BillMcGaughey.com

naar: persoonlijke verteller

 

Mijn Vijfentwintig jaar in een 'Sufi "zanggroep met Robert Bly en andere mannen

 


Op een bepaald moment in februari 1992, kreeg ik een bericht in de e-mail dat de internationaal vermaarde dichter Robert Bly en anderen zouden bespreken "de toekomst van de mannen beweging 'in een openbare zitting plaats te vinden op Hennepin Avenue United Methodist Church in Minneapolis op een bepaalde de avond. Bly was een leidende figuur in de "mythopoëtische mannen beweging". Ik was actief in de politieke vleugel van deze beweging als een lid van de Minnesota hoofdstuk van de Coalitie van vrije mannen en de Men's Defense Associated (onder leiding van Richard Doyle van Forest Lake). Ik had geen eerdere associatie met Bly.

De zaal in de kerk was verpakt. Misschien 300 mensen bijgewoond. Robert Bly, Charles - (een zwarte man die een boek geven een symbolische interpretatie van de Three Little Pigs had gepubliceerd), en anderen te verkopen aan een tafel in de voorzijde. Ik herinner me vragen Bly in de vraag-en-antwoord-sessie hoe hij in verband met mannen rechten activisten. Als ik me goed herinner, zei ik dat op een dag, tijdens onze reizen tussen Minneapolis en feel van de Moose Lake, hij zou stoppen om Doyle te bezoeken in Forest Lake. Echter, de meeste van de aanwezigen op deze bijeenkomst waren betrokken bij vleugel van de mannen beweging Bly's. Zo woonden ze de Men's Conferences die jaarlijks in Minnesota had gehouden voor de afgelopen tien jaar.

Een andere, meer noodlottige ervaring in deze bijeenkomst was dat Robert Bly kondigde aan dat hij geïnteresseerd is in iets "multiculturele 'doen was. Specifiek, wilde hij een groep mannen om te zingen wat hij noemde "Turkish" muziek te verzamelen. Het bleek dat deze muziek bestond uit gezangen in de soefi-traditie. Hij zei dat hij rond een sign-up sheet zou gaan voor mensen die geïnteresseerd zou kunnen zijn. Dit was iets dat maakte me interesseren. Na de vergadering, ik sprak kort met Bly, zei ik was geïnteresseerd in gevoelens voorstel, en deed, in feite, om mijn naam, adres en telefoonnummer op de sign-up plaat te zetten.

De respons, kreeg enkele maanden later, te lezen:

May 20, 1992

vrienden,

Afgelopen februari, aan het einde van de mannen ontmoeting met Robert Bly and Friends getiteld "Wat moeten we doen Next", u zich heeft aangemeld voor een soefi zanggroep. Dit is om u te informeren dat de groep zal beginnen ontmoeten binnenkort. De gegevens zijn hieronder opgenomen. Hoop je daar te zien.

ondertekend,

David

Wanneer: maandag 1 juni, om 08:30
Waar: 1783 Irving Ave South, Mpls.

Misschien wilt u een kussen te brengen om op te zitten.

Voor meer informatie: bel David Schmit bij 729-5289.
Andere David (Whetstone)

Ik kreeg een bericht in de e-mail enkele weken later dat de groep mensen die geïnteresseerd zijn in het zingen zou ontmoeten bij het huis van Robert Bly op Irving Avenue in het Kenwood gebied van Minneapolis is op een bepaalde avond. Misschien een dozijn mannen, met inbegrip van Bly, ontmoetten elkaar in een uncarpeted kamer in dit huis. Sommigen van hen, als ik me goed herinner, waren Mark Stanley, Walton Stanley, Eric Storlien Craig Unger man, Jeff Dennison, Kurt Meyer, Tim Young, David kogellagers, Michael Hohenstein, en een man met de naam Roland of "Rollie", die uit lang gedaald niet achteraf. Hij was een muziekleraar David Whetstone, een volleerd sitar speler die soms voorzien muzikale begeleiding voor poëtische lezingen Bly's. We kopen in een cirkel en leerde van hem een ??paar gezangen.

De eerste chant we geleerd bestond uit een enkel woord: God. We zongen het woord "Allah", vier keer in een lage toonhoogte, en de herhaalde hetzelfde woord dat nog vier keer in een hogere toon. Daarna zongen we "God" vier keer in de originele toon, en het nog vier keer in een pitch die zelfs hoger dan voorheen. Dus het ging, in rondes van vier. Na het bereiken van de hoogste toonhoogte, gingen we weer terug in de neerdalende tonen Geleidelijk aan, in twee sets, die niets met hun oorspronkelijke niveau. Dan we zouden het proces herhalen voorbij. We bleven gewoon zingen in een set van vier Allahs, gaan omhoog en omlaag in toon, Volgens de een regelmatig patroon tot de groep besloten om een ??einde aan een of andere manier te zingen. Dan, na een pauze soms vermengd met een gesprek, we zouden gaan naar een andere chant.

