BillMcGaughey.com

naar: NDparty.html

 

Hoofdstuk Veertien

 

Verkiezingsdag

 

Dinsdag 3 november 2009 was de dag waarop de kiezers van Minneapolis naar de polls zouden gaan om een nieuwe burgemeester te kiezen of, waarschijnlijk, de huidige te hercellen. Mijn eerste activiteit was om een Star Tribune bij de supermarkt te kopen om te zien welke dekking aan ons zangevenement was gegeven. Ik liep naar de winkel zonder mijn bril, ik keek op om een vaag vertrouwde persoon te zien die naar me ging lopen. Het was Don Samuels, vergezeld van de staatssensor Linda Higgins en enkele anderen, die leken ontbijt in het cafe van Milda te hebben gegeten. Samuels en ik schudden opnieuw handen.

Ik heb in het midden van de morgen bij Heritage Commons bij Glenwood Avenue gestemd. Vorig jaar, toen Obama voor president was, is er een lijn van potentiële kiezers uitgetrokken in de straat voor het gebouw waar de polls waren gevestigd. Deze keer was ik in staat om direct naar de kamer te gaan waar de verkiezingsrechters zaten, een stemming te ontvangen en rechtdoor naar de stemmingsbank te gaan. Een van mijn huurders stond op de volgende stand. Ik heb mijn stemmen uitgebracht met behulp van het nieuwe Stemwisselstelsel van Kieswacht en wachtte op de huurder om haar een rit terug te geven naar het appartementencomplex. Nee, ze was elders op weg. Ik reed alleen thuis.

De verkiezingsresultaten werden natuurlijk niet verwacht tot de avond. De 'officiële' resultaten zijn mogelijk tot en met half december niet beschikbaar, gezien de uitdaging van Stemmen van de Stemmen. Maar die avond zouden we moeten weten hoeveel First Choice votes elke kandidaat had ontvangen. Ondertussen scandeerde ik mijn e-mailberichten, in het bijzonder van het e-democratieforum van Minneapolis, om te kijken of er nog iets over de verkiezingen was geplaatst.

Belachelijk maken voor sommige kandidaat-kandidaten

Een bericht die mijn oog raakt, was getiteld "We are in the news". De tekst van het bericht leest: "... Ik zou het hekel hebben om John Charles Wilson's bandbreedte-factuur te krijgen zodra BoingBoing-lezers doorkomen met hun bezoeken. (BoingBoing, die twee keer 'Weblog of the Year' heeft gewonnen, is een van de bekendste blogs gewijd aan eigenaardig nieuws / tech / cyberpunk /.) De rest van de wereld heeft nog nooit van 'Democratic-Farmer-Labor' gehoord ', En wordt nu geconfronteerd met ons hele smorgasbord van ad-hoc partijen.'

Ik ging naar de BoingBoing site en vond dit bericht: "Ik trok vandaag mijn stemverkiezingen voor de verkiezingen van Minneapolis op en vond iets absoluut fantastisch. Kijk eens naar de tweede-laatste kandidaat. Specifiek, zijn partij affiliatie. God, ik hou van deze stad. De stemming wordt gewoon beter als u weet wat een Edgertoniet is. 'Een voorbeeld stembrief met mijn eerste naam werd eerst aan de linkerkant getoond.

Wat was een Edgertonite? John Charles Wilson had me daarover in juli verteld bij de presentatie over de keuze van de keuze voor stemmen voor kandidaten. Edgerton is de naam van een straat in St. Paul. Er was vroeger een Rice-Edgerton buslijn tussen St. Paul en zijn noordelijke voorsteden. Wilson was een transit enthousiast, die een "Edgertonite National Party" had opgericht die voor "vrede, werk, gelijkheid" stond. Hij was de feeststoel en zijn enige kandidaat - liever als ik.

