitnodiging ontvangen om met redacteuren van de redactie van Star Tribune te gaan zitten, die kandidaten zouden interviewen om te bepalen welke voor de burgemeester zou moeten worden onderschreven. Mijn afspraak werd voor de middag van donderdag 22 oktober ingesteld, om 15u. Al Flowers had ons de dag ervoor gezegd dat hij niet uitgenodigd was om geïnterviewd te worden. Een uitnodiging kwam hem op het laatste moment. Bloemen en zijn medewerker, Farheen Hakeem (een voormalige Green Party kandidaat in Minneapolis, die nu een medevoorzitter van het nationale feestje is) zat in de lobby toen ik aankwam bij het Star Tribune kantoor. We werden snel door anderen verbonden en leidden naar de vergaderzaal.

Redactie schrijvers Lori Sturdevant en Denise Johnson interviewden een groep kandidaten waaronder Al Flowers, Bob Carney, James Everett, Joey Lombard en mij als een andere redacteur, Doug Tice, in. Rybak, Kolstad, Wilson en Franson werden twee dagen geïnterviewd. eerder.

Wij kandidaten werden gevraagd algemene uitspraken over onze campagnes te maken en vervolgens specifieke vragen te antwoorden over het stadsbudget, het tekort aan interne accountants in de stadsregering en andere zaken. Terwijl ik de identiteitspolitiek en de kritiek op de media (waaronder de Star Tribune) kortom noemde als twee van mijn problemen, concentreerde ik me vooral op inspecties misbruik, buitensporige boetes en vergoedingen, vernietiging van de belastinggrondslag en andere zorgen die verband houden met mijn ervaring als eigendom Eigenaar in de stad. Dat was mijn geloofwaardigheid.

Ik denk dat ik door mijn vragenlui heb gehaald, toen ik zei dat het onredelijk was om vastgoedbeheerders te verplichten om de bestuursplannen aan de stad voor te leggen als een voorwaarde om hun huurvergunning te houden als een enkel geval van criminele activiteiten (zoals drugsverkoop, geweerbezit, prostitutie , Of gokken) zich voordoen op hun eigendom. Als het zo makkelijk was, vroeg ik waarom de Minneapolis Police Department niet verplicht om een managementplan in te dienen elke keer dat er een dodelijke schiet op de stadsstraten komt? Gelooft iemand echt dat een realistische oplossing is om criminaliteit te voorkomen?

Doug Tice, een recente aanvulling op de redactie, had tijdens de vragen aan de tafel gezeten. Na onze ontmoeting kwam hij tot mij toe om te zeggen dat hij ook twijfels heeft over de wijsheid van de stad 'probleemeigenschappen' aanpak van misdaad. Het was duidelijk dat gebouwen zelf geen misdaden begaan, maar misleide mensen. Dit was voor vele jaren het belangrijkste gesprekspunt van de eigendomsrechten groep. Ik had altijd gedacht dat Star Tribune-redacteurs de 'broken window' -theorie onderschreven hebben (die vervallen gebouwen inspireren mensen om misdaden te plegen). Blijkbaar niet - of misschien niet meer. Misschien waren de redactie van Star Tribune niet de vijand die ik meende te zijn.

De redactie van Star Tribune kondigde de keuze aan voor burgemeester in de krant op 25 oktober. Het was natuurlijk Rybak. De kop leest: "Kan Rybak verdienen derde kwartaal". Toch was er iets voor mij. In de tekst van de redactionele tekst verscheen deze verklaring: "Verhuurder Bill McGaughey heeft terecht de vraag of het om probleemeigenschappen te richten is, eerder dan criminele gedragingen, ofwel een echte of effectieve criminaliteitstrijdstrategie." Deze enkele zin in een Star Tribune-redactionele Gerechtvaardigd mijn besluit om te lopen voor burgemeester, dacht ik. De 'probleemeigenschap' benadering is al lang de hoeksteen van het stadsbeleid ten aanzien van misdaad geweest.

De redactie van Star Tribune bevat ook deze uitspraak: "Consultant Robert Carney Jr., voormalig oudman Dick Franson en (John) Kolstad schulden de stad voor onvoldoende interne audit. Hun beweren dat in drie jaar geen onafhankelijke controle van de boeken van de stad is uitgevoerd, is onjuist. Een werd pas vorige maand afgesloten met het kantoor van de staatssecretaris. Maar interne audit is zwak in City Hall en Rybak is te traag om het te versterken. "Dit was een aanval op de geloofwaardigheid van de drie kandidaten. De financiële gegevens van de stad zijn mogelijk gecontroleerd, maar niet in overeenstemming met het interne beleid, dat was de provincie van de afdeling Interne audit.