David Whetstone leerde ons twee gezangen - de eenvoudige "God" zojuist beschreven en een chant die moest God doen verschillende dingen. Deze tweede toegestaan ??grotere variatie in toonhoogte. Er was 'God slapen "," God lachen,' God dromen "," God wakker "," God breken ", en dan een enorme onbeschrijfelijke sweep over de toonladders here.also door" Allah Hu ", meerdere malen herhaald. Dit was het een, ik leerde, waar mensen konden invoegen in het zingen van dichtregels. Toen de gezangen lager en langzamer, enkele van de dichters onder ons was geworden, en als ik ze kon reciteren. Dan, toen ze klaar waren, zouden we herhalen het chanten voor een tijd; en ten slotte zouden we worden gedaan.

We leerden ook een Perzische chant die werd voorgelezen in het Farsi. De auteur was de 14e-eeuwse Perzische dichter Hafez. De titel was "bien te doelen". Het was een revolutionair gedicht over de omverwerping van de bestaande orde van het universum en opnieuw beginnen. Het gedicht in het Farsi kwam in twee verzen als volgt:

Bia barafshonim

Vamei dar ta doel Saghar andazim.

Falaq Ra sagt Besh kafim

Va teer hi geen bar andazim.


Om Jham Lashkar angizat.

Ke Kehuna Shekar rizat

Mano Saqi beham sazim

Va bunyadesh barandizim.

 

Deze chant is ruwweg vertaald in het Engels:

Neem de bloemen, gooi ze rondom

Let's giet wat wijn, de beste die gevonden kunnen worden.

Let's Smash de kom van de grote hemelen

en de creatie helemaal opnieuw beginnen.


Oh, oostenwind neemt deze stof van mij.

Throw Het uit aan de ene goddelijke.

-So De koning van gratie en schoonheid kan zijn gezicht

Turn en werp een blik onze weg. "

 

We zouden "Allah hoo, Allah hoo" zingen na elk vers. Er waren nog minstens vijf verzen om dit lied, sommige op basis van onze eigen vertalingen. Beoordelingen Deze waren als volgt:

 

'Moet je naar het paradijs van Adam,

Kom bij ons de taverne zal volstaan;

Één Dag zul je al je vrienden worden roosteren

en de wijn zal je gooit, waar deze wereld eindigt.

 

Laten we giet dit oude wijn als we beginnen, Reviews

Into Deze kommen alsof ze ons hart, dan zullen we overgaan

en de vurige wierook kommen, --en nu zullen we suiker werpen op de kolen.

 

Als de troepen depressie's moet komen met gewapende mannen

To proberen te doden van de liefhebbers weer

De schenker en ik zal een gekke rush

en gooi ze naar beneden en maal ze tot stof.

 

Dus lieve vrienden te maken, onze we streven nogmaals

To de parel op de oceaanbodem zien

Why dan moeten we hebben een zwaar hart

wanneer deze oude boot splits en uit elkaar valt.

 

In Shiraz er is geen zingen meer

en elegante woorden worden genegeerd

So Hafez, kom nu wij zoeken

Another plaats en achter Shiraz. "

 

Dit moest de soefi chanting geest weerspiegelen. Poëzie werd gemengd met het zingen en meditatie. Sommige Sufi groepen BEC, maar bekend om wild, mystieke dansen. Dit waren de 'dansende derwisjen ". Hij 'Sufi' groep, bestaande uit middelbare leeftijd Amerikaanse mannen, deed weinig dansen. Meestal waren we konden zitten in een cirkel met daarin brandende kaarsen in kandelaars. Er was ook een porseleinen kom gedeeltelijk gevuld met water en een rieten mand waarin we happen van voedsel zou verlaten als offers aan 'geest'.

Vanuit een christelijk oogpunt, ik veronderstel dat deze procedure was offensief. Om te zingen van Gods naam zou heiligschennis worden beschouwd als een volgeling van Jezus. Ik was ontspannen over dit. Er was geen sprake van het omzetten tot de islam, het lezen van de Koran, het is het aanvaarden van het geloofssysteem van een bepaalde godsdienst. We waren net een groep van amateuristische Amerikanen proberen de soefi ervaring recreëren. Het was meer over ritueel dan geloof. Zodat het niet bijzonder de moeite me te zingen de lof van God. Ik ging samen met wat anderen deden.

We zong ook andere nummers zoals deze

Kom Thou Fount van Every Blessing

"Kom, Gij bron van elke zegening,

all mijn hart om Uw genade te zingen;

Steams van genade nooit ophouden,

Call naar nummers van luidste lof .


Leer me wat melodieuze sonnet,

Sung door vlammende tongen boven.

Prais Om de berg, ik ben vast op het,

Mount van Uw verlossende liefde.

 

O aan de genade hoe groot een debiteur

Daily Ik ben constrained te zijn!

Let Uw goedheid, als een belemmering,

Bind mijn zwervend hart tot U.


Vatbaar voor dwalen, Heer, ik voel het,

Pro om aan de God ik hou te verlaten;

Her Is mijn hart, o te nemen en af te dichten,

Seal het voor Thy hoven. "

Wa "Soefi's" volgden een bepaald ritueel. Voor het zingen, zouden we line-up buiten de kamer waar we onze handen zouden dompelen in een kom gevuld met water. Dan we het zou wrijven over natte handen of gezicht of haar als om het te wassen. We zouden de deurdrempels dan drie keer aan elke kant kussen. We zouden op een lijn in een cirkel rond de kaarshouder, hand in hand. Ten slotte zou elke persoon een bepaalde 'geest' in het evenement van de avond uit te nodigen. Het is misschien de geest van een vogel of een wild dier, of van een familielid of vriend die waren gestorven, of van een abstractie zoals gelijkmoedigheid of wijsheid. We hebben niet noodzakelijkerwijs op hun beurt rond de cirkel, maar elk opgevoed in een geest. Dan het zingen zou beginnen.