De missie van de partij, aangenomen op 9 maart 2009, begon: "De Edgertonite National Party bestaat voor de politieke onafhankelijkheid van de mensen van de Midwestern Verenigde Staten en een vaderland voor de Lauraïstische religie. We gebruiken de term 'Nation of Edgerton' om het gebied te beschrijven binnen een straal van 240 mijl van Minneapolis, Minnesota. Wij zijn een niet-traditionele communistische partij, gebaseerd op de ideologie van Lauraïsme: het geloof dat Laura Ingalls Wilder God is, Communisme ... is de beste vorm van overheid, de leeftijd van de toestemming wetten moeten worden ingetrokken, openbaar vervoer moet teruggestuurd worden naar De routes, tarieven en schema's van 18 september 1970, (en) de natie van Edgerton zou uit de Verenigde Staten moeten scheiden als een Lauraïstisch geboorteland ... "

Dit was wat tongen hadden gewacht. 'Laura Ingalls Wilder is God'? Minneapolis zou de hoofdstad van 'een geboorteland voor de Lauraïstische religie' kunnen worden? Wilson, die zich voor mij gezond bleek toen ik hem ontmoette, maakte zich zeker voor het belachelijken. Een poster op de e-democratielijst schreef: "Wie zou hebben gedacht dat IRV / RCV dergelijke comic relief zou hebben voorgedaan?" En een ander: "Priceless. Bedankt voor de lach! Het schreeuwt me na het beroven van zoveel stemkracht in het grote parkbord. "Dit laatste bericht werd via BlackBerry via T-Mobile naar het forum gestuurd.

MinnPost.com, misschien wel de meest bekeken politieke blog in de Twin Cities, andere dan die van de commerciële of publieke media, riep een verkiezingsdagverslag over de race van de burgemeester die begon: "Het is verkiezingsdag in Minneapolis en Minnesota Public Radio biedt Up twee verhalen over RT Rybak voor iedereen die zich niet heeft opgemaakt ... De eerste, door Brandt Williams, samenvattingen van een debat tussen Rybak en ... John Kolstad ... Tegelijkertijd verzamelden er vier andere uitgevers in het stadhuis om Bieden wat klinkt als een politieke hootenanny, zingt 'Take Me Out to the Ball game' met nieuwe anti-Rybak-teksten. Hun positie: Iedereen maar Rybak, zelfs aanbevelen mensen schrijven in kandidaten in plaats van herverkiezen de gevestigde. Werkelijk? Iemand? Heeft dat ook betrekking op kandidaat John Charles Wilson, die van mening is dat Laura Ingalls Wilder God is en wil een 'Lauraist Homeland' rond Minneapolis creëren? '

Ik dacht dat ik wat last-minute schade controle moest doen. Ik heb een reactie geplaatst die leest: "Nee, de zang was niet bedoeld om een" politieke hootenanny "te zijn, maar een manier om deze campagne op een positieve noot te beëindigen. De 'Take me out to the ball game' parodie was een verandering Van tempo tot vijf anders gebruikelijke patriottische patriottische liedjes van de 19e eeuw. Maar, hoi, we wilden gewoon een beetje plezier hebben als we afrennen van campagne ... Ik denk dat 'iemand behalve Rybak' onze positie (de niet-Rybak burgemeesterskandidaten) . Wij willen dat de beste kandidaten in de verkiezingen van dit jaar worden overwogen ... John Charles Wilson was niet iemand die we als inschrijfkandidaat ondersteunt, omdat hij onder de ingezonden was. In feite was hij een van die in de zanggroep Wat is er mis met een beetje enthousiasme voor Laura Ingalls Wilder? Ik weet zeker dat Wilson niet gelooft dat ze letterlijk God is. Kan je niet vinden dat er een beter doel is dan dit?

Een ander doel van verkiezingsdag posters was Papa John Kolstad. Omdat hij de Republikeinse Partij endossement had aanvaard, moet hij een Republikein zijn, zoals de ontstekende Congresvrouw Michele Bachmann, verschillende mensen voorgesteld. Een vrouw op de e-democratielijst Minneapolis heeft dit verkiezingsbericht geplaatst: "Ik hou van Papa John als een fijn persoon en vriend, maar ik zal nooit stemmen voor een Republikeinse (dat wil zeggen de onafhankelijke burgerleider). Als hij als onafhankelijke democraat zou lopen, zou het een ander verhaal zijn geweest. '

Mijn geplaatste reactie op dit was: "Er zijn verschillende pogingen gedaan om Papa John Kolstad uit te smeken omdat hij de goedkeuring van de Republikeinse Partij heeft. Hij heeft ook de goedkeuring van de Onafhankelijkheidspartij. Hij heeft als kandidaat van de Groene Partij gelopen. Fijn. Kolstad noemt zichzelf als een onafhankelijke burgerleider. Hij is onafhankelijk. Hij is evenwichtig. Mensen die hem kennen moeten naar zijn karakter en ervaring kijken. Ik neem uitzondering met de mensen die republikeinen behandelen, of leden van een ander feest daarvoor, als paria's. Lincoln was een Republikeinse. Theodore Roosevelt, de eerste "progressieve", was een Republikeinse. Bijna de helft van de Amerikaanse kiezers stemt Republikeinse. Deze poging om mensen te demonstreren op basis van de goedkeuring door Republikeinen, draagt bij tot het polariseren van politieke discussie en verval in ons politieke proces. '

