BillMcGaughey.com

naar: NDparty.html

 

Hoofdstuk Acht

 

De Lawn Sign Campaign

 

In de 2008 Congres-campagne heb ik 100 lawntekens besteld en geplaatst, dankzij een onverwachte late donatie aan de campagne. De tekens werden besteld bij SS Graphics Inc. (of SignOutfitters.com), een fabrikant in Wyandotte, Michigan. Het had de laagste prijzen die ik kon vinden voor 18 "bij 24", dubbelzijdige tekens, en ik wist dat de kwaliteit goed was. Dit jaar dacht ik dat ik tweemaal zoveel tekens kon bestellen en locaties kunnen vinden als ik meer agressief naar leden van de eigendomsrechten groep reed. Als de campagne New Dignity Party 200 tekens had op locaties rond Minneapolis, zouden we op de hoogte zijn. Dit zou onze meest effectieve manier zijn om het bericht uit te halen.

Het ontwerpen van de tekens

We hadden deze keer drie kandidaten, niet alleen een. De drie namen zouden niet zo groot als voorheen kunnen worden gepresenteerd. Ik vond het zinvol om de feestnaam: New Dignity Party te benadrukken. Deze eigenaardige naam zou de "haak" zijn om mensen te laten kijken en te denken over ons te stemmen. Om de haak iets scherper te maken, dacht ik aan een slogan om op het bord te gaan: "Ik wil mijn waardigheid en ik wil het nu!" Het was bedoeld om schattig te zijn. Het idee van veeleisende waardigheid van de overheid of een andere machtige instelling was belachelijk omdat elke persoon een aangeboren waardigheid heeft die er voor de vraag is. Maar ik hoopte dat het mensen zou laten lachen. Misschien zou iemand, op zijn geluk, tegen zichzelf zeggen: "Ja, dat is ik. Ik wil mijn waardigheid. En ja, ik wil het nu. 'Dat kan een subliminale gedachte zijn. Er was een vleugje galghumor hier.

Ik had een aantal van de tekens van de vorige campagne gehouden. Een van hen gebruikte ik de afstand voor de verschillende elementen van het teken van dit jaar te meten. De donkerblauwe achtergrond met witte letters had vorig jaar gewerkt. We zouden het houden. Wat bleef, was een beslissing over de afstand, de positionering en de grootte van de lettering om dit teken te ondertekenen.

We hadden de slogan: "Ik wil mijn waardigheid en ik wil het nu!" We hebben de naam van het feest: "Nieuwe waardigheidsfeest". We hadden de namen van de drie kandidaten: "John Butler, Jim Swartwood, Bill McGaughey." Ten slotte moesten we de ruimte voor de disclaimer aan de onderkant achterlaten: "Voorbereid en betaald door New Dignity Party Committee, P.O. Box 3944, Minneapolis, MN 55405. "Ik plaatste ook het websiteadres onderaan het bord: NewDignityParty.org. Nu kiezers hadden alles wat ze nodig hadden om te weten over onze campagne.

Ik heb op mijn computer levensgrootte lettering geproduceerd en met de afstand gespeeld, stukjes papier over de letters op het teken van vorig jaar geslagen. Tenslotte had ik een regeling die past. Ik had ook typegrootte om de printer te geven. Ik had het aantal centimeter ruimte om elk element te geven. Maar eerst wilde ik met mijn collega's bij New Dignity Party controleren om te zien of ze het ontwerp goedgekeurden. John Butler uitgesteld naar mijn oordeel. Jim Swartwood kwam ermee akkoord om me te ontmoeten in een Starbucks Coffee Shop in zijn buurt om met mij het ontwerp over te gaan. Het was op de hoek van Lyndale en 54th Street. Na het vechten van het late-middagse verkeer op de snelweg 35W, kwam ik bij mijn afspraak een paar minuten te laat om het bord te dragen met de voorgestelde lettering aan de ene kant gelegd.

De bezorgdheid van Jim Swartwood was dat de kandidaat namen groter waren. We konden geen manier vinden om dit effectief te doen totdat we de naam "en" tussen de kandidaat namen en de naam van John Butler verticaal loslaten. Nu werkte het. In grotere letters zetten we 'John' op dezelfde horizontale lijn als 'Bill McGaughey' en 'Butler' op dezelfde lijn als 'Jim Swartwood'. De afstand laat John Butler's naam als een eenheid zien. Dit zou ons ontwerp zijn, antwoordde Swartwood.

Ik heb contact opgenomen met de klantvertegenwoordiger bij SS Graphics, die ons ontwerp naar Jason Motorojescu in de kunstafdeling veranderde. Op 14 augustus stuurde Motorojescu me een ontwerp voor mijn goedkeuring. Het was niet helemaal wat ik wilde. Om de lettergrootte te maximaliseren, moesten we enkele aanhalingstekens, sterretjes en hoofdletters verwijderen. Er waren ook twee verschillende kleurenschema's om te overwegen. We gingen meerdere malen heen en weer met voorstellen tot ik had wat ik wilde.

