BillMcGaughey.com

naar: NDparty.html

 

hoofdstuk twee

 

Kandidaatfora gesponsord door Metro Action Property Committee

 

De cursus die we hebben aangenomen, was voor de groep eigendomsrechten de meeste van haar vergaderingen in 2009 toe te wijzen om kandidaten voor het stadsbureau een platform te geven om te zien en gehoord te worden op onze kabeltelevisieshow die wekelijks in Minneapolis wordt uitgezonden. Alle kandidaten die ingediend hebben voor het stadskantoor, zouden toegang hebben tot deze show. Ik begon vragen te doen.

De vergadering op 17 juni omvatte een conservatieve spreker, Tom Coulter, die "Change in America" vertegenwoordigde. Ik heb ook uitgenodigd Dave Bicking, een Green Party kandidaat voor de gemeenteraad in de 9e wijk. Hij bezat en exploiteerde een auto-reparatie winkel in het zuiden van Minneapolis. Helaas werd Coulter en ik tijdens zijn half uur presentatie als moderator betrokken bij een ideologisch argument. Coulter zou geen ander segment nemen. Dat verliet de twee overgebleven segmenten naar Bicking. Dit was meer genereus voor kandidaten dan we hadden gepland, maar we hebben een goede discussie gehad. We wilden tegelijkertijd een aantal kandidaten voor hetzelfde kantoor op de show hebben, zodat een goed "debat" zou kunnen plaatsvinden.

juli

Met dat in gedachten belde ik een aantal van de kantoren van de gemeenteraadsleden om te proberen afspraken te maken om onze vergadering bij te wonen. Barb Johnson, Don Samuels en Gary Schiff waren de mensen die ik belde. Johnson, de voorzitter van de Raad, heeft zich ermee ingestemd om haar tegenstanders te debatteren. Aides to Samuels en Schiff zei dat ze terug naar me zouden komen, maar nooit gedaan hebben. Ik heb ook burgemeester Rybak uitgenodigd om zijn tegenstanders op onze vergadering te debatteren. De boodschap die op 9 juni van zijn aide werd ontvangen, was dat "dat we spijt hebben om u te informeren maar we zijn niet geïnteresseerd in het deelnemen op dit moment. Als u vragen heeft over zijn standpunt over zaken, laat het me dan weten. 'Een beetje geïrriteerd, ik heb een brief aan de burgemeester gezet, die vroeg of hij achter de aggressieve streven van boetes en vergoedingen was. Die brief ontving geen antwoord. Spanning met Rybak begon te bouwen.

Op 6 juli stuurde ik een email naar MPRAC leden, onder andere dat Barb Johnson op woensdag 15 juli twee van haar tegenstanders, Troy Parker en Marcus Harcus, zou debatteren. Ik heb ook de leden van de groep uitgenodigd om zelf te gaan werken.

Op 14 juli - de dag voor onze geplande vergadering - kreeg ik een bericht op mijn telefoongesprekkenapparaat van Barb Johnson's campagnebeheerder, omdat ik het woord dat Johnson onze vergadering zou bijwonen toen ik haar campagne nooit had contact opgenomen Dat was waar; Ik had met Johnson zelf gesproken. Ik heb snel berichten gestuurd naar andere kandidaten die hen uitnodigen om naar onze vergadering te komen en gratis lucht te krijgen. Op de ochtend van de 15e kwam ik telefonisch naar Johnson. Ze zei dat ze op de datum niet duidelijk was geweest. In ieder geval had ze op dat moment nog drie andere vergaderingen.

MPRAC's julibijeenkomst was de eerste in onze reeks kandidaatfora. Kris Broberg, kandidaat voor de 13de Ward gemeenteraad, die door de onafhankelijkheids partij werd onderschreven, sprak voor het eerste half uur. Hij was fiscaal conservatief in een relatief conservatieve wijk. Het volgende half uur werd genomen door Marcus Harcus, een van de twee kandidaten die Barb Johnson had moeten debatteren. Zijn gesprek betrof rassenprofielen en andere onderwerpen die betrekking hebben op de inwoners van Noord-Minneapolis. Het laatste half uur verdelen we tussen twee kandidaten. Twintig minuten ging naar Kenia McKnight, een kandidaat voor de gemeenteraad in de 5e wijk die tegen de aanwezige Don Samuels loopt en tien minuten naar DeWayne Townsend, een kandidaat voor de Raad van Schatting en Belasting.