Na elke sessie, was er een ander ritueel. Nu was het tijd om "terug te sturen" de geesten. We zouden elkaar niet vergeten de geest die we in had gebracht en stuur het terug naar de geestelijke wereld. We zouden ook niet vergeten de geest van iemand die misschien hebben verlaten voordat de sessie was afgelopen en stuur het terug, ook bracht. Dan was het tijd voor de "kiss". Terwijl hand in hand, zou elke man de rug van de hand van een man die naast hem in de cirkel kussen en gevoelens hebben de hand gekust in ruil. Dan dat de mens zou de hand van de persoon kussen aan de andere kant. De procedure zal worden herhaald tot de zoenen ritueel was uitgevoerd door ieder mens in de cirkel. Dan we zouden plotseling zeggen: "het is gedaan", en hij de handen ineen geslagen zou splitsen. De sessie was voorbij.

Tussen het openen en sluiten rituelen, kunnen we samen zijn voor twee of drie uur. Hij oorspronkelijk sessies begon op 8:00-07:00 Later werd veranderd, zodat een aantal kon de earlie verlaten. Sommige deelnemers waren chronisch laat. Tussen het zingen en gesprekken, het normaal nam de tee. Chai thee, gemaakt met melk en honing, dat een standaard drank was. We hadden vaak een keuze van gewone thee ook. Deelnemers zou brengen vaak snacks zoals cookies of noten. Dit was voor de periode van persoonlijk gesprek nadat we enkele nummers had gezongen.

Chanting was onze hoofdactiviteit. We begonnen altijd te zingen op zijn minst enkele gezangen. David Whetstone was met ons voor slechts een maand of twee; dan we waren op onze eigen. David Schmidt, die onze groep voor een tijd verbonden, verrijkt onze muzikale repertoire met gezangen uit de hindoeïstische traditie. Hij had ooit woonde in India naar aanleiding van een vrouwelijke goeroe. Later trouwde hij en werd een professor in de psychologie aan de St. college Catherine's in St. Paul. Schmidt leerde ons gezangen zoals "Rom", "Jay-mah" en "Shiva Hara ', die enkele van mijn persoonlijke favorieten waren. Hij was de leider van een andere groep, "Meeting Rivers ', die zowel mannelijke als vrouwelijke leden had. Echter, wanneer Schmidt gesuggereerde het gevoel dat hij zou worden betaald voor de diensten, de groep was het niet eens, en hij vertrok.

Een andere muzikant die met ons verbleven was Glen Helgeson, een gitarist en muziek-therapie leraar die de leider van een groep, Gypsy Mania, die speelde in nachtclubs in de stad was. Ik voor het eerst kwam hem op een mannen conferentie toen hij briljant geïmproviseerde reactie op poëtische recitatie een gitaar Robert Bly's. Helgeson gaf ons "Sit Rom", een van mijn favorieten. Hij probeerde ook om ons te leren ingewikkelder gezangen in de islamitische traditie die minder mooi leek mij. Maar toen kwam hij met 'Sri Rom ", een andere winnaar.

Ook wil ik vermelden dat Duncan Storlien broer Eric, heeft bijgedragen aan ons repertoire enkele gezangen uit een band die hij had ontdekt, waaronder Ishkal en Bismillah. Om eerlijk te zijn, ik denk niet dat Tess de gezangen waren zo mooi als de hindoe degenen, maar ze werden de voorkeur van anderen. Duncan stelde ook de praktijk van het begin elke sessie door het afstemmen van onze stembanden naar de geluiden van de doos, Trudy, een accordeon-achtig instrument.

Vooral in de beginjaren (1992-1995), werden we ook het binnenhalen van nummers van leraren op de Men's en Martin Prechtel voor conferenties, zoals Malido. Malido leerde ons een paar West-Afrikaanse chants; en Martin, die uit de Native American tradities van Noord-Amerika. Veel later, Tim Frantzich toegetreden tot onze groep. Hij en zijn broer, Paul, had bepaalde christelijke liederen, waaronder een beklijvende melodie gepopulariseerd ( 'Kom, gij bron van elke zegening ") uit de 18e eeuw. Ze waren gastzangers op Garrison Keillor's "A Prairie Huis Companion 'radio show.

Ik had een geheime agenda op deze sessies, vooral in de vroege jaren. Het was saai om iets als "God" zingen zonder variatie als ware het een klaslokaal opdracht veeleisende precisie. Dus ik probeerde om het te mengen door het toevoegen van een paar persoonlijke bloeit. Mijn eerste innovatie was te klappen op een creatieve manier. Dit werkte goed met een chant, zoals God. Misschien kan ik een ritme van het zetten van de vier snelle klappen op het einde van een vers te ontwikkelen. Volgende sessie, zou het iets anders. Het importante was om een ??ritme te gaan door middel van consistente herhaling krijgen. Dat mentale discipline vereist. Als ik bij de kaarsen keek, vond ik dat ik kon meer kosten klappen en maken minder fouten.

