BillMcGaughey.com

naar: politieke kandidaat

Politieke begin in de wedstrijd 2001 voor burgemeester van Minneapolis en aanverwante activiteiten

Bill McGaughey

 

Bill McGaughey's verklaring

Als verhuurder activist in Minneapolis was ik niet in de eerste plaats betrokken bij de kiespolitiek, maar ging uiteindelijk op die manier. Mijn grootste inzet als verhuurder kwam in de zomer van 2001 toen ik kandidaat werd voor burgemeester van Minneapolis, nadat de leider van de groep, Charlie Disney, uit die race was gevallen. Hoewel het resultaat van de eerste verkiezingen teleurstellend was, zou de burgemeestersrace in de toekomst mijn aptyt kunnen hebben voor politieke kandidatuur.

Deze site bevat de volgende geschriften:

a. Activiteiten in verband met de "politieke commissie" van de verhuurder groep in 1997
b. De mislukte burgemeesterscandidaten van Charlie Disney en Bill McGaughey
c. Een na-verkiezings zangevenement
d. Resultaten van de stedenverkiezingen van 2001 in Minneapolis
e. Meer over de algemene verkiezingen van 2001

 

a. Activiteiten in verband met de "politieke commissie" van de verhuurder groep in 1997 (herinneringen van Bill McGaughey geschreven in december 2015)

Minneapolis Property Rights Action Committee (MPRAC) vormde een "politiek comité" ter ondersteuning van kandidaten die gunstig zijn voor onze oorzaak in de gemeenteraadsverkiezingen van 1997. Onze vriend Barbara Carlson stond tegen de burgemeester van Minneapolis, Sharon Sayles Belton.

Ik stuurde een fondsinsamelingsbrief naar verhuurders in onze groep en anderen sympathiek voor onze oorzaak. Het kostte $ 2.000 tot $ 3.000 zoals ik eraan herinner. Dit geld werd overgedragen aan het politieke comité. Voor het grootste deel waren deze niet verhuurders in onze groep, maar anderen waren sympathiek voor onze oorzaak.

Het politieke comité opereerde op een heel andere manier dan MPRAC. Robert's reglement van orde regelde zijn vergaderingen. Resoluties werden aangeboden en stemmen werden genomen. Een secretaris nam notities en maakte vergaderingen.

Daarentegen was MPRAC een "actiecomité" dat door consensus onder leiding van Charlie Disney werd bestuurd. Charlie was de magnetische persoonlijkheid die de groep bij elkaar hield. Hij beweerde altijd dat het zijn persoonlijkheid niet zoveel was dat zijn succes verklaarde maar de bereidheid om duizenden telefoongesprekken te maken. Maar Charlie was op de top van dingen en een meester om anderen te motiveren om werk te doen die bijgedragen heeft aan de organisatie. Het had geen organisatorische structuur om van te spreken.

Ik trad op als een zelf-benoemde plaatsvervangend aan Charlie. Hij noemde me de hoofdschrijver van de groep, maar ik was ook een strategist en organisator van protestactiviteiten.

tekenen van problemen

Ik moet zeggen dat ik sinds het voorjaar van 1997 tweemaal ontmoet werd van het politieke comité, en dat het na de herfst in de late herfst niets was bereikt. Het heeft gewerkt aan statuten en dergelijke, in plaats van kandidaten te helpen.

Enige tijd in oktober - ongeveer een maand voor de verkiezingen van november - heb ik een vergadering bijgewoond om de groep een overzicht te geven van de locaties voor gazonborden, zoals ik eraan herinner. De groep heeft gestemd om nog een week of twee campagnes te vertragen. Verstoord, ik nam de lijsten terug. Deze handige handeling kan wellicht een aantal harde gevoelens hebben veroorzaakt.