Bob Carney, die tijdens de campagne agressief bij Star Tribune-redactie en verslaggevers was betrokken, won nu een extra concessie. De Star Tribune kwam ermee akkoord de afwijkende weergave van de kandidaten af te drukken in een Counterpoint-functie, die in de krant op 29 oktober verscheen. Het werd getiteld "Minneapolis: Een stad die meer audits nodig heeft." Carney schreef het artikel en vijf andere kandidaten, waaronder ik, ondertekenden het ter ondersteuning.

Tegen die tijd hadden we meer informatie over de interne auditfunctie van de stad, waaronder het feit dat een interne auditor alle stadsregeringen dekt - en hij was snel aan het pensioen. De herziening van deze man over "procedures en interne controles over brandstofaankopen" heeft in april verschillende onregelmatigheden bekendgemaakt, waaronder de gebruikskaartkaarten buiten Minnesota, gebrek aan ontvangsten en "creatieve kilometervoorwaarden".

Nog steeds op zoek naar de burgemeester

Carney was niet klaar. Hij wilde nu een "Second Citizens Petition" voor een klachtenreactie voorstellen, "gericht op de toezegging van gouverneur Pawlenty van fondsen naar lokale overheden en elders. Dit evenement zal op dinsdag 27 oktober weer in het Stadhuisatrium gehouden worden. De onbevoegdheid was de focus van een van Carney's andere rechtszaken. Ik was minder geïnteresseerd in dit als een stadsprobleem en heb niet bijgewoond. Het heeft geen persdekking ontvangen voor zover ik het wist.

Ik heb nu een evenement gepland. John Choi, de huidige stadsadvocaat in St. Paul, wilde rennen voor de advocaat van Ramsey County om de opvolger die voor de gouverneur loopt te slagen. Hij houdt op maandag 26 oktober een fondsinsameling in de Minneapolis-club, die om 5 uur begint. Onder de vereerde gasten was R.T. Rybak. Uiteraard had Rybak tijd om deel te nemen aan de campagnes van anderen, met name die die nuttig zouden kunnen zijn in zijn toekomstige gubernatoriale campagne, maar niet voor zijn eigen campagne om herkozen burgemeester te worden.

Ik wilde ook Choi's opheffing tegen de County Attorney protesteren. Als kantoor van de St. Paul City had zijn kantoor deelgenomen aan een aantal twijfelachtige activiteiten, waaronder de sluiting van de bar van Diva en het versnipperen van documenten in een strijdproces die door een groep verhuurders tegen de stad St. Paul werd gebracht. Ik maakte snel een teken dat de slogan draagde: "John Choi - wet in dienst van onrecht." Dat zou hun bloed koken krijgen.

Na gesprekken met Bob Carney en anderen besloot ik om bij de ingang van de ondergrondse parkeergarage van de Minneapolis Club te staan om mensen naar de Choi fundraiser te brengen. Carney en Melissa Hill, kandidaat voor de gemeenteraad in de 3e wijk, waren op de site toen ik aankwam. Hill was degene die ons oorspronkelijk had gewaarschuwd aan de fondsinsameling. Later voegde John Charles Wilson, een andere burgemeesterskandidaat, ons toe. Carney heeft zijn videoapparatuur opgericht om het evenement op te nemen. Ons protest evenement heeft mogelijk geen invloed gehad. Verscheidene auto's kwamen in het halve uur dat we protesteerden, maar niemand liet ons opmerken. Slechts één man stoorde om met ons te praten. Hij was beleefd nieuwsgierig, eerder dan boos. We hebben Rybak niet gezien.

Stond omhoog, ik heb Hill en Wilson beter leren kennen. Melissa Hill was gearresteerd in de anti-globaliseringstrijd in Pittsburgh eind september. (Ik ging bijna naar de nu bekende beroemde protesten van de WTO in 1999.) Wilson stak weg bij zijn burgemeesterscampagne. Als Carney had hij geen auto. Ik bood hem een rit terug naar Zuid-Minneapolis, maar hij viel terug. Wilson zei echter dat hij van plan was een burgemeestersdebat die avond gesponsord door de Lyndale Neighborhood Association te bezoeken. Ik was er niet van bewust dat ik naar de kantoren van de vereniging op 3537 Lyndale Avenue South ging rijden om te zien wat er gebeurde.

Wilson was er al toen ik aankwam. Het kantoor, hoewel verlicht, leek leeg te zijn.

Een vrouw kwam uiteindelijk naar de deur toen we klopten. Nee, het debat werd niet op kantoor gehouden, maar bij Painter Park and Recreation Center op 34th Street en Nicollet Avenue. Wilson en ik reed naar die site om een vergadering in de zitting te vinden. Wilson stond vooraan, en ik een in de rug. Later kwam Al Flowers aan en trok me naast me. Er was een korte zakelijke bijeenkomst voordat de kandidaten spraken. De kandidaten van de parlementaire raad hebben het eerst gesproken.

