BillMcGaughey.com

naar: persoonlijke verteller

Wat ik deed in Times Square bij het draaien van het Millennium

door William McGaughey

 

Ik was een self-uitgever met een boek hoeft te worden gestimuleerd. Dit boek Vertegenwoordigd niets minder dan een nieuwe en complete geschiedenis van de wereld. Het boek verscheen in druk in het midden van November - te laat om de kerstverkopen vast te leggen. Ik had 157 kartons container met 3210 boeken gestapeld op verschillende plaatsen rond mijn Minneapolis appartement, met een gewicht van twee en een halve ton. Ze moesten worden gebracht.

titel van het boek was vijf tijdperken van Civilization; De ondertitel, World History zoals Emerging in Five Beschavingen. Ik bedacht een nieuw woord, "Quintepoch" om de "vijfde tijdperk" van de wereldgeschiedenis te duiden About That kwam met computernetwerken. Er was geen probleem in het reserveren van "Quintepoch.com" als de domeinnaam voor een site op het internet met betrekking tot het boek en haar concepten. Een vriend die doet dit soort werk professioneel heeft me geholpen om een website met een kleurgecodeerde pagina's, een splash page en vele interne links Develop. Thistlerose Publications, mijn eigen onderneming, was de uitgever. Ik reserveerde de domeinnaam, Thistlerose.org, na de ontdekking dat hondenkennel in Wisconsin Had de rechten op Thistlerose.com.

Omdat de thema's van dit boek moeilijk over te brengen in een enkel bericht zou zijn, ik besloot aanvankelijk om een promotiecampagne op te bouwen rond het woord "Quintepoch". Hoewel het woord had een muffe Latijns geur, dat leek een probleem voor een dergelijk boek ogenschijnlijk de afgelopen vijf of zes duizend jaar geschiedenis dekken niet te zijn. Ik advertenties geplaatst in diverse nationale tijdschriften met de naam van de website. Lezers zou kunnen veronderstellen dat de naam van esta bedoeld "vijf tijdperken" van iets en hebben een nieuwsgierigheid naar prep de rest.

het bevorderen van het boek met een bord

Ik had plannen om het noordoosten van Pennsylvania te komen met Kerstmis aan mijn bejaarde ouders te bezoeken. De gedachte kwam bij me op dat één van 's werelds grootste openbare bijeenkomsten zou plaatsvinden op de volgende weekend in New York City, tachtig mijl naar het oosten. Misschien maar liefst twee miljoen mensen zouden worden geassembleerd in Times Square op New Year's Eve te vieren de komst van het nieuwe millennium. Wat Zou er betere gelegenheid om publiciteit te krijgen voor mijn boek?

Ik dacht dat als ik rond Dat Times Square paradeerden met een bord vertoont het woord "Quintepoch" in grote letters camera's om de een of andere Behorend van de tv-netwerken zou zeker beeld en zijn Linger oppikken Misschien is er voor een paar momenten. In die korte tijd, zou miljoenen tv-kijkers in het hele land dat woord te zien. Het zou een subliminale indruk te maken op hen. Het zaad van de nieuwsgierigheid zou worden geïmplanteerd in hun gedachten. Als, zoals marketing experts beweren, een commercieel product heeft minstens zeven keer te worden geadverteerd om voldoende aandacht te krijgen om een ??verkoop te produceren, zou een dergelijke blootstelling oog daarop tellen.

Denken dat het voorbij is, begon ik een aantal praktische problemen voorstellen. Voor een ding, te hijsen een groot bord boven de menigte om mijn product zou de mening van personen die achter me te blokkeren adverteren. Ik zou kunnen hebben te kampen met een menigte van boze mensen hekel de geblokkeerde uitzicht. Zou er zelfs een New York stad ordonnantie verbieden van dergelijke tentoonstellingen zijn. Om de inbraak een minimum te beperken, heb ik besloten om het teken van doorzichtige plastic, zodat alleen de ondoorzichtige belettering Dat zou bemoeien met uitzicht van mensen.

, Hoewel mijn sign-dragende regeling betrof een element van het binnendringen van de ruimte van anderen, ik gerationaliseerd esta door mij te vertellen dat ik "op verantwoorde wijze" handelen in het maken van mijn teken van doorzichtig plastic en van plan om ook wendt of keert het teken vaak zodat er geen iemands opvatting zou worden geblokkeerd voor lang. We zou zijn als verschillende vormen van plantaardig leven strijden om een ??plaats in de zon - in dit geval, de blootstelling aan de tv-camera's. Als zonnebloemen het kon doen, dus kon I.

Nu die werden Deze vragen opgelost, ik overwogen wat het teken zou moeten zeggen. Ik wilde iets met een duizendjarige feel to it - Misschien een bericht dat gezinspeeld op het naderende einde van de wereld. Het woord, "Quintepoch" door zelf was onbegrijpelijk. "Quintepoch komt" zou beter overbrengen het element van angst en Gewenste voorgevoel. Een archaïsche versie van hetzelfde, "Quintepoch komt" of "Cometh de Quintepoch", misschien zelfs beter. Op het einde, pakte ik "Nu komt het Quintepoch" en, als een concessie aan de waarheid in de reclame, geplakt op het samengestelde woord, "dotcom" tot het einde. "Nu komt het" zou gaan op de eerste regel van het teken, "Quintepoch" in grote letters op de tweede, en de "dotcom" in kleinere letters op de derde plaats.

Het bericht Leek als geheel nogal bizar, maar - wat de heck! - We hadden het over prep woorden dat alleen zou verschijnen voor een paar seconden op tv-schermen. Het was genoeg voor de kijkers om "Quintepoch" te zien, en de lijn suggereren esta Dat mysterieuze entiteit is binnenkort beschikbaar. Als kijkers dacht dat ik een bizarre Dat zou passen in whos Hun verwachtingen van die misschien Woon een end-of-the-millennium viering. Het publiek zou Dat soort bericht te accepteren meer dan een openlijk commerciële Gemakkelijk één. Ik zou in feite een commercieel huckster vermomd als een religieuze moer.