Chant zoals de Roma kan worden gegoten in verschillende stijlen van muziek. Ik begon altijd het zingen van het lied als we hadden geleerd. Dan, na een minuut of twee, zou ik beginnen op zoek naar kleine manieren om voor de kentering. Pauzes aan het einde van een vers Aangeboden dergelijke kans. Ik heb misschien een eenlettergrepige geluid uiten om zo een ritmische verandering tussen dit en het grootste deel van de zang te creëren. Ik zou zingen verschillende woorden. Ik zou kunnen proberen om vaart te zetten achter de zingende door het begin van de volgende, en als er een fractie van een seconde sneller dan wanneer het normaal smeken dat. Anderen zouden voelen wat er gebeurde en probeer experimenten ook. Mijn doel was niet te kapen de zang is om nieuwe elementen aan dat het een ander gevoel zou geven te introduceren. Deze gezangen waren geen nummers, maar dat levende organismen Verschenen elke nacht in een andere vorm. Mengen in met anderen, was ik liet mijn creatieve instincten de vrije loop.

Ik denk dat mijn creativiteit een piek in het midden van de jaren 1990, misschien wel drie jaar na de begum die groep. In onze privé-sessies, werd de groep het creëren van een aantal fantastische geluiden met de klappen en scat. Dan smeek ik experimenteren met de harmonieën. In feite, ontwikkelde ik mijn eigen rol in een vier-delige harmonie. Ik zou altijd zingen de zang op die manier na conventioneel zingen voor de eerste paar minuten. Chant zoals Sita Rom leende zich goed voor die behandeling. Daarin zou ik afgaan stijgende in het bovenste bereik, terwijl anderen vasthouden aan de basis chant. Als iemand anders denken dit mooi was, niemand ooit vertelde me zo. (Misschien Craig Unger man voorheen.) Soms Robert Bly leek het te waarderen; Ik denk dat hij was in deze om dezelfde redenen als I.

Voor mij was er opwinding in dat we nooit geweten hoe de ontwikkelaar die avond zou het zingen. Soms zouden we onhandig zijn; Soms zouden we een Mozart-achtige tredzekerheid in onze experimenten vertonen. Tenzij we hebben kansen, tenzij we geïmproviseerd, niets van waarde zou uit thes sessies komen. Dat, althans, was de manier waarop ik me voelde. Maar het was allemaal onuitgesproken. Niets werd erkend door de andere deelnemers. Geleidelijk aan het zingen werd een minder prominent onderdeel van elke sessie als poëzie, algemene discussie en andere persoonlijke belangen nam de tijd die we samen doorbrachten. Meestal luisterde ik naar de anderen praten.

Zoals ik al zei, we geoordeeld dat het begin van de sessie in Robert Bly's thuis op Irving Avenue. Rond 1994, hij en zijn vrouw Ruth verkocht dat huis en kocht een ander, meerdere blokken verderop, op Girard Avenue. Dit huis had een garage en een extra kamer achter de garage en, boven, een keuken, een badkamer en suite kamers, waar Bly kon werken op zijn schrijven. We versierden de logeerkamer met batik-achtige doek op het plafond om het de uitstraling van de binnenkant van een tent geven. Kleine kussens werden op de grond geplaatst voor mensen om te zitten. Op tapijten in het midden van de kamer met plaatsen om een ??wax bedekte kandelaar te kopen voor zes kaarsen. Er waren andere voorwerpen zoals manden, schalen, en Rammelaars eromheen.

Dit zou de site van Sufi zingen zijn, vooral de laatste jaren. Daarvoor kwamen we in verschillende woningen. Eric Storlien's huis op Humboldt Avenue in Uptown was een vroege favoriet. We zong ook regelmatig in het huis van Glen Helgeson toen hij leefde op Toledo Straat in Golden Valley. Meerdere keren we zong ook in het huis van Mark Stanley's op East River Road in Minneapolis. Eens, ik zelfs gastheer van de groep bij mij thuis op Glenwood Avenue; slechts twee mensen opdagen voor dat evenement. De laatste tijd, echter, is hij zingt is uitsluitend plaats genomen op Robert Bly's plaats op Girard Avenue in het Kenwood gedeelte van Minneapolis.

We hadden gepland om één keer per week te zingen op afwisselende vrijdag en donderdag. Elke maand zou beginnen met een sessie van vrijdag avond. Dan zijn de volgende week, zouden we zingen op zondag. De zang zou terugvallen tot en met vrijdag in de derde week van de maand; en dat voor de vierde week, we zouden teruggaan tot en met donderdag. Als er een vijfde week in de maand hebben we afgesproken om de sessie over te slaan. Nogmaals, de sessies begon om 08:00 en duurde voor onbepaalde tijd - meestal waren we gedaan door 23:00 dan ze tot 19:00 Sommige leden klaagden over achterblijvers die misschien een uur te laat aankwamen werden verplaatst, maar niets kan worden gedaan over dit probleem behalve voor incidentele shaming.