Terwijl de kandidaten van het parkbestuur spraken, stak Bloemen mij in de schouder en wijzen naar de deur. Zie, het was Rybak. Blijkbaar wist hij over dit kandidaatforum en ik had het niet. Ik sloeg een foto van de ontwijkende burgemeester aan de andere kant van de kamer om zijn presentatie af te wachten. Het was een grainy foto op een afstand, zoals een van Bigfoot. Wilson maakte de eerste burgemeesterlijke verklaring. Dan sprak Bloemen. Tot slot was het Rybak's beurt om te spreken. Hij had een vlotte vierpuntsprogramma voor de stad als hij opnieuw werd gekozen. Er zijn verschillende vragen gesteld en beantwoord. Mensen waren tevreden.

Toen de vergadering bleek te zijn, stond ik op en verklaarde dat ik ook een burgemeesterskandidaat was die graag een verklaring wilde maken. Hoewel ik niet op de lijst van kandidaten was, zei de stoel dat ik twee minuten kon hebben. Ik gebruikte die tijd om te verklaren dat ik voor burgemeester liep om iets te doen aan inspectiesmisbruik, zoals wat de burgemeester en stadsambtenaren op de voedselmarkt van Uncle Bill hadden gedaan. Op dat moment stond een man op en zei dat het afsluiten van Uncle Bill's een van de beste dingen was die ooit met die buurt gebeurd was. Een vrouw echoed die mening.

In de volledige argumentatieve modus veroordeelde ik de stad voor het gebruik van valse inspectieverslagen om gebouwen te veroordelen en legitieme kruidenierswinkels uit de handel te zetten. "Er is," vertelde ik mijn critici, "niet zoiets als een probleem eigendom. Er zijn mensen die misdaden plegen. We hebben eerlijk politiewerk nodig om de wet te handhaven. 'De stoel vertelde me dat ik geen vrienden maakte met dat soort praatjes.

Zo zal het zijn. Ik was aan het gangen voor de burgemeester om wijzigingen aan te brengen, niet de status quo te versterken. Ik hingde een paar minuten rond en probeerde te schudden met wie met mij zou praten. Toen liep ik Al Flowers op mijn weg naar de deur. Hij vertelde me dat Rybak een paar minuten eerder een schot op hem had gemaakt. De burgemeester had hem een naam genoemd - ik vergeet wat - en hij had op zijn beurt Rybak een 'lafaard' genoemd. De context voor deze uitwisseling was dat Flowers een paar dagen eerder een toespraak had gemaakt door burgemeester Rybak tijdens een toewijdingsceremonie voor een nieuw gebouw op Broadway naar huis radio station KMOJ-FM.

De opstand begon stoom te verzamelen. En Rybak had uiteindelijk opgevallen! Ik meldde abonnees op het e-democratie forum: "Burgemeester Rybak is opgemerkt tijdens een eventueel evenement van de burgermaatschappij! Het gebeurde afgelopen avond op een kandidaat forum gesponsord door de Lyndale Neighborhood Association. Ik heb zelfs een foto! “

 een dag met verschillende campagneschijnselen

De volgende dag, dinsdag 27 oktober, omvatte een volledige reeks activiteiten. Het was ook de dag dat het 'Voorafgaand Verslag van Ontvangsten en Uitgaven' van de kandidaat-hoofdcampagnescommissies verschuldigd zou zijn bij het verkiezingsbureau Hennepin County. Dat zou de reden geven aan een bepaald soort politieke verslaggever om uit zijn fauteuil op te staan ??en te rapporteren hoeveel of hoe weinig geld de verschillende kandidaten hadden opgewekt. Men zou dan weten wie de levensvatbare concurrenten waren. Gelukkig had ik al mijn bericht ingezonden en blijkbaar werd het geaccepteerd.

Kandidaten voor het openbare kantoor van Minneapolis werden uitgenodigd voor een 'ontmoet en begroeten' evenement in het Ebenezer Tower-appartement op Portland Avenue in het zuiden van Minneapolis, om 2u. Op 27 oktober. Frederick Markus, die soms berichten stond op de e-democratie lijst van Minneapolis, was een contactpersoon voor het evenement. Het werd gehouden in een feestzaal aan de top van dit hoge appartement. Ik was verrast om Bob Carney te zitten bij een tafel met burgemeester Rybak toen ik naar de kamer liep. Papa John Kolstad is lid van het gesprek.

