BillMcGaughey.com

naar: NDparty.html

 

Hoofdstuk Vijftien

 

Post Mortem

 

Kijkend naar het mayorale ras, bied ik de volgende opmerkingen. Burgemeester Rybak won met een beslissende marge omdat hij veel beter bekend was dan de andere kandidaten, hij werd door de DFL-partij onderschreven, hij was de eerste grootstadse burgemeester om Barack Obama te onderschrijven, hij had geld om een uitgebreide mailing te doen en kiezers Waren waarschijnlijk tevreden over de manier waarop de stad werd gerund. Immers, de criminaliteit was aanzienlijk lager. Stemmers hebben Rybak niet beschuldigd vanwege de onzekere financiën van de stad, gezien de bezuinigingen van de overheidssteun van de staat en de downswing in de economie. Burgemeester Rybak blijft een zeer fotogene kandidaat, verwoord en geïnformeerd en in lijn met meerderheidsdenken op politieke zaken. De mediadekking van deze race (of het gebrek daaraan) hielp ook Rybak. De organisatie van de DFL-partij heeft ook gedaan, hoewel dit steekproefje dit jaar pas na de verkiezing tot stand kwam.

Sommige van de andere kandidaten die me leken weinig campagne te hebben gedaan, hebben ook relatief goed gewerkt bij de ontvangen stemmen. De libertarische kandidaat, Christopher Clark, en de socialistische werkerspartij, Tom Fiske, behaalden respectievelijk vijfde en zesde plaats. Ik zou hun relatief sterke aanwijzing toeschrijven aan het feit dat zij als kandidaten van gevestigde politieke partijen renden. Die partijen hadden een zekere naamherkenning en een zekere navolging. Dick Franson, de vierde plaats finisher, was persoonlijk bekend, nadat hij ooit alderman was geweest, een kandidaat geweest in zoveel eerdere verkiezingen, en ook wat reclame gedaan had.

Al Flowers, in de derde plaats, was al vele malen in het nieuws en had twee kabeltelevisieprogramma's die een volgende hadden. Hij had een rechtszaak gewonnen tegen de stad en wat zichtbaarheid als gevolg van een feod met Don Samuels. Zijn benadering van stadsproblemen was informatief, eenvoudig en oprecht, zo niet soms confronterend.

Papa John Kolstad, in de tweede plaats, werd onderschreven door zowel de Republikeinse als de Onafhankelijkheidspartijen. (Hij zou wellicht een fout hebben gemaakt in het gebruik van de term "Onafhankelijke Burgerleider" om zichzelf te identificeren omdat sommige kiezers niet van zijn grootpartijbetuigingen kenden.) Kolstad was echter ook vaker in het nieuws dan sommige andere kandidaten. Hij had een cadeau voor het bereiken van mensen. John Kolstad was bekend voor veel mensen in de Twin Cities als een entertainer, zakenman, gezondheidszorg expert en kleine business promotor. Hij had ook Rybak besproken.

Kijkend naar de onderste helft van de lijst, zien we dat Joey Lombard, de zevende plaats finisher, goed was voor John Charles Wilson, de laatste plaatsfinancier, hoewel beide kandidaten de belachelijke belemmering waren. Lombard's was echter een soort soort belachelijkheid dan Wilson's; Hij was gewoon een jonge muzikant die plezier wilde hebben. Zijn vriendin had hem gedumpt omdat hij niet genoeg gedaan had om de wereld te veranderen; Dus liep hij voor burgemeester. Wilson leek daarentegen een ideologie te bestrijden die waanzinnig en bizar was. Hij zou wellicht geestelijke gezondheidsproblemen hebben gehad.

Ik denk dat ik ook onder die cloud kwam: Onthoud de man op het Amerikaanse e-democratieforum (degene die me een leugenaar noemde) die naar mijn "megalomania" en mijn mogelijke Alzheimer's verwijzde? Was New Dignity Party een soort racistische cultus? (Amerikanen zijn geconditioneerd door televisiesites om te denken aan politieke activisten die gemotiveerd zijn door onbekende ideeën als zombies klaar om vergiftigde Kool-Aid te slikken.) Ondanks mijn verhuurderactiviteiten was ik minder bekend. New Dignity Party, voor zover het bekend was, was een projectie van mijn grootmoedigheid.

De andere twee kandidaten, Everett en Carney, waren matig bekend. Everett had voorheen gouverneur gehad en Carney had een spat in de huidige burgemeesterscampagne. Ik denk dat Bob Carney beter zou moeten hebben gedaan dan hij deed met betrekking tot de verkiezingsresultaten, maar dan bleven de kiezers grotendeels onbewust van het burgemeesterras. We hebben misschien gedacht dat er een significante "opstand" plaatsvond, maar dit zou misschien alleen in onze eigen kleine hoek van de wereld zijn geweest. Weinigen wisten er weinig van.