Republikeinse kandidaten in Minneapolis waren niet het probleem. Het was candidacieën die zich openbaren om de belachelijkheid van de media te maken - niet dat deze kandidaten niet zouden moeten hebben gelopen, maar dat de media ervoor gekozen hadden om uitsluitend op hen te richten. Naast John Charles Wilson's 'Edgertonite National Party' - die in de meeste kiezers ogen niet uit mijn eigen 'Nieuwe Waardigheidsfeest' onderscheidbaar was, hebben we zonder twijfel Joey Lombard gehad met zijn 'geweldige' politieke benaming tijdens de stemming. In ieder geval wisten mensen dat hij gewoon plezier had; Hij was niet waanzinnig als Wilson en mij. Lombard ook trok nationale media aandacht. De show "Jimmy Kimmel" heeft hem geïnterviewd.

Een andere Twin Cities politieke blog, Minnesotaindependent.com, stelde verkiezingsverslagen over zowel Wilson als Lombard. Het rapport geplaatst door Paul Schmelzer om 3:26 p.m. Op 3 november was het hoofdstuk: "Officiële Minneapolis-stemming: 'Joey Lombard is geweldig.' 'De tekst leest:' MP Collins Bob Collins haalt een hagedis-achtige stembriefing in de hedendaagse Minneapolis-verkiezing. Running for mayor is een Joey Lombard. Zijn feestverband maakt een vuile zin op de stemming: 'Joey Lombard is geweldig.' '

Toen, om 15:59 uur, publiceerde dezelfde verslaggever een tweede bericht op Minnesotaindependent.com met deze kop: 'Edgertonite' kandidaat krijgt nationale aandacht. 'De tekst leest:' Een andere 'geweldige' Minneapolis stembriefje krijgt een beetje hagedis mensen -stijl aandacht is dat van de burgemeesterlijke hoopvolle John Charles Wilson, die als kandidaat van de Edgertonite National Party kandidaat is. Boingboing, het nummer vijf-vijf van het land, haalt het vandaag op, niets dat het verhaal van Wilson's feestverhouding maakt de stemming nog interessanter. Zoals MnIndy's Andy Birkey schreef in januari, is het feest gebaseerd op de Wilson-gecreëerde Lauraïstische religie, die stelt dat Laura Ingalls Wilder God is en dat het Lauraïstische geboorteland een gebied binnen een straal van 240 mijl van Minneapolis zal bezetten. Als lokaal Boingboing blogger Maggie Koerth-Baker zegt: 'God, ik hou van deze stad!' "

Mijn eigen kandidatuur voor burgemeester leek ook "boingboinged". Er was nog weinig meer dat ik op dit punt kon doen dan wacht op de verkiezingsresultaten.

Verkiezingsfeesten

Al in het interview met de redactie van Star Tribune op 22 oktober had ik met andere kandidaten gesproken over een aantal van de niet-Rybak campagnes die een gezamenlijk verkiezingsfeest hadden, zodat we onze spin op de verkiezingsresultaten zouden kunnen zetten. Het was waarschijnlijker dat de media een dergelijke gebeurtenis zouden dekken dan veel afzonderlijke partijen. Er waren verschillende suggesties over waar het evenement moet worden gehouden.

Ondertussen was ik verbonden met het organiseren van het zangevenement op 2 november. Papa John Kolstad had een verkiezingsavond georganiseerd in de Jager Club op Washington Avenue. Al Flowers had een op een charter school van Penn Avenue in het noorden van Minneapolis. Bob Carney en ik besloten om beide bij te wonen.