Ik heb de burgemeester begroet met de opmerking dat sommige van ons kandidaten je 'hebben geknoeid' om campagnevoorstellingen te vermijden. Rybak antwoordde dat hij eigenlijk een actieve campagne had uitgevoerd. Ik veronderstelt dat hij op sommige deuren heeft geklopt en op bepaalde gebeurtenissen verscheen, zelfs als de burgemeesterlijke debatten niet onder hen waren. Ik heb ook het onderwerp van Uncle Bill's Food Market als een punt van stelling tussen ons opgeworpen. (De burgemeester bleek te hebben onder druk gezet op de inspecteurs om het gebouw te veroordelen.) Rybak zei dat hij er een keer over zou praten. Ik heb de tafel verlaten na het snappen van een paar foto's.

Fred Markus had verschillende soorten chili en diverse groentetaartjes bereid. Mensen zaten op kleine ronde tafels die met elkaar praten en praten. We waren van plan om de ronden van de verschillende tafels te schudden, de literatuur uit te geven en de politiek te bespreken. Fred had veel te zeggen, inclusief enkele gratis opmerkingen over Rybak.

Ik was net klaar met een vrouw aan een van de tafels en begon op mijn kom chili toen burgemeester Rybak bij ons bij de tafel ging zitten. Zonder ooit naar me te kijken, ging hij aan de vrouw uitleggen hoe zijn herverkiezing als burgemeester de stad zou helpen. Het was hetzelfde vierpuntsplan dat Rybak in de buurt had gepresenteerd. De burgemeester stak dicht bij zijn script, hoewel hij een gepersonaliseerde vraag of twee beantwoordde. Ik keek verbaasd. Nadat hij klaar was met zijn ploeg, kwam Rybak op en liep naar een andere tafel om het proces opnieuw te starten. Hij keek me nooit eens naar me. Ik dacht dat het was omdat in zijn ogen sprake was van problemen en de burgemeester was iemand die het conflict kon vermijden wanneer hij kon.

Toen de burgemeester Rybak en zijn entourage naar de lift stonden, liep ik over om hem eraan te herinneren dat ik wat tijd over Uncle Bill zou willen praten. De burgemeester gaf geen antwoord. De rest van de kandidaten, waaronder Carney, Kolstad en Flowers, bleven nog eens vijfenveertig minuten per uur op het evenement. De ontmoeting en groet moest eindigen om 3:30 uur. We vertrokken kort voor 4 uur.

andere gebeurtenissen die dag

Ik herinner me nu niet of Carney ooit die dag in het City Hall heeft uitgevoerd. (Opmerking: Ja, hij deed.) Ik herinner me dat ik Kolstad en Carney bij het stadshuis ontmoet en onze plannen voor de avond bespreken. De auto van Kolstad werd geparkeerd in een helling; Carney reed met hem mee. Mijn auto werd geparkeerd op een stadsmeter niet ver weg.

We hebben afgesproken om koffie bij een koffiewinkel in het noorden van Minneapolis samen te hebben voordat ze bij het North Commons Recreation Center op James Avenue worden samengesteld voor een kandidaat debat gesponsord door de Minneapolis NAACP. Kolstad dringde erop aan dat het een lokale koffiewinkel moest zijn en geen onderdeel van een ketting zou zijn. Omdat we niet zeker waren wat er in de omgeving was, zijn we ermee ingestemd om eerst bij North Commons te ontmoeten.

Ik kwam snel en wachtte op de anderen. Ik heb van een parkmedewerker geleerd dat de "Bean Scene" een goede lokale koffiebar was; Ik zou dit aan mijn collega's aanbevelen. Naarmate het wachten bleef, lees ik de kranten van de gratis circulatie. Toen heb ik de activiteit op de parkeerplaats achter het park gebleken. Een man was campagne literatuur uit een bestelwagen. Het was burgemeesterskandidaat Dick Franson. Zijn bestelwagen was versierd met campagne insignes. Kolstad en Carney praten met hem.

We liepen allemaal in het recreatiegebouw North Commons en naar de kamer waar het debat zou plaatsvinden. Franson legde zijn literatuur op een tafel en dat deed ik ook. We hadden allebei ook veldtogtekens. Aangezien dit de eerste keer was dat iemand van ons Franson had aangetroffen, concentreerde het gesprek op hem.

Dick Franson liet ons een volledige pagina advertentie zien die hij in een veteraanmagazine van Minnesota had geplaatst. Hij was een trotse veteraan van de Vietnam-oorlog en natuurlijk een eenmalig Minneapolis-almanager in de jaren 1960. Arne Carlson, de toekomstige gouverneur, had hem verslaan voor herverkiezing met behulp van dubieuze campagnetaktiek. Franson, die van de DFL-greats uit die tijd kende, had geen hoge mening van Carlson. Ik geloof dat hij ons ook heeft verteld dat hij 14.000 dollar heeft uitgegeven aan deze campagne en dus een serieuze campagne heeft, in tegenstelling tot sommigen van ons.