Op de middag van 17 augustus heb ik het laatste ontwerp van Motorojescu goedgekeurd en de bestelling voor 200 dubbelzijdige tekens geplaatst. Ze kost ongeveer 2 dollar per stuk bij deze hoeveelheid. Ik bestelde ook 150 H-stijl draadhouders voor de tekens op $ .75 stuk omdat ik dacht dat ik 50 houders had verlaten van de campagne van vorig jaar. De verzending was $ 60 voor de bestelling. De totale kosten bedroegen $ 575,30. Ik betaalde de rekening met creditcard. Het duurt drie tot vijf werkdagen om de borden en nog een paar dagen te produceren om ze per vrachtwagen van Wyandotte naar Minneapolis te leveren.

De locaties

Vorig jaar zijn mijn gazonborden geplaatst op locaties die door mij, Jim Swartwood en drie andere verhuurders in verband met onze groep zijn georganiseerd: Howie Gangestad, Richard Bear en Steve Meldahl. Meldahl, die actief beschutte eigenschappen kocht, leverde een meerderheid van de werflocaties op; Ze waren meestal in het noorden van Minneapolis. Als ik opnieuw toestemming zou kunnen krijgen van deze eigendommen, en dan een paar anderen benaderen, zou het mogelijk zijn om het 200 bordteken te bereiken.

Dus, begin augustus heb ik begonnen met verhuurders op de lijst. Steve Meldahl gaf me toestemming om opnieuw tekens op zijn eigenschappen te plaatsen. Zo ook natuurlijk, en ook Richard Bear. Bob Anderson, voorheen actief in de verhuurder, had zes locaties in het noorden van Minneapolis. Daarnaast heeft hij $ 100 bijgedragen aan de campagne. Cliff Olson laat me een teken in zijn eigen tuin zetten zoals Frank Trisko deed. Ik had vier locaties op mijn eigen Glenwood Avenue.

Andy Ellis gaf de campagne een grote boost toen hij mij een lijst gaf van veertien adressen waar tekens zouden kunnen worden geplaatst. Ze waren voornamelijk in het zuiden van Minneapolis waar we de meest hulp nodig hadden. Al Keith had drie zuid-Minneapolis locaties, alle goede. Don Swensrud had tien locaties, waaronder twee in het noordoosten van Minneapolis. Samen met Meldahl's zevenenzeventig locaties, Swartwood's tweeentwintig en Bear's four, brachten het aantal vooraf goedgekeurde locaties tot 127 toe toen ik de bestelling plaatste met SS Graphics. We zouden 73 andere locaties moeten zoeken om de volledige verzending tekens te gebruiken.

Uit ervaring heb ik meegemaakt dat een kleine organisatie een lange weg ging bij het installeren van gazonborden. Ik heb alle locaties in "geografische volgorde" getypt volgens mijn eigen prognosesysteem. Adressen in zuidelijke Minneapolis locaties werden samengesteld op één lijst, en die in het noorden Minneapolis op een andere. Aangezien veel residentiële straten in Minneapolis in alfabetische volgorde zijn geregeld, hielp het me te vertellen welke locaties dicht bij elkaar waren.

Het straatnummer vertelde waar het bepaalde huis gevonden zou worden. Zo is 2319 Aldrich Avenue North tussen 23 en 24 straten op Aldrich Avenue. Aldrich Avenue ligt naast Bryant Avenue; Bryant, naast Colfax; Colfax, naast Dupont, enzovoort. Het typen van deze adressen op een vel in een of andere volgorde hielp de kortste weg van de ene plaats naar de andere, terwijl ik rond de stad reed. Ik wilde geen gas of tijd verspillen.

De tekens plaatsen

Dit was de topprioriteit voor onze campagne. Ik was enthousiast om de tekens te ontvangen en rond de stad te plaatsen. Ten eerste moest er echter een reis naar China worden genomen. Mijn vrouw, Lian, was toen in Peking om medische redenen. Ze had me aangedrongen om haar te bezoeken. Ik vloog naar Peking via Chicago op United Airlines, die op vrijdagochtend 21 augustus vertrekt. De terugreis was dinsdag 1 september. Het hoogtepunt van dit bezoek was een tweedaagse busreis naar binnen Mongolië waar we in een onverhitte yurt verbleven. Ik raakte koud of de griep in China, en keerde terug naar huis en voelde me niet te goed.