In een typische sessie, zouden we hebben vijf deelnemers. Maar deze gevarieerde, ook. Soms was ik de enige die opdagen. Soms zijn er één of twee anderen. We zouden meestal overslaan de zingende toen opkomst was dit licht. Gewoonlijk echter, zouden we vier, vijf, zes of meer mensen. Soms was het een dozijn of meer.
Robert Bly zich meestal woonde toen hij in de stad was, hoewel hij soms vroeg vertrokken. Er waren lange stukken van de tijd waarin Bly buiten de stad zouden zijn bij mannen conferenties of andere evenementen. We hadden toegang tot de garage gebouw en zou daar te ontmoeten in gevoelens van afwezigheid.

We zijn begonnen met een kerngroep van zangers, van wie sommigen blijven actief deelnemers aan deze dag. Nieuwe mensen verenigd in latere jaren, en een aantal afgehaakt toen ze Minnesota vertrokken. Mark Stanley samengesteld een e-maillijst van de leden van de groep die vandaag de dag vijftien namen heeft: Robert Bly, Glen Helgeson, Kevin Gregerson, Brad Fern, Mark Stanley, Walton Stanley, Duncan Storlien Eric Storlien David kogellagers, Geoffrey Reiff, Kurt Meyer, Lanny Kuester Tim Frantzich, Tim Young en mijzelf. Sommigen wonen minder vaak dan anderen. Ik zou zeggen dat de meer actieve deelnemers omvatten vandaag Mark Stanley, Duncan Storlien Tim Young, Glen Helgeson, Geoff Reiff, Lanny Kuester, Walton Stanley, ikzelf en Robert Bly, als hij in de stad. Eric Storlien Ik uitsluiten van deze groep, omdat, tijdens de zomers maanden bij een hut in Idaho besteedt hij.

Mark Stanley, Duncan Storlien op, Tim Young en misschien wel de leiding nemen over het organiseren van een groot deel van het werk dat gedaan moet worden voor de groep nodig heeft. Stanley is de computer expert. Hij initieert vaak e-mails om te zien wie die week zou kunnen bijwonen van de sessie. Elke sessie, iemand moet de thee te maken in de keuken boven. Het wordt geserveerd van een crock pot beneden genomen. We moeten een ruim aanbod van Chai thee bij de hand die iemand nodig heeft om te kopen. Dan, na het zingen, iemand moet wassen de glazen en crock pot in de gootsteen; Ik vaak verondersteld dat plicht. Robert Bly vaak gemaakt van de thee. Anders zou het waarschijnlijk dat Mark Young Tim Stanley. Duncan was de taak meester Storlien op het voorstellen van nieuwe oefeningen en mensen aansporen om op tijd. rol Glen Helgeson is om ons te leiden in het zingen als een gitaar Begeleider. Tim Young is een dichter die vaak leest of reciteert voor ons, en als de nieuwste sensatie. Bly, is natuurlijk de erkende meester op dit gebied.

Een belangrijk lid in het begin was Craig Unger man, een man van grote zakelijke talent. Hij is degene die zo organiseert en beheert de Men's Conferenties Conferenties waarin de Grote Moeder deelneemt Robert Bly. Deze jaarlijkse conferenties Attractor misschien wel honderd mensen uit het hele land. Naast Bly zelf, de leraren onder sjamanen zoals Martin Prechtel en Malido naar Some, zoals Psychologen Robert Moore of John Lee, James Hills man, Michael Meade, en andere culturele beroemdheden. De conferenties worden meestal gehouden op zomerkampen voor jongens kamp na het seizoen is afgelopen.

Rond 1998, Craig Unger man en zijn vrouw gescheiden. Craig hertrouwde al snel een vrouw, die hij op een conferentie had ontmoet en verhuisde naar het platteland Connecticut. En zijn vrouw nog steeds aan de nieuwe mannen conferenties te beheren met de hulp van mensen als Mark Stanley, die het ontwerp van de brochures en onderhouden van de website. Schandalen uitbrak in de nasleep van de echtscheiding Craig's.

(Twee alinea's geschrapt)

Anders dan dit, hij is Sufi mannen groep was vrij tam. We hadden geen vrouwen toe te laten tot het zingen sessies. We hebben niet deelnemen aan een ander dan de Minnesota Men's conferenties in de herfst publieke evenementen. Het merendeel van de leden van de groep, waaronder ik, waren getrouwd. Ik was enkel toen ik bij de groep in 1992 trouwde ik met Sheila in 1995 en een jaar later elk gescheiden. Dan, in 2000, trouwde ik met mijn huidige vrouw, Lian, in China. Bij verschillende gelegenheden, natuurlijk, Sheila en Lian bijgewoond beide evenementen met leden van de soefi-groep. Echter, ik zelden besproken mijn persoonlijke leven met de leden van de groep en niemand vroeg. (Maar ik zal je vertellen dat ik sindsdien gescheiden en hertrouwde Lian Sheila).