In de loop van de tijd hebben personen van onze gastorganisatie, de Minneapolis NAACP, samen met diverse andere kandidaten voor de gemeenteraad ingegaan. Ik heb gepraat met Troy Parker, die Barb Johnson in de 4e wijk voor haar geld gaf. Ik herinner me dat Parker zei dat hij 900 borden in de wijk had geplaatst. (Ik had gedacht dat we goed waren met 180 tekens voor New Dignity Party in de hele stad.) Natalie Johnson Lee, Roger Smithrud, Kenia McKnight en Lennie Chism hebben deelgenomen aan het debat als 5de wijk kandidaten; Don Samuels, de gevestigde, niet. Ik zou hebben gedacht dat hij hekken met de zwarte gemeenschap zou willen herstellen. Uiteindelijk hadden we een volledige leisteen kandidaten voor verschillende kantoren, waaronder Al Flowers en John Charles Wilson. We stonden in een halve cirkel en beantwoordden de vragen die ons aan de hand van de moderator, Booker Hodges, op hun beurt heeft gesteld.

Ik herinner me niet veel van het gesprek. Ik herinner me misschien wel de witterigste opmerking van de avond. De kandidaten werden elk gevraagd wat ze eerst zouden doen als gekozen burgemeester. Ik antwoordde: "Fireproof North High School." Dit verwijst naar het feit dat Don Samuels ooit impulsief had opgemerkt dat hij North High wil verbranden omdat het zo'n slechte opleiding aan zwarte kinderen gaf. De vele studenten en alumni van North High waren het natuurlijk niet eens. Samuels had die verklaring meerdere malen ingetrokken.

Voor een kandidaatdebat was deze karakteristiek collegiaal. Het voornaamste feit was dat zowel de burgemeester als een afgevaardigden van de Afro-Amerikaans, Don Samuels, het niet de moeite waard of aan te bevelen hadden om een evenement te volgen, gesponsord door de Minneapolis NAACP. Ook de voorzitter van de gemeenteraad. Dus onze andere kandidaten stonden gewoon praten en hadden een goede tijd. Dat was het voor de dag. Niets van ons werd echter later gekozen.

nog een persconferentie in het stadshuis

Op de volgende dag, 28 oktober, stuurde Bob Carney een e-mail aan zijn collega kandidaten voor de burgemeester: 'Breaking News -' Rapport van de Stad van Minneapolis Internal Audit Function 'voor de Raad van Schatting en Belasting - Burgemeesterskandidaat Carney zegt verslag Toont 'teleurstellende tekortkomingen in de financiële controles van onze stad.' 'Carney meldde dat de Raad van Belasting en Belasting (BET), die toezicht houdt op de interne auditfunctie voor de stad, die middag om 16:30 uur zou ontmoeten Een verslag overwegen dat is opgesteld door een commissie van externe accountants onder leiding van Katie Shea, hoofd van de afdeling interne audit van de metropolitaanse raad. Burgemeester Rybak, twee gemeenteraadsleden, een vertegenwoordiger van de bibliotheekraad en twee verkozen vertegenwoordigers van het publiek bestonden uit het bestuur.

Carney heeft de vergadering bijgewoond en veel van hem met zijn videocamera aangepakt, met zijn focus op Rybak. Terwijl het slechte nieuws werd afgelegd, zei Carney dat de burgemeester bleef glijden naar de rand van de foto. Eindelijk stond hij op en verliet de kamer. In het commissieverslag is geconcludeerd: "Op basis van de beoordeling en de opmerkingen die in het hoofdstuk van dit rapport worden beschreven, voldoet de interne audit van Minneapolis niet aan het Instituut voor Interne Auditor Standards for the Professional Practice of Internal Auditing. Rapporteur schrijver vertelde de raad: "... we hebben in onze gesprekken met mensen gevonden dat algemeen erkend wordt dat de interne audit ernstig onderbestand is, zodat risico's kunnen worden gecontroleerd en adequaat aan de Raad, de burgemeester, Naar de administratie zou bijna onmogelijk zijn onder het huidige systeem. "

Carney organiseerde nu nog 4 uur een andere persconferentie. Op donderdag 29 oktober in het stadshuis. Verscheidene burgemeesterskandidaten - Carney, Kolstad, en ik - wilden reageren op het interne auditrapport. Onzeker waar de persconferentie zou plaatsvinden, ging ik eerst naar de burgemeesterskantoor op de derde verdieping, en kwam erachter om Rybak te zien toen hij naar een vergadering in de hal haastte. Toen besefte ik dat mijn vergadering waarschijnlijk in het atrium was gehouden. Ik rukte net op tijd in de trap om een verklaring te maken voor de videocamera van Bob Carney. Star Tribune verslaggever Steve Brandt was er.