Ik denk dat Jens Christensen uiteindelijk verantwoordelijk was voor het geld en gaf veel aan Jim Graham, die in de 6e wijk voor de gemeenteraad was. Hij verloor, net als iedereen die het politieke comité steunde. Charlie was boos op Jens omdat hij het geld had verspild, maar ik dacht dat het goed was als kandidaten eigenlijk werden ondersteund. Toen was het geld helemaal weg.

Na de verkiezing hebben Charlie en ik lunch of koffie gehad met twee van de nieuw verkozen stadsraadsleden die we niet hadden gesteund: Paul Ostrow, die later president van de gemeenteraad werd, en Lisa Goodman, een belangrijke machtsspeler op de Raad. Goodman maakte een punt van hoe we haar tegenstander in de verkiezing hadden gesteund. Het enige wat ik zou kunnen zeggen is dat het niet onze verhuurders was maar onze 'politieke commissie' die niet effectief was geweest. Ik bewonderde haar openhartigheid.

Ik moet zeggen dat, zelfs als het politieke commissie mislukt, het mij en de groep in contact kwam met interessante personen die we anders niet zouden hebben ontmoet. Onder hen was Alan Shilepsky, die de kandidaat-staatssecretaris van de Hervorming in 1998 was, hetzelfde jaar dat Jesse Ventura werd gekozen tot gouverneur van Minnesota bij hetzelfde feest. Ik volgde Alan in politieke zaken, en werd uiteindelijk actief in de Hervormings- en Onafhankelijkheidsfeesten.

inleiding tot politieke mensen

De voorzitter van de politieke commissie was Jim Jacobson. Op eigen initiatief publiceerde hij een gratis krant, de eigendom van de eigendom. Het werd al enkele jaren gepubliceerd. Daarna werd de krant van de Watchdog gepubliceerd door Jim Swartwood. Deze kranten hebben sterk toegevoegde aan het vermogen van de groep om de publieke opinie te beïnvloeden. Jim Jacobsen woont nu in het oosten van Montana.

Charles Test, secretaris van de politieke commissie, was ook staatsvoorzitter van de Minnesota Libertarian Party. Hij was ook een van de deelnemers aan het oorspronkelijke proces van MPRAC. Charlie Test was in zijn vroege dagen actief in MPRAC.

Craig Miller, een verhuurder in Camden, was actief in het Republikeinse Feest. Hij was vriendelijk met Barb Johnson, die voorzitter werd van de gemeenteraad van Minneapolis. Nadat hij naar Rogers verhuisde, bracht Craig ons in contact met de Republikeinse staatswetgevers in dat gebied, zoals staats senator Warren Limmer. Kortom, Craig was onze gids voor staatspolitiek.

John Williams was een verhuurder die ik jaren eerder had ontmoet - in de jaren 70 - omdat hij een groepshuis op Pleasant Avenue bestuurde, waar mijn broer, David, voor een tijdje bleef. John was een sociaal visionair. Hij had enkele excentrische ideeën die hij op zijn huisvestingsgemeenschap toepaste. Ik denk dat John Williams naar Florida verhuisde - tenminste heb ik contact met hem verloren. Maar als een idee man was hij mijn soort man.

Barbara Carlson, de burgemeesterskandidaat in 1997, werd een goede vriend van Charlie Disney's. Ze speelden vaak brug samen. Ik kwam er eens bij bij een brugsessie.

Jill Waite werd later een advocaat die radicale oorzaken heeft genomen. Zij zou wellicht in de problemen zijn geweest met de wettelijke vestiging. Jim Goldstein is overleden.

Jens Christensen was een leidend licht van de politieke commissie. Hij had ooit de 6e wijk vertegenwoordigd op de gemeenteraad van Minneapolis. Zijn expertise in politieke zaken was redelijk waardevol. Hij is ook gestorven.

Het politieke comité heeft elkaar ontmoet bij Nora's restaurant, genaamd Nora Truelson. Nora's zoon, Trygg, was een deskundige tafeltennisspeler, begeleid door Charlie Disney. Nora had vroeger een kerstfeest in haar huis waar we allemaal uitgenodigd waren.