Glen Helgeson Ook ging door twee huwelijken in de periode van het bestaan ??van de groep. Hij was enkel wanneer het dat bedelen. Hij trouwde met een gezondheids-verzekering beheerder op een uitbundige ceremonie gehouden in het Valhelg, de familie landgoed ten noorden van St. Cloud. (Glen's familie is eigenaar van de Gouden Plump kip-verwerkingsbedrijf.) Zij werden zes jaar later scheidde hij wil. Dan twee jaar geleden, Glen getrouwd Rita, een aantrekkelijke vrouw oorspronkelijk uit Indiana. Tim Young was ook gescheiden en hertrouwde gedurende de tijd dat we samen waren. Dus was Jeff Dennison. Anderen, zoals Walton Stanley, Mark Stanley, Kevin Gregerson, Kurt Meyer en Robert Bly bleef getrouwd voor de hele tijd.

Alle in de soefi-groep waren blanke mannen. Alle waren afkomstig uit de professionele klasse. Kevin Gregerson is een erkend expert op het gebied van de werknemers compensatie te worden. Glenn Helgeson leert muziek aan speciale behoeften van de studenten in de stand van de school district Lake. Eric is een gepensioneerde ?ngilizce Storlien docent aan de Minneapolis Gemeenschap en Technical College, die nu leert een yogales aan de Universiteit van Minnesota. Walton Stanley doet technisch schrijven en opleiding voor de Dairy Queen corporatie. Duncan is een voormalige drukkerij Storlien een technicus die nu rijdt in een schoolbus. Tim Young bewerkt een gemeenschap krant in St. Paulus en de Red Wing, die een leraar in het detentiecentrum voor jonge mannen was. Lanny Kuester is voorganger van een christelijke kerk. Mark Stanley, die wordt gebruikt om te werken voor het Minneapolis Institute of Arts, heeft nu zijn eigen computer adviesbureau. Jeff Dennison werkt in de Minnesota drivers-licentie kantoor. Ik ben een huisbaas die gebruikt om te werken in de boekhouding. Mijn claim to fame in deze groep is dan ik ben of zijn getrouwd met vrouwen van andere rassen. Ik ben ook politiek conservatiever zijn dan sommige van de anderen.

Robert Bly zelf kwam aan bekendheid als een anti-war dichter tijdens de Vietnam-oorlog. Hij nam ook deel aan een aantal van de "Honeywell Project", georganiseerd door Marv Davidov demonstraties om te protesteren bewapening productie. Daarom is een standaard onderwerp van gesprek was de Republikeinen als Newt Gingrich en, later, Cheney en Bush te bekritiseren. In de loop der jaren, we groeiden moe van deze onproductieve politieke praten. In plaats daarvan zou Tim Young gevoelens ervaring met delinquent mannen in Red Wing in het detentiecentrum te bespreken. Lanny Kuester had wat problemen met zijn laatste. De discussie was meer over de problemen van de ouders, of relatieproblemen, of sterfgevallen in de familie. We hebben nooit uitgekomen's om de wereld te veranderen is alleen gedeelde informatie, ideeën en persoonlijke inzichten.

Robert Bly schreef en publiceerde "The Sibling Society 'in de jaren 1990 nadat de groep werd gevormd. Ik herinner me hem kort bespreken van een aantal thema's van dit boek met ons. Het was rond de tijd dat onze fractie, voor de eerste en enige keer, out hield hij in de bossen zingen sessie op een openbaar park in Golden Valley. We zelden of nooit besproken beroemdste boek Bly's, Iron John. We wilden niet Journalisten infiltreren in onze groep en de rapportage over zijn activiteiten. Er was een zekere gevoeligheid over dit omdat de media in de vroege jaren 1990 de neiging om Bly stereotype als de leider van opgeleide blanke mannen, die in het bos ging, sloeg drums, omhelsde bomen, en deed alsof ze wilden zijn. Mensen zoals wij Bec maar objecten van spot. De enige keer dat we toegestaan ??dat het afgeplakte zingen zijn toen een televisieploeg uit Chili boekte een zitting Storlien bij het huis van Eric's in het midden van de jaren 1990.

In werkelijkheid, waren we niet fanatici van de wildernis leven is vrij van middelbare leeftijd mannen die comfortabel leven in de Twin Cities, Minnesota geleid, terwijl streven naar kennis en cultuur. Sommigen waren aspirant-dichters als Tim Young. Hij heeft de laatste tijd genomen de taak van het vertalen van een moslim dichter die in de 12e eeuw in Spanje woonde. Een andere jonge dichter, die bij ons in de late jaren 1990 werd voor twee jaar, was Jay Leeming, die woont nu in Ithaca, New York. Sommige anderen, zoals de Stanley Walton, had een grote interesse in de mythologie zoals gepopulariseerd door Joseph Campbell. We hadden allemaal een belang in religie in een of andere vorm en in de geschiedenis van de verschillende verenigingen.

Bly zichzelf, terwijl de interesse in deze onderwerpen, had een bijzondere belangstelling voor gezonde mannelijke inwijdingen als een toegangspoort tot ontwikkeling. Om die reden, misschien dat hij bracht me naar de sjamanen die kon leraar conferenties initiatie. Sommige Malido me was een zwarte Afrikaanse inwoner van Burkina Faso, die na Poging molestering, ontsnapt uit een rooms-katholiek seminarie om terug te keren naar het dorp te voelen en worden gestart in de wegen van het gevoel voorouders. Martin Prechtel, half Duits en half inheemse Amerikaanse, ging naar Guatemala als een jonge man, BEC, maar een leerling bij een Maya sjamaan en later een dorp leider. Hij werd tijdens de burgeroorlogen uit dat land verdreven, keerde terug naar de Verenigde Staten, en aangesloten met mannen Robert Bly's conferenties. Dus, de mannen die de conferenties thes bijgewoond werden blootgesteld aan zowel Afrikaanse en Maya-tradities waaronder Sjamanistische inwijdingen, zingen, verhalen en rituelen.