Voordat ik op deze reis vertrok, heb ik geleerd dat de zending tekens waarschijnlijk rond 24 en 25 augustus zal worden afgeleverd. Ik heb een notitie achtergelaten voor Fed-Ex om de dozen op de veranda te verlaten. De huurder beneden legde ze binnen voor bewaring. Er waren twee grote dozen, elk met 100 tekens en drie kleine dozen met 50 draadhouders die op mij wachten toen ik op 1 september naar Minneapolis terugkeerde. Mijn marsche orders waren duidelijk: deze tekens moesten worden geïnstalleerd. Het probleem was dat ik ziek was in bed met griep.

Deze ziekte kan of niet de H1N1 "varkensgriep" zijn geweest - waarschijnlijk niet - maar het heeft me best moeilijk geraakt. Ik zweet overvloedig, slijm op, en voelde me zwak. Nadat ik meerdere dagen had geprobeerd mijn gezondheid te herwinnen, sloeg ik mezelf uit bed en maakte de eerste levering van tekens. Zes of zeven per dag waren alles wat ik in het begin kon beheersen, maar geleidelijk opgebouwd tot een dozijn of meer. Na twee weken waren alle adressen op de getypte vellen bedekt.

De wet vereist dat de politieke kandidaten toestemming krijgen van de eigenaren om gazonborden op hun eigendom te plaatsen. Omdat deze voornamelijk huurwoningen waren, vond ik het het beste om ook toestemming van de huurders te krijgen. In alle gevallen klopte ik op de voordeur om toestemming te vragen van wie er naar de deur kwam. Ik zou typisch het gesprek starten door te zeggen dat de eigenaar van de woning toestemming had gegeven maar ik wilde ook hun toestemming vragen. Meestal zou de huurder het eens zijn. Als hij of zij bezwaar heeft gemaakt tegen het plaatsen van een gazon in de tuin, zou ik niet op het punt drukken. Er werden geen borden geplaatst.

Als niemand bij de deur kwam toen ik sloeg, zou ik een getekende brief van één pagina achterlaten op de deur die vertelde wie ik was en waarom mijn campagne bord in hun tuin was. Ik gaf mijn telefoonnummer om te bellen als de persoon bezwaar maakte. Ik zei dat ik weer zou stoppen en het bord verwijderen. Ik heb geen oproepen ontvangen.

Vooral tijdens de eerste week voelde ik me niet goed, omdat ik de rondes van bordslocaties had gemaakt. Ik zou drie tekens uit de doos trekken in de achterbank van mijn auto en de draadhouder in de onderkant van de borden in de onderkant zetten. Wanneer elke groep van drie tekens in yards was geplaatst, zou ik nog een groep van drie vormen. Ik was niet enthousiast om met iemand te praten, maar simpelweg de borden installeren. Toch moest ik goed gekleed zijn als kandidaat toen ik huurders toestemming kreeg voor de deur. Vele malen was mijn overhemd aan het doordringen van griepgeïnduceerde zweet.

Ik herinner me dat ik ooit een afro-Amerikaanse gentleman benaderd die in zijn voortuin op Upton Avenue barbecueerde. Hij dringde erop aan om me in gesprek te betrekken over mijn politieke opvattingen. Deze man merkte op dat ik zou kunnen zweten omdat ik bang was voor hem. (Ik was een witte kandidaat die een rassend gemengde wijk bezocht.) Ik vertelde hem dat hij bang moet zijn om te dichtbij me te zijn, omdat ik griep had. Hij accepteerde mijn teken en overtuigde een buurman om een ander te nemen. Toen ik enkele dagen later deze straat naar beneden reed, waren de borden weg. Dit was een van mijn meer gedenkwaardige gesprekken. In het belang van de tijd heb ik tot een minimum contact gehouden met potentiële kiezers.

De blauwe tekens van de nieuwe waardigheidspartij kwamen op voordat de meeste andere kandidaten hun hadden geïnstalleerd. Dit gaf de indruk dat mensen rond de straten rondrijden, vooral in het noorden van Minneapolis, dat we een grote campagne operatie hadden. Zoveel kan worden bereikt op $ 575! Een politieagent van Minneapolis vroeg een vriend van mij: Wat is deze "Nieuwe Waardigheidsfeest"? Waar staat het voor? Een stadsinspecteur vertelde Jim Swartwood dat hij de naam van Blackwood op de borden in de hele stad had gezien. Dus de tekens hadden hun gewenste effect. Later, toen de andere kandidaten ons betraden, leek onze operatie minder indrukwekkend. Ik denk ook dat de tekens van New Dignity Party zijn verdwenen.

