BillMcGaughey.com

terug naar: persoonlijk verhaalverteller

Een droom van "Roadrunners" in Minnesota's 1966 Republikeinse Gubernatorial Campaign

 

'Ik heb een droom,' zei dr. Martin Luther King, Jr., toen hij de menigte in een massale burgerrechten demonstratie aanpakte. Zo heb ik ooit zo'n droom gehad. Het was om honderden mensen te vinden die bereid zouden zijn om van een stad naar de andere te rennen in een gigantische relaymarathon om hun steun voor de Republikeinse Partij te tonen. Zij zouden de Roadrunners worden genoemd, en hun inspanningen waren om in 1966 een Republikeinse Gouverneur van Minnesota te helpen kiezen.

Na een half jaar in Minnesota te zijn, werd ik betrokken bij de activiteiten van de Jonge Republikeinse Liga in die staat. Ik behoorde tot een club genaamd "Central City" waarvan de jurisdictie vier wetgevende districten in het stadsgebied van St. Paul omvatte. De voorzitter van Central City, Paul Beckman, ontslag heeft genomen voor de staatswetgever van District 45B, op de theorie dat het beter was om niet nauw met de Republikeinse Partij in een wijk te worden geïdentificeerd die vier voor een pluraliteit voor De democraten Samen met vijf tot tien andere republikeinen, jong en oud, nam ik dat jaar deel aan Paul Beckman's "onafhankelijke" campagne. Op 25 augustus 1966 slaagde ik hem op als voorzitter van het hoofdstuk Central City van de Minnesota Young Republican League.

 

Formuleren van een plan

Het idee van een marathon kwam op 1 middag in het midden van juni hetzelfde jaar, toen ik in de achterkant van een Greyhound bus op weg naar St. Paul uit New York werd gezeten. Oorspronkelijk had deze onderneming geen politieke verenigingen, maar was iets dat een commerciële organisatie, zoals een keten benzine tankstations, zou kunnen sponsoren voor zijn werknemers, misschien in concurrentie met de werknemers van een rivaliserend merk. Bijvoorbeeld, als er 1000 ambassadeurs van Texaco, hun familieleden of vrienden gevonden zouden worden die er eens mee eens zouden zijn, zouden er genoeg mensen zijn om de hele afstand te voet van New York naar Chicago te dekken. Ze zouden een gigantische ketting vormen, elke loper slaat een stafje naar een andere loper die op hem zou wachten. Als 1000 werknemers van Shell Oil Company zouden kunnen worden overtuigd om hetzelfde te doen, zouden ze een race kunnen hebben. Als er 3000 medewerkers van beide bedrijven werden aangeworven, zou er een race kunnen zijn van kust naar kust.

Natuurlijk was dit de wildste speculatie. Het was onwaarschijnlijk dat een enkele onderneming of commerciele onderneming 3000 mensen kon passen en in staat zou zijn om een ??kilometer over een afstand van de snelweg te rennen en zelfs onwaarschijnlijker dat de potentiële lopers gelijkmatig verdeeld zouden zijn tussen New York en Californië. De beste kans zou zijn voor een politieke partij om het te sponsoren: maar zouden de Democraten of de Republikeinen een dergelijke onderneming overwegen om hun ernstige aandacht te waarderen? Een half en een half later kreeg ik de eerste aanwijzing dat ze zouden kunnen. Ik heb gepraat met Anita Beckman, de vrouw van Paul over afspraken voor een fondsinsamelingsgebeurtenis die Central City binnenkort zou sponsoren en in de loop van het gesprek mijn zogenoemde 'verzochte' regeling voor haar zou vermelden. Tot mijn verbazing zei Anita Beckman dat ze dacht dat het een goed idee was, en ze moedigde me aan om er iets aan te doen.

Juist omdat twee mensen het idee leuk vonden, betekende het niet dat het realistisch was. Ik had de mening van iemand nodig met een beetje meer politieke ervaring. Die persoon was Dick Wolff, campagne manager Paul Beckman. Dick, een administratieve begeleider bij 3M, was de afgelopen voorzitter van de East Side Young Republicans tijdens welke periode hij zich onderscheidt door meer dan 100 nieuwe leden aan te melden. Hij was momenteel lid van de Raad van Bestuur van de Staat YRL en de Republikeinse voorzitter van zijn wetgevende wijk. Ik heb na de volgende vergadering van het Beckman Campaign Committee, Dick Wolff, een hoekje gezet en het idee voor hem gezet. Hij vond het ook leuk. Dick stelde voor dat ik een meer compleet voorstel opstellen om aan de raad van bestuur van de Jonge Republikeinse Liga te presenteren tijdens zijn volgende vergadering, die midden september zou zijn.

Het zou ruim ruim een ??maand zijn dan voordat er een officiële actie op het Roadrunner-idee zou kunnen worden genomen. Ik zou deze tijd kunnen gebruiken om mijn plan nader te formuleren en informele ondersteuning daarvoor te plaatsen. De onmiddellijke kans was 13 augustus, toen Central City een bootpartij op Lake Minnetonka, ten westen van Minneapolis, sponseerde. Tussen zestig en tachtig mensen zouden aan boord zijn, afhankelijk van hoe hard we de kaartverkoop stoten. Zij zouden meestal officieren en andere actieve leden van YRL clubs in St. Paul, Minneapolis, en hun voorsteden, evenals verscheidene Republikeinse kandidaten of leden van de families van de kandidaten omvatten. Onder degenen die tickets hadden gekocht, was Hap LeVander, zoon de republikeinse kandidaat voor de gouverneur.

Vrijdagavond 12 augustus is onze gehuurde boot, de "Tonka Bell", om 9:30 uur uit de dokplaats verwijderd. Het was tot 1 uur weg. Gedurende deze tijd, toen we door het mistige meer rondkwamen, bleven stereos op Beide dekken en mensen waren bezig met het kopen van set-ups hieronder bij een balie van de dansvloer. Ik was in de avond hoogmoedig, en in die stemming benaderde meerdere mensen met het Roadrunner idee.

Er waren wisselende reacties op het. Bijvoorbeeld, Mike Pritchard, die de 4-jarige YRL-voorzitter (St. Paul en voorsteden) was, zei dat hij het voorstel zou steunen, terwijl Carl Carlson, de 4de vice-voorzitter van het district, niet voorstander was. Later in de avond introduceerde ik mezelf aan Hap LeVander, en schetste de activiteit die ik in gedachten had voor zijn vader's gubernatoriale campagne. Hap reageerde gunstig, vrijwilligerswerk om een ??van de ronden te rennen. Later, toen we de boot verlieten, reed ik weer in hem en om de indruk te maken dat mijn voorstel gewoon een cocktailgesprek was, herhaalde ik mijn intentie om door te gaan met de marathon. Weer gaf Hap LeVander zijn aanmoediging.

Er was nog een andere gelegenheid waarmee ik mensen knuffelde voor hun goedkeuring van de Roadrunners. Op 27 augustus sponseerden de Jonge Republikeinen White Bear Lake, een voorstad noord van St. Paul, een Ox Roast op een boerderij die tot een van zijn leden behoort. Hier waren mijn proselytiserende inspanningen minder succesvol. Hoewel er meerdere mensen zich afspraken om te rennen, was de sfeer echt te licht om zo'n voorstel serieus te nemen. Mensen hebben het afgeworpen door alternatieve suggesties te ontwikkelen, zoals een fietsmarathon die tegelijkertijd uit alle vier de hoeken van de staat zou beginnen en zich convergeren op het Staats Capitool in St. Paul. Degenen die ik specifiek gevraagd hebben om het project te onderschrijven waren grotendeels onbelemmerd. Ik herinner me in het bijzonder aan de reactie van Janet Morgan, de veel gerespecteerde YRL-staatsvoorzitter, dat ze er niet te enthousiast over was.

De steen was echter al gegoten. Twee dagen eerder, op 25 augustus, had Central City zijn maandelijkse vergadering gehouden, degene waar ik verkozen tot voorzitter. Onze spreker voor de gelegenheid was Jerry Olson, campagne manager voor Harold LeVander. Naast de Republikeinse kandidaat voor de gouverneur, was LeVander een prominente advocaat in South St. Paul, een voormalige advocaat van Harold Stassen, zoon van een Lutherse minister en een ervaren spreker. Hij had een sterk betwist bod gekregen voor de Republikeinse nominatie over de voormalige gouverneur Elmer L. Andersen, John S. Pillsbury, Jr. en William B. Randall (die vooral bekend was om zijn rol als vervolgende advocaat in de moord op T. Eugene Thompson trial).

Zoals Jerry Olson het uitgelegd heeft, was de campagne van LeVander toen een beetje in de doldrums, omdat de kandidaat zelf grotendeels onbekend was voor het publiek en de Democraten de monitering van de nieuwsdekking monopoliseerden. Want 1966 was het jaar dat de Democraten, of de "Democratische-Boeren-Arbeiderspartij" (DFL), zoals zij in Minnesota genoemd worden, hun goewerneur Karl Rolvaag dumpen en hem vervangen door A.M. "Sandy" Keith, hun jongere en dynamischer luitenant-gouverneur. Keith won de DFL-benoeming voor de gouverneur bij de partijconferentie van het feest en kreeg vice-president Humphrey's daaropvolgende goedkeuring (met de opmerking dat zijn partij ruimte moest maken voor de jongere generatie), maar Rolvaag besloot Keith's overwinning in de primaire uit te daagden. Rolvaag speelde zich op de verontwaardiging die volgde op het ongehuwde verhuizing van de partij om hem te retourneren. Keith keith Keith bij de polls door een tweedimensionale marge met behulp van duizend billboards die lezen: "Let the People Decide!"

Tegen deze pyrotechnische vertoning zouden de Republikeinen alleen maar kunnen hopen om de persdekking te verkrijgen. Ze vertrouwden derhalve op hun eigen billboards die de boodschap overlegden dat Harold LeVander "een eerlijke, beslissende, nieuwe leider was".

Mijn eigen project leek in een goede positie om bij te dragen aan de publieke inspanning. Na de ontmoeting heb ik met mijn voorstel Jerry Olson genoten en erop gewezen dat Hap LeVander had ingestemd om één van de ronden te runnen. Met weinig aarzeling antwoordde Olson dat hij dacht dat de marathon een goed idee was. Hij heeft me aangemoedigd om met de voorbereidingen te gaan, maar ik vroeg dat ik hem binnenkwam zodra het project verder was georganiseerd zodat het met de rest van de campagne gecoördineerd kon worden.

Voor de komende twee of drie weken werd mijn tijd opgepakt door andere activiteiten, zoals het helpen van de Beckman-campagne, het rennen van Central City en het verhuizen naar een nieuw appartement. Ik bleef werken aan een aantal niet-gerelateerde papieren, dat was mijn full-time beroep, tot de derde week in september toen het Roadrunner-project serieus begon. Ondertussen heb ik de discussies van veel gedachten samengebracht over hoe de marathon georganiseerd zou kunnen worden en deze in een concreet voorstel vervoeren:

Eerst was er de vraag waar en hoe ver het relais zou worden uitgevoerd. Mijn oorspronkelijke opvatting over de afstand tussen Canada en de Iowa grens, die ongeveer 400 mijl was, leek nu te ambitieus, hoewel het feest spectaculair moest zijn om opgewondenheid op te wekken. De definitieve route, van Duluth tot de Twin Cites, werd zo veel gekozen voor een thematische reden als het de afstand zou verkorten. Op een wegenkaart heb ik een voorlopige cursus gepland, die leidde van een meer aan de noordkant van Duluth, langs de snelweg 61 naar St. Paul voor 150 mijl en vervolgens via verschillende straten in St. Paul en Minneapolis naar het parade terrein van Fort Snelling, aan de rand van beide steden. De totale afstand was 185 mijl.

Door het marathon door middel van 35 mijl van de stadsstraten te routeren, zou het maximaal aantal toeschouwers kunnen waarnemen. Daarnaast was het belangrijk om de marathon te plannen, zodat de lopers soms af zouden gaan wanneer mensen het best zouden kunnen opbouwen om te kijken. Het weekend zou ideaal zijn: de wedstrijd zou vrijdag vrijdagmiddag in Duluth kunnen beginnen nadat de kantoren uitlieten. Zaterdag zou worden besteed aan de open snelweg. Vroege zondagmiddag zouden de renners triomfantelijk in het metropolitaanse gebied van de twee steden komen, waar ze voor de volgende twee of drie uur zigzag door de stadsstraten voor een late namiddagviering op Fort Snelling zouden winnen. Als de renners gemiddeld iets meer dan negen mijl per uur bedragen, zou de marathon totaal twintig uur duren - laten we 4 uur op vrijdag, 10 uur op zaterdag en de overige 6 uur op zondag zeggen. De verkiezingen waren dinsdag 8 november. De Roadrunners kunnen voor het weekend voorafgaand aan dit programma zijn gepland: van 4 november tot en met 6 november.