Ik woonde twee conferenties in de vroege jaren 1990. Ik had ook een privé-waarzeggerij sessie met Malido naar Some. Terwijl de ervaringen thes werden persoonlijk te verrijken en de moeite waard, kon ik niet geven ze de toezegging dat nodig was, want ik was in feite inzetten voor andere dingen. Naast het feit dat een accountant en dan een verhuurder, was ik een schrijver. Ik publiceerde een boek over de vrije handel in 1992 en het de ene op de wereldgeschiedenis, die in het begin van 2000. In de nieuwe eeuw werd gepubliceerd, kwam ik voor electieve kantoor meerdere malen en publiceerde boeken over die ervaringen. Ik was de co-leider van een politieke groep die verhuurders. Met andere woorden, mijn denken was niet mythologische of symbolisch, maar meer materie-of-fact. Het is niet dat ik veracht dingen van de geestelijke wereld, maar dat ik niet kon herinneren ze goed genoeg om ze op intelligente wijze te bespreken of werken ze in mijn eigen mentale routine.

Zelfs zo, ik aanwezig bij de mannen conferenties in de daaropvolgende jaren als een soefi zanger vrijwilliger. Avonden op donderdag om deze conferenties werden opzij gezet om het type chanten dat we geoefend elke week doen. Leden van onze groep zou zitten op matjes in het midden van de vloer en beginnen de gezangen. Dan de rest van de deelnemers aan de conferentie zou meedoen. Ik had de eer om deel uit van een selecte groep van effect "onderwijzen" anderen we de gezangen gekend. Er was zelfs ruimte voor mijn improvisaties.

De conferenties werden over het algemeen in september bij Kamp Miller op Sturgeon Lake, ongeveer vijftig mijl ten zuiden van Duluth, Minnesota. Ik zou rijden door mijzelf, hebben diner met de bezoekers van de conferentie, doe het zingen, slapen in mijn auto of in een stapelbed, ontbijten, en dan terug naar de Twin Cities na het nemen in een sessie of twee van de conferentie. Een jaar mijn auto kapot op de I-35 in de buurt van Pine City en ik moest de nacht door te brengen. Maar ik maak het grootste deel van de conferenties.

Dit is niet zozeer een verhaal van de gebeurtenissen met betrekking tot de soefi-groep als een beschrijving van de ervaring. We waren niet werkzaam in de richting van iets in het bijzonder. Op sommige momenten is hij een andere persoon Bly gesuggereerde manieren om ons begrip van het soefisme of zijn praktijk te verdiepen. In het eerste jaar werden we gevraagd om een ??boek van Rumi gedichten te kopen en op te slaan sommige van de verzen voor recitatie op onze bijeenkomsten. Boek dat ik wat tijd verloor in het derde jaar en nooit vervangen. Ik verloor ook de groene kussen dat ik naar de bijeenkomsten gebracht. Ik Bec meer toevallig in de opvoeding van stukjes van voedsel in de schaal geest te zetten. Ik Bec maar minder creatief in mijn muzikale variaties. Kortom, net als anderen, ik was het nemen van deze te veel voor lief. Ik was niet voldoende dankbaar houseguest Robert Bly's en persoonlijke begeleider in een spirituele en creatieve onderneming.

Ik herinner me een sessie die plaatsvond op de avond van vrijdag 23 juli, 1999. Er zou een toewijdingsceremonie dat weekend in Madison, Minnesota zijn, op een tentoonstelling County Historical Society, van "Robert Bly de studie". Bly groeide op in Madison en woonde daar met zijn vrouw, Carol, in hun jongere jaren. Ik dacht dat ik misschien uit te drijven met mijn broer en zijn vrouw dat weekend om de ceremonie bij te wonen. Ik was net klaar met mijn boek op de wereldgeschiedenis, "Vijf tijdperken van de beschaving", en werd ruzie met één van de soefi's over zijn aanpak. Dit was mijn grote project voor een groot deel van het afgelopen jaar.

Het was warm die nacht en ik was moe. In het midden van de nacht kwam mijn broer, Andy, struikelend in mijn kamer van het voelen van de kamer in de hal, klagen over de hitte. Ik deed weinig over. Dan, wat later, hoorde ik een luide crash op de vloer. Mijn broer was gevallen op de vloer. Ik gaf hem een ??slok water en plaatste hem op een kussen op de vloer naast een kleine ventilator. koop hem naast zijn vrouw, Ginny. Vervolgens ging ik naar bed. De volgende ochtend, na het lezen van de ochtendkrant twintig minuten of zo, ik ging in de hal om te controleren op Andy. Hij lag gezicht naar beneden op de grond. Zijn ogen waren gesloten en zijn gezicht was vreemd gezwollen met bloed dat voor gevoel voorhoofd was gegaan. Ik had hem nog nooit gezien op die manier. De gedachte kwam plotseling aan me dat Andy dood was. Zijn lichaam was nog warm.