Mijn punten waren dat het gebrek aan adequate interne audit een belangrijke tekortkoming was van de huidige stadsadministratie, dat ik mezelf eens een accountant was geweest, dat ik dacht dat de stad drie tot vijf auditors op zijn personeel zou hebben, zoals het BET-rapport aanbevolen en Dat de functie waarschijnlijk voor zichzelf zou betalen. Brandt nam notities.

Zeker genoeg, een artikel verscheen in de Star Tribune op de volgende dag, 30 oktober, met de titel "Mayoral-uitgevers zeggen dat Minneapolis meer interne auditors nodig heeft." Ik was geciteerd: "Je moet je bases bedekken ... Het rapport dat Kwam uit de andere dag nogal schokkend. 'John Kolstad, zei in het artikel,' de kiezers dringden op om ergens anders te kiezen dan Rybak in de verkiezing van de dinsdag, met het argument dat de gevestigde vertegenwoordiger zijn verslag in het politieke debat niet voldoende heeft verdedigd om herverkiezing te regelen. ' Carney verwees naar de burgemeester om de kamer te verlaten als het slechte nieuws op de BET-vergadering werd afgerond.

debat bij de Harrison Neighborhood Association

Ik concentreerde zich op de literatuurverdeling in die week. Echter, er was een andere campagne gebeurtenis die werd vastgesteld voor donderdag 29 oktober. Harrison Neighborhood Association, op wiens raad van bestuur ik woonde, was een debat tussen kandidaten voor de gemeenteraad in de 5e wijk en kandidaten voor burgemeester. Er zou ook een presentatie zijn over het Stemmenstelsel van de keuze. Het zou eerst gebeuren, dan zouden de kandidaten van de gemeenteraad discussiëren, en uiteindelijk zou het de burgemeesterskandidaat's beurt zijn. Het evenement zelf, gehouden in het gymnasium van Harrison Park, begon om 18 uur. Het zou naar verwachting eindigen om 9 uur.

Meer dan honderd personen - minstens de helft van hen Hmongs of Laotians - waren in de sportschool verpakt. Harrison had een facilitator van St. Paul betalen om de vergadering te voeren. John Charles Wilson zat in de voorste rij. Park Board kandidaten waaronder Annie Young, die deel uitmaakt van de betaalde staf van Harrison Neighborhood Association, was een van de sprekers. Toen vond het hoofdgebeurtenis plaats: het debat tussen de 5de wijk kandidaten voor de gemeenteraad, waaronder de aanwezige Don Samuels. De witte kandidaat, Roger Smithrud, zat tussen Samuels en de andere drie kandidaten die allemaal Afro-Amerikaanse waren. Dit was een rip-brullende discussie - de zevende tussen deze specifieke groep kandidaten, begreep ik.

De argumenten raken het meest intense tussen Samuels en Lennie Chism, nu de eigenaar van een leeg terrein waar Uncle Bill's Food Market ooit was geweest. Ik zat naast Carl Eller, de ex-Viking en de NFL Hall of Famer, die eigendomsbelangen hadden in de buurt. Hoewel ik tegen de herverkiezing van Samuel was, schudde ik hem na het evenement.

Het probleem was dat het debat van de gemeenteraad niet langer dan een uur zou duren. De burgemeesterskandidaten waren gepland om om 19:30 om te beginnen te debatteren. De facilitator laat de kandidaten van de Raad echter doorgaan tot ongeveer 20:20 uur. Tegen die tijd was de helft van het publiek verlaten. De facilitator kondigde toen aan dat kandidaatverklaringen kort gehouden moesten worden omdat we om 9 uur uit de sportschool zouden moeten zijn. We werden elk gevraagd om een ??minuut openingsverklaringen te maken over onze respectieve visies voor de stad als we gekozen werden.

Er waren zes van ons burgemeesterskandidaten die van links naar rechts zaten: Al Flowers, ik, Papa John Kolstad, John Charles Wilson, James Everett en Tom Fiske, kandidaat van de Socialistische Arbeiderspartij. Bob Carney speelde onaangenaam mee; Hij zei dat hij op deel 3 van zijn "R.T. En mij "video serie. Rybak heeft ook natuurlijk niet bijgewoond. Het was ons tweede debat met een volledige leisteen kandidaten (dat betekent vijf of meer van de elf). Dus hier waren we, deze groep van verliezers, geknipt in veertig minuten of minder van debat, proberen een krimpend publiek te imponeren.