Nu een aantal ernstige ethische ondervragingen begonnen te wellen in mijn gedachten. Als ik een teken dragen, "Drink Coca-Cola" rond Times Square op New Year's Eve, zou het overkomen als openlijk commercial. Wat maakte mijn bord anders? Voor een ding, ik was reclame voor een boek over de wereldgeschiedenis. Was niet de wereldgeschiedenis een deel van de reden waarom zo veel mensen zouden dat in Times Square worden verzameld bij deze gelegenheid? Natuurlijk was. Zelfs als mijn verklaring was commercieel, Het had historisch verlossende inhoud Die "Drink Coca-Cola" zou ontbreken. Mensen zouden Something About whos wereld geschiedenis te leren door het lezen van mijn boek.

Nu op een broodje, ik overwogen hoe esta evenement de 2000ste geboortedag van Jezus zou vieren. De boodschap van mijn bord was thematisch dicht bij wat Jezus predikte tijdens zijn bediening. De woorden: "Nu komt de Quintepoch" leek Jezus verkondiging 'Het Koninkrijk van God is nabij' in het suggereren van een belangrijk breekpunt Dat zou binnenkort verschijnen in de wereldgeschiedenis. Zowel in gevallen, zou men historisch tijdperk weg naar een ander te geven.

Met betrekking tot het Koninkrijk van God, zou de overgang abrupt zijn. De goddeloze tijden van de menselijke geschiedenis zou Plotseling eindigen. Geïntroduceerd door de komst van de Messias, zou Gods rijk van eeuwige volmaaktheid beginnen. In het geval van mijn bord, de "Quintepoch" - de vijfde tijdperk van de geschiedenis, op basis van computer-technologie - zou de vierde tijdperk, Dat was de tijd van nieuws en entertainment vervangen. Hier was de verandering minder wereldschokkend.

Natuurlijk, Jezus opgevolgd Zijn aardse loopbaan door opstaan ??uit de dood. Niets van dat alles was Beoogde met mijn activiteiten in Times Square. Toch is het oppervlak van ten minste één imitatie facet van Jezus bediening toegevoegd aan mijn gevoel voor het nastreven van een meer passende vorm van demonstratie voor een duizendjarige viering dan als ik het aansluiten Coca-Cola of een ander alledaags product.

ik in actie

Intellectualiseer genoeg - het was tijd om te handelen. Budget Teken van St. Paul, Minnesota, al produceerde een teken voor mij. Toen ik belde hun kantoor, een vertegenwoordiger om opgegeven prijs voor het afdrukken in kleur, mijn boodschap op een 18 inch-by-24 inch, kwart inch dik vel van acryl. Ik reed naar St. Paul tien dagen voor mijn geplande vertrek naar een bestelling te plaatsen.

Een vrouw die bij de receptie gewezen op een probleem. De tien brieven "Quintepoch" niet horizontaal passen op zestig centimeter brede plastic vel tenzij de brieven in hoogte verkleind tot ongeveer drie inches. Dan zou de letters te klein zijn om gezien te worden door verre TV camera's. Uiteraard is de kunststoffolie HAD breder zijn. Ik vroeg de receptioniste bij een stelsel dat kon belettering ontvangen in het bereik van zes tot acht inch Suggest. Ze zei dat ze zou hebben een ontwerper werken iets en fax het naar me voor mijn goedkeuring.

Vijf dagen later, ik begon te groeien zenuwachtig dat Budget Sign nog niet had gefaxt over de ontwerp. Toen ik belde, de receptioniste verontschuldigde zich voor het feit dat de ontwerpers bezig op ander werk was geweest; Echter, beloofde ze mijn ontwerp dat klaar door de volgende dag zou worden. Ze was zo goed als haar woord. Het ontwerp kwam per fax minder dan een uur later. Ik Verschillende Voorgestelde Veranderingen in kleur en lettergrootte en gaf mijn goedkeuring. Het product werd later die dag gedaan. De prijs - ongeveer $ 60 - was redelijk, dacht ik, dat gezien het feit dat onder meer de plastic, drie geboorde gaten, en een top, tweekleurige design. Dit was een aantrekkelijke, professioneel ogende werkstuk Dat maakte me een goed gevoel over het avontuur waarop ik stond op het punt om te beginnen te voelen.

Ik heb nog steeds nodig is om een ??goedkope manier van het hijsen van het bord boven de Times Square menigte te vinden. Bij Menard's, een gebouw leveringen op te slaan, zag ik een drie-voet breed duwbezem geprijsd op ongeveer $ 24. De vijf voet handgreep passen in het eindstuk onder een rechte hoek en is ondersteund door twee metalen beugels. Echter, de witachtige haren naar beneden (of naar boven) ongeveer drie inch geprojecteerd, zou inbreuk maken op de Which belettering en begint kleverig te kijken.

Omdat het te goedkoop om de haren af ??te snijden en te ruïneren een prima bezem, heb ik besloten te binden de ongewenste plaats haren naar beneden met een touwtje. Dit zou tot minder dan Hun toestel van een inch. Ik kocht een pakje hout schroeven en ringen om het teken te hechten aan het einde van de bezem en geboorde vier gaten aan de onderkant om extra stevigheid te bieden.

af naar de oostkust

Woensdag 22 december, 1999, was de datum van mijn vertrek uit Minnesota. Ik reed alleen in een 1992 Ford Escort uit Minneapolis, door middel van Wisconsin en rond het zuidelijke einde van Lake Michigan, Indiana en Ohio over noordelijk, en dan over Pennsylvania oosten op de Interstate 80. De hele reis duurde ongeveer 29 uur inclusief de tijd voor een korte kattendutjes langs de snelweg. Ik had esta routine geperfectioneerd in eerdere reizen tussen Minneapolis en Pennsylvania waar mijn ouders woonden. Talrijke kopjes koffie waren een geheim van mijn succes in niet actief is op de weg.

Een favoriete plek om gas te kopen op reis was het Conoco Degenen station in Gary, Indiana, net ten zuiden van Interstate 94 bij de uitgang Grant Street. Dit station fungeert als een supermarkt staat bekend als de "Flying J Travel Plaza"; het is geschikt voor truckers en andere lange-afstand reizigers. Vooral op deze reis, zag ik een rek met zwarte leren jassen in de buurt van de kassa afgeprijsd van $ 69 tot $ 39. Sinds ik Dat bedrag werd besparen door te slapen in de auto in plaats van in een motel, voelde ik gerechtvaardigd in mijzelf zich overgeeft aan een beetje van impulsaankopen. Immers, kan het koud te wachten urenlang in Times Square voor de bal te laten vallen om middernacht zijn. Het hebben van een grote bont hoed en dikke handschoenen aan, maar slechts een katoenen shirt en een wollen trui aan het bovenste deel van mijn lichaam warm te houden, ik dacht dat esta jas zou mijn kledingkast een mooie aanvulling. Het zag eruit als Marlon Brando Iets die zich kunnen dragen op de New York waterkant.