De Truelsons exploiteerde Porky's fast-foot restaurant op University Avenue in St. Paul voor vele jaren. Toen Light Rail binnenkwam, verkocht Porky's faciliteit aan een religieuze organisatie die senioren herbergt. De stad Minneapolis vermoord Porkys op Central Avenue in Minneapolis. Trygg Truelson was zijn eigenaar en manager. Er is een nieuw restaurant genaamd Trygg's op de Lake Street-site waar Nora zich bevindt.

b. De mislukte burgemeesterscandidaten van Charlie Disney en Bill McGaughey

Nadat de burgemeester Sharon Sayles Belton uitkwam voor de gemakkelijkere uitzetting van illegale gedetineerden die MPRAC al maandenlang in de duisternis hebben gehouden over zijn voorstellen voor betere relaties tussen verhuurders en de stad, voelden MPRAC-leden dat ze hadden gehad. Sommigen hebben de mening uitgesproken dat de uitvoerende directeur Charlie Disney voor de burgemeester zou moeten rennen, alleen als de campagne een platform zou vormen voor de verhoging van de problemen van de pro-landlord. Charlie kwam akkoord. Zijn campagne was begin mei begin.

Charlie's campagne

Charlie heeft de DFL-nominatie voor burgemeester gezocht bij de DFL-stadsconventie in Sy Melby Hall op de campus van Augsburg College. Charlie, Bill McGaughey, en anderen hebben de daglange conventie bijgewoond. Richard Bear, een afgevaardigde, zet Charlie Disney's naam in de nominatie. Bill McGaughey, met een hoed met "Mickey Mouse" oren, gaf de nominale toespraak. Op het einde kreeg Charlie maar 6 stemmen. Het echte nieuws bij de conventie was dat R.T. Rybak had erin geslaagd de voormalige DFL-burgemeester Sharon Sayles Belton te vermijden van het winnen van partijbetuiging.

Tussen mei en juli deed de campagne Disney een aantal leaflets en andere activiteiten, maar slaagde er niet in om vuur te vangen. Disney zelf was ontroerd door het gebrek aan actieve steun van MPRAC leden. Op het einde slaagde hij er niet in om de papieren te leggen om de primaire burgemeester in te gaan. Tegelijkertijd leed hij een grote hartaanval. Charlie ontsloeg ook zijn leiderspositie bij MPRAC.

Bill McGaughey springt in de race

Bill McGaughey, lid van MPRAC's uitvoerend comité, werd in juli 2001 als kandidaat voor burgemeester van Minneapolis ingediend. (Hij had eerder zijn kandidatuur voor hetzelfde kantoor in 1997 aangekondigd, maar werd uit de race gevallen toen Barbara Carlson, een verhuurder sympathizer Een kandidaat.) Om persoonlijke redenen had McGaughey beperkte tijd om te campagne; Hij was veel van de tijd buiten de stad. In een week van actieve campagne verspreidde hij verscheidene duizend folders die de gevestigde stadsadministratie aanvallen terwijl ze een paletsteken rond de stad hield.

De eerste verkiezingen werden gehouden op 11 september 2001. McGaughey had twee redenen om somber te voelen. Ten eerste, de massale aanslag op het World Trade Center torens en op het Pentagon op die dag legde een val over de verkiezingen. Ten tweede, kreeg McGaughey slechts 143 stemmen in de majoorse primaire. Dit was goed voor een twaalfde plaats afwerking op een gebied van tweeentwintig kandidaten.

 

c. Een verkiezingsavond zangevenement - een persbericht

“Aan onze vrienden in de media: Hoewel je niet geïnteresseerd bent in onze politieke ideeën, zou je misschien willen horen dat we zingen.

U wordt hartelijk uitgenodigd voor de eerste (en misschien laatste) uitvoering van de EXCLUDED MAYORAL CANDIDATES CHORUS die een verscheidenheid aan patriottische en andere liedjes zingt.