Ik heb Carney bij zijn huis in het zuiden van Minneapolis opgehaald. We reed eerst naar Bloemenfeest. Een aantal mensen die ik wist, waren daar, waaronder Don Allen, Zack Metoyer en Farheen Hakeem. Ik ontmoette de ouders van Flowers, een minister die een van de dichtstbijzijnde vrienden van Bloemen was en de vader van een Hmong-man die door de Minneapolis-politie werd geschoten en vermoord. Als mede-kandidaat werd ik opgeroepen om een korte toespraak te maken. Ik vertelde hoe, beginnend met de 'schandalen' over Bloemen in de krant, hadden de burgemeesterskandidaten tegenslagen overwonnen om een krachtige campagne te voeren. Bob Carney werd ook uitgenodigd om te spreken.

Eindelijk verlieten we dit evenement om naar Kolstad's feest te gaan. De kandidaat van de gemeenteraad van de 5de wijk, Natalie Johnson Lee, kwam er pas bij. Zij vertelde ons dat voorlopige verkiezingsresultaten toonden dat Don Samuels minder dan 50% van de eerste keuzevolgers had ontvangen. Het leek een hoopvol teken.

Het verzamelen van de Jager Club was even levendig, hoewel meer mensen in een kleinere ruimte werden verpakt. Naast Papa John Kolstad waren er een aantal kandidaten van de gemeenteraad die door de Republikeinse en Onafhankelijkheidspartijen werden onderschreven, waaronder Roger Smithrud, Kris Broberg, Mike Tupper en Kim Vlaisavljevich. Ik stond ook op Paul Harmon (die een video voor mijn 2008-campagne had geproduceerd), Peter Tharaldson (de 5de distrik Independence Party stoel) en Alan Shilepsky (mijn oude vriend, vroeger van de Independence Party en nu een Republikeinse.)

Kolstad's zoon, Cadillac Kolstad, die een eerlijke tonk of 'wild west' zangroutine heeft, speelde voor de kamer. Een engelse jonge vrouw in verband met zijn daad, genaamd "Tomahawk Tassels", introduceerde zich voor Carney en mij. Haar literatuur noemde haar de "Cherokee-verleidster" en zei dat ze "klassen op de verleidingskunst geleerd" had. Zij was inderdaad persoonlijk verleidelijk, hoewel ik haar nooit zong had gehoord.

Er was echter een nadeel aan de avond. Verschillende mensen die aan tafel zitten met hun computer notebooks, begonnen met het storen van de verkiezingsresultaten. Rybak wint door een aardverschuiving. Kolstad was in de tweede plaats ver achter. Ik kreeg toen tussen 100 en 200 stemmen - terug naar het stemniveau dat ik in de burgemeesterverkiezingen van 2001 had ontvangen. Ook geen van de andere kandidaten waren goed.

Om de waarheid te vertellen voelde ik me niet meer te socialiseren. Ik wilde gewoon naar huis. Ik zou naar het podium kunnen zijn gegaan om een korte verklaring te maken maar niet. Kolstad en Phil Willkie, een BET-kandidaat, die kleinzoon van Wendell Willkie was, heeft in plaats daarvan uitspraken gemaakt. Ik heb kort gesproken met Willkie op de uitweg, maar toen ik begon te verklaren waarnaar de Nieuwe Waarschuwingspartij (vooral zijn identiteitsplank) ging, was hij niet meer geïnteresseerd in het praten met mij. Ik reed Carney thuis en keerde terug naar mijn eigen huis.

De verkiezingsresultaten

De resultaten van de burgemeestersverkiezingen waren als volgt: R.T. Rybak, 33.220 stemmen (73.63% van het totaal); Papa John Kolstad, 4.949 stemmen (10.97%); Al Flowers, 1.783 stemmen (3.95%); Dick Franson, 1.569 stemmen (3,48%); Christopher Clark, 1.340 stemmen (2,97%); Tom Fiske, 655 stemmen (1,45%); Joey Lombard, 439 stemmen (0,97%); James Everett, 354 stemmen (0,78%); Bill McGaughey, 230 stemmen (0,51%); Bob Carney, 229 stemmen, (0,51%); En John Charles Wilson, 134 stemmen (0,30%). Ik was in wezen vastgebonden met Carney voor de tweede plaats tot de laatste plaats in de race van de burgemeester.

Hoe hebben mijn collega's in New Dignity Party gedaan? Het was nauwelijks beter.