Het huis van mijn ouders in Milford, Pennsylvania (in de buurt van de tri-state grens met New Jersey en New York) was om mijn thuis voor de volgende week. Ik was alleen in dit huis, behalve voor een periode van twee dagen aan de jongere broer Wanneer bezocht voor Kerstmis. Mijn ouders waren allebei in verpleeghuizen in de buurt van Milford. Ik controleerde de lokale kranten en televisiejournaals de rapporten van de voorbereidingen voor het Times Square voor de viering, met speciale aandacht voor waarschijnlijke locatie van de tv-camera's.

Schattingen van de verwachte menigte grootte varieerde tussen 1,5 miljoen en 2 miljoen personen. MTV was een feestje in Times Square duren Dat zou het meest van de dag op 31 december. The New York politie bereidt zich voor op een mogelijke terroristische aanval op New Years Eve in de nasleep van de arrestatie van een Algerijnse nationale langs de Canadese grens met de staat Washington twee weken eerder. Het stadsbestuur werd het nemen van stappen om de terroristische dreiging door een verbod op autoverkeer in een groot deel van het midden van Manhattan, het verwijderen van vuilcontainers en post-postbussen Waar mogelijk verborgen bommen, en lassen shut man-hole covers tegen te gaan.

Dit alles, plus een telefoongesprek met een vriend woonde in Manhattan WHO, moet ik getipt om het feit dat ik stapte in een situatie veel groter en moeilijker dan wat ik had gedacht. Gevaar hing in de lucht, vanaf Of terroristen, menigte grootte of de langverwachte Y2K catastrofe. Wat zou je anders verwachten Met het einde van het millennium?

Maar ik had te ver gegeten om nu terug te keren. Sinds New York City was slechts tachtig mijl van Milford, moest ik esta viering, wat kan goed aantrekken van de grootste menigte die ooit in de Verenigde Staten wonen. Gewoon om te zeggen dat ik er was zou de moeite waard te maken. Maar ik had ook een bijbedoeling en een paar losse eindjes te verzorgen alvorens te vertrekken naar New York. Na enig uitstel, ik voltooide werk op het bord.

meer preparaten

Eindelijk kwamen de noodlottige dag - op 31 december 1999. Die ochtend, zette ik de televisie en werd ontmoedigd om een ??grote menigte die was al verzameld op Times Square te zien. Dit was verontrustend. Toen ik voor het eerst het project bedacht, had ik gedacht dat ik zou kunnen komen op het toneel rond 7 uur, een wandeling rond Times Square op zoek naar de beste posities te zien op televisie, en dan een kamp in een gewenste plek tot middernacht toen ik kon hijsen het teken en gezien worden door miljoenen. Nu bleek dat mijn tijdschema zou moeten worden herzien.

Zou het goed zijn genoeg in Times Square te komen door 06:00 of 05:00 of 04:00? Misschien was het al te laat? Als er te lang te wachten, zou ik nodig om de beperkingen van mijn blaas overwegen. De televisie verslagen leverde geen port-a-potjes een rij langs Times Square te onthullen. De gedachte aan die daar in een grote menigte voor acht of tien uur of meer te wachten op de klok om middernacht te slaan zonder enige kans om mezelf te benadrukken gaf me een zinkend gevoel dat dit project macht, die immers zijn onwerkbaar.

Nu in een paniek, haastte ik me om afspraken voor de reis te voltooien. Een buurman in Milford had ons aangespoord om mij het gevaar van zakkenrollers overwegen. Ze stelde voor dat ik koop een klein zakje voor mijn portemonnee, sleutels en andere waardevolle spullen die kunnen worden gedragen in een trui of shirt. Bij het huis van de Wal-Mart, ik kocht esta samen met een wegwerp Fuji camera, twee VHS-C videobanden voor mijn mini-camcorder en een tas vol hapklare Hershey chocoladerepen om extra energie en warmte te bieden voor het lange wachten tot middernacht . Ik had ook in de auto een doos van Koning Edward sigaren en lucifers.

De potentiële probleem was moeilijker blaas. Bij gebrek aan andere ideeën, vier of vijf plaatste ik in elkaar cellofaan zakken die kunnen Ik dacht dat ik slip in mijn broek te plassen Toen het tijd was. Dat was het beste wat ik kon doen Gezien de tijdsdruk.

Net zoals ik klaar om het huis voor New York vertrekken, ging de telefoon. De manager van Meyer Bloemisten was op de lijn, het leveren van zowel slecht en goed nieuws. Het slechte nieuws is ontstaan ??dat ik een verplichting die mijn vertrek naar New York verder zou vertragen. Het goede nieuws was dat ik net een Panasonic combinatie 25-inch televisie en VCR als gevolg van het hebben van zijn ingevoerd in een tekening Toen ik kocht bloemen voor mijn moeder in de voorafgaande week. De regels verklaard dat ik die nodig zijn om persoonlijk te halen de prijs of het zou iemand anders Bekroond te zijn.

Buigen voor de onvermijdelijke, reed ik naar Meyer Florist te halen de prijs en, toen bleek dat esta niet gemakkelijk zou passen in mijn auto, reed weer terug naar mijn huis naar de bloemist bestelauto af te wachten. Sinds de laatste keer dat ik kon herinneren dat er iets gewonnen in een tekening was in het voorjaar van 1965 Deze onverwachte ontwikkeling leidde tot een uitbarsting van gedachten over prep geluk, dat kan alleen maar veel goeds voor het avontuur om later op de dag komen.

off naar Manhattan

Eindelijk, rond 13:30, ik ging op weg naar New York City in de Ford Escort. Er was een last-minute schrikken toen ik ontdekte dat de 44-inch brede plastic teken gekoppeld aan de vijf-voet bezemsteel niet zou passen in de auto. Dit probleem werd opgelost door het losschroeven gemakkelijk hanteren en verwijderen van de opening in het uiteinde achteruit door de metalen beugels. Ook ontdekte ik dat ik niet echt nodig dat zakje gekocht bij Wal-Mart. De zwarte leren jas van de Flying-J Travel Plaza had een zak met ritssluiting op mijn rechter schouder, waar ik zou kunnen plaats de portemonnee en sleutels onder een pakket van VHS-C videoband.