De eerste kandidaten deden zoals ze vertelden. Als ik op mijn eigen tuintje ben, durfde ik de uitdaging uit te drukken. Ik begon mijn presentatie door te observeren hoe mismanaged dit evenement was geweest. Hier was het al 8:30 en we waren al een uur eerder aangekomen. Ik heb gewoedeld tegen de mensen die zeiden dat onze groep kandidaten niet kon winnen. We waren allemaal goede kandidaten die adequaat zouden kunnen functioneren als gekozen burgemeester. We wilden onze zaak maken en niet door alle domme regels worden gehinderd.

Kolstad, toen het op zijn beurt kwam te spreken, zei dat hij me nooit zo geanimeerd had over iets. Bloemen zitten aan de andere kant, fluisterde mij of ik het dacht, dat het goed zou zijn dat hij zowel zijn openings- en sluitingsverklaringen gaf toen zijn beurt kwam. Ik dacht dat het goed zou zijn. Zo begon Bloemen de nieuwe routine. Hij bleef voor vier of vijf minuten praten om de moderator te negeren. De andere kandidaten deden ook. We hadden het evenement teruggenomen. Ik moet echter toegeven dat deze nieuwe vrijheidsstijl ons nadeel heeft gewerkt toen de kandidaat van de Socialistische Arbeiderspartij over de onheil van het kapitalisme ging, terwijl de klok incheckte. De geïntimideerde moderator heeft daarna niets gedaan om de heer Fiske te stoppen.

Maar ik was verliefd en dus, denk ik, waren de anderen, tegen de tijd dat 9 uur gearriveerd. Het publiek zat in de steek gelaten terwijl dit 'debat' aan de hand was. De opmerkingen die ik later kreeg, waren dat, in tegenstelling tot de meeste politieke kandidaten, we burgerlijk waren tegenover elkaar. We hebben elkaar complimenten gegeven in plaats van aanvallen. Ik denk dat ik bij de Harrison Neighborhood Association nieuw respect heb gekregen omdat ik deel uitmaakte van dat inspirerende evenement.

De opstand verzamelt stoom

Dit was al een tijdje een geest opgebouwd, omdat we samen een wanhopige situatie stonden. We kwamen hier om onze "opstand" te noemen. Het was een verenigde aanval tegen krachten die ons en onze democratie zouden vernietigen door te doen alsof geen van de burgemeesterskandidaten behalve Rybak bestond. We hebben bestaan ??en we dringen erop dat we gehoord werden. Om de aandacht te vestigen op wat er leek te zijn, componeerde ik een bericht op het e-democratieforum met de titel "de kern van de opstand" en stuurde het op 31 oktober uit.

De boodschap begon: "De poortwachters zeggen dat de verkiezing voor burgemeester is voorbij en de politieke kuddes echo dat gevoel. Maar geloof het niet voor een minuut ... Er is een opstand in de race voor burgemeester die het momentum van gebeurtenissen draagt. In de kern zijn kandidaten Al Flowers, Papa John Kolstad en Bob Carney - en ik zou me ook in die groep omvatten - met John Charles Wilson en James Everett iets meer los verbonden. Als groep kandidaat-kandidaten zijn we niet bereid het resultaat van de verkiezingen van dit jaar toe te staan. We zullen niet worden gerold door de Rybak juggernaut en zijn vele bewonderaars. "

Om Rybak te stoppen, hadden sommige van de burgemeesterskandidaten besproken om andere, beter bekende mensen aan te moedigen om de race in te schrijven als schrijf-in kandidaten. Ik heb vrijdagochtend naar het Buurt Revitaliseringsprogramma (NRP) gekomen, in de hoop om hierover met zijn directeur Bob Miller te praten. Miller was niet in, maar ik kreeg een telefoonnummer om te bellen en berichten te verlaten. Miller belde me maandagmorgen terug. Ja, hij was kritisch op de administratie van Rybak en zou bereid zijn om als burgemeester te dienen als verkozen kandidaat. In de praktijk was het echter te laat om veel van een campagne te organiseren.

Het eerste en enige 'debat' waarin Rybak en een andere kandidaat voor burgemeester waren, kwamen op maandag 2 november om 12:30 uur. In de studio van Minnesota Public Radio in St. Paul. Kolstad was bezorgd dat de andere kandidaten zouden worden beledigd als hij alleen mocht debatteren. Carney dreigde een stunt te trekken als publiek om de uitsluiting van andere kandidaten te protesteren. Dus MPR heeft besloten het publiek te elimineren. Dat was goed met mij en ik denk uiteindelijk met Carney. We hadden nog een truc op onze mouwen.

zingende patriottische liedjes

Terug in 2001, toen ik voor de eerste keer voor burgemeester liep, had ik het idee van een zangevenement in Peavey Plaza waarbij de "kleine" kandidaten voor burgemeester waren - er waren toen achttien van hen. Ik heb op de vooravond van de verkiezingen een persbericht gezonden met de woorden "U was niet geïnteresseerd in onze politieke opvattingen, maar misschien wil je ons horen zingen." Het is de juiste toon.