De impromptu agenda had goed gewerkt voor deze vergadering, maar we hadden een meer georganiseerde aanpak nodig. Op 28 juli stuurde ik e-mailberichten naar zeventig kandidaten voor stadsbureaus - burgemeester, gemeenteraad, algemene raad van bestuur en raad van schattingen en belastingen - bieden plekken op onze televisieprogramma aan geïnteresseerde kandidaten. Ik erkende het feit dat de twee mede-moderators zelf kandidaten waren voor het stadskantoor, en pledden de vergadering eerlijk te voeren.

Geen van de aanwezige gemeenteraadsleden heeft gereageerd. Rybak's campagne stuurde de burgemeester's spijt weer. Een parlementair bestuurslid heeft me op de hoogte gebracht dat onze vergadering op hetzelfde tijdstip als de gewone vergadering van het parkbestuur is gehouden, zodat we effectief discrimineren tegen gevestigde personen. Een kandidaat voor de Raad van Schatting en Belasting betwijfelde dat de moderators eerlijk zouden zijn. Maar we kregen acceptaties van een dozijn andere kandidaten. De taak was nu om ze te ordenen in zinvolle groepen en hun tijd te plannen. Hopelijk hebben we een aantal echte debatten.

augustus

Gewoonlijk ontmoet het actiecomité voor eigendomsrechten in het Martin Luther King-parkgebouw in het zuiden van Minneapolis op de derde woensdag van elke maand. In augustus sluit het Minneapolis park systeem echter zijn gebouwen voor een paar weken. We moesten een andere locatie vinden voor die vergadering van die maand. Gelukkig bood een voormalig lid van de groep, Jim McCauley, ons het gebruik van een vergaderzaal bij Walsh Title Company in Edina voor de vergadering van augustus. Hoewel uit onze omgeving, was het gemakkelijk bereikbaar vanaf Highway 100.

We hebben drie sets debatten voor de vergadering gehouden op 19 augustus: Ward 7 en Ward 5 City Council kandidaten en de kandidaten voor burgemeester. In Ward 7 was Michael Katch de enige kandidaat die op ons onderzoek gereageerd had, zodat we hem de eerste helft hadden. Katch lijkt een goede kans te hebben om het huidige lid van de raadslid, Lisa Goodman, te ontzien, wiens inmenging in ontwikkelingsprojecten een belangrijke rechtszaak heeft veroorzaakt die mogelijk in tientallen miljoenen dollars aansprakelijkheid voor de stad zou kunnen voordoen. Katch was een professionele valutahandelaar die iets van de stadsfinanciën wist.

We verwachtten vier kandidaten van Ward 5 (mijn eigen) op de vergadering, maar twee van hen, Natalie Johnson Lee en Kenia McKnight, waren niet aanwezig als gevolg van een concurrerend evenement in de wijk. (Ik had McKnight de kans gegeven om een ??korte verschijning te maken op de camera omdat ze in de vorige vergadering twintig minuten tijd gehad had.) De enige kandidaat die aanwezig was toen het tweede segment begon was Lennie Chism. Later ging een andere kandidaat, Roger Smithrud, binnen en kwam er snel in de discussie. De wijk 5, Don Samuels, had niet op ons onderzoek gereageerd.

Chism was een Afro-Amerikaanse zakenman die onlangs een commercieel gebouw kocht op de hoek van Sheridan en Plymouth Avenues. Het had ooit de Uncle Bill's Food Market gehuisvest. De stad had het gebouw veroordeeld en Don Samuels was vastbesloten om het afgebroken te hebben. Chism, die de uitgever van een zwarte business directory was geweest, wilde het gebouw omzetten in een café met tafels buiten, vergelijkbaar met wat in Uptown bestaat. Hij dacht dat in het noorden Minneapolis ook wat drink- of eetgelegenheden zou moeten hebben voor de opschone jongere klantenkring.