Ik haastig opgezette andere kleine voorwerpen in de resterende zakken. De mini-camcorder, een doelwit voor zakkenrollers Ook konden worden gehouden in mijn trui en worden vastgezet met een riem om mijn nek. Ook vond ik het nuttig te voeren misschien een exemplaar van mijn paperback boek, vijf tijdperken van de beschaving, in de trui ook in het geval dat een zwervende journalist vraag me over mijn Might missie en twijfel over bestaan ??dat het boek bestond.

Mijn andere grote zorg, met uitzondering van het ontbreken van sanitaire voorzieningen, was dat het moeilijk zou zijn om een ??plaats om te parkeren in New York City. De administratie Giuliani afgesloten vele straten MOEST autoverkeer. Parkeren in de garage was altijd duur in deze stad. Zo'n grote menigte met verwacht op New Year's Eve, zouden alle beschikbare ruimtes worden genomen. De oplossing zou zijn om niet te parkeren in New York City.

Van eerdere bezoeken aan deze stad, ik wist dat het pad Verschillende plaatsen in Manhattan met elkaar verbonden door de metro Met vestigingen over de rivier in New Jersey. Mijn beste gok, dacht ik, was om te parkeren in de buurt van een van de drie PATH stations - Newark, Jersey City of Hoboken - En rijden vervolgens de trein naar de New Yorkse metro station op 33rd Street en Broadway, dat was minder dan tien straten van Times square.

Ik pakte Jersey City als de meest kansrijke optie. Ik had nog nooit een voet in voor, maar leverde Die stad Vergeet niet dat pad station bevond zich op Journal Square. Een kaart van de New York Metropolitan Area in mijn Rand McNally boek van reizen kaarten toonde de geschatte straat locatie van Journal Square. Ik had nu voldoende informatie om de nabijheid te bereiken. Er Mag ik u vragen voor verdere routebeschrijving naar het PATH station.

Ik vertrokken uit Milford om 1:30 uur met een vaag gevoel van voorgevoel. Na het oversteken van de brug over de rivier Delaware, ik volgde route 206 door New Jersey verleden Montague en Hainesville aan de kruising 15. Dat leidde snelweg oost naar Interstate 80 in de buurt van Dover en het Picatinny Arsenal. Met de Interstate 80 Interstate 280 later toegetreden tot tien mijl verderop op de lijn. Dit nam me mee naar de New Jersey deel van de New York City grootstedelijk gebied. Ik passeerde East Orange en Newark en aan de overkant van de rivier Passaic naar Harrison. Mijn vertrek uit de Interstate 280, de laatste voor de New Jersey Turnpike, was Harrison Avenue. Dat Kostte me langs een reeks stop lichten en stopt in het centrum van Harrison en vervolgens langs een snelweg voor vijf mijl of zo ik het Hackensack overgestoken Tot rivier en Ingevoerde Jersey City.

Vanaf hier de route naar Journal plein was minder duidelijk. VS wegen 1 en 9 omgeleid naar rechts voor meerdere blokken. Puzzled, trok ik de snelweg bij een tankstation. Er een in het buitenland geboren man, misschien uit het Midden-Oosten, wees op een weg die leidt naar links bij een stoplicht. Dit, zei ik, zou kruisen met een andere straat, wiens naam klonk als "Candy boulevard" Ongeveer vier stoplichten later. Er moet ik linksaf naar Journal plein te benaderen.

De man Inglés was moeilijk voor mij om te volgen, maar Zijn aanwijzingen waren onberispelijk. De eerste etappe van de reis was langs Sip Avenue. Dan, zoals voorspeld, de snelweg doorsneden met "J.F. Kennedy Boulevard "Waar ik me herinnerde zich te wenden tot de linkerkant. Het begon meer te lijken op een gebied van de binnenstad. Ik stopte opnieuw om aanwijzingen van een jonge Spaanse paar vragen. Waar was Journal Square? "Dit hele gebied is Journal Square," zei de man. Dat was genoeg zekerheid voor mij om onmiddellijk een plaats om te parkeren te zoeken. I U-keerde terug naar Sip Avenue Waar ik geopend parkeerplaatsen op straat had gezien.

Helaas zijn de meeste borden langs straten in esta parkeerplaats geïnformeerd dat Automobilisten Tussen 08:00 en 17:00 op weekdagen was beperkt tot twee uur en overtreders zou worden onderworpen aan slepen. Als extra voorzorgsmaatregel, vroeg ik naar Jersey City politieagent als het veilig is om daar te parkeren na 15:00 Ja zou zijn, zei ik Dit werd beschouwd als een vakantie en reguliere parkeerplaats regelgeving niet van toepassing; maar zeker niet om te parkeren in de buurt van een gele lijn of een brandkraan.

Bingo, mijn zorgen over parkeerproblemen voorbij waren. Ik vond al snel een geschikte plaats op Sip Avenue in de buurt van Waggenen straat. Ik haastig verzamelde mijn spullen en deed de autodeur. (Hopelijk zal de grote stad autodieven niet gaan na een modder-aangekoekt, acht-jaar-oude auto Met Minnesota platen). Met de losgekoppelde bord in mijn handen en vele andere producten (met inbegrip camcorder en boek) gevuld in de zakken van mijn zwarte leren jas of onder de trui, liep ik snel omhoog Sip Avenue en tegenover Kennedy Boulevard voor meerdere blokken naar Bergen Street PATH station waar het zich bevond. Gelukkig had dit station een openbaar toilet, die ik heb gebruikt voor het instappen van de trein.

aangekomen op de plaats

Het pad systeem zorgt voor een directe verbinding tussen Journal Square en 33 en Broadway in Manhattan. Ik zat in een stoel bij de deur houden van de plastic teken voor mij. Het leek niet te ongebruikelijk aandacht te trekken. Na een 25 minuten rijden, ik ontscheept op 33 en Broadway en liep zo ver als ik kon in de Times Square metrostation Toward. Het tafereel buiten op straat was feestelijk maar niet overvol.