De resultaten voor het Park Board in grote posities waren: Bob Fine, 8.089 stemmen (22.09% van het totaal); Annie Young, 6.934 stemmen (18.94%); John Erwin, 6.360 stemmen (17.37%); Mary Merrill Anderson, 5.392 stemmen (14,73%); Tom Nordyke, 3.709 stemmen (10.13%); David Wahlstedt, 2.804 stemmen (7.66%); Nancy Bernard, 2.012 stemmen (5,50%); En John Butler, 1.110 stemmen (3,03%). De top drie stem getters - Fine, Young en Erwin - werden gekozen.

De resultaten van de Raad van Schatting en Belasting waren: Carol Jean Becker, 16.704 stemmen (52.12% van het totaal); David Wheeler, 6.093 stemmen (19.01%); Phil Willkie, 2.946 stemmen (9.19%); R. Michael Martens, 2.779 stemmen (8.67%); Dewayne Townsend, 2.316 stemmen (7.23%); En James Elliot Swartwood, 971 stemmen (3,03%). De top twee stem getters - Becker en Wheeler - werden verkozen. Beide Swartwood en Butler kregen meer stemmen dan ik deed en beide kregen een hoger percentage van de totale uitgebrachte stemmen. Beide kandidaten eindten echter op de laatste plaats in hun respectieve wedstrijden.

Het was echter opmerkelijk dat het voorstel om de raad van schatting en belastingen af te schaffen, door een tweevoudige marge werd verslaan. Burgemeester Rybak had dat voorstel ondersteund.

In de races van de Raad hebben de mensen die deelnamen aan de MPRAC-debatten allemaal verloren voor DFL-kandidaten: Dave Bicking in de 9e afdeling, 815 stemmen (27,28%); Kris Broberg in de 13e afdeling, 1.578 stemmen (26.39%); Michael Katch in de 7e afdeling, 1.036 stemmen (23.63%); Kenia McKnight, 336 stemmen (15,56%), Lennie Chism 60 stemmen (2,78%) en Roger Smithrud 92 stemmen (4,26%); Marcus Harcus 442 stemmen (13.41%) en Grant Cermak 384 stemmen (11,65%): in de 10e afdeling, Kim Vlaisavljevich 341 stemmen (10,25%), Matt Dowgwillo 291 stemmen (8.75%) en Dan Alvin 283 Stemmen (8,51%); En Mike Tupper, 290 stemmen (15.08%) in de 6e wijk. Twee kandidaten die voor de Raad van Schatting en Belasting die naar onze vergadering waren gekomen, verloren ook: Michael Martens 2.779 stemmen (8.67%) en Dewayne Townsend 2.316 stemmen (7.23%). Wat kan ik nog meer zeggen?

Sinds deze verkiezing het Stemmenstelsel van de keuze heeft gebruikt, kregen de kandidaten voor stadsbureaus ook de stem van de tweede keuze en de derde keuze. Ik deed iets beter in die categorieën. Ik had 416 Second Choice stemmen (1,89%) en 480 Third Choice stemmen (3,09%). Jim Swartwood had 1.060 Second Choice stemmen (5,76%) en 1.170 Third Choice stemmen (9,89%). John Butler had 1.073 Second Choice stemmen (4,30%) en 960 Third Choice stemmen (4,71%). Dit maakte een klein verschil voor ieder van ons. In mijn geval, R.T. Rybak won een overgrote meerderheid van de stemmen van de eerste keuze, zodat hij herverkozen burgemeester was zonder de noodzaak om verder te tellen. In het geval van Swartwood en Butler werden ze na de eerste ronde van de stemming beëindigd.

In sommige stedenverkiezingen kwamen Stemmen van Stemmen in het spel. In de 4e wijk had Barb Johnson 46,92% van de eerste keuze stemmen - 3,08% kort van de meerderheid. De tweede keus stemde haar in de tweede ronde verzekerd van haar herverkiezing. Evenzo had Don Samuels in de 5e afdeling 46,99% van de eerste keuzevakken. Hij kreeg ook herverkiezing in de tweede ronde van de tweede keuzevrije stemmen die hij aan het doen was. Dat waren de dichtstbijzijnde races onder kandidaten voor de gemeenteraad. De DFL-kandidaten won zelfs duidelijke meerderheden voor open zitplaatsen. Ironisch genoeg was het Raadslid met het hoogste percentage van de eerste keuzemogelijkheden (84,12%) Cam Gordon, een Groepspartij, die ook door de DFL werd ondersteund.

naar: NDparty.html

 

naar volgend hoofdstuk

 
COPYRIGHT 2009 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/mayor-14k.html