Analyse van wat er fout is gegaan

Ik weet dat een eerlijk aantal mensen de website van de nieuwe waardigheids partij heeft bezocht. Gebruiksstatistieken tonen in oktober gemiddeld 62 unieke bezoekers en 235 hits per dag. Dit is gestegen naar 133 bezoekers en 777 hits op 1 november; 575 bezoeken en 3.707 hits op 2 november; En 1.053 bezoeken en 7.108 hits op 3 november, verkiezingsdag. Het verkeer is sindsdien gedaald tot het niveau van oktober of lager. Wat dit me zegt is dat de kiezers van Minneapolis gewetens waren om zich te informeren over de race van de burgemeester. Mijn probleem was dat ze niet leuk vonden wat ze zagen als het bij mijn kandidatuur kwam. Er waren 1.053 bezoekers op mijn site op de verkiezingsdag, en slechts 230 mensen hebben mij hun First Choice-stemmen gegeven. Blijkbaar had ik me niet overtuigd.

Wat op de website zou kunnen hebben kiezers uitgeschakeld? Misschien was het het raciale aspect.

De verklaring, "we hebben witte mensen," zou sommige mensen kunnen beledigen. Wat was dit 'nieuwe paradigma in de politiek van identiteit'? Weinig wisten of wilde tijd doorbrengen. De race vraag is ongetwijfeld taai en zelfs beschamend voor veel Amerikanen. Als u mensen hart en geest in dit gebied wilt veranderen, zal het veel meer overtuigen dan door de eerste indrukken van een website.

Eerlijk gezegd denk ik dat een andere negatieve factor op de website de foto's waren van drie witte mannen - Swartwood, Butler en mij - in de rij bovenaan de pagina. Dezelfde foto's waren ook bovenaan pagina Two. Dat zou de indruk kunnen hebben gehad dat onze partij een feestje was van witte mannen en andere mensen niet nodig hebben. Onze gezichten waren onverschillig. Niemand van ons droeg jas en das. We waren alle mannen van middelbare leeftijd die voor politiek kantoor waren of probeerden een nieuw politieke partij te starten. De meeste organisaties hebben tegenwoordig genoeg publieke verstand om een vrouwelijk gezicht te geven op hun boodschap; Niet ons rubes.

Ik weet niet hoe het half uur discussie over de race met Ed Eubanks de stem voor burgemeester zou hebben beïnvloed. Natuurlijk mag het niet veel mensen onder de indruk hebben. Maar deze MTN-productie was mijn beste schot bij een echte dialoog over identiteitspolitiek. Het werkte kennelijk niet. De volgende keer zou een meer fotogene woordvoerder nodig kunnen zijn om dit standpunt te vertegenwoordigen.

Ik was geïnteresseerd in hoe de plaatsing van gazonborden en de verspreiding van de literatuur de verkiezingsresultaten zouden hebben beïnvloed. De kleine grapje bovenaan het bord - "Ik wil mijn waardigheid en ik wil het nu!" Zou meer mensen hebben beledigd dan het geamuseerd was. Jim Swartwood zei dat een buurvrouw van de naam van het feest woedend was omdat hij soms een pickup truck met zijn voorraden voor zijn garage had geparkeerd. Dat werk-klasbeeld leek onverschillig met het idee van waardigheid. Mensen nemen hun waardigheid serieus.

Ongeveer twee derde van onze gazontekens werden in het noorden van Minneapolis geplaatst, vooral in de afdelingen 4 en 5. Hoe hebben we daar in de verkiezingen gedaan? De tekens zouden een positief effect hebben gehad. Hoewel de opkomst van de kiezers in deze afdelingen traditioneel laag is in vergelijking met andere delen van de stad, kreeg ik 25 First Choice-stemmen in Ward 4 en 22 First Choice-stemmen in Ward 5, tegenover gemiddeld 17,7 stemmen per wijk voor de hele stad . Wijken 1, 10 en 12 waren ook hoger dan gemiddeld; Warden 2, 3, 8 en 9 waren lager dan gemiddeld. Anders dan de twee tekens die op de hoek van Lowry en Central in Ward 1 geplaatst zijn, kan ik me niet voorstellen hoe de plaatsing van de verkiezingen verkiezingsresultaten zou hebben beïnvloed in die gebieden.