Rond 38 of 39 op straat, ik keek oost naar meer dan honderd politieagenten in wat leek op een staging gebied te zien. Sommigen werden samengebracht in kringen als in een wirwar van de voetbal of een gebedsbijeenkomst. Andere toeristen fotograferen Waren esta ongebruikelijk tafereel dus ik trok mijn camcorder uit mijn trui en bereid om te schieten.

Hier kreeg ik mijn eerste teleurstelling van de middag: Ik was vergeten om de batterij voor de camera te pakken. Dus mijn camcorder en de twee VHS-C tapes waren nutteloos om me voor de rest van de dag. Een Radio Shack aan de overkant, waar ik denkbaar een andere batterij kan kopen, werd gesloten op New Year's Eve. Nou, dacht ik, er was nog steeds de belangrijkste gebeurtenis: het dragen van de teken in Times Square.

De New Yorkse politie geïnstalleerd metalen barricades ADH in het midden van de straat. Toen ik dichterbij 42nd Street (Times Square) vanuit het zuiden, de menigte groeide dikker. De politie was nu screening als ze liepen Personen uit één blok naar de volgende door openingen in de barricades. Een vraag die moet worden beantwoord was ongeveer zo Ik passeerden mijn eerste checkpoint. Nee, het deed er niet op dat het dragen van borden op de New Year's Eve feest was illegaal. In feite is de politie leek geen speciale aandacht te besteden aan mij; Ze wuifde me door.

Ik naar voren geschoven door de menigte zo ver als 41e straat voordat het hopeloos te beseffen dat nog verder te gaan was. Mijn beste gok, dacht ik, zou zijn om dit gebied te verlaten, loop een blok naar het oosten, en dan een keer te proberen om Times Square in te voeren uit het noorden. Immers, zou de belangrijkste festiviteiten plaats tussen de 42ste en 46ste straten nemen. De kogel vallende middernacht zou ook zichtbaar Vanuit deze richting.

Gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ik liep 6th Avenue, een blok over, met de bedoeling Times Square in te voeren uit het oosten rond 44e of 45e straat. Maar de politie van New York opgericht barricades hadden hier zo goed en waren niet zodat iedereen in te voeren. Ik vroeg waar een officier ingang was toegestaan. Hij zei: bij 53rd Street.

Mijn hart zinken, zoals ik liep snel mogelijk tot 6th Avenue naar het Rockefeller Center gebied. Ja, het was hier mogelijk om terug naar 7th Avenue en zelfs tot een blok of twee en met de 51e straat te lopen. Maar werd al snel moeilijke omstandigheden. Een grote menigte verzameld rond was al 51 straat achter een politie barricade - en het was slechts 05:00.

vastgelopen voor de komende zeven uur

Ik had geen andere keuze dan op dit punt toetreden tot de menigte en proberen naar voren te drukken als de gelegenheid zich voordeed. Een officier was het installeren van een barricade om de menigte tegen te houden. Verschillende mensen die ik heb laten door de opening en dan een sloot hem net voordat het mijn beurt was om te passeren. Deze opening naar het volgende gebied gesloten blijven, I Said, Totdat ik instructies te heropenen hebben ontvangen. Dit gebeurde toen een paar minuten later, was ik onder de gelukkige paar om door te gaan naar de volgende sectie vooruit. Ik drukte naar voren als mogelijk, maar als snel werd al snel tot stilstand gekomen in het midden van de menigte, nergens in de buurt van de volgende barricade. Er, in principe, ik bracht de volgende zeven uur, het bevorderen van slechts tot aan de kruising van de 50e en 7th Avenue.

Nou, dat was het: er bleek geen tv-camera's in het gebied. Lang niet in staat om de beste locaties scouten, ik was gevangen in een grote menigte van mensen, niet in staat om zelfs maar een paar voeten te lopen. Mijn camcorder, bij gebrek aan een batterij, was onuitvoerbaar. Er was niets te doen dan wachten.

Een grote klok op een hotel om ons recht langs 7th Avenue Bleek minuut tot minuut hoe lang we wachten tot middernacht tot ADH. Het was net na 5 uur in de middag toen ik aankwam. De notulen langzaam vooruit om 05:20, 05:30, 05:35 - We waren duidelijk in dit voor de lange termijn.

Ik stond op 7th Avenue een beetje naar links als we het gebouw op Times Square waar de bal zou dalen geconfronteerd. Kleine groepen van politieagenten toezicht op de barricade tussen ons en de lege ruimten op 50th street. Als iemand geprobeerd om hop over de barricade, de politie agressief duwde ze terug in de 7th Avenue menigte. Het was niet toegestaan, blijkbaar, om deze "vee pen" door de zijkant barricades te verlaten; Je moest de hele weg naar de achterkant.

Holiday feestvierders genieten van zichzelf waren op een TGI Friday restaurant op de hoek van 50th en 7th Avenue. Wij konden kijken ze komen en gaan door de zijdeur. We konden zelfs de grote-screen televisies door het raam van het restaurant is gebleken dat bekende nieuwslezers en evenementen die plaatsvinden op een paar blokken voor ons in Times Square. Dat was prima met mij - alles om de tijd te doden.

Ik voelde me niet gezellig. Het was inmiddels duidelijk dat ik had een dwaas in verwachting om gezien te worden door miljoenen, terwijl paraderen met mijn bord in Times Square. Er was geen punt in het teken zelfs samenstellen. Ik hield de 44-inch-by 24-inch plaat van kunststof in de ene hand aan mijn voeten en de losgemaakte bezemsteel in de andere hand. Anderen leken zich te genieten; Ik stond daar gewoon.

Geleidelijk aan werd ik op de hoogte van personen in de menigte. Er was een lange jonge man met een Brits accent WHO knoopte gesprekken met meerdere mensen. Ik vroeg me over het bord gehouden op de grond. Ik gereageerd binnen enkele-of-fact wijze en liet het daarbij. Nog een lange jonge man uit Canada, die ook zag het bord, moedigde me aan om het te monteren. Dus ik tilde de plastic stuk tot aan de top van de vijf-voet bezemsteel en begon aan het handvat te dwingen door de metalen beugels in de houten doel waarvoor de plastic bord was bevestigd. Hoe hard ik ook probeerde, zou de bezemsteel niet glippen. De vriendelijke Canadees hield het teken voor mij als ik hier geknoeid met de bijlage.