Omdat ik nog steeds 60 of 70 ongebruikte borden in de doos had, bracht ik een zondagmiddag in eind september een koude doek op de toekomstige bordlocaties langs de Blaisdell-avenue in het zuiden van Minneapolis. Terug in 2005 had ik dit gedaan voor de herverkiezingscampagne Rybak. Mijn werk voor mij was minder succesvol. Meestal kwam niemand bij de deur toen ik sloeg. Van degenen die dat deden, zouden veel niet toestemming geven omdat ze in een appartement wonen of aan een eigendomsvereniging behoren. Slechts één man nam een teken dat veelbelovend was om daarover te denken. Dus het idee van locaties met koude doekjes lijkt niet veelbelovend.

Ik had beter geluk terug naar de verhuurders voor vooraf goedgekeurde locaties. Howie Gangestad kwam weer door met acht nieuwe vestigingen. Don Hansen had vier. Jim Swartwood en John Butler namen nog eens vier tekens die ze zeiden dat ze zouden plaatsen als een gelegenheid zich voordeed. Frank Trisko nam een aantal. Daarnaast vroeg oom Bill Sanigular om vijf van mijn tekens. Hij stak in zijn eigen tuin, men ging naar een supermarkt op Emerson Avenue, en drie ging naar zijn familie. Een kandidaat voor de gemeenteraad, Mike Tupper, nam vier van onze tekens. Tussen deze en de tekens werden vervangen door degenen die verdwenen waren, heb ik geleidelijk de voorraad die in de doos achtergelaten was, afgezwakt. Uiteindelijk bleven slechts acht ongebruikt uit de tweehonderd die werden geleverd.

een "ongepaste" aanmelding

Zodra de gazonborden werden geplaatst, werd dit aspect van de campagne vergeten. Eens kreeg ik echter een e-mailbericht getiteld "ongepaste signposting" van een vrouw in het noordoosten van Minneapolis, die na de e-mailnaam van haar zou kunnen zijn, misschien een non was geweest. Ze was "teleurgesteld" om onze gazontekens te vinden in het perceel van een gemeenschappelijke tuin op de hoek van Lowry en Central Avenue. "Ik vraag u om uw tekens uit dat pakket te verwijderen," schreef ze. 'Als Tom en Colleen de tekens willen plasteren over hun privé-bedrijfsgebouw, is dat zeker in hun recht. Ik vraag gewoon dat je alleen de publieke ruimte vrijlaat. '

Ik was er zeker van dat ik daar geen borden had gezet, dus ik heb per e-mail geantwoord dat we altijd de toestemming van de eigenaar krijgen voordat u borden plaatst en omdat ik blijkbaar niet in dit geval gedaan had, zou ik de borden verwijderen. Bij inspectie vond ik dat er inderdaad twee van onze borden aan de rand van de tuin waren. Hoewel een kandidaat voor de gemeenteraad zeven of acht tekens op hetzelfde terrein had, heb ik ons verwijderd. Vervolgens heb ik geleerd dat mijn collega John Butler toestemming had gekregen om deze tekens te installeren van de eigendom van de eigenaar, de man en vrouw die Moler's kapperhoek van de tuinplot had. Hij was degene die de twee tekens daar had geplaatst. Wat was dan het probleem?

Blijkbaar was de vrouw die de e-mail had verstuurd dacht dat een gemeentuin zich niet meer kon beperken tot politieke tekens, ook al had de eigenaar de toestemming gegeven. Ik vroeg om toestemming van de "huurders", zo te zeggen, maar ze bevatten een aantal entiteiten (inclusief het schoolschool Minneapolis) die de tuinruimte hebben ontwikkeld. De vrouw zelf zou niet plegen.

Tot slot benadrukte ik dat ik mijn best gedaan had om toestemming te krijgen en dat de tekens binnen twee weken snel na de verkiezing zouden worden verwijderd, meldde ik de vrouw dat ik de tekens zou terugzetten. Ik zei dat dit een kwestie was om de legitieme politieke toespraak te staken. Onze borden waren niet in de tuin maar in een ongebruikte ruimte vlakbij de stoep. Ik heb ze terug gebracht waar ze eerder waren geweest. Toen ik er na de verkiezingen vandaan kwam, waren alle tekens weg.

De meeste tekenverwijders nemen natuurlijk geen discussies met de kandidaat in. Ze verwijderen simpelweg de tekens. Alle politieke campagnes hebben deze ervaring en de onze was geen uitzondering. Toen ik alle tekens terugkwam na de 3 november verkiezingen, bleef ik telkens hoeveel tekens waren verwijderd en hoeveel waren er staan. Van de 163 tekens in totaal waren er nog 76 tekens, terwijl 87 verscheurd of ontbrak. Met andere woorden, over een periode van vijf of zes weken, was ongeveer 53 procent van de tekens afgebroken. Velen werden gevonden op de grond liggen. Er was een klein verschil in dat verband tussen tekenlocaties in het noorden en zuiden van Minneapolis.

 

naar: NDparty.html

 

naar volgend hoofdstuk

 
COPYRIGHT 2009 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/mayor-8k.html