Meer dan tien jaar zijn verstreken sinds die ervaring doorgegeven. Ik zag de tentoonstelling over 'Robert Bly's study "drie jaar later, toen ging ik naar Madison in de loop van de campagne in de 2002 Independence Party primair voor de Amerikaanse Senaat. Tegen die tijd had ik een nieuw Chinees-geboren vrouw en een stiefdochter, Celia, die afstuderen van de middelbare school en het invoeren van de universiteit. (We zijn sinds gescheiden.) Verloor ik mijn moeder in april 2001; mijn vader, in november 2004; mijn jongere broer, maart 2005; en het was neer op een jongere zus, die een advocaat in Maine was. Ondertussen, de soefi groep bleef veel als voorheen. We waren allemaal ouder. Er waren geen schandalen meer. Vervolg De jaarlijkse mannen conferenties worden gehouden. Ik was meer tijd te besteden aan de computer en steeds in mijn wegen.

Op een gegeven moment, kan mijn vrouw, Lian, en ik verhuizen naar Milford, Pennsylvania, in het huis, dat ik geërfd van mijn ouders, waar Andy ooit had gehoopt om te leven om te leven. Net als een aantal anderen voor mij, zou ik weg uit het gebied te verplaatsen en verliest contact met de soefi-groep. Voordat dat gebeurt, wil ik vastgelegd in het schrijven van zo veel als ik me kan herinneren van deze ervaring. Het was een totaal persoonlijke ervaring, alleen bekend bij onszelf, onze vrouwen, en de mensen die het bijwonen van de jaarlijkse mannen conferenties.

Met enige schroom, vroeg ik Robert Bly en anderen over het schrijven van onze ervaringen met de groep. Hij zei dat hij dacht dat het een goed idee. Blijkbaar bijwoord als de oude angst voor publiciteit infiltreren Journalisten was verdwenen. Ik had nu Bly zegen. We hebben altijd een afkeer van het opnemen van onze persoonlijke ervaring. Maar we zijn immers mensen ondergedompeld in de print cultuur als dichters, geleerden, of wat dan ook. Dus misschien betaamt te vangen van de persoonlijke herinneringen van thes getypte woorden.

Het bovenstaande verhaal werd in het voorjaar van 2010 geschreven werd gepost op lijn in december 2016. Dit verhaal vangt de geest van wat er gebeurd is in de vroege dagen. De Soefi groep is blijven ontmoeten in het huis van Robert Bly, hoewel minder frequent. De samenstelling is enigszins veranderd.

Vandaag is het 18 december, 2016. Robert Bly's 90ste verjaardag is 23 december. Eerder deze maand, op 2 december, hadden we een zingende sessie in het huis van Robert's met Robert weer in opkomst. Robert en zijn vrouw Ruth had een royale set van snacks voor de zangers voorbereid. Ik kwam in een auto met Glen Helgerso's en Mark Stanley. Duncan was er ook naar Storlien.

Deze maand was ook bijzonder omdat, afgelopen vrijdag, de publieke tv-station in het leven van de Twin Cities Robert Bly's die zich aan een documentaire die op kanaal 2. De soefi-groep werd niet genoemd werd aangetoond.

Na onlangs een inventarisatie gemaakt van mijn geschriften gemaakt op de computer, stuitte ik op de write-up van de Soefi groep van zes jaar geleden, ze houdt. Ik wil een deel van de herinneringen te bewaren.

Postscriptum


De uitwisseling van e-mails vond plaats in eind december 2016 onder de deelnemers in de Soefi zanggroep. Ik heb opgenomen aanleiding van dat gesprek in het hoofdstuk "De oorsprong van de soefi-groep". Behalve voor mij en voor Robert Bly, zijn de namen veranderd in X en Y. De data zijn authentiek.

12-17-16

ik dacht dat de overlevenden en de nieuwkomers zouden worden gekieteld bij deze brief dat X gestuurd om mensen naar de soefi zanggroep dat Robert aangekondigd dat hij wilde aan het einde van een lokale mannen evenement vormen nodigen zien. degenen die zich hebben ingeschreven op een vel kreeg deze brief.
cheers, Y

Y

(NB - Het oorspronkelijke verzoek brief werd aan deze e-mail.)

12-17-16

Thanks, X.
Ik maakte deel uit van de oorspronkelijke groep. Ik werd lid van ongeveer een en een half jaar later en ik ben dankbaar voor de tijd samen.

12-18-16

voorstellen dat alles wat met papier en stempels. robert Ik herinner me het opzetten van een telefoon boom, waar voor een avond hij drie mensen genoemd, ze hebben elk wel een paar, enz.

12-18-16

Ik herinner me die eerste avond met X leert ons een paar nummers.
Een veel water heeft gestroomd onder de brug sinds die dag.

Y

12-18-16
rechts; Ik herinner me dat X niet ons een heerlijk apt muzikale groep.

William McGaughey 12-18-16

Zes jaar geleden schreef ik een account van mijn ervaringen met de soefi-groep deze week en gepost op http://www.billmcgaughey.com/sufi.html

12-19-16

Mijn eerste bezoek aan