Een minuut of wat later, Waren er kreten van achter ons "Zet dat bord down". Een andere nagel werd geslagen in de doodskist van mijn droom. Zelfs als ik bevestig de hendel om het teken zou de toeschouwers die achter Honderden me elke poging van mij om het bord boven de menigte lift niet tolereren. Mompelde ik aan de Canadese: "Dit lijkt niet te werken. Misschien had ik beter mijn plannen om het teken dragen verlaten "Hij antwoordde:". Ja, ik denk dat het beste zou zijn dat".

Mijn enige hoop op het bergen van esta evenement, dacht ik nu, zou zijn om mijn weg te werken naar links barricade en houd het bord opzij, zodat het niet zou blokkeren dat de mening van iemand die achter in de menigte. Aan de andere kant van de barricade waren slechts een paar politieagenten en, ver achter hen, Particulieren dwalen in en uit TGI Friday of op en neer bewegen 50th Street.

evenementen te houden me bezig

Ik keek naar posities langs de barricade, klaar om te bewegen Wanneer iemand verlaten. Het gebeurde nooit. Er was een van middelbare leeftijd zwarte vrouw met een Jamaicaans accent hield haar jonge die dicht bij de hand. Er was een Duitse familie die achter haar. De vrouw was in een feesten stemming en zou af en toe risque opmerkingen.

Ondertussen, aan de rechterkant, de Canadese en de man uit het Verenigd Koninkrijk droegen op een beminnelijke gesprek over diverse onderwerpen, waaronder arbeidsreglement voor immigranten naar de Verenigde Staten, het onrealistisch hoge prijzen van internet voorraden en hoe eerdere aandelenmarkt gieken was geworden buste. De Canadese was een advocaat in Toronto terwijl het Britse nationale voor de Amerikaanse dochteronderneming van een Europees bedrijf werkte in een high-tech veld. Verder naar rechts, een levenslustige jonge man plotseling op de schouders van iemand. Ik leidde de menigte in spetterende gejuich, die foto's van de menigte Vanuit dit gezichtspunt. Menselijke vindingrijkheid begon zich te doen gelden in moeilijke omstandigheden.

We hebben allemaal staarde naar de gigantische teken, of een reeks van tekens, verticaal gestapeld op het gebouw aan de andere kant van Times Square. Discover Card had een teken aan de top, dat was de meest levendige en creatieve. Daaronder was een teken voor een voedselbedrijf - was ik niet zeker welk product werd geadverteerd. Op de bodem was een reclamebord Budweiser bier. De Discover Card teken flitste berichten als de avond vorderde. Sommigen drong er bij ons de menigte te zeggen: "Hallo, vader en moeder", in koor. Sommige mensen vroegen om te juichen Als de naam van Hun toestand Verschenen; vier of vijf namen zouden worden geflitst in een tijd met andere namen beloften Dat zou later komen.

De meest zinvolle berichten waren die die verscheen op het uur en half uur. Op 6:00, bijvoorbeeld, de Discover Card teken aangekondigd dat waren mensen in Groot-Brittannië het vieren van de komst van Dan het nieuwe millennium, zes keer zones Ze zijn vooruit. Een stroom van luminescerend groene confetti hierboven Times Square dreef op dat moment. Op 7:00, de menigte geleerd dat het nieuwe millennium mensen die leven in had bereikt de Azoren en de Canarische Eilanden. Wat zou de volgende komen, vroegen we ons af, Groenland of IJsland Misschien? Nee, de volgende plaats om het nieuwe millennium te begroeten, om 8 uur, was Brazilië. Dan, op 9:00 - of was het 10 - Met een lange lijst van landen die verscheen op het bord, velen van hen in het Caribisch gebied, wat in Zuid-Amerika in het westen van Brazilië. Als de aarde draaide, zou de gewijzigde millennium binnenkort aankomen in de Verenigde Staten Onze tijd zou komen.

Iemand belde mijn aandacht naar een ander spektakel. Ik keek naar mijn voeten te zien een kleine stroom van urine die langs de stoep vlak voor me. Ik merkte aangenaam Dat de koude temperaturen zou zorgen van elke geur, elf de vloeistof bevroor. Op een ander moment, New York politieagenten patrouilleren in de barricades Waren schreeuwen tegen een onbekende persoon diep in de menigte. "Kom hier," Riep een 30-ish officier in een parka als een lid hem identificeren van de narcoticabrigade. "Niet begrijpt u Inglés?" Een jonge man kwam naar de Uiteindelijk barricade en werd uit het gebied uitgeworpen.

De officieren maakte duidelijk onwettige activiteit die niet zou worden getolereerd. Blijkbaar hadden ze ontdekt de geur van marihuana wafting uit onze omgeving. Het herinneren hoe krachtig de politie had verzet Pogingen om het gebied te verlaten slechts een uur of twee eerder, bij mezelf dacht ik dat dit de korte manier om toestemming te krijgen om het gebied te verlaten - net doen alsof om marihuana te hebben en de politie zal u te verdrijven. Hoewel het publiek bewust te maken van de ADH geweest Stad verordeningen tegen het drinken van alcoholische dranken uit een open container gemaakt, zag ik Verschillende mensen met kleine flessen drank verborgen onder hun jassen. Er leek een tolerantie van zeker van zijn dat dergelijke inbreuken op voorwaarde dat het gedrag niet uit de hand lopen.

Het publiek vond nieuwe manieren om de verveling te verslaan. Vanuit een raam op de vijfde of zesde verdieping van het hotel boven TGI Friday, was een man van middelbare leeftijd leidt de menigte in gejuich, gebaren met beide handen. We waren dankbaar voor iets als dit om onze geest uit de uren die bleef tot middernacht te houden. Dan was er een luid gejuich van de menigte op straat. De mensen waren op zoek naar twee jonge vrouwen die verscheen via een raam op de achtste verdieping. Ik was verbaasd door de commotie.

Dan riep iemand, "Toon uw spenen". Opmerkingen van esta soort voortgezet. Nogmaals, op een moment dat mijn aandacht elders was gericht, een ander gebrul kwam uit de menigte. Het maken van een grotere inspanning om te leren wat er gebeurde, staarde ik naar het raam achtste verdieping. Plotseling, een van de vrouwen, een blonde, verscheen aan het venster, hief haar blouse Snel, en deed, inderdaad, laat haar tepels. Je kon twee kleine witte schotels door het raam zien heel even. De menigte brulde opnieuw. Riep iemand anders, "Doe het opnieuw. Ik heb je niet zien. "Dit ging voor een half uur of zo. De blonde vrouw verscheen meerdere malen bij het raam naar haar blouse tillen en bloot te stellen zich aan de menigte beneden in de straat.