We verwachten dat er minstens vijf zangers zijn en misschien een aantal instrumentale begeleiding. Ons talent is getrokken uit een pool kandidaten voor burgemeester van Minneapolis.

Waar: Peavey Plaza, Nicollet Mall in Minneapolis

Wanneer: maandag 10 september, om 12.00 uur

Pavarottis mogen we niet zijn, maar sommigen van ons kunnen een melodie voeren. Zie je daar!

Onze repetoire omvat twaalf bekende nummers waaronder "The Star-Spangled Banner", "Amerika, het Mooie", "Slaglied van de Republiek", "Mooie Dreamer" en "Hail, Hail, The Gang's All Here."

Release datum: 8 september 2001 "

(Bill McGaughey's opmerking: "Dit beroep op de media heeft eigenlijk gewerkt. En zo was dat, op 11 november 2001, mijn zangdebuut (en tot op heden alleen maar verschijning) op de commerciële televisie van Twin Cities gaf Stem aan patriottische uitdrukkingen tijdens het nieuws van 10:00 uur '.)

 

d.  De algemene verkiezingen van 2001 en zijn nasleep

Het jaar 2001 was een piek in de politieke activiteiten van MPRAC. De algemene verkiezingen in november zagen de vervangende burgemeester met uitdager, R.T. Rybak. Rybak was eerder in het jaar naar Disney geweest, op zoek naar MPRAC's steun. Hij ontmoette met groepsvertegenwoordigers in het restaurant French Meadows. Rybak verscheen ook tijdens zijn campagne voor burgemeester drie keer bij MPRAC-bijeenkomsten en heeft vaak de groep betrokken bij privé discussies over kwesties.

Meer belangrijk, speelde MPRAC een sleutelrol in de verwijdering van de president van de stad van de stad, mevrouw jackie cherryhomes. Een lid produceerde een bijsluiter die Jackie eenentwintig beschamende vragen vraagt, die ACORN in de wijk verspreidde. Op de verkiezingsdag namen meer dan een dozijn MPRAC-leden deel aan evenementen om de uitdager, de groene partijkandidaat Natalie Johnson Lee te ondersteunen. Een lid huurt een geluidswagen die door de hele wijk is verspreid. Anderen waren uitkijkers of bestuurders om kiezers naar de polls te brengen. In een wonderbaarlijke ontzetting, won Johnson Lee de verkiezingen en werd de nieuwe vertegenwoordiger van de 5de wijk op de gemeenteraad.

Na de verkiezing van 2001 was MPRAC geconfronteerd met ontnuchterende vooruitzichten. Aan de ene kant, terwijl het door de media werd genegeerd, had het zijn politieke invloed uitgeoefend. Aan de andere kant was er een verandering in leiderschap. Charlie Disney ontslag uit de groep. Het Executive Committee heeft Eve White gekozen als nieuwe leider. Rybak heeft echter geen eve of andere MPRAC-leden aangewezen voor zijn twaalfpersoneel. In plaats daarvan werd het gestapeld met vertegenwoordigers van woningen zonder winstbejag.

 

e. Meer over de algemene verkiezingen van 2001

Gedurende 2001 is een groot bord aan de voorkant van de hal geplaatst waar leden van het Minneapolis Property Rights Action Committee hun maandelijkse vergaderingen hielden. Dit teken identificeerde vier kandidaten van de stadsraad, genaamd "de vieze vier", die de groep eigendomsrechten tegenstelde; En er waren vier kandidaten aan wie het bord zei dat deze groep bevoordeelde.

Leden van de "vieze vier" omvatten:

Joan Campbell, 2e wardJoe Biernat, 3e wardJackie Cherryhomes, 5e wardKathy Thurber, 9e wijk

Het is significant dat drie van deze vier leden van de Raad niet terugkeren. Raadslid Thurber heeft in maart besloten geen herverkiezing te zoeken. Haar plaats wordt genomen door Gary Schiff, die in de DFL ward conventie werd onderschreven. Joan Campbell, in de 2e wijk, plaatste derde in de 11 september voornaamste achter Cam Gordon en Paul Zerby, de uiteindelijke winnaar. Jackie Cherryhomes, de gemeenteraadspresident, werd in de 6 november algemene verkiezingen door Natalie Johnson Lee uitgeschakeld. Van de "vieze vier" werd alleen Joe Biernat herkozen. (Hij werd later in de gevangenis gestuurd om illegaal geschenken van een loodgietersvereniging te accepteren.)