De grootste uitdaging zou zijn om genoeg renners te vinden om de afstand te dekken. Een mijlstuk zou waarschijnlijk te zwaar zijn voor mensen die niet in de conditie waren, maar een half kilometer zou voor de meeste YRLers geen probleem zijn. Misschien kunnen back-uplopers bij de hand zijn als iemand problemen heeft met het afronden van zijn afstand, evenals een dokter om te gaan met mogelijke hartaanvallen. Bij een halve kilometer per runner zou het 370 mensen gaan van Duluth naar Fort Snelling. Waar kan dit aantal vrijwilligers in minder dan twee maanden voor zo'n gekke onderneming worden aangeworven?

Voornamelijk waren de Roadrunners voor jonge mannen in hun tienerjaren en twintig jaar. De Jonge Republikeinse Liga van Minnesota en de Minnesota Federatie van College Republikeinse Clubs, twee officiële partijhulpmiddelen, zouden naar verwachting het grootste deel van de lopers kunnen leveren, terwijl de Teenage Republikeinen ook een paar bijdragen. De Jonge Republikeinse Liga op dat moment had ongeveer 3500 leden in de hele staat. De College Federatie was een losbandige aansluiting van Republikeinse clubs op 27 universitaire campussen, met gemiddeld 100 leden per stuk. Als mijn project de formele steun van deze twee organisaties zou kunnen winnen, zouden hun communicatieorganen kunnen worden gebruikt om renners aan te melden.

Daarnaast kunnen vrijwilligers afkomstig zijn van bronnen buiten de institutionele structuur - van de lakens die werden ondertekend op de Minnesota State Fair door personen die een interesse in de YRL of Teenage Republicans TARs hebben uitgedrukt), uit de middelbare school of in de universiteit Families van oudere republikeinen, van persoonlijke vrienden en kennissen. Als aansporing om deel te nemen, dacht ik dat elke loper een certificaat zou kunnen ontvangen dat persoonlijk ondertekend was door Harold LeVander.

Zodra de namen binnenkwamen, zouden ze worden ingedeeld in carloads van zes, en elke carload zou worden toegewezen aan een drie-mijl segment van de snelweg. De auto's zouden behoren tot chauffeurs die zich voor deze plicht hadden vrijgehouden door een doos op het rekruteringsblad aan te vinken. Elke bestuurder zou verantwoordelijk zijn voor het ophalen van vijf lopers in hun huizen, ze op een bepaalde tijd naar een toegewezen plek op de snelweg te halen en hen vervolgens naar huis te brengen als hun deel van het relais was gedaan. Hij zou vooraf een brief ontvangen, met vermelding van de precieze kilometers en beschrijvingen waar zijn contingent zou starten, samen met de tijd dat ze daar waren en natuurlijk de namen, adressen en telefoonnummers van de vijf lopers. Uiteraard zou iemand de hele route van tevoren moeten onderzoeken. Toen de auto de bestemming bereikt, zou het aan de kant van de weg parkeren, en de lopers in hun joggingskleding wachten tot de Roadrunner-caravan kwam.

Deze "caravan" zou een groep auto's zijn die reizen met de man die aan het rennen was. Er zijn vijf auto's inbegrepen - twee voor de loper en drie achter. Een van de twee voorauto's zou de weg naar waar de volgende carload runners wachtte op reis. Een runner zou op de snelweg blijven om zijn deel van het relais te nemen, terwijl de andere vijf in de auto zouden klimmen. Toen de caravan op dat punt viel, zou de wachtauto direct voor de loper vallen. Iedere halve mijl zou het kort stoppen om een ??frisse man uit te laten, wie de knuppel van de loper zou afnemen. Hij zou zijn streep doen. Toen de groep van zes lopers klaar was, zou de lege auto drie kilometer over de weg gaan om de volgende lading op te halen. Ondertussen zou de andere voorauto, die erom wisselde, met zes meer runners wachten om hun drie mijl segment te starten.

Achter de loper zouden nog twee auto's samenwerken om lopers op te halen die hun halve mijl ronde hadden afgerond. Als een auto al zes lopers had opgehaald, zou het hen drie mijl terug rijden op de weg waar hun eigen auto werd geparkeerd. Ze konden toen naar huis rijden als de lege shuttleauto terugkeerde naar de caravan. Ondertussen zou de andere shuttleauto runners opnemen voor zijn deel van de cyclus. Een vijfde auto, ook achter de hardloper, zou personen dragen die vrijwilligers hadden gedaan om twee keer te rennen. Deze personen zouden een back-upverplichting uitvoeren als de noodzaak zich voordoet. Een mogelijke zesde auto in de caravan kan worden aangesloten als een geluidswagen, of het kan als draagbare commando dienst fungeren, een arts, fotograaf, tijdhouder, publiciteitsman, enz. Dragen.

Naast deze afspraken moest er ook werk worden gedaan op publiciteit. Het evenement moet opwindend gemaakt worden om grote aantallen toeschouwers te trekken en de kiezers te imponeren met zijn uitbundige geest. Een dergelijke onderneming kan een negatieve invloed hebben als het apathetisch wordt ontvangen. Daarom zouden de lopers kleurrijke armbanden of hoofddeksels krijgen om te dragen. In Duluth en in de Twin Cities worden lampposten op de straten versierd met banners, krulpapier en campagneposters langs de route waar de Roadrunners gepland waren. Geluidsvrachtwagens kunnen circuleren door de Twin Cities, die luide muziek spelen en mensen aanmoedigen om de marathon te bekijken. Bekendmakingen in de kranten zouden de route bekend maken die de Roadrunners zouden nemen. Republikeinse campagnewerkers zouden LeVander-for-Governor literatuur aan toeschouwers op de trottoirs uitgeven die wachtten op de lopers om te gaan.

Aan het begin van de marathon in Duluth zou er een kleine viering plaatsvinden, aangezien vellen papier met een onbekend bericht zou worden opgerold en verzegeld binnen de knuppel die de lopers zouden dragen. Er wordt alleen aangekondigd dat de boodschap de politieke filosofie van Harold LeVander of zijn standpunt over een belangrijk campagneprobleem heeft uitgedrukt.

Op vrijdagavond en opnieuw op zaterdagavond, nadat de renners de vereiste afstand voor die dag hadden afgerond, zou er een politiek rally in het veld van een boer gehouden worden in de buurt van het punt waar de ronde werd stopgezet. Er kan een rock-roll-band, verversingen, politieke toespraken en andere avondfeesten zijn voor degenen die voor de gelegenheid uit de steden hebben gereden. In de ochtend na een ontbijtpannenkoek van Paul Bunyan-stijl waarnaar de nieuwkomers zouden worden uitgenodigd, wordt de marathon hervat. Zondagmiddag bij Fort Snelling zou een grotere viering plaatsvinden. Harold LeVander zou het stokje losmaken en de boodschap lezen die het bevat. Hij en andere kandidaten zouden ook de gemonteerde drukte aanpakken als een finale voor de campagne.

Elke mogelijke dienst zal worden verleend om de media aan te moedigen om de maximale dekking van de marathon te geven. Foto's worden geleverd aan de kranten die Hap LeVander en andere prominente vrijwilligers op de weg tonen. Een statistikus die de caravan begeleidt, zou de looptijden voor elke runner samenstellen, waaruit diverse gemiddelden kunnen worden berekend en voorspellingen worden gemaakt. Deze informatie wordt door een speciaal radio- of telefoonsysteem doorgegeven aan een communicatiecentrum in de Twin Cities, die dan belangrijke informatie aan de kranten en radio- en televisiestations zou doorgeven. Op deze manier kunnen de rapportages over waar de lopers waren en voorspellingen op wanneer ze bepaalde landmarks in de Twin Cities zouden doorgeven, ter beschikking worden gesteld. Een roerende PR-man zou op zoek zijn naar ongewone incidenten die in een nieuw verhaal kunnen worden gewerkt. Als alternatief kan hij iets voor het evenement relevant vinden. De 'informatie' zou bijvoorbeeld aan de pers kunnen worden vrijgegeven, bijvoorbeeld dat de tijden een beetje langzamer waren op Highway 35 bij Hinckley omdat de hardlopers over scheuren in het trottoir hadden geslagen.

(Deze gimmick heeft betrekking op het onheilspellende "Highway 35-schandaal", dat de Democraten, naar verluidt op het verzoek van Senator Hubert H. Humphrey, tijdens de laatste week van de gubernatoriale campagne van 1962 opgewekt hebben. De aanklacht werd gemaakt dat Elmer L. Andersen, De gevestigde Republikeinse gouverneur, had de snelheidsafdeling besteld om de voltooiing van een bepaalde sectie van snelweg 35, halverwege tussen Duluth en St. Paul, te bespoedigen, zodat de lintvleesceremonie vóór de verkiezing zou plaatsvinden en dat als gevolg daarvan Onderstaande officiële onderzoek bleek dat deze beschuldigingen onjuist waren, maar er was geen tijd om hen te weigeren voor de verkiezingen. Als gevolg daarvan ontving de DFL-kandidaat, Karl Rolvaag, Gov. Andersen na een langdurige Recount met een marge van 69 stemmen.)

De hele inspanning zou gericht zijn op het creëren van een gunstig beeld van de Republikeinse Partij in de ogen van Minnesota-kiezers, waarvan de meerderheid de Democraten de voorkeur gaf of apathisch waren over de politiek. Een dergelijke onderneming, die de samenwerking van honderden runners vereist, zou dat eenheid van het Republikeinse Partij dat jaar in spectaculair contrast met de Democraten dramatiseren. De nieuwe natuur zou suggereren dat de Republikeinen niet bang waren voor nieuwe ideeën. Als een spektakel zou het jeugdige vitaliteit projecteren. Persoonlijk lichamelijk zijn, zou het de bewering dat de Republikeinen het geldfeest in plaats van mensen waren, weerleggen. Het zou die veel kiezers bereiken die meer geïnteresseerd waren in sportevenementen dan in politieke overtuiging. Het zou in de sluitingsweek van zijn campagne een gevoel geven van momentum voor LeVander. Het zou de aandacht afleiden van de last-minute lading of kwestie die de Democraten naar verwachting in 1966 opnieuw zouden opwekken. Hoe zou dit systeem mogelijk kunnen verliezen?

 

Ondersteuning vragen

Eind september 19 waren deze plannen nog steeds grotendeels op papier. Vanaf die ochtend begon ik nu bijna voltijds te werken om de ideeën in werking te stellen. De eerste stap was gedetailleerde informatie over wegen tussen de Twin Cities en Duluth van de Minnesota Highway Department te verkrijgen, zodat de individuele ronden van de marathon zouden kunnen worden getekend. Na het kopen van negen sectie wegenkaarten in de kelder van het Department of Transportation gebouw, ging ik naar boven om een ??losbladig notitieblok te onderzoeken, dat lijsten van de afstanden tussen snelwegverbindingen tot de dichtstbijzijnde tiende mijl bevatten. Dit voorlopige onderzoek zou een kader bieden voor een vollediger overzicht van de route die later ter plekke zou worden opgesteld. Een bejaarde werknemer van de snelheidsafdeling die naar mijn werkzaamheden vroeg, leek wel dat de Republikeinen een soort publiciteitsverhoging in verband met het snelweg 35-schandaal hadden gepland.

Op dezelfde avond, 19 september, om 8 uur, waren de Jonge Republikeinen van het 4e Congresdistrik hun maandelijkse bestuursvergadering bij de Multi-Clean bedrijfskantoren in St. Paul. Ik werd als voorzitter van Central City uitgenodigd om hierbij te komen. Mike Pritchard, de 4e districtsvoorzitter, had mij een plaats op de agenda gegeven om mijn voorstel voor de goedkeuring van de groep voor te leggen. Zoals het gebeurde, sloot de vergadering zich in een rommelige discussie over een campagne rally die het vierde district organiseerde voor de Republikeinse Congreskandidaat. En zo pas toen de bestuursleden ongeduldig waren om te verwerpen dat ik opgeroepen werd te spreken. Met een overvloed aan detail om te presenteren, haastte ik door mijn voorstel zo goed mogelijk.

Het eerste deel van het gesprek behandelde de mechanica van het relais en het tweede deel met de publiciteitsregelingen en het algemene doel. Na tien minuten snikte Mike Pritchard me kort om algemene discussie te openen. De voorzitter van de 46-club, Jim Winzenburg, die ik voor het eerst ontmoette bij de Oksrooster van het Witte Beer, in een rustige stem verklaarde dat hij een fietsmarathon uit de vier hoeken van de staat had gedacht, zou veel beter zijn. Spoelend met woede, beschuldigde ik hem om een ??voorstel in te dienen die hij niet had willen doorvoeren, zoals ik deed.