Ik was geamuseerd om een ??aantal van de andere bewoners van het hotel kijkt uit het raam op verschillende verdiepingen, die misschien Have Been afvragen waarom het publiek is zo enthousiast reageert op prikkels vanuit een ander venster te zien. Wat is er nodig slim gebaar naar het publiek te brengen tot dat niveau van opwinding, They Might Have Been vragen zich af? In het venster onder de blonde exhibitionist Onmiddellijk's Window, een oudere vrouw met donker haar keek uit op de menigte. "Toon uw spenen," riep iemand naar haar en Dan, als een bijzaak: "Toon uw 60-jarige spenen"

Net zo plotseling, Deze gekke spektakel een andere wending nam. Een agent in uniform Verschenen in het venster direct onder het venster van de blonde vrouw. Boos en sist Er werden uit de menigte. "Niet de politie iets beter te doen?", Vroeg iemand. Een andere persoon New York's finest vergeleken met de Keystone politie, omdat niet in geslaagd om te komen moesten ze het rechter venster.

Waren zulke voorbarige conclusies. Vijf minuten later, de officier verschenen, een verdieping boven, in het raam waar de kijksport activiteit had plaatsgevonden. De kamer Wents donker. Was onze weldoenster worden weggesleept in handboeien geboekt te worden op een onfatsoenlijke blootstelling lading? Ik heb nooit gehoord. De menigte gestopt met kijken Deze ramen om zich beter intentie in het wachten op middernacht.

Terwijl ik stond te wachten, werd ik me meer bewust van prominenten op de menigte. Vlak voor mij was een groep hippies droeg oorbellen en kettingen die hadden hun tong en doorboorde. Hun leider Leek een blond-headed man in zijn vroege jaren twintig met een zachte rond gezicht en kort scrawny baard Die gaf hem een ??losbandige uiterlijk. Ik dacht dat ik had gezien dat hij door de politie een uur of twee geleden weggenomen; nog een of andere manier was ik weer onder ons. Zijn maatje was een donkerharige man met vierkante bril en kettingen op zijn jas. Beide droegen oogschaduw en oorbellen. Ze waren met twee aantrekkelijke jonge vrouwen, een Aziatisch-Amerikaanse en iemand die Of Nooit Geweest van Italiaanse afkomst, WHO van Queens of Brooklyn Were.

De mannelijke leider, wiens naam Of Nooit Geweest Jeremy, onderhouden een stroom van chatter over onderwerpen die van belang zijn voor jongeren. Van hem leerde ik bijvoorbeeld dat, als je je tong doorboord, de afneembare, parel-vormige half op de bodem moet gaan. Zo niet, je bent geneigd om Swallow Dit stuk moet eten als het los in je mond. Het Aziatisch-Amerikaanse meisje, in haar beleefde manier, in het bijzonder leek te worden genomen door Deze twee hippies. Van tijd tot tijd, zouden ze samen naar beneden te zitten op de stoep en praten. Ik leerde later de twee mannen, die uit Rockford, Michigan, in de buurt van Grand Rapids - niet de Rockford in Illinois, wezen zij erop Zij - en ADH gedreven om New York op de uitloper van het moment om deel te nemen aan dit evenement.

Verloren in eenzaamheid, werd ik benaderd door een jonge, donkerharige vrouw met een bril die vroeg over mijn bord. Ik legde uit dat ik van plan was om een ??boek te bevorderen, maar had opgegeven op de plannen om dat te doen. Wij hebben gesproken over wat de boodschap betekende. Deze vrouw en haar vrouwelijke metgezel, eveneens met donker haar en een doorboorde tong, werden uit Morgantown, West Virginia. Ook zij had gereden direct door naar New York en waren van plan om terug te keren direct na de middernacht feest.

De tweede vrouw, die was heel aantrekkelijk, had eerder in het gezelschap van een jonge man uit Egypte die ik had aangenomen geweest was haar vriend. Ze hebben me verzekerd dat was niet het geval esta; de ADH man verbonden zich aan deze vrouw en ze pas onlangs in geslaagd om ADH losbreken. In ieder geval, ik was blij met iemand praten voor het volgende uur en een half Have.

We natuurlijk aangesloten met Jeremy en zijn vrienden, nu gezelschap van jonge mannen uit verschillende Akron, Ohio, een van gelammerd de West Virginian wie Over vrouwen die hillbillies. Ik was meer de fietser zelf typen. Jeremy's suggestie die misschien het leuk om een ??aantal strepen te doen Ging nergens, misschien omdat mensen werden rillend in de kou. De meesten van ons waren opraken van energie, ook als het vijfde uur doorgebracht in deze plaats sleepte in het zesde uur en vervolgens in de zevende.

We Were toeschouwers onderbreking zijn gehouden op de hoogte van de tijd door de klok Verscheidene grote hotel blokken vooruit en naar rechts. Elk uur, zou de Discover Card teken op het Times Square gebouw het aantal seconden knipperen totdat het uur. De menigte zou roepen elke seconde begin met tien en geven een luid gejuich Wanneer het even point in het uur werd bereikt. Elk uur, zouden we leren, als een uurwerk, Welk deel van de aarde had bereikt middernacht.

Rond 22:00 - of was het 11? - een onverwachte gebeurtenis gebeurde. Het bord Herhaalde dezelfde groep landen die had vermeld in het vorige uur: Barbados, St. Croix, Venezuela. A-ha, dacht ik, we waren de eerste symptomen van een massieve computer glitch ervaren. Y2K is echt !! Anderen kunnen hebben gehad dezelfde gedachte zo kort gemor gepasseerd door de menigte. Maar Deze pret, net als anderen, al snel overleden, en weer naar links, we voelen ons voor middernacht te wachten.

het nieuwe millennium komt - tijd om naar huis te gaan

Midnight kwam bijna anticlimax. We hadden een aantal eerdere gierend gedaan en zang (meestal off key) in ons deel van de menigte. Daarna keken we het aftellen van de seconden, en, ver weg, een teken kwam met "2000" in de felle lichten op een gebouw ver weg. Sky raketten burst op Times Square. Confetti werd gegooid van boven. Konden we zien felgekleurde borden of ballonnen op en neer op het plein vier of vijf blokken vooruit. Dit was voor ons het begin van het nieuwe millennium. Back on 50th Street, we stonden stil kijken naar het schouwspel van een afstand.