Hoe zit het met literatuurverdelingen? Houd er rekening mee dat er 140 districten in de stad Minneapolis zijn en ik kreeg in totaal 230 stemmen. Ik heb daarom gemiddeld 1,64 stemmen per gebied ontvangen. Ik verspreid mijn literatuur in de volgende gebieden: 7-03 (Kenwood), 4 stemmen; 7-01 (Bryn Mawr), 5 stemmen; 8-07 & 11-1 (Pillsbury Ave.), 1 stem; 11-02, 13-06 & 13-10 (bij Washburn bibliotheek), 4 stemmen; 13-09 (zuidwest hoek van de stad), 3 stemmen; 1-04 (noordoosten van Lowry en Central), 10 stemmen; 6-05 & 6-06 (East Phillips), 3 stemmen; 9-08 & 12-08 (bij Roosevelt High School), 6 stemmen; 10-8 (Aldrich Ave.), 1 stem; En 5-6 (mijn eigen buurt), 6 stemmen.

Er lijkt een positieve correlatie tussen de gebieden waar de literatuur is verspreid en waar ik meer dan de gemiddelde stem heb ontvangen, maar niet altijd. Mijn hoogste stem was in de buurt 1-4, waar ik 10 stemmen kreeg. Ik verspreidde de literatuur over Polk en Taylor straten in dat gebied en had ook tekens in de gemeentelijke tuin op Lowry en Central avenues. Anderzijds heb ik ook relatief goed gewerkt in wijk 12 in het zuiden van Minneapolis, waar ik de literatuur niet verdeelde en slechts een paar gazontekens had. Het zou echter kunnen worden aangevoerd dat mijn stemgetal in deze verkiezing zo klein was dat deze analyse niet veel kan betekenen.

Over de low voter opkomst

Na de verkiezing publiceerde de Star Tribune een artikel van Steve Brandt, waarvan het hoofdstuk luidde: "Laagste burgemeestersconcurrentie daalde de opkomst van Minneapolis, de ambtenaren zeggen." In het artikel wees erop dat slechts 45.964 personen in 2009 de verkiezingen van Minneapolis hebben gestemd, De laagste sinds 1902. Daarentegen stemmen 161.713 personen in de 1937 stadsverkiezingen. Hubert Humphrey kreeg 102.796 stemmen toen hij in 1947 burgemeester van Minneapolis werd verkozen. Het was de razendsnelheid van de burgemeester, meer dan elke andere factor, die voor de lage opkomst van de kiezer verantwoordelijk was.

Dit heeft me geïnspireerd om een analyse van de verkiezingen uit het perspectief van een verliezende kandidaat te schrijven. Ik heb het getoond aan een aantal andere kandidaten en vijf van de anderen - Papa John Kolstad, Al Flowers, Bob Carney, Dick Franson, en John Charles Wilson - hebben de verklaring onderschreven. Het werd verstuurd naar een aantal mensen en geplaatst op Mplsmirror.com en NewDignityParty.com.

Mijn analyse beweerde dat, gezien het feit dat onze kandidaturen zwak werden beschouwd, de media de situatie verergerden door te suggereren dat Rybak een herverkiezing was voor herverkiezing en impliciet dat de kiezers niet bij de stembiljetten moesten verschijnen. Grote media hadden een beslissende rol gespeeld. Televisie nieuwsberichten benadrukte hoe weinig geld de kandidaten behalve Rybak moesten uitgeven in onze campagnes. We hadden weinig of geen referenties voor kantoorhouders, naamherkenning of iets anders. We waren alleen mensen die 20 dollar betalen om de namen te betalen op de stemming en derhalve weinig aandacht kregen.

Vervolgens kwamen al die blogs in de sluitingsdagen van de campagne aan de minder bekende kandidaten, vooral Lombard en Wilson, maar ook andere kandidaten. Voor de kiezers die weinig aandacht besteden aan deze verkiezing, werden we allemaal met dezelfde poets geschilderd. De amusante kolom over Joey Lombard in de Star Tribune 'zou ook kunnen worden getiteld' Kandidaten die de burgemeester Rybak's herverkiezingsbod hebben, zijn fruitcakes ',' schreef ik in een post op het e-democratieforum destijds.

En dat betekende de toon voor de hele campagne: de burgemeesterverkiezing was een vooropgestelde conclusie. Oppositie tegen Rybak was een grapje. Waarom verschijnen bij de stembus? Rybak wilde toch wel gouverneur zijn.

Toch heb ik een goede persoonlijke ervaring gehad in de campagne voor burgemeester die onder de vaandel van de Nieuwe Waardigheidspartij loopt. Ik hoop dat lezers van dit verhaal begrijpen waarom.

 

naar: NDparty.html

 

naar volgend hoofdstuk

 
COPYRIGHT 2009 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/mayor-15k.html