Het teken heeft ook aangetoond dat de groep deze kandidaten bevoordeelde:

Paul Ostrow, 1e wijkBarb Johnson, 4e wijkLisa Goodman, 7e wijkSandra Colvin Roy, 12de wijk

Al deze kandidaten hebben gemakkelijk herverkiezing gewonnen. Zelfs vóór de nederlaag van Cherryhomes, werd aangekondigd dat Paul Ostrow zou zoeken naar verkozen tot president van de gemeenteraad en dat Lisa Goodman de vice-president zou verkiezen. De 6 november verkiezingen maken hun verkiezingen aan die die een virtuele zekerheid vormen.

Op een latere vergadering voor de verkiezing, M.P.R.A.C. Leden in de namen van Robert Lilligren, Dean Zimmerman, Barret Lane, Shane Price en anderen onder de categorie "goede". We hebben geen positie genomen ten opzichte van de 9e, 10e en 1e wijk, hoewel een lid voor de DFL-conventie met Gary Schiff over mogelijke ondersteuning sprak.

Met betrekking tot de race van de burgemeester liet het teken zien dat het burgemeesterveld een 'verlegenheid van rijkdom' bevat. Dit komt doordat drie van de vier beste concurrenten - Rybak, McDonald en Stenglein - onze vrienden werden beschouwd. Ik zou verzetten tegen de etikettering van Sayles Belton een vijand ondanks het sterke verlangen onder advocaten van de Vastgoedrechten voor een vieze verandering. We hebben geprobeerd om op de Mayorale voorkeuren te houden, tot na de eerste verkiezingen, maar we hadden het mislukt. Individuele leden gingen op verschillende manieren.

Charlie Disney, onze uitvoerend directeur, heeft kort voor de DFL-stadskonferentie zijn eigen kandidatuur voor burgemeester aangekondigd maar om gezondheidsredenen ontslagen. Na Charlie's vertrek liep ik voor de burgemeester op de "Affordable Housing - Preservation" in een kandidatuur om kwesties te verhogen en niet-commissieloos te houden ten opzichte van de grote concurrenten. Ik eindigde 12e onder de 22 burgemeesterskandidaten.

R.T. Rybak, de uiteindelijke winnaar van de burgemeestersconcurrentie van 2001, kwam tweemaal na de eerste keer naar de eigendomsrechtenvergadering, één keer per uur in de nacht na de eerste verkiezing en vervolgens een maand later. Hij heeft de groep uitgedaagd om een ??lijst op te stellen van specifieke voorstellen om de stadsregering te verbeteren die hij in zijn 90-daagse actieplan zou kunnen opnemen, indien gekozen. De verhuurders ontmoetten en hebben ongeveer twintig suggesties op verschillende gebieden ingediend. Deze voorstellen werden vermeld in een Star Tribune-artikel over de posities van Rybak en Sayles Belton over betaalbare woningen.

Rybak heeft van sommige kant hitte gekregen om te praten met leden van de groep eigendomsrechten. Men moet er echter rekening mee houden dat Rybak's late stiefvader, Chuck Metzge, een verhuurder was en vroeger bijdraagt ??tot de voortdurende beweging van Charlie Disney. Zijn moeder, Lorraine, die een belangrijke rol speelde in de succesvolle campagne van haar zoon, herhaalde voortdurend verhuurders van dat feit.

welke impact hebben we gehad?