Op dit punt, gezien het feit dat de lijnen waren getekend, stopte Mike de vergadering, maar niet voor het doen van een motie, die voorbij ging dat de 4de YLR-raad van de Raad voorlopig mijn project onderschrijft onderworpen aan de actie van de raad van bestuur van de volgende week . Vervolgens bood de redacteur van de 4de distrik nieuwsbrief mij een volledige pagina in het volgende nummer om de Roadrunners te verklaren. Een ander lid van de raad, Sandy Weiss, die in de publiciteitsafdeling van het warenhuis van Dayton was gewerkt, bood de mogelijkheid om persdekking met diverse medewerkers in Twin Cities-kranten te onderzoeken.

De Roadrunners waren op een brullende start! De volgende avond, dinsdag de 20ste, heb ik een vergadering van de East Side Young Republicans, club van Dick Wolff, aangepakt en doorgestuurd voor vrijwilligers die bereid zouden zijn om te rennen, rijden of bedienen op de stuurgroep. Van de dertien personen die aanwezig waren, werden negen ingeschreven, waaronder meerdere vrouwen. Een week later verscheen ik voor een gelijkaardig doel voor de 48B YRL club in St. Paul waar vier van de zes leden zich inschreven. Ik heb ook geprobeerd een van de twee republikeinse staatsvertegenwoordigers te interesseren die sprekers bij deze ontmoeting waren in een ronde, maar hij was in zijn jaren 50 en niet atletisch. De andere man had een stok.

De Raad van State YRL heeft zijn maandelijkse vergadering gehouden - een hele dag sessie - op het Ranch House Restaurant in Bloomington op zaterdag 24 september. De vergadering werd bijgewoond door ongeveer dertig mensen uit alle acht congresdistricten van Minnesota. Ik ben kort voor de middag aangekomen. Dick Wolff en Mike Pritchard hadden al een aantal andere bestuursleden over het idee uitgesproken en de reactie was gunstig. Zowel de staatsvoorzitter, Paul Magnuson, als de staatsvoorzitter, Jan Morgan, waren sympathiek voor de oorzaak. Dick had een stapel Thermo-faxkopieën van een tweepagina-omslag samengevat, waarin alle aspecten van het Roadrunner-voorstel, dat ik hem vroeger op zijn kantoor had afgemaakt, eerder in de week samenvatten. Ik kreeg een plaats op de agenda om mijn toonhoogte te leveren. Op dit moment zou elk bestuurslid een kopie van de omschrijving ontvangen.

Mijn presentatie op de Raad van State YRL was niet zo lang of argumentatief als op de vorige maandag, omdat de meeste leden al bekend waren met de inhoud ervan. De discussie bracht echter een breder scala aan opmerkingen. Sommigen verdedigen de marathon als een off-beat activiteit die de 1966 campagne zou versterken en een nieuwe geest aan de Jonge Republikeinse Liga toevoegden. Anderen waren bezorgd dat het relais eventueel zou kunnen afbreken of dat het teveel campagnewerkers zou kunnen aftappen, met name in het 5e district (Minneapolis) waar de YRL de hele dag zaterdag voor de verkiezingen voor de congreskandidaat was toegezegd. Sommige waren buitengewoon kritisch, met name Don Simpson (een bankbestuurder die in het White Bear Lake woonde) en Joyce Zniewski (die twee maanden later met George Thiss, de staatshoofd van de GOP) trok, waarschuwde dat de marathon veel schade zou kunnen hebben op het beeld van de partij als Het is mislukt.

Niettemin waren de meeste bestuursleden voor mijn voorstel voorstander. Paul Magnuson stelde voor dat de raad in beginsel het project onderschrijft en dat een commissie bestaande uit de acht districtsvoorzitters en zichzelf de volgende zaterdag bij het Republikeinse hoofdkwartier ontmoet om de details uit te werken.

Na de ontmoeting kwam Jan Morgan naar me toe en zei warm dat ze het voorstel niet goed begreep had toen ik het voor het eerst aan het Ox Roast had genoemd, maar nu vond het een prachtig idee. Tom Dungan, de 8e districtsvoorzitter (Duluth), was ook bijzonder geïnteresseerd. Verschillende mensen van de vergadering reden toen om het nieuwe hoofdkantoor van de Republikeinse Staat Centraal Comite op Viking Drive in Edina te zien, waar Lois Meyer, de YRL-secretaris-secretaris, me voordeed aan een aantal feestambtenaren. Ik gaf ze alle kopieën van het Roadrunner-feiteblad. Ik ontmoette ook Louise Maas, secretaris van de Minnesota Federatie van College Republican Clubs, die mij de naam en telefoonnummer van de voorzitter van de organisatie, Bert Rude, gaf.

Het zou blijkbaar nog een week zijn voordat er voor de Jonge Republikeinse Liga (YRL) vaste plannen kunnen worden gemaakt. Vóór de volgende zitting van de zaterdag moest ik snel verhuizen om relaties met de andere hoofdorganisaties te creëren die runners of leiderschapskwalificaties voor de marathon kunnen leveren: de College Federatie en de Vrijwilligers van LeVander.

Op de volgende maandag belde ik Bert Rude, die een student was bij Concordia College in Moorhead, Minnesota. Bert was in de eerste plaats onwillig om betrokken te zijn bij zo'n onbetaalbare activiteit, maar hij werd opgewarmd toen ik mezelf als voorzitter van Central City identificeerde. Het gebeurde dat hij in 1965 bij dezelfde YRL-club was geweest, terwijl hij werkzaam was bij het Staatshoofdstad als wetgevende boodschapper. Bert vertelde me dat de volgende vergadering van de directie van de MFCRC op zondagmiddag 2 oktober bij Augsburg College zou plaatsvinden en stelde voor dat ik op dit moment mijn voorstel met de clubvoorzitters bespreken.

De volgende stap was op woensdag. Ik had een 1:30 p.m. Afspraak met Jerry Olson in het Republikeinse hoofdkwartier. Mijn zaken waren:

- om te vragen of Harold LeVander op zondagmiddag 6 november op Fort Snelling een uur of twee zou kunnen doorbrengen.

- om te vragen of andere republikeinse kandidaten wellicht ook gepland zouden zijn om op dat moment toespraken te geven.

- vragen of Harold LeVander persoonlijk mag ondertekenen certificaten die zouden worden toegekend aan elk van de 370 lopers.

- om te vragen dat de vrijwilligers van LeVander verantwoordelijk zijn voor alle gerelateerde campagneactiviteiten.

- Om een ??budget van $ 300 te vragen om organisatorische kosten te voldoen.

- Vragen of geluidsvrachtwagens op 5 en 6 november beschikbaar zijn in de Twin Cities.

- om de naam van iemand van de vrijwilligers van LeVander of van een andere ervaren republikein te vragen die bereid zou zijn om de Roadrunner-stuurgroep te adviseren of eventueel als voorzitter te dienen als het project in gebruik is geweest.

Jerry Olson's reactie, tot mijn verbazing, was op alle punten bevestigend. Er zou geen probleem zijn met het schema van Harold LeVander, gerelateerde campagneactiviteiten, financiering, enz. Olson gaf me de namen van Jim Nielsen van Hennepin County, die bereid zouden zijn om te helpen met de stuurgroep en Lyall Schwartzkopf, die wist over geluidsvrachtwagens . Zijn belangrijkste zorgen waren: eerst over het bericht binnen de staf Ten tweede, of we in de tijd genoeg sporen zouden kunnen aanwerven; Ten derde, of we de politieklaring voor de marathon, vooral in de Twin Cities, kunnen krijgen. Olson vroeg me om hem een ??kopie van het bericht te sturen zodra het geschreven was en hem snel te laten weten of er problemen waren met werving. Paul Magnuson en Mike Pritchard, beide advocaten, werkten al op de politie-klaring.

Eindelijk kwam zaterdag aankomend en het was tijd om te ontmoeten met de YRL district officieren. Ik was op het republikeinse hoofdkwartier op tijd voor de afspraak om 11 uur, maar er was niemand anders. Na twintig minuten te wachten, belde ik Paul Magnuson's huis. Paulus's vrouw zei dat hij op weg was. Toen hij vijftien minuten later aankwam, bleek er nog niemand anders te zien. Paulus stelde voor dat we overgaan naar een restaurant van het nabijgelegen restaurant van Howard Johnson, waar we in elk geval over het project zouden kunnen praten.

Voor het volgende uur, over koffie, hebben we het bericht meestal besproken. Ik had de eerste drie of vier pagina's van een toespraak geschreven, die een historisch-geografisch thema met die van de politieke integriteit verwijst en deze hardop lezen. Paul, die lid was van het advocatenkantoor van Harold LeVander, zei dat ze een goede afspiegeling waren van het eigen denken van de kandidaat. Hij gooide echter een alternatieve suggestie uit, dat de Roadrunners een gram uranium zouden kunnen dragen om het potentieel van Minnesota als een ijzer-smeltcentrum te dramatiseren als atoom-energie kolen zou kunnen vervangen. Dit was een van Harold LeVander's huisdier ideeën.

Tegen het einde van onze zitting stopte Lael Fruen van het 3e District (Minneapolis voorsteden) kort bij haar jonge dochter. Weinig werd bereikt die morgen omdat er weinig YRL-officieren aanwezig waren, maar Paul Magnuson bleef enthousiast dat de Roadrunners de Jonge Republikeinse organisatie in Minnesota en de LeVander-campagne zouden kunnen herleven.

De volgende dag heb ik de laatste van de voorlopige organisatorische bijeenkomsten, de college federatie bestuursvergadering bijgewoond. Op weg naar het college van Augsburg in Minneapolis heb ik een hitchhiker opgehaald die toevallig op dezelfde vergadering ging. Hij was een student aan de Universiteit van Minnesota genaamd Walt Lorshbaugh. Toen we aankwamen, introduceerde Walt mij een aantal van zijn vrienden die officieren waren van clubs in en rond de Twin Cities. Op dat moment ben ik Bert Rude gevestigd en kreeg ik een nieuwe plaats op het programma om mijn voorstel te presenteren.

Hoewel 75 tot 100 studenten aanwezig waren, waren de afspraken niet zo gunstig voor het verwerven van steun van de verschillende clubs, zoals ik had gehoopt. Ik sprak ongeveer tien minuten voor deze groep. Nadat de vergadering werd uitgesteld, bleven de studenten voor een tijdje in de vergaderzaal en in de gang. Ik dwaalde van de ene kring naar het andere om te vragen wie zou kunnen interesseren om deel te nemen aan de marathon en hun namen, colleges en telefoonnummers op een vel papier op te nemen. Ik was in staat om slechts tien namen te verkrijgen die zeven verschillende universitaire campussen vertegenwoordigen, alhoewel deze een aantal van de grootste clubs van de staat omvatten.

Tussen vergaderingen van deze soort met republikeinse groepen of hun ambtenaren was ik bezig met het voorlopige papierwerk voor de aanwervingspoging. De Jonge Republikeinse Liga had nieuwsbrieven op drie verschillende niveaus - lokaal, district en staat - die kennisgevingen van de Roadrunners zouden kunnen dragen. De College Federatie had een publieke publicatie en nieuwsbrieven voor enkele hoofdstukken. Hopelijk kan ik de massafrequenties gebruiken die door deze verschillende nieuwsbrieven worden aangeboden om het lidmaatschap van de YRL en de Federatie van de Universiteit te kennen met het Roadrunner-project voordat ze individueel, zowel door mijzelf als door de clubvoorzitters, individueel benaderd worden om zich aan te melden voor een Half mijl joggen.

De redacteur van de nieuwsbrief van de Jonge Republikeinse Liga en de redacteuren van diverse wijken had al vrijwilligerswerk beschikbaar gesteld voor de aankondiging van het marathonevenement als ik het zou schrijven. De lokale clubs zouden kunnen worden overwonnen om hetzelfde te doen in hun publicaties. Ik wilde drie sets van wervingskennisgevingen in drie verschillende stijlen schrijven om de leden niet te bombarderen met te veel herhaling. De aankondiging voor de staatspublicatie, die op 29 september aan haar redacteur werd gestuurd, was bedoeld om een ??lichte, pakkende beschrijving van de marathon en zijn doel te zijn. Degene die aan de redactie van de district nieuwsbrieven wordt gestuurd - in plaats van die van de vijf congresdistricten die het dichtst bij het evenement plaatsvonden - werd geformuleerd als een officiële uitnodiging om zich aan te melden en het had een coupon gehecht. Tenslotte heb ik dezelfde week brieven gestuurd naar 26 YRL clubvoorzitters die een voorgenomen aankondiging voor hun club nieuwsbrief bevatten. Deze publicaties komen op verschillende tijden voor november in de huizen van honderden fysieke fit Jonge Republikeinen.