Na de ontmoeting heb ik in gesprek met Chism voorgesteld dat hij een aantal tafels en stoelen huurt om op de stoep te plaatsen voor een speciaal een- of tweedaags evenement om het cafe te simuleren. Dit zou de inwoners van het noorden van Minneapolis laten zien hoe de site zou kunnen worden gebruikt voor de buurt van het wijk en misschien druk uitoefenen op de stad om het veroordeeld gebouw te laten verlaten.

Het derde segment van de 19 augustus vergadering was het debat tussen burgemeesterskandidaten. Papa John Kolstad, die door de Republikeinse en Onafhankelijkheidspartijen werd onderschreven, had ingestemd met het bijwonen, evenals Al Flowers, die bekend was in de stad, en John Charles Wilson van de Edgertonite National Party (zijn eigen creatie). In het belang van eerlijkheid heb ik afgesproken om zich te onthouden van deelname, maar ook een burgemeesterskandidaat.

Op het laatste moment kon Wilson de vergadering niet maken zodat alleen Kolstad en Bloemen aanwezig waren. Samen hebben zij voorgesteld dat ik ook deelneem; Jim Swartwood zou de discussie modereren. We hebben elk een energieke presentatie gemaakt van kritiek op de regering van Rybak en Minneapolis, maar waren collegiaal naar elkaar. Dit vormde de toon voor een coöperatieve houding onder de niet-Rybak burgemeesterskandidaten die bekend staan ??als "de opstand".

De drie halfuurssegmenten werden op vrijdag vrijgelaten op het kanaal van Minneapolis Television Network (MTN) 17, en vanaf zaterdag om 7 uur. Het lijkt op tijd en moeite om kandidaten te vragen om onze vergadering bij te wonen als Ze zouden alleen op één van de uitgezonden programma's verschijnen. Daarom snijden we elk segment kort over vijf minuten en konden kandidaten in de andere segmenten zich laten introduceren en korte opmerkingen maken in andere segmenten dan hun eigen. Op die manier kunnen de kandidaten die elke vergadering bijwonen in alle drie de segmenten optreden, waardoor hun televisie blootstelling wordt maximaliseerd.

September

Het was terug naar het Martin Luther King park voor de september vergadering, gehouden op 16 september. We koppelden kandidaten voor de 4e wijk gemeenteraad, 10de wijk gemeenteraad, 11de wijk gemeenteraad, en raad van inschatting en belasting voor deze show. Ik was hoopvol dat Barb Johnson, de voorzitter van de Raad die de 4e wijk vertegenwoordigde, ons evenement zou bijwonen. Toen ze in juli had geannuleerd, had Johnson mij gevraagd haar opnieuw te bellen om deel te nemen aan een toekomstige maand. Ik belde haar kantoor maar kreeg nooit een reactie.

Ik moest de andere kandidaten in kennis stellen dat Johnson opnieuw niet zou meedoen. Dat leidde tot een e-mail van kandidaat Troy Parker die mij deed dat "met alle respect" ook niet zou meedoen als we Johnson niet kunnen beveiligen; Het woord 'debat' was misleidend in die situatie. Marcus Harcus, ook van de 4e wijk, was al in juli verschenen. Op het einde was de kandidaat die deelnam aan de septemberbijeenkomst van deze wijk, Grant Cermak, die niet eerder op ons radarbeeld was.

We laten Cermak het eerste half uur hebben. Hij, een witte kandidaat, bracht een jonge zwarte man, Ricky Jones, als zijn gast. Jones had nogal een verhaal om te vertellen. Hij was een vrijlansfotograaf die gespecialiseerd was in het bedekken van het stadsnachtleven in het magazijndistrik. Hij vertelde dat hij door de politie van Minneapolis herhaaldelijk wordt lastig geraakt. Hij heeft zijn film gekonfiskeerd, zijn auto is ingecheckt door ploegwagens, enz. - in de loop van zijn werk. Een rechtszaak tegen de stad was in afwachting. Cermak maakte het duidelijk dat hij, indien gekozen voor de gemeenteraad, de relatie tussen de stadspolitie en de bewoners van zijn wijk zou herstellen.