Welke impact heeft het Actiecomité van het eigendom van Minneapolis eigenlijk over de verkiezing gehad? De grootste impact heeft misschien plaatsgevonden in de blootstelling die kandidaten aan de publiek kregen van de kabeltelevisieshow van de groep. Deze uurlange show vliegt twee keer op vrijdag op het regionale kabeltelevisie-station, Channel 6, en op MTN. De groep kocht aanvullende vliegtijd in de maanden voor de verkiezingen, zodat we onze politieke vrienden kunnen helpen. Jim Swartwood heeft ook een speciaal programma samengesteld voor de primaire die bleek een debat te zijn tussen de kleine burgemeesterskandidaten.

Behalve voor de 2e wijk waar we alle voornaamste concurrenten - Campbell, Zerby en Gordon - uitnodigen om gelijke kwesties te bespreken en te debatteren, hebben onze praktijken in het algemeen alleen onze vrienden uitgenodigd om te profiteren van de betaalde luchttijd. Rybak, McDonald, en Stenglein verschenen al minstens een uur (twee uur in McDonald's geval omdat ze ook vroeg in het jaar voor een "no show" ingevuld had). Ze waren allemaal naar onze groep gekomen om ondersteuning te zoeken.

Van de kandidaten van de gemeenteraad was Natalie Johnson Lee de meest voorkomende gast; Zij was aanwezig op drie of vier vergaderingen. Van de andere succesvolle kandidaten voor de gemeenteraad waren degenen die op de kabeltelevisieshow verschijnen, Barb Johnson, Dean Zimmerman en Robert Lilligren. Talrijke mislukte kandidaten voor de gemeenteraad, vooral in de 3e en 6e afdeling, werden ook uitgenodigd om deel te nemen aan de show.

Leden van M.P.R.A.C. Ook de winnende kandidaten op andere manieren geholpen: het geven van gazonlocaties, het bijdragen van geld, het participeren in literatuurdruppels, enz. De meest opmerkelijke inspanning was zeker dat in de 5e wijk waar Jim McCauley tenminste een dozijn verhuurder vrijwilligers opgerichte kiezers kiest Naar de polls, poll pollen en andere taken. In een ongebruikelijke alliantie met onze verhuurders, liet Minnesota ACORN literatuur voor Johnson Lee, die een lijst bevat van 23 onbeantwoorde vragen, gericht op Jackie Cherryhomes, geschreven door een lid van de verhuurder.

Cherryhomes, de gemeenteraadslid, schulden (we zouden zeggen) gekrediteerd) de verhuurder groep voor haar nederlaag in een post-election interview met WCCO-TV. De website van WCCO bevat deze verklaring: "De voorzitter van de gemeenteraad zei dat een groep genaamd" Property Rights Action Coalition "een" moeilijke "campagne tegen haar heeft uitgevoerd. De groep protesteerde vorige zomer voor het huis van Cherryhomes, in tegenstelling tot de wederopbouwprojectfinanciering die zij voor haar eigen woning kreeg. 'In mijn wijk, koppel de winden van verandering met wat ik denk dat het een zeer gemene, persoonlijke aanval was, en dit was de uitkomst,' zei ze. '

Wij verhuurders zouden betwisten dat onze picketing- of campagneactiviteiten slechter waren dan wat nodig was om de taak te krijgen om Cherryhomes uit haar kantoor te verwijderen door middel van het verkiezingsproces. Bij gebrek aan wederzijdse goede wil en open discussie is dit helaas wat het nodig is om onze belangen effectief te verzekeren.

Al met al bracht de algemene verkiezingen op 6 november 2001 een goede nacht voor eigenaren van Minneapolis-verhuurders - in sterk contrast, zou ik kunnen toevoegen, met hun ervaring aan de vooravond van de 11e elfde verkiezingen van september 11 en met name de Verschrikking van de terroristische aanslagen die eerder in de stad New York en Washington DC plaatsvonden.

Zie http://www.landlordpolitics.com/disney4mayor.html voor politieke cartoon.

terug naar: politieke kandidaat

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

 

COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/mayorcandidatek.html