De andere onderneming waarop ik grote hoop had vastgelegd, was een poging tot direct mail aanbestedingen. Van Lois Meyer kreeg ik een fotostaat van de lijst van personen die het blad hadden getekend op de 1966 Minnesota State Fair, die een interesse in de Jonge Republikeinse Liga of de Teenage Republikeinen aanduidden. De lijst bevat meer dan vierhonderd namen, sommige nauwelijks leesbaar. Ik heb hierdoor gekamd voor de namen en adressen van jonge mannen die in het metropolitaanse gebied Twee steden wonen of anders in de richting van Duluth.

Deze gekookt naar 159 namen. Iedereen kreeg een mimografie van twee pagina's, die hem op deze unieke manier een bijdrage leveren aan de campagne LeVander en een zakelijke antwoordkaart, waar hij zijn naam, adres en telefoonnummer kon schrijven en aangeven of hij ook bereid zou zijn om Rijden, rijdt dubbel dienst, of dienen op het afspraakcomité. De postkaarten in zich namen een dag om te bereiden omdat ik een vergunning moest verkrijgen bij het hoofdkantoor in St. Paul, een acceptabel formaat ontwerpen en vervolgens afspraken maken om honderden van hen af ??te lopen op geperforeerd karton op de multilith machine Bij het Republikeinse hoofdkwartier.

Deze 159 letters werden uitgezonden op 10 oktober. In de komende paar weken kregen de antwoorden die ik ontvangen namen van 41 lopers, de meeste van hun middelbare school of studenten. Negen mensen waren vrijwillig voor dubbele dienst, en tien zeiden dat ze bereid zouden zijn om op de commissie te dienen. Een brief kwam uit een tiener in Edina die niet kon lopen omdat hij zijn arm gebroken had. Hij hield echter een krant om een ??klein radiostation dat hij en een vriend van zichzelf bedienen en bood hun apparaat te gebruiken om onmiddellijke communicatie tussen de Roadrunner-caravan en een operatiecentrum te handhaven.

Om het papierwerk te verwerken kocht ik 500 enveloppen en 1.000 vellen papier, waarvan de meeste uiteindelijk werden gebruikt en $ 50,00 postzegels - allemaal in herdenkingen die Johnny Appleseed bevonden met schop en tapijt voor een helder rood appel. Meer dan een paar namiddagen werden doorgebracht in het Republikeinse hoofdkwartier, waar ik, samen met Lois Meyer, YRL Executive Secretary, kopieën van de brief en andere wervingsmaterialen op de mimeograafmachine van het feestje afliep:

Op 6 oktober zijn kopieën van het Roadrunner factuurblad van twee pagina's uitgegaan van de voorzitters en voorzitters van alle 26 YRL-clubs in districten 3, 4, 5 en 8, samen met een aanmeldingsblad dat op hun volgende Vergadering en een brief waarin wordt aangegeven wat er van hen is gevraagd. Later ging hetzelfde materiaal naar dertien andere clubofficieren in het 1e district (zuidoost Minnesota). Op dezelfde dag heb ik fact sheets, aanmeldbladen en verklarende brieven verzonden naar twintig college-republikeinse clubleiders en fact sheets naar twintig andere geïnteresseerden zoals republikeinse partijambtenaren of persoonlijke kennissen.

Op maandag 10 oktober stuurde ik fact sheets, brieven en een aantal retourkaarten per stuk naar alle eenentwintig bekende YRL-leden die actief waren in het 8e District. Er moest een speciale poging gedaan worden om hardlopers te werven vanaf dat einde van de Roadrunner-route. Ook stuurde ik Jerry Olson een kopie van het voorgestelde bericht dat in het weekend was geschreven, samen met een brief waarin werd verteld wat er was bereikt bij de aanwerving van vrijwilligers. Dinsdag is er een voorgenomen aankondiging voor de nieuwsbrief van de federale federatie van de Federale Federatie uitgegaan in de mails naar Bert Rude.

Ondertussen vallen sommige andere afspraken in zijn plaats. Sandy Weiss had gepraat met verslaggevers op de Minneapolis Star die zeiden dat ze de Roadrunners goede dekking zouden geven. Mike Pritchard had een jonge man gevonden in training voor een andere marathon die, indien nodig, bereid was om tien mijl te nemen. Het Amerikaanse Weerbureau leverde de hoogte en laagtepunten op 5 november voor de tien voorafgaande jaren. Hun gemiddelde - 45 hoge en 29 lage - aangewezen ten minste passabele temperaturen voor het weekend van het evenement.

Een aantal YRLers en andere vrienden zeiden dat ze graag met decoraties, campagnes en andere werkzaamheden zouden helpen. Jim Nielson, die Jerry Olson had voorgesteld om op de stuurgroep te dienen, heeft de zaak naar Frank Kent, Hennepin County YRL-voorzitter (later Minnesota-commissaris voor de rechten van de mens) verwezen, die zei dat hij tegen vrijdag 15 oktober twee namen voor mij zou hebben. Dit maakte acht mensen, met inbegrip van mijn dichtstbijzijnde YRL-vrienden, die toestemming hadden gegeven om in de commissie te dienen. Ik maakte voorlopige afspraken om zijn eerste vergadering in mijn appartement te houden op de volgende dinsdag 18 oktober, om 8 uur te beginnen.

Met het grootste deel van de spadewerk klaar was het tijd om de verbintenissen te slijpen. Op woensdagavond 12 oktober heb ik bijna vier uur doorgebracht in het hoofdkantoor van de Republikeinse staat, die op de WATS-lijn oproepen aan de voorzitters van verschillende YRL- en college federatieclubs. Het doel was om ze op het project te laten klinken, zoals in de mailings werd uitgelegd, te weten welke afspraken werden gemaakt om winnaars te werven, om te vragen dat de aanmeldingsbladen doorgegeven worden op de netvergadering, en in sommige gevallen, Verkrijg de datum en plaats van de volgende vergadering, zodat ik persoonlijk kan beroepen. Een groot aantal clubvoorzitters of hun voorzitters waren niet in, maar die ik contact had waren behulpzaam.

Eerst genoemd waren de voorzitters van de clubsverenigingclubs. Charles Brown van Macalester College beschilderde een ontmoedigende foto. November 4 tot en met 6 zou het Oudersweekend zijn, en bovendien had de club in dezelfde periode een aantal deur-tot-deur-doeken voor LeVander. De datum van hun volgende vergadering was nog niet vastgelegd, maar ik zou na de 20e terug kunnen bellen. Aan de andere kant, zei Steve Fischer van Augsburg dat zijn club om 7:30 de volgende avond bijeenkomt en mij uitnodigde om bij te wonen. Doug Swenson van Gustavus Adolphus (St. Peter, Minn.) Beloofde het onderwerp van de marathon op te nemen op hun volgende vergadering op 18 oktober en ook met het cross-country team voor vrijwilligers te kijken. De vertegenwoordigers van St. Mary's College en St. Theresa's College in Winona, van St. Olaf's en Carleton College in Northfield, en van de universiteit van Minnesota hoofdcampus en de Duluth-tak waren niet thuis. Walt Lorshbaugh van de universiteit zei echter dat een aanmeldingsblad in de clubkamer was geplaatst. Hij zei ook dat hij mij zou informeren over hun volgende vergadering van de Raad van Bestuur en zou persoonlijk op de Roadrunner-stuurgroep dienen.

Nu, beginnend bij het 4e district (St. Paul en voorsteden), belde ik de voorzitters van alle clubs behalve voor de twee wier ontmoetingen die ik al had bezocht en mijn eigen. George Davis van de 43 South Club gaf me de tijd en de plaats van de volgende vergadering en zei dat hij een aanwervingsveld zou maken als ik niet kon bijwonen. De 43 SW club was inactief, maar zijn voorzitter, Tom Carlson, zei dat hij een paar mensen zou bellen. Wolf Penzel van de 44 North club zei dat hij de aanmeldingsvel bij hun volgende vergadering zou doorsturen en het me terugsturen.

Jerry Sullivan, vice-voorzitter van de 45 club, zei dat zijn fractie deze maand niet heeft ontmoet, maar hij zou het blad omgaan op de directievergadering. De voorzitter van White Bear Lake, Tom Malloy, verklaarde dat de meeste leden van deze club in hun dertiger jaren waren; Hij zou echter twee coördinatoren aanstellen om vrijwilligers uit de gezinnen van leden en van de lokale TAR-groep te werven. Tenslotte heeft Sig Swanson van Washington County overeengekomen dat het aanmeldingsblad op de volgende vergadering van zijn fractie overgaat.

Voor het 5e District (Minneapolis) en het 3e District (Minneapolis voorsteden) was het moeilijker om mensen thuis te vinden. Ik was in staat om de vertegenwoordigers van slechts vier van de veertien clubs te bereiken, plus Lael Fruen, de 3e districtsvoorzitter, die de wervingsactiviteiten in het buitenland koördineerde. Lael gaf me de namen van zes personen, naast haar man en haarzelf, die had gezegd dat ze zouden rennen of helpen. Ze beloofde drie andere namen de volgende avond. Al Prinica, voorzitter van de Ward 1 club, vertelde me dat zijn club was opgelost en hij woonde nu zelf in St. Paul. Echter, hij en een vriend zouden bereid zijn om een ??mijl stuk te lopen en hij zou ook proberen vrijwilligers aan te melden bij de volgende Junior Chamber of Commerce vergadering.

De voorzitter van de Ward 2-club, Sandy Waddell, zei dat hij druk had om met leden te praten over het rennen, en hij zou me contacteren zodra zijn lijst was samengesteld. Larry Doyle, de voorzitter van Minnetonka, zei dat zijn club - de grootste in de staat - op 22 oktober een dans in de Wayzata Country Club sponseerde. Een aankondiging van de Roadrunners zou op dat moment gemaakt worden als ik niet persoonlijk kon bijwonen. Daarnaast zou hij een coördinator in de club aanwijzen om renners aan te trekken. De voorzitter van de Richfield-club, Maybeth Kern, nodigde me uit op hun volgende vergadering, op 24 oktober. Zij heeft ook ingestemd met de Roadrunner-stuurgroep.

Tenslotte was er het 8e District (noordoostelijk Minnesota) waarvan het gebied het grootste deel van de route omvatte die de lopers zouden bedekken. Ik was verteld dat Tom Dungan, de wijkvoorzitter, me probeerde contact te hebben, maar hij was niet deze avond thuis. De voorzitter van de Isanti-club was ook niet beschikbaar, aangezien zijn telefoon is verbroken. Echter, de derde club in het district, Chisago, maakte de andere twee op. Voorzitter Ken Banta zei dat het aanmeldingsformulier was doorgegeven aan tieners in het land en dat het hoofd van de LeVander Vrijwilligers ook bezig was met het aanwerven van lopers. De heer Banta, een boer, gaf toestemming om de Roadrunners zaterdagavond een rally te laten horen op zijn eigendom die naast Highway 61 grenst. Hij heeft me ook naar een ander lid van de club, dr. William Hilgedick, verzocht om medisch adviseur te zijn Voor althans een deel van de marathon.

 

Het voorgestelde bericht

Dat was waar de zaken om 11:30 uur kwamen. Op woensdagavond Toen ik die middag de eerste keer kwam, had ik per ongeluk in Jerry Olson de buitenkant van het kantoor van YRL binnengekomen. Ik vroeg hem op dat moment wat hij dacht aan de Roadrunner-speech die op maandag naar hem was gestuurd. Hij antwoordde vaag dat hij nog geen kans had om het te studeren. Hij wilde het overleggen met Paul Magnuson. Ik had nooit gedacht dat mijn versie van de toespraak noodzakelijkerwijs de laatste zou zijn, maar ik wilde zo duidelijk mogelijk een thema geven die ik meende zou inspireren en waardigheid toestaan. Hier voor het record is wat Harold LeVander moest lezen op het einde van de marathon (met enkele wijzigingen van de uitdrukking):

"Uw marathon heeft zijn voortdurende beweging gedragen, en dit bericht, 180 mijl van Duluth naar de metropool Twin Cities. We bevinden ons nu in een plaats waar de moderne geschiedenis van onze staat begon. De eerste permanente nederzetting in Minnesota was hier bij Fort Snelling, dichtbij de kruising van de Mississippi en Minnesota rivieren. De eerste gouverneur van onze staat, Henry Sibley, woonde in een huis, niet ver van hier, die nog steeds staat. Hij nam een ??kantoor meer dan een eeuw geleden.