Verschillende verslaggevers kwamen aan om ons evenement te dekken. We waren niet zo goed georganiseerd. Een andere kandidaat (Leslie Davis) en ik, en een niet-kandidaat die zich in de omgeving bevond, zong enkele patriottische liedjes uit bladmuziek. Dit evenement werd die nacht op het lokale nieuwsprogramma getoond. Toevallig was het aan de vooravond van 11 september 2001 aanvallen op de World Trade Center torens en het Pentagon. Ik herinner me er trots op dat ik, door een campagne-gimmick, op de tv van Twin Cities op die noodlottige nacht de patriottische Amerikaanse liedjes kon zingen.

Dat was onze "Hail Mary" pas voor de 2001-campagne. Waarom niet dit jaar iets doen? Ik heb het idee voorgesteld aan Terry Yzaguirre van Mplsmirror.com. Ze was enthousiast. Natuurlijk zou ze een dergelijke gebeurtenis dekken als we het zouden kunnen organiseren. Ik belde meerdere andere kandidaat-kandidaten en kreeg positieve verzekeringen. Papa John Kolstad, onze beste zangstem, was niet beschikbaar als we maandag zondag zong omdat hij in Rybak in St Paul debatteerde.

Ik heb een Goggle-zoektocht naar patriottische muziek gedaan, geschikte teksten gevonden en een dozijn of zo fotokopieën gemaakt. Vervolgens heb ik contact opgenomen met de media. We zouden om 11:30 uur onze zang beginnen in het Government Center Plaza tegenover het Stadhuis, waarbij de deelnemers later de tijd krijgen om het debat uit St. Paul te horen.

De groep zangers omvatte burgemeesterskandidaten Bob Carney, Dick Franson, John Charles Wilson, en ik, plus mijn collega die voor de Raad van Schatting en Belasting, James Elliot ("Jim"), Swartwood was. Toen ik de Government Plaza kort voor de aanvangstijd benaderd, zag ik alleen Blackwood. Was dit evenement een complete buste?

Gelukkig begonnen andere mensen al snel te verschijnen, zowel kandidaten als mediavertegenwoordigers, tot we een respectvol evenement hadden. Er was een camera-bemanning van KSTP-TV onder leiding van Tom Hauser, de belangrijkste politieke reporter. Brandt Williams van Minnesota Public Radio bracht apparatuur voor een geluidsopname. De Star Tribune stuurde een fotograaf om de scène vast te leggen. Natuurlijk was Terry Yzaguirre ook bij de hand met haar videorecorder. Jim Swartwood nam foto's voor Watchdog News.

Deze keer hadden de zangers volop bladmuziek. We zongen, in volgorde, deze liedjes: "My Country Tis of Thee", "America the Beautiful", een parodie van "Take me out to the ball game", "Battle Hymn of the Republic", "Wanneer Johnny Coming Marching Home "," Star Spangled Banner "en" This Land is jouw land ". De hele routine duurde ongeveer twintig minuten. Ik vind het goed ok, maar ik kan me vergissen.

het einde komt

Toen de zang werd gedaan, interviewde Tom Hauser elk van de kandidaten op camera. We hebben elk een verklaring gemaakt over de redenen waarom we aan het rennen waren en vragen hebben beantwoord over hoeveel geld onze campagnes hebben opgehaald en besteed. Brandt Williams van Minnesota Public Radio interviewde ook mensen. De kandidaten gingen dan onze aparte manieren; Ik reed Carney naar South Minneapolis. Ik maakte dan deel uit van het Rybak-Kolstad debat over MPR op mijn auto-radio.

Ik zat voor mijn televisie te zitten om het lokale nieuwsprogramma KSTP-TV op te nemen in de late namiddag of avond, maar dan besloot ik het literatuurcentrum in plaats daarvan door te geven. Het zou mijn laatste kans zijn om dat te doen voor de verkiezingen. Ik heb een blanco tape in de videorecorder geplaatst, de recordknop ingedrukt en de televisie verlaten toen ik de binnenstad stakte. Na de terugkomst naar de band te kijken, was ik teleurgesteld dat het korte nieuwsverslag benadrukte hoe weinig geld de zangkandidaten hadden opgewekt. We werden beschreven als "wanhopig voor aandacht".

Dus dit is de manier waarop de campagne is beëindigd. De tijd was uitgeput en nu zouden de kiezers spreken. Eerlijk gezegd had ik geen idee of de resultaten slecht of goed zouden zijn. Ik hoopte op de beste.

 

naar: NDparty.html

 

naar volgend hoofdstuk

 
COPYRIGHT 2009 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/mayor-13k.html