In het tweede half uur maakten drie kandidaten voor de gemeenteraad in de 10e wijk presentaties. De vierde kandidaat, Meg Tuthill, die door de DFL-partij werd onderschreven, woonde niet bij. De drie deelnemers waren: Kim Vlaisavljevich, een onafhankelijke kandidaat; Matt Dowgwillo, een DFLer, en Dan Alvin, onderschreven door de Independence Party. Dowgwillo was een computer consultant; Vlaisavljevich, een financieel adviseur; En Alvin, een chef-kok. Al drie benadrukte de 'Uptown'-stijl van het leven te behouden, voortbouwend op wat Ward 10 al had.

Dowgwillo wilde meer jongeren in de politiek brengen. Vlaisavljevich, dochter van een burgemeester van Eveleth (MN) uit de Iron Range, benadrukte haar financiële expertise. Alvin stelde voor dat de stad een offerte aanvaardt van overheids- werknemersverenigingen om de pensioenuitval te behandelen. Dit was het dichtst bij een 'debat' dat we het hele jaar hadden gehad.

Omdat de drie wijk 10 kandidaten een half uur moesten delen, werden ze nog eens vijftien minuten teruggebracht in het laatste segment. Dowgwillo had verlaten, maar Alvin en Vlaisavljevich stonden rond voor extra discussie. Een kandidaat voor de Raad van Schatting en Belasting, R. Michael Martens, zat in het publiek. Hoewel de BET-kandidaten niet waren gepland om deel te nemen, ging hij akkoord om naar de voortafel te komen en iets over zijn kandidatuur te zeggen, naast moderator Jim Swartwood, die ook een BET-kandidaat was.

Oktober

Omdat de geluiddesegmenten op tien opeenvolgende vrijdagen vanaf tien dagen na de vergadering op de volgende woensdag van oktober 21 oktober zouden vliegen, mochten slechts één van de segmenten (het eerste half uur) vliegen voor de 3 november verkiezing. Alleen dat segment zou kandidaten ten goede komen. Dit gaf we aan Mike Tupper, kandidaat voor de gemeenteraad in de 6e wijk die de septembervergadering niet kon bijwonen omdat tegelijkertijd een kandidaatdebat gesponsord door de Whittier wijk was gehouden.

Tupper, onderschreven door de Onafhankelijkheidspartij, was een vakbondslid, persoonlijk en op aarde, waarvan de standpunten over het stadsbeleid vergelijkbaar waren met die van veel groepsleden van de eigendomsrechten. Hij liet zich vastlopen voor de gehele vergadering, hoewel de laatste twee half-uur segmenten niet door de verkiezingsperiode zouden worden uitgezonden.

Ik heb op 20 juli als kandidaat voor burgemeester van Minneapolis ingediend. Jim Swartwood de volgende dag als kandidaat voor de Raad van Schatting en Belasting ingediend. De vergaderingen van het actiecomité voor de eigendomsrechten van de Metro in augustus, september en oktober hebben daarom plaatsgevonden met een mogelijk belangenconflict tussen ons als mede-gastheer van de show en als kandidaat voor het electieve kantoor. Dit maakte niet uit in de meeste gevallen omdat onze gasten voor de gemeenteraad waren. Waar het van belang was, probeerden we hierover open te staan.

De enige ongemakkelijke situatie is ontstaan ??toen Michael Martens, kandidaat voor de Raad van Schatting en Belasting, op onze septembervergadering is aangetoond, hoewel we hadden aangekondigd dat alleen de leden van de gemeenteraad zouden deelnemen. We hebben hem laten spreken. Netwerken met andere politieke kandidaten zouden zowel voor ons als kandidaten en onze groep voor eigendomsrechten nuttig zijn.

 

naar: NDparty.html

 

naar volgend hoofdstuk

 
COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/mayor-2k.html