Het is ongelooflijk dat een hele complexe beschaving in zo'n korte periode van de wildernis kon zijn opgebouwd. Nog een halve eeuw geleden bestond er geen van onze steden, wegen en boerderijen. Trouwens, een paar vertegenwoordigers van de invasieve Europese cultuur waren eerder in het gebied - missionarissen, ontdekkers en trappers - maar ze bleven niet. Vader Hennepin was hier kort in 1680. Kapitein Du Luth in hetzelfde jaar sloopde gedeelten van de St. Croix River, op zoek naar de Noordwest Passage. Tenslotte, al in 1655, zou een Franse bonttrapper met de naam Radisson het goed kunnen hebben gezet binnen de grenzen van onze huidige staat.

Deze personen waren niet de voorhoede van kolonisatie. Wat hen naar Minnesota bracht, was niet het land, noch zijn rijke minerale afzettingen, overvloedige bossen, goede grond, noch zijn schone lucht en water, noch van die natuurlijke zegeningen die onze staat zo aantrekkelijk maken voor menselijke bewoning. Het is vreemd om te zeggen dat de eerste reden die de Europese mens in deze regio had, en inderdaad naar Amerika zelf, zo snel mogelijk doorgaat. De vroege ontdekkingsreizigers wilden een waterweg door de noordelijke landmassa's van dit continent naar de Stille Oceaan zoeken en daarvandaan naar India en China varen, die landen waren van enorme rijkdom.

Pauze een moment om te overwegen wat een ongewone positie Minnesota in het arteriële complex van Noord-Amerika bezet. Enerzijds wint het Great Lakes-systeem, de levenslijn van een economie op basis van steenkool en ijzer, veel kilometers oostwaarts door de kolossale keten van meren en rivieren naar de Noord-Atlantische Oceaan; Het westelijke eindpunt is de havenstad van Duluth. Anderzijds heeft de Mississippi-rivier, die Abraham Lincoln de "Vader van Waters" noemde, zijn oorsprong in Minnesota, waarvandaan het duizend mijlen verloopt langs vele staten, en leegt in de Golf van Mexico onder New Orleans. De Twin Cities zijn het verste punt in het noorden, het is mogelijk om voortdurend op deze grote rivier te navigeren. Als gevolg van het feit dat de Roadrunners te voet zijn gekomen, is de weg van Duluth naar St. Paul en Minneapolis door Paul Bunyan-achtige, de twee grote continentale waterwegsystemen van Noord-Amerika.

Wat is er nu aan de hand van de huidige politieke campagne? Het marathon, natuurlijk, bewijst niet dat de Republikeinen de bevolking beter kunnen geven als wij tot het kabinet worden gekozen. Het bewijs voor deze vordering ligt in het verslag van de verleden Republikeinse overheden, en in de kandidaten, principes en programma's die wij in 1966 aanbieden. Het lijkt ook niet op een superieure wijze van vervoer van de ene stad naar de andere. Wat het wel doet, is eigenlijk de gelegenheid voor een korte preek die ik nu graag wil geven:

De Northwest Passage, die ontdekkingsreizigers zo veel jaren zocht, is vandaag een droom. Niet alleen heeft zorgvuldige opmeting aangetoond dat er geen dergelijke keten van meren en rivieren is om effectief over het hele continent te vervoeren, maar ook het zeilschip, de kano en het kanaalvaartuig spelen niet meer de belangrijke rol in het transport dat ze ooit hebben gedaan. Vandaag zijn India en China, die ooit bekend waren voor rijkdom, onder de armste van de naties. Om deze redenen zou niemand in 1966 nog steeds serieus overwegen om de legendarische route naar de Stille Oceaan te vinden, behalve als sport.

Maar er is nog een soort Noordwest Passage, die mensen vandaag nog serieus nemen en het ligt in de politiek. De oorspronkelijke ontdekkingsreizigers van dit land dachten dat ze door de Noord-Amerikaanse continent een handige doorgang zouden kunnen vinden naar de rijkdom van het Oosten. Vandaag geloven sommige mensen dat glinsterende politieke programma's hen een makkelijke doorgang geven naar een leven van gegarandeerde voorspoed en geluk. Zij denken dat hun problemen het gevolg zijn dat de maatschappij verkeerd is opgericht en dat alles wat nodig is om deze op te lossen, is om een ??aantal toekomstige politici te geven om de instellingen van de gemeenschap te herzien. Echter, na het kijken naar deze natie en andere naties, navigeren we mislukt op dat uitgangspunt voor vele jaren, ik durf te zeggen dat er geen dergelijke 'noordwestelijke passage' is.

Zeker, de tijd om dit gebied te verkennen is lang genoeg geweest. De wereld heeft gezien dat de Sovjetunie vijftig jaar in een zogenaamde 'overgangsperiode' op weg naar een onvermijdelijk 'Arbeiderparadijs' doorbrengt. Nu is het duidelijk dat de communistische leiders het ondanks de totale macht in hun handen hebben om dat voorwerp te bewerkstelligen erin geslaagd hebben alleen in het creëren van een dringende plek om te leven. Hun economieën blijven vele jaren achter die van de kapitalistische landen. De wereld heeft gezien dat communistisch China een "grote sprong voorwaarts" heeft genomen om haar industrie uit te breiden, om er maar twee stappen achter te komen; En recentelijk een Culturele Revolutie ", die chaos produceert. Het heeft gezien dat nazi-beloftes leiden tot een wereldoorlog en menselijke slagerij.

Zelfs in ons eigen land, waarvan de visie van de centrale planning modereerder is, is het al niet misgegaan? Wij hebben controle over de prijzen gehad die leiden tot inflatie in de weg, stedelijke vernieuwing, waardoor de steden onbeweeglijk zijn, welvaartsprogramma's voor kinderen die de familie vernietigen, burgerrechtenwetgeving gevolgd door rassen, de onverbiddelijke vooruitgang van hogere belastingen en zwaardere beperkingen op individuele ondernemingen, Politici praten vrede en maken oorlog. En toch geloven veel mensen nog steeds in de beloftes die worden gemaakt.

De politici zelf geloven ze niet altijd. Bij de federale en staatshoofden heeft de realist van de idealist overgenomen en de realist weet dat het voor zijn voordeel de hoopvolle gevel van zijn voorganger is. Een bepaalde houding heeft door de gelederen van openbare ambtenaren geveegd dat in onze complexe samenleving de mensen niet gekwalificeerd zijn om de waarheid te vertellen. In plaats van belangrijke redenen om redenen te beslissen, verdeelt de moderne vertegenwoordiger te vaak de kiezers in zijn wijk in een aantal sociologische categorieën, leert wat elke groep graag wil horen en hoe groot de groepen zijn en begeleidt zijn beleid daarbij.

Toespraken voor de politici van vandaag zijn geen echte meningsuiting, maar marktonderzoeken van bestaande stemmingen. Een kandidaat's publieke uitspraken zijn ofwel apparaten om schadelijke labels op een tegenstander of simulaties van statemanship voor zichzelf aan te passen, volgens de offensieve en defensieve regels van het spel. Oprechtheid is ook een wenselijk kenmerk, maar in zijn hart gelooft hij dat de mensen te dom zijn om hem eigenlijk in zijn vertrouwen te nemen.

Oneerlijk zijn met de mensen, kunnen enkele verkiezingen winnen, maar zelfs in een pragmatische zin denk ik niet dat een dergelijk beleid wenselijk is. Over de lange termijn zorgt het voor een ziek politiek systeem; Het zorgt ervoor dat mensen helemaal apathisch worden over de politiek omdat ze ophouden met alles wat ze horen in de campagnes.

Voordat de republikeinse partij gunst met een meerderheid van de kiezers kan winnen, moeten we de ware kwesties van de dag vastleggen en niet alleen glijden achter wat de Democraten voordeliger hebben voor zichzelf in de hoop dat aantrekkelijke kandidaten en goede organisatie kunnen Maak het verschil in een paar verkiezingen. Op dit moment zijn we vrijer om ons eigen beleid te kiezen dan de Democraten. En als er een principe is, zou ik graag willen dat mijn partij voor alle anderen moet worden aangenomen, het zou zo zijn: dat politici moeten stoppen met de mensen te liegen.

Nu is het heel goed voor een Republikeinse kandidaat om te zeggen dat hij voorstander is van het vertellen van de waarheid, sommige mensen zullen zeggen, maar hoe kan de kiezer er zeker van zijn dat hij waarschijnlijker zal zijn dan de Democraat om op dit principe te handelen? Het probleem van persoonlijke integriteit is een beetje winkelgedragen, maar ik verhoog het omdat zijn afwezigheid precies is wat er vandaag mis is met de politiek.

Zeker, de Republikeinse Partij is niet altijd waarheidsgetrouw, noch de Democratische Partij altijd onwaarschijnlijk; Maar ik denk dat we duidelijk het betere record hebben, wie is het feest van Abraham Lincoln, Theodore Roosevelt, William Howard Taft en Dwight D. Eisenhower. Want wat de Democraten de afgelopen jaren al hebben gezegd en gedaan, gaat veel verder dan alleen overdreven of campagneverkoop. Ze kunnen alleen rekenen op korte herinneringen om hun foutrecord te wissen. Laat me enkele voorbeelden van leugens vermelden die zij de afgelopen jaren hebben gebruikt om verkiezingen te winnen:

- In 1960, toen John F. Kennedy campagne voor het voorzitterschap had, beschuldigde hij de Eisenhower Administration dat hij een serieuze 'missielkloof' had toegestaan ??om te ontwikkelen tussen Amerikaanse en Russische strategische krachten. Een paar maanden na de verkiezing, toen deze foutieve indruk geen politieke belang meer had, meldde secretaris McNamara erop dat er geen sprake was van een dergelijke kloof.

- In 1964, tijdens de succesvolle Witte Huis campagne van Lyndon B. Johnson, behandelde de president Barry Goldwater's suggestie dat de Verenigde Staten Noord-Vietnam zouden moeten bombarderen alsof dit beleid alleen door iemand van twijfelachtige mentale stabiliteit zou zijn voorgesteld. Een jaar nadat de heer Johnson opnieuw werd verkozen, begon de Verenigde Staten Noord-Vietnam te bombarderen.

- Tot slot, in 1962, werd Karl Rolvaag verkozen tot gouverneur van Minnesota door middel van een shabby trick - het beruchte Highway 35-schandaal - dat alleen een opzettelijke poging kon zijn om de kiezers te misleiden.
Terwijl bijna iedereen het element van oneerlijkheid in dergelijke acties zou erkennen, zouden veel mensen zich ervan weerhouden de dader te veroordelen op grond dat de politiek een vies bedrijf is. Ik zie echter geen goede reden waarom het nodig is dat de leider van een staat of natie een leugenaar is. In de afgelopen jaren is er veel geschreven over welke kwaliteiten een goede president en ook in de gouverneurs zijn, omdat alleen dit kan garanderen dat hij de publieke belangen consequent zal dienen. De Chief Executive moet benaderen met een eerbied van de mensen, hun land en erfgoed, niet als een persoonlijk onderscheid dat een ambitieuze en slimme man kan winnen als hij genoeg is. Voor een staatshoofd om de mensen te proberen door middel van politieke slimheid te misleiden is het misschien een klein beetje arrogantie, misschien een dienstbaar volk, maar niet Amerika.

Als de verstanden van het verleden volledig zouden kunnen worden toegeschreven aan de mannen die hen hadden tentoongesteld, zouden hun oneerlijke handelingen makkelijk genoeg zijn om te overwinnen, maar helaas loopt de oorzaak dieper. Hoe was het mogelijk dat president Woodrow Wilson in 1916 campagne had gemaakt "Hij heeft ons uit de oorlog gehouden", alleen omdat de Verenigde Staten in 1917 het Europese conflict hebben binnengekomen? Hoe het mogelijk is dat president Franklin D. Roosevelt in 1940 een neutraliteitsbeleid heeft gelukt, alleen om dit land zich ertoe inzetten om een ??volgend jaar oorlog te bestrijden? Hoe was het mogelijk dat president Lyndon B. Johnson een jaar lang de Viet Cong heeft gehaald en een massale opbouw van troepen de volgende aangekondigd?

Blijkbaar is er iets over de democratische mentaliteit die rechtstreeks in de oorlog leidt zodra er een presidentiële verkiezing is voorbij. Inderdaad, met zoveel grote oorlogen tijdens hun administraties in de 20e eeuw, is het niet moeilijk om te zien waarom de Democraten hun aandeel hebben van gevierde wereldleiders. We hebben genoeg "sterke presidenten" gehad die dit land in een zwakke, oververstrekte positie hebben verlaten; Nu voor een verandering, laten we een 'zwakke' president hebben die ons land sterk laat.

De Democraten zijn van mening dat de gevestigde regering krediet moet nemen voor alles wat goed in de maatschappij gaat, of de schuld voor alles wat fout gaat. Op deze theorie was de Republikeinse Partij verantwoordelijk voor de Grote Depressie, en de Democraten voor de welvaart van de vroege jaren 1960. Ook op deze theorie was het oude Chinees de keizer die verantwoordelijk was voor alle aardbevingen, hongersnood en andere natuurrampen. De democraten lijken te geloven dat elk politiek platform van positieve aard moet roepen op een toenemende overheids controle over de mensen. Hun idee van hoe een samenleving vooruitgang kan boeken is dat experts van de universiteiten een reeks identificeerbare problemen bestuderen en wetgeving aanbevelen. Voor elke positieve ontwikkeling in de samenleving veronderstellen zij dat er een bepaald wet- of regeringsprogramma moet zijn dat deze heeft geproduceerd.

De Republikeinen zijn daarentegen van mening dat de grootste vernieuwingen zijn gekomen van individuen die deze door elkaar hebben gevochten, in plaats van van publieke commissies die belast zijn met het aanbevelen van verbeteringen. Creativiteit in de kunst en wetenschappen zal meer bloeien als er geld is in de handen van individuen die geïnteresseerd zijn in kunst of wetenschap, die het kunnen besteden op elke manier die zij kiezen, in plaats van wanneer het geld komt door overheidsinstanties of stichtingen die de verdiensten van Elk voorstel. Republikeinen zijn ervan overtuigd dat de overheid zich binnen de grenzen van zijn grondwettelijke autoriteit moet handelen, ook als individuele personen de wet moeten gehoorzamen. In plaats van te proberen om in alle opzichten een meer geavanceerde staat van de samenleving te creëren, zou het de vrijheid van de mensen moeten behouden om dit te doen.

Onder de ondernemingen die de Republikeinen denken hebben bijgedragen aan de kracht van onze staat en natie, zijn commerciële vestigingen gevestigd. Wij geloven niet in het slachten van "de gans die het gouden ei legt" om de onmiddellijke rijkdom te bezitten. Uiteraard, ongeacht het politieke systeem, zullen de mensen niet kunnen genieten van rijkdom die niet voor het eerst werd geproduceerd. Wij stimuleren efficiëntere productiemethoden voor zover de voordelen uiteindelijk hun weg naar meer welvaart voor de mensen zullen vinden.

De democraten hebben vaak zaken als vijand behandeld, omdat de beloningen hun sociale onderscheidingen hebben gecreëerd: het is echter beter dat een man naar de top is gekomen door succesvol te werken dan succesvol te praten. Het is beter voor onze leiders om de fabrieksmanagers te zijn dan de aanhanger van werkstop, raciale confrontaties of wijdverspreide animositeit tussen verschillende klassen mensen. Terwijl de zakenman met allerlei onrechtmatigheden wordt opgeladen, is de Democratische politicus onwillig om zijn geld uit te geven. Zijn visies van de 'rijke samenleving' bieden nieuwe horizonten van politieke gelegenheid zonder te overwegen wie het brood heeft gebakken. Nu wil ik niet voorstellen dat rijkdom over de mensen mag rijken, maar op het simpele feit wijzen dat elke keer dat de politicus de zakenman heeft geslagen, hij de beste plaats voor zichzelf heeft genomen.

Achter de vele overwinningen die de Democraten in de polls hebben gescoord, is het goed geplant gevoel onder de kiezers dat de Democratische Partij voor het gewone volk was, die zich bevond, en de Republikeinen waren voor de rijken. Vreemd is dat zoveel bekende Democraten meerdere miljoenaires zijn.

Maar nu zijn er sociologische categorieën die worden gebruikt als munitie tegen ons Republikeinen. De Democraten vertellen dat ze ongelijkheid en vooroordelen bestrijden, en vertellen aan elke religieuze, raciale, etnische of beroepsgroep van kiezers dat zij de ware vrienden van die bepaalde minderheid zijn. Zo goed als ik hun argument kan interpreteren, is het niet zozeer dat de Democraten er volop in beloven om in de publieke schatkist voor hun politieke vrienden te dompelen, omdat zij voor elk blok een gevoel van een of andere manier van overbrengen op een of andere manier overbrengen. Het is als het gelijktijdige hof van vijf of zes verschillende vrouwen. Het geheim achter deze strategie moet zeker zijn om elke blok onbewust te houden van wat de andere blokken ook verteld worden. Hoe de Democraten al zo lang hebben gelukt om de witte zuidelijke segregationist en de noordelijke negro-integratie te overtuigen om bijvoorbeeld te stemmen op hen, is bijvoorbeeld een wonder van de Amerikaanse politiek.

Welke legitieme rol die dergelijke problemen van ras of sociale klasse hebben in een Amerikaanse politieke campagne, weet ik niet, behalve dat, wanneer deze effectief gebruikt worden, deze subliminale beroepen ons elke keer slaan. Als de Democraten zeggen dat ze voor de stadsbewoner zijn, zijn de Republikeinen alleen bedoeld voor mensen die op boerderijen of in kleine steden wonen? Als de Democraten zeggen dat zij de Neger zullen helpen, betekent dit dat de Republikeinse Partij zich alleen maar bezighoudt met witte mensen? Als de Democraten zeggen dat ze vrienden zijn van de fabriekswerker, moeten republikeinen hun vijanden zijn? Wanneer hebben we Republikeinen ooit gezegd dat we tegen al deze groepen mensen waren?

De dag komt echter voor wanneer mensen van alle soorten leren om het zoete gesprek te herkennen voor wat het is en om onmiddellijke aflevering van die beloften te vragen. Op een dag zal de mensheid terugkijken naar de panacea van de hedendaagse politiek, die tot de 20ste eeuw zoveel onrust heeft gebracht als een van de dwaasheden van de geschiedenis, zoals we vandaag de Noordwest Passage als een droom zien.

Zeker als het gewicht van belasting, bureaucratische regelgeving en eeuwige oorlog te zwaar wordt op de schouders van het volk, zal het zich voordoen om het af te werpen. De overheid zal dan worden verlaagd tot een verstandige afspraak van mensen die naast elkaar leven, en demagogen worden als onprogressief beschouwd. Eerlijkheid zal grotendeels terugkeren naar de politiek, omdat de mensen daarop zullen aandringen. Laten we in de Republikeinse Partij de weg voorbereiden op deze gelukkiger toekomst. '

 

Het plan valt door

Helaas is de toekomst van de Roadrunners zo vroeg als donderdagmorgen, 13 oktober, geregeld. Terwijl ik bij mijn keukentafel zat en plannen had voor de komende commissievergadering, ontving ik een telefoontje van Janet Morgan, die zei dat ze door Jerry Olson en George Thiss, de staatshoofd van de GOP, gevraagd was om te vragen dat ik alles stopzetten Plannen voor de marathon. De reden waarom zij gaf was dat de Republikeinse campagne vooruitgang boekte dan verwacht was, dankzij het schandaal van de Amerikaanse Allied Insurance Company, die pas tegen de Democraten was geopend. De leiders van het feest wensen geen publiciteit te genereren die de aandacht van het schandaal zou afleiden, of inderdaad onnodige risico's op dat moment kunnen nemen. Ik vroeg of ik zou kunnen komen om de zaak met iemand te bespreken, maar Jan zei vast dat de beslissing al was gemaakt.

Er was weinig te doen nu, maar mijn project op een ordelijke manier beëindigen. Ik heb een korte aankondiging op de mimeograafmachine in het Republikeinse hoofdkwartier gelopen en een kopie naar alle 115 mensen gestuurd die eerder schriftelijke mededelingen van mij hadden ontvangen.

Het leest:

'Beste collega-republikeinse:
De Republikeinse Staatsvoorzitter en de campagnemanager van Harold LeVander hebben gevraagd het Roadrunner-project te annuleren. Zij voelen dat de Republikeinse Partij genoeg aandacht krijgt van het Amerikaanse Allied Insurance schandaal om de verkiezingen te winnen en te geloven dat een marathonrace voor de verkiezingen alleen zou dienen om de aandacht van dat probleem af te leiden.
Het spijt me dit besluit te melden, maar ik wil u bedanken voor uw hulp en medewerking. "

Na 13 oktober ging ik terug naar de dagelijkse activiteiten die verband houden met Paul Beckman's uiteindelijk mislukte campagne voor staatsvertegenwoordiger en mijn taken als voorzitter van Central City en coördinator van de vrijwilligers van LeVander in District 45B. Toen ik donderdagavond in haar kantoor was, stelde Lois Meyer voor dat ik mijn literaire talenten zou willen gebruiken door iets over het verzekeringsschandaal te schrijven, maar de suggestie heeft me niet opgeroepen.
Zoals het gebeurde, waren de republikeinse leiders in hun oordeel helemaal juist dat dit probleem krachtig genoeg was om te winnen voor het feest op de verkiezingsdag. Want in de strijd tegen de guvernementele nominatie hadden de democraten een paar losse uiteinden verlaten, die alleen maar krachtig moesten worden getrokken voor hun kandidaatlid om naar een rampzalig nederlaag te gaan.

Kortom, de American Allied Insurance Company was een in Chicago gevestigde houdstermaatschappij met dochterondernemingen in Minnesota. Luitenant Gouverneur A.M. Keith, later Gov. Rolvaag's mededinger voor de DFL-benoeming, diende voor een jaar in de raad van bestuur van een van deze, de Verenigde Staten Mutual Insurance Company, waaronder enkele maanden in zijn driemans executive committee. In februari 1965 ging Keith af van beide posities in het kader van geruchten van de financiële zwakte van het bedrijf.

Enkele maanden later heeft een onderzoek van de Amerikaanse District Attorney bekendgemaakt dat miljoenen dollars van de activa van het bedrijf door Amerikaanse ambtenaren, vermoedelijk door Philip Kitzer en zijn zonen, die de belangrijkste eigenaren waren, uit Amerikaans Geallieerden werden geslagen. Het bedrijf werd insolvent verklaard en zijn polishouders werden meegedeeld dat zij zouden verwachten dat ze slechts een paar cent op de dollar zouden ontvangen voor hun claims. Zeventien personen, waaronder de Minnesota Insurance Commissaris, werden beschuldigd van fraude door een grote jury in Minneapolis.

De Republikeinen betelden dat vroeger augustus 1964 kennis van deze onregelmatigheden door Gov. Karl Rolvaag en Sen. Walter Mondale, toen een voormalig directeur van het bedrijf de onrechtmatigheden heeft onthuld in een brief aan de verzekeringscommissaris, die Zei dat hij kopieën naar hen had verzonden. Het was echter pas in de vorige week van maart 1965 dat Rolvaag de nieuwe advocaat-generaal, Robert Mattson, had onderwezen om een ??onderzoek te doen.

De duizenden Minnesota-polishouders kwamen eerst op 11 april van de zaak, toen twee Republikeinse staatswetgevers de feiten openbaar maakten en de Goewerneur ervan beschuldigen dat ze een schandaal probeerden te vullen. In ieder geval was Karl Rolvaag schuldig aan nalatigheid om de onbedoelde polishouders in staat te stellen in de zeven maanden van besluiteloosheid de verzekeringspremies te betalen. In het slechtste geval probeerde hij zijn ambitieuze luitenant-gouverneur in een compromispositie te plaatsen.

Het "verzekeringsschandaal" bestond ook uit een corporate check voor $ 2.000, die Philip Kitzer, Jr. heeft bijgedragen aan de senatoriale campagne van Mondale. Niet alleen waren cheques getroffen op bedrijven voor politieke bijdragen illegaal, maar dit bedrijf was in staat om gunsten van Walter Mondale en andere staatsambtenaren te ontvangen. Kitzer verklaarde later dat hij de $ 2.000 als een "shakedown" had beschouwd.

De Democraten, die nooit door een ruwe campagne worden ontmoedigd, hebben deze lasten door alle middelen op de hand gebroken. Mondale zei dat hij het geld naar Kitzer negen en een half maanden later had teruggegeven, toen hij van zijn bron eerst had geleerd. Rolvaag hield eraan dat de verzekeringstradie een ongeschikt onderwerp was dat in een politieke campagne werd gesleept. Zowel Rolvaag als Mondale ontkende informatie over het insolvente bedrijf vóór maart 1965 te hebben ontvangen. In de paar weken die voor de verkiezingen bleven, toen de furor over Amerikaanse Allied begon te dalen, lieten de Democraten hun eigen tegenaanval starten.

Sinds de oprichting in de jaren '40 en daarvoor als de afzonderlijke Democratische en Boeren-Arbeidspartijen, stond de DFL in Minnesota stevig tegen de aanneming van een staatsbelasting op grond daarvan dat het de armen zou pijn doen. Toen hij zijn kandidatuur voor de gouverneur voor het eerst had aangekondigd, had Harold LeVander aangetoond dat hij de omzetbelasting had gepresenteerd, hoewel hij later van die positie was afgestemd. Vroeger hadden de Democraten geprobeerd LeVander als een Goldwater Republikein te markeren, omdat hij in juni sterke steun had gekregen van conservatieve landelijke afgevaardigden bij het Republikeinse Staatsconventie. Echter, dat label past niet. In 1968 was LeVander een van Nelson Rockefeller's meest vurige supporters voor de presidentiële benoeming. Ze werpen hun ogen op voor een veelbelovend onderwerp. De omzetbelasting, die zij beslisten, was hun beste hoop.

Gedurende de laatste twee of drie weken van de campagne heeft de DFL een spoed van ladingen genereerd die LeVander voornemens was om een ??omzetbelasting te doorgeven als hij gouverneur werd gekozen. LeVander ontkende herhaaldelijk dat hij voorstander was van dit. Toch bleven de kosten voort. Het was bekend dat veel Republikeinse wetgevers de omzetbelasting ondersteunen, en LeVander's eigen uitspraken eerder in de campagne hadden in die richting gewezen. Het probleem was dat LeVander zo duidelijk moge zeggen dat hij eigenlijk tegen die regressieve, ongewilde vorm van belasting was.

(Paul Magnuson vertelde later aan de East Side Young Republicans in mijn aanwezigheid dat het LeVandercomité toen had betreuren dat er geen 370 lopers op de snelweg van Duluth waren, die onmiskenbaar en dramatisch Harold LeVander's positie op de omzetbelasting zouden kunnen dragen. )

Op de verkiezingsdag zelf gaf LeVander sterke druk uit zijn republikeinse supporters; Hij verklaarde ondubbelzinnig dat hij als gouverneur een verkoopsbelastingrekening zou veto die niet voor een populair referendum zorgde voordat de belasting in werking trad. * Op dinsdagmiddag waren er een aantal campagnewerkers, waaronder ikzelf, op straat die mimeografische folders doorgegeven, die deze positie uitgesproken hadden.

* Deze belofte heeft vreemde gevolgen gehad in de volgende vergadering van de wetgever van Minnesota. De conservatieve gecontroleerde wetgever heeft een "non-regressive" (vrijstelling van levensmiddelen, kleding, huur en andere benodigdheden) 3% staatsbelasting afgegeven. Gouverneur LeVander Zijn campagne belofte vetode de wetsvoorstel. De wetgever nam vervolgens een iets andere maatregel met meer dan tweederde meerderheid in beide huizen, wat voldoende was om het veto van de gouverneur te overschrijven. Zo is het belangrijkste werkstuk in de wetgevingsessie van 1967 Vond de Republikeinse Gouverneur aan de ene kant van het probleem en 90% van de wetgevers van zijn eigen partij anderzijds.)

Die nacht, 6 november, werden de kandidaten van de Republikeinse Staat en honderd partijwerkers bij Capp Towers in Minneapolis verzameld om de rendementen van een echte kliffhanger te bekijken. De democraten waren voor in de vroege avond van de avond. Zij waren nog steeds voor de drie hoofdkantoren van de staatsregering - gouverneur, luitenant-gouverneur en procureur-generaal - toen ik om 10:30 uur aankwam. Rolvaag en de DFL-kandidaat voor de procureur-generaal, Wayne Olson, hadden de nacht eerder op een uur lang televisieprogramma verschenen, waarbij de kwesties van de campagne met de voornaamste president Hubert Humphrey en Senator Eugene McCarthy aandachtig worden besproken. Geleidelijk bleek echter dat de gecombineerde goedkeuring van deze twee luminaries niet in staat was om een ??man op kantoor te kiezen.

Eerste Douglas Head, de opvallende kwesties van de man op de Republikeinse kant, nam de leiding van Olson over en werd gekozen tot procureur-generaal met een marge van 80.000 stemmen. Vervolgens slaagde LeVander in Rolvaag, uiteindelijk met 70.000 stemmen. LeVander werd de directeur van Minnesota, terwijl Rolvaag niet lang daarna benoemd tot ambassadeur in IJsland. Toen nog later in de avond de echte oproer plaatsvond: James Goetz, de 30-jarige Republikeinse kandidaat voor de gouverneur van de luitenant, overgenomen Robert Short, een nationaal bekende politieke operator, trucking executive en eigenaar van hotels en professionele sportteams, Die de rol van Rolvaag, Olson en zijn eigen ontzette overwinning in de primaire DFL had gefinancierd. Goetz sloeg kort met 25.000 stemmen.

Verkiezingsavond 1966 was een moment van triomf voor Republikeinen over de hele natie, maar vooral in Minnesota. Van de zes constitutionele kantoren in de overheid werden drie van de DFL verdreven, en twee anderen werden door de Republikeinse gevestigde bedrijven bewaard. De partij kandidaat voor Railroad and Warehouse Commissaris werd door een ruime meerderheid gekozen. De Republikeinen pakten een congreszitje op, waardoor ze vijf van de acht waren. Daarnaast hebben republikeinse georiënteerde "conservatieven" een tweederde meerderheid in beide huizen van de staatswetgever gevangen. Over de gehele staat heeft alleen de Amerikaanse senator Walter Mondale en de minister van Buitenlandse Zaken van Joseph L. Donovan in Minnesota het voor de Democraten gewonnen.

De nasleep

Het idee van Roadrunner bleef permanent uit het oog, alsof er iets was genoemd, een of twee keer bij een dronken feestje. Wanneer ik ook mensen ontmoette die ook bij het project betrokken waren, was het onderwerp als een donker persoonlijk geheim, dat beide partijen zich vergeten hadden om te vergeten.

Af en toe kunnen reflecties van het thema naar het oppervlak druppelen. Twee weken na de annulering van de marathon gebeurde ik langs een lijn auto's die dichtbij het Capitol Approach gebied van St. Paul werden geparkeerd. De auto's hadden allemaal fietsen die aan hun tops zijn vastgemaakt. Men had een plakkaat aan de zijkant die de "Jim Goetz Bicycle Marathon" leest. Ik stopte om een ??vermoeide jongeman in de buurt te vragen wat dit betekende. Hij zei dat een broederschap van de universiteit van Minnesota bij Duluth fietsen had gereden in een relais van Duluth naar St. Paul, waar een kleine viering ter ere van Jim Goetz, de Republikeinse kandidaat voor luitenant-gouverneur, net had afgesloten over de stappen van de Staat Capitool. Evenzo volgden de volgende atleten in Carleton College baseballs helemaal van de campus in Northfield, Minnesota, naar het Metropolitan Stadium in Bloomington.

Lang geleden heb ik nooit hoop gegeven dat de Roadrunners ooit een dag kunnen worden herleven. Twee verre steden kunnen nog worden gespannen, geen telefoon of vliegtuig, niet met auto's, niet met fietsen, niet door een honkbal, maar door mensen die hun meest elementaire techniek van locomotie uitoefenen, in een geest van samenwerking, gezondheid en Eerbied voor het land. Toch moest een geschikte gelegenheid voor deze activiteit worden gevonden.

De volgende kans voor een politiek gesponsorde marathon zou zijn in 1968, het jaar van een presidentiële verkiezing. Mijn plannen kwamen in juni 1967 in werking, toen het werd aangekondigd dat Jerry Olson zijn functie als administratief assistent aan Gov. LeVander zou afsluiten om de full-time coördinator van de "Romney for President" -poging in Minnesota te worden. Gouverneur Romney was mijn eigen eerste keuze voor de Republikeinse presidentiële nominatie.

Misschien zou Olson geïnteresseerd zijn in het organiseren van een Roadrunner-stijl marathon om populaire steun voor zijn kandidaat te tonen? Immers, hij had het idee nauwelijks een jaar eerder van het idee uitgesproken en was bekend met zijn details. Het thema van lange afstandssporen zou George Romney passen, die zichzelf elke ochtend beter gedragen dan Harold LeVander. De tijd van het jaar zou beter geschikt zijn voor buitenactiviteiten dan een koude dag in november.

Op 5 oktober 1967, minder dan een maand nadat Romney zijn kandidatuur voor president aangekondigd had, de Minnesota Republikeinse Workshop de gouverneur van Michigan op de jaarlijkse banket in St. Paul voorstelde. Ik had zojuist een artikel geschreven voor het Workshop bulletin en werd uitgenodigd om het bij te wonen. Staande in de rij om zijn handen te schudden met Gov. Romney na zijn combinatie-toespraak-nieuwsconferentie, liep ik in op Jerry Olson. Ik heb in de avond mijn enthousiasme uitgesproken voor de prestatie van de kandidaat. Olson zei: "We hebben veel hulp nodig." Ik antwoordde: "Ik zou graag doen wat ik kan." Wat ik in gedachten had, was iets speciaals, hoewel ik het toen nog niet vermeldde.

In het midden van februari voelde ik dat het tijd was om te handelen. Op de 21e heb ik Jerry Olson's huis gebeld om een ??afspraak te maken om hem te zien. Olson zei dat hij voor de rest van de week in Wisconsin de belangrijkste campagne van Romney zou zijn. Hij stelde voor dat ik hem zaterdagmiddag terug zou bellen. Dit deed ik, blijkbaar net zoals hij in de deur terug kwam van de reis. We hebben een afspraak gemaakt om te ontmoeten in de koffiewinkel van het St. Paul Hotel maandag ochtend, de 26ste, om 11 uur. Inmiddels bereikte ik een gedetailleerde beschrijving van mijn voorstel voor de Romney-campagne.

Ik liep kort voor 11 uur in de koffiewinkel op maandag en ging zitten bij een tafel die op Olson wachtte. Om 11:30 was ik nog aan het wachten. Ik heb alle mogelijke koffiewinkels en cafetaria's in de omgeving gecontroleerd, maar Jerry Olson was in geen van hen. Later in de middag, toen ik hem telefonisch bereikte, zei Olson dat hij bij een ontbijtvergadering was vastgebonden en de St. Paul Hotel-pagina had geprobeerd. We hebben nog een afspraak gemaakt voor 4 uur de volgende middag. De volgende dag om 2 uur belde Olson om te zeggen dat hij ook deze afspraak moest breken door een late namiddag bij Gov. LeVander. Hij stelde voor dat ik opnieuw op zaterdag probeer, op woensdag 28 februari, in New Hampshire aangekondigd dat hij uit de presidentiële wedstrijd was ingetrokken.

Romney's aankondiging maakte weinig verschil in Minnesota. Reeds de liberale vleugel van de Republikeinse Partij, geleid door Gov. LeVander, moest zijn steun achter Gov. Rockefeller van New York in plaats van de man die Rockefeller nominaal steunde. Een even groot segment van het feest, vooral uit gebieden buiten de Twin Cities, stond achter Richard Nixon.

Terwijl de meeste van de voormalige Romney-aanhangers naar Rockefeller waren, was hij de laatste man die ik wilde nomineren. Niet alleen was zijn politieke standpunt, die voortdurend arrogantie voor de middenklasse voor mij aanstoot, maar ik voelde me ook Rockefeller en zijn achterstanders had gebrek aan betrouwbaarheid aangetoond in hun vroegere "steun" van Gov. Romney. Tegelijkertijd werd Nixon in mijzelf steeds aantrekkelijker.

Achteraf gezien was ik zelfs blij dat ik geen tijd had gehad om mijn plannen te bespreken met Jerry Olson. Enkele maanden later, toen de goewerneur van New York na een valse start eindelijk zijn kandidatuur voor de presidentiële campagne aankondigde, werd Olson een van de bestuurders van zijn nationale campagne. Het toestel van de Roadrunners, in die hand, zou zelfs voor Rockefeller in zijn campagne voor het Nationaal Verdrag nuttig kunnen zijn.

Naarmate de weken en maanden overgingen, werd ik rusteloos met het vooruitzicht dat mijn opgedoken droom zou verlopen. Hoewel het niet goed past bij de stijl of omstandigheden van zijn campagne, zou Richard Nixon de kans krijgen om Roadrunners namens hem te laten zien. De voorzitter van Central City's opvolger YRL club, Midtown was ook de kantoormanager van het Nixon-for-President hoofdkantoor. Via haar kreeg ik de naam van Gene Trumble een public relationsman die de campagne van Nixon voor de afgevaardigdeondersteuning coördineerde bij het Republikeinse Staatsconventie in Duluth, 13 juni tot en met 15.

In de tweede week van mei heb ik Gene Trumble gebeld om een ??afspraak te vragen om mijn idee met hem te bespreken. Ik beoogde voor te stellen dat de afgevaardigden en afgevaardigden van Nixon een Roadrunner-stijl marathon organiseren die over het 4 juli weekend plaatsvinden die de steun voor Richard Nixon in de thuisstaat Hubert Humphrey en Eugene McCarthy zou dramatiseren. Ik zou mijn kaarten, lijsten van namen en andere materialen naar hem overbrengen, wat een paar weken zou opslaan om het evenement te organiseren.

In tegenstelling tot Olson vroeg Trumble mij echter onmiddellijk mijn plannen over de telefoon aan te bieden. Uit mijn korte beschrijving denk ik dat hij de indruk had dat ik de marathon beoogde te organiseren en uit te voeren in de paar weken die voor de staatsconventie bleven. Trumble, hoe dan ook, veto het idee, zegt dat een dergelijk marathon eenmaal eerder succesvol was geprobeerd. In plaats daarvan stelde hij voor dat ik mijn creatieve energieën kanaliseer in het formuleren van een plan voor een kleinere demonstratie bij de conventie, die zou kunnen aansluiten bij de waterfrontfaciliteiten van Duluth.

Hoewel dit voorstel het einde van de Roadrunners betekende, heeft het betrekking op een deel van het thema, zodat ik deze uitdaging met weinig spijt accepteerde. Een paar dagen later was mijn voorstel klaar:

Het Nixon-comité kan een kleine pop of een beeldje kopen, misschien uit hout gesneden. Dit beeldje zou zover als New Orleans door de Twin Cities langs de Mississippi-rivier worden verzonden. Dan werd het opgehaald en naar Montreal, Canada gevlogen. Vanaf hier wordt het beeldje aan boord van een andere boot die door de Grote Meren terug naar Duluth reist. Een camera die daarmee vergezeld gaat, verifieert de plaatsen waar het beeldje was geweest en deze foto's zouden in een tentoonstelling op het congres worden geplaatst.

De Nixon-for-President rally zou rond dit thema worden gebouwd. Bij de conventie zou het beeldje worden verspreid onder de verschillende provincie-delegaties met de opschrift, "Ik nam de lange weg voor Nixon". Een papierblad dat aan zijn rug wordt vastgelegd, zou de afgevaardigden en afgevaardigden uitnodigen om zich aan te melden als ze ook bereid zouden zijn om "Nixon lang op weg te nemen". Dit zou verwijzen naar het pad dat de Nixon-aanhangers zouden volgen tijdens de demonstratie die in het congrescentrum werd gepland. Bijvoorbeeld, het kan een route zijn die door pijlen wordt gemarkeerd die rond de hoofdhal van het amfitheater in en uit meerdere deuropeningen woven.

Ik heb op 18 mei mijn nieuwe voorstel voor Gene Trumble geschetst, na een organisatorische ontmoeting voor Nixon's backers onder de staatsafgevaardigden in Minneapolis. Trumble vroeg me om te controleren of het nog mogelijk was om de expeditie voor 13 juni te regelen. Maandagochtend liep ik op de telefoon met een vertegenwoordiger van de Amerikaanse Commercial Lines, een schuitbedrijf die op de Mississippi-rivier opereerde, die ingestemd was om het beeldje naar New Orleans te vervoeren. De reis duurt tussen elf en veertien dagen, afhankelijk van de bootverbindingen in St. Louis. Toen belde ik een ambtenaar van de haven van Duluth, die akkoord ging met afspraken te maken met een stoomschipbureau in Montreal voor het verzenden van Montreal naar Duluth. Dit deel van de reis duurt vijf of zes dagen, als dat mogelijk was.

Al met al zou de zending met water zo lang als twintig dagen kunnen duren, die slechts drie dagen voor 13 juni zou verlaten om alle nodige afspraken te maken, waaronder het vinden van het beeldje en overbrengen van beide transporteurs naar de andere. Ofwel zou een kortere route moeten worden bedacht of het plan zou moeten worden geannuleerd. Toen ik Gene Trumble genaamd adviseerde hij de annulering.

Eindelijk werden de Roadrunners en alle politieke avonturen die ze hadden veroorzaakt, beëindigd. Er was geen marathon van welke aard ook, noch was er meer dan een perfunctieve demonstratie voor Nixon bij de staatsconventie. Woord ging uit dat de kandidaat geen inter-party botsingen wilde kruisen. De Rockefeller troepen hadden echter geen dergelijke voorbehouden. Met zowel de gouverneur zelf als burgemeester Lindsay op het toneel, duwden ze zo hard voor stemmen dat een onevenredig aantal Rockefeller-sympathisanten tot de nationale conventie werden gekozen.

Overwegende dat bij de staats- en districtconventies een geschatte tweederde van de afgevaardigden ten goede kwam aan Nixon, in Miami Beach gaf de Minnesota-delegatie dezelfde stemmarge aan Rockefeller. (Bij de staatsconventie verloor ik bijna mijn zetel van de afgevaardigden, omdat de Rockefeller-geneigd leiders van mijn graaf verkeerd beweerden dat ik niet meer aan het verblijfsvereiste voldoet.) Niettemin ging Richard Nixon, wiens campagnestijl kalmerend was, in plaats van strijdend of dramatisch, Op om de nominatie en de verkiezing te winnen.

 

Naschrift:

Toen ik dit verhaal drieënveertig jaar later (2009) lees, wordt ik beschamd door mijn jeugdige vermoeden om zo'n langdurige en persoonlijk geadviseerde tekst in te dienen bij de LeVander-campagne met het idee dat de guvernatorische genomineerde hem zelf tijdens een ceremonie zou lezen Gehouden bij Fort Snelling. Dit was zeker een reden dat Jerry Olson en anderen koelde op het Roadrunner-project. Ik kwam er als een vlok over - en misschien was - om zo'n project zo groot te organiseren, zowel in omvang als thema. Ik was een jonge man met grote ideeën die rond mijn hoofd wirwarden, die op beperkte bronnen waren gebroken.

Het Northwest Passage-thema zou wellicht goed kunnen zijn als ik dat beperkt had en niet de boze bewering dat Democraten leugenaars waren toegevoegd. De 'les' zou kunnen zijn geweest dat, na het leren dat de waterwegdoorgang naar de Stille Oceaan ontwijkend was, de Minnesotanen zich vestigen en iets van hun leven maakten in het rijkelijk begiftigde land dat ze hadden gevonden. Zo moeten we ook de lege beloftes van politici - democraten - negeren en de kansen voor de hand doen in een vrije maatschappij. Dat bericht zou kunnen hebben gewerkt. Maar ik was te jong om verstandig te zijn.

Ik ben getroffen door hoeveel breedte ik door republikeinse ambtenaren kreeg om mijn droom na te streven en door hoe georganiseerd en actief het feest en zijn hulpwerkers in de jaren zestig waren, in vergelijking met nu. Mensen in hoge posities hebben goed bedoelende experimenten zoals de mijne geduld. Het lijkt erop dat het politieke proces is verminderd tot geld, media reclame en agressieve special interest groups.

Het verhaal onderschat mijn relatie met de George Romney en de Romney-for-President campagne. In feite was gouverneur Romney een nauwe zakenvennoot en persoonlijke vriend van mijn vader. Hij had me gekend sinds ik een jongen was. Ik werd geïnteresseerd in politiek en in de Republikeinse grotendeels door een wens om George Romney's kandidatuur voor president te bevorderen. Terwijl ik in Duitsland woonde, schreef ik een politiek manifest ter ondersteuning van zijn kandidatuur een kopie waarvan ik persoonlijk aan de gouverneur overhandigde bij een gebeurtenis van Michigan Day in Flint.

De laatste keer dat ik George Romney zag was toen ik door de ontvangstlijn in St. Paul ging, beschreven in het verhaal. De gouverneur vroeg zich verbaasd: "Wat doe je hier?" Ik antwoordde: "Ik woon hier (in Minnesota)." Dat was de omvang van ons gesprek. Ik heb later een kort bezoek gehad met de gouverneursvrouw, Lenore Romney, in hun huis in Bloomfield Hills, Michigan, in 1994. Hun zoon, Mitt, rende vervolgens tegen Ted Kennedy voor de Amerikaanse Senaat. George Romney was weg in Massachusetts om bij te staan ??in de campagne van zijn zoon.

Harold LeVander diende één termijn als gouverneur van Minnesota en probeerde geen herverkiezing. Zijn stafman, David Durenberger, werd later verkozen tot de Amerikaanse Senaat, waar hij twee termijnen diende. De zoon van LeVander, Hap, ging naar Macalester College waar hij vaak een student uit Ghana genaamd Kofi Annan debatteerde, die later secretaris-generaal van de Verenigde Naties werd. Paul Magnuson, toen hoofd van de staat Jonge Republikeinse Liga, was later hoofddirecteur van het Amerikaanse District Court in St. Paul. Robert Short, de DFL-kandidaat voor de gouverneur van de luitenant die Jim Goetz verloor, was de eigenaar van de basketbalconferentie van Minneapolis Lakers, die hij naar Los Angeles verhuisde. Hij was de DFL-kandidaat voor de Amerikaanse Senaat in 1978. Dus er waren een aantal opkomende personen die betrokken zijn bij die verkiezingscampagne van 1966.

Harold LeVander kwam uit de liberale of gematigde vleugel van de Republikeinse Partij in een tijd dat Conservativisme van Goldwater-stijl invloed had. Sommigen bespiegelden toen dat politieke ideologieën verouderd waren geworden en de overheid zou nu door technocraten worden geleid. Ik stemde er niet mee in, dat ik de conservatieven in de zijkant was, omdat ik verslaaf was aan ideeën en ideologieën. Ik was toen een grote fan van de dichter Walt Whitman die een prozaagstuk, "Democratic Vistas" had geschreven, die speculeerde hoe de ideeën van de democratie de Amerikaanse cultuur zouden beïnvloeden. Enkele van mijn politieke ideeën lijken op Ronald Reagan, die ik uit de zijlijn had gejuichd, zonder daarbij een actieve rol te spelen in de republikeinse politiek.

Ik dacht aan mezelf als een Republikeinse, of conservatieve, tot de tweede helft van de jaren zeventig toen mijn politiek naar links ging zwaaien. Dat was door een interesse in het kortere werkweek probleem. Ik begon het probleem te onderzoeken en papieren te schrijven, en uiteindelijk een boek. Terwijl ik die interesse stond, werd ik verbonden met arbeidsactivisten, socialisten en zelfs een Amerikaanse congreslid (John Conyers) en later een voormalige Amerikaanse senator (Eugene McCarthy) die dezelfde interesses heeft gedeeld. Ik heb kort deelgenomen aan de DFL-politiek en werd in het bijzonder geassocieerd met derden en met name de onafhankelijkheidspartij. Ik ben een maverick van hart.

Er was nog een poging om het Roadrunner-project te herleven, dat ik niet in het verhaal noemde omdat het daarna gebeurde. Toen George Romney's presidentscampagne eindigde, werd ik een loyalist van Nixon. Mijn ouders waren toen in New York. Mijn vader was toen een senior vice-president van de National Association of Manufacturers. Eén van zijn verantwoordelijkheden was het organiseren van het jaarlijkse 'Congress of Industry' van NAM, die productiemanagers en hun vrouwen naar New York City bracht voor een driedaagse conferentie.

President Richard Nixon was de voornaamste spreker tijdens het 75 jarig bestaan ??van het NAM in 1970. Ik heb van mijn vader geleerd dat Robert Finch, secretaris van gezondheid, onderwijs en welzijn in het kabinet van Nixon, een van de sessies zou bijwonen. Finch, die in 1968 de oorspronkelijke keuze van Nixon voor een lopende partner was, was politiek dicht bij de president. Mijn idee was om Buttonhole Finch op het NAM Congres en het Roadrunner idee voor te stellen aan hem in verband met de herverkiezingscampagne van Nixon 1972.

Helaas, Finch geannuleerd. Ik heb nooit de kans gehad om hem te ontmoeten. Ik denk soms dat als de Nixon-herverkiezingscampagne ervoor gekozen had zijn vrijwilligers te mobiliseren in een gigantisch marathonrelais in plaats van oppositieonderzoek op de Democraten, zouden inbrekers het DNC-hoofdkwartier nooit binnengevallen hebben en het Watergate-schandaal nooit zou kunnen gebeuren. Een meer positieve toon voor de campagne van president Nixon in 1972 zou verschillende historische gevolgen hebben gehad.

 

Click for a translation into:

French - Spanish - German - Portuguese - Italian

 

terug naar: persoonlijk verhaalverteller

  

COPYRIGHT 2009 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/roadrunnersk.html