Toen was het tijd om te gaan. Mijn twee vrienden uit West Virginia draaide zich om afscheid te nemen. Ik bereikt in mijn trui en trok het boek dat ik had gehoopt dat journalist zou willen zien en gaf het aan een van hen als een souvenir van de avond. De politie die begon gebaarde was het tijd om het gebied te verlaten. De menigte voldaan, sommige mensen bedanken van de officieren voor de fijne klus te klaren, dat zij hadden 's avonds. Ik was niet zo dankbaar, maar hield mijn tong.

Het was tijd om te proberen om iets van het oorspronkelijke mijn plan te redden. Hoewel ik niet in staat om Times Square in te voeren bij het middernacht feest te zijn geweest, besefte ik dat zou middernacht komt naar mijn vrienden in Minneapolis een uur later, om 01:00 New York tijd; en naar de Rocky Mountain, twee uur later; en de West Coast staten, drie uur later. Misschien als ik rond de nu lege straten van Times Square het dragen van mijn teken Liep, zou een paar tv-camera's nog steeds worden er om de scène vast te leggen.

Stel je voor dat ik kon televisie-uitzendingen in andere delen van het land kan worden weergegeven op het moment dat het nieuwe millennium aangekomen om middernacht in de New York Times Square ook, maar zoals het er nu keek, toen het middernacht in Die andere tijdzones. Televisiekijkers zou de eenzame figuur Dan zie iemand rond te lopen door het afval en puin van Times Square met een bizarre Dat bord zei "Quintepoch". Laat, dan zou ik een van mijn zeven advertentievertoningen die nodig is om exemplaren van het boek te verkopen.

Alsof om extra aanmoediging toe te voegen, heb ik eindelijk bedacht hoe het teken hechten aan de bezemsteel. Ergens op de stoep in de buurt van Rockefeller Center, was er meer ruimte Waar te manoeuvreren, herinnerde ik me dat ik had toen gedemonteerd de bezem ik had gleed het smalle uiteinde terwijl het duwen van de beugels uit positie. Natuurlijk, mijn poging om de andere, dikkere einde te dwingen in het gat was gedoemd te mislukken. Dat is niet hoe ik de bezem had gedemonteerd en ondertekenen om stukken in de auto begint te passen.

Eerst moest ik terug naar Times Square of, beter gezegd, voert Times Square voor de eerste keer die avond. Het evenement was voorbij, de politie zou niet langer bezig met een terroristische verstoring zijn, en ik moet gewoon om te lopen in de eens zo beperkt gebied en voldoen aan mijn lot. Ik had niet gerekend op de grondigheid van de administratie Giuliani. De politie bleef overal te zijn.

Zoals ik het zuiden liep op 6th Avenue, liep ik tegen een politie wegversperring op 46th Street. We leek te worden afgesneden van locaties ten zuiden van dat dwarsstraat. Ik vroeg wat een officier moeten we doen. Ik lopen twee blokken verder gesuggereerde naar het oosten, maar zou niet garanderen dat we doorgang zou vinden door de wegversperring.

Gelukkig, 5th Avenue was open. Ik liep een paar blokken en dan een beproefde paar honderd meter lopen in westelijke richting naar Times Square. Nogmaals, politie wegblokkades preventer me uit het invoeren van ground zero. Een officier Wie was er met meerdere mensen ruzie over de kans op terreur aanslagen geraden Dat de omgeving van Times Square heropend rond 01:30 Might Be uur 's ochtends

Ondertussen, hoewel de ingang werd geblokkeerd, bleef straggle uit individuen van het gebied. Ik zag een vrouw het verlaten van het gebied met een badge die zei: "confetti werper". Misschien, dacht ik, het idee dat de New Year's Eve feest was open voor het publiek was een fictie. Misschien is de officiële viering in Times Square bestond uit personen met de hand geplukt door de administratie Giuliani, elk met rollen uit te voeren, zoals deze vrouw is.

Ik dacht dat ik had net gezien het gezicht van de samenleving in deze "nieuwe millennium": het was een politiestaat. Had ik een inwoner van de staat New York, zou ik hebben overwogen Toen Hillary Clinton voor het stemmen voor de Amerikaanse senator, voor wie ik had iemand eerder had niet veel sympathie, als ze liep tegen Giuliani.

Een uur of meer na middernacht werden de New Yorkse politie in groten getale nog vastbinden verkeer om terrorisme te bestrijden. Ik had gelopen van het 33rd Street 53rd street om deel te nemen in de New Year's Eve event, en nu liep terug van 50th Street naar 32ste straat op te gaan rond de uitgebreide politie wegversperring, niet meegerekend Verschillende meer reizen heen en weer tussen de 5e en 6e lanen in de hoop door te dringen Times Square.

Nu, op 01:30, stond ik op 32e en Broadway. Zou Ik vang mijn tweede wind, loop naar de Port Authority Bus Terminal op 42nd Street en 8th Avenue, gebruik maken van de sanitaire voorzieningen, en vervolgens een wandeling een blok naar Times Square, net op tijd voor de resterende tv-camera's om een ??beeld van de vangst mijn teken en balk deze afbeelding om kijkers in de Rocky Mountain staten; of zou ik noem het een avond?

Terwijl noch Richard Nixon noch ik zijn slappelingen, moesten we buigen voor Zowel de werkelijkheid. Ik vond de ingang van het PATH station en was terug op de trein naar Jersey City via Hoboken een korte tijd later. Mijn auto beetgenomen niet vernield. De motor begon zonder enige problemen. Ik had een volle tank Bijna gas. Opgelucht reed ik terug naar Milford Die avond, aangekomen bij 04:30, net op tijd om een opname van het middernacht feest in Times Square op MTV te kijken. Dan kon ik zien wat ik zou kunnen hebben ervoer ik thuis was gebleven.

 

        naar: persoonlijke verteller

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch       

 

COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.BillMcGaughey.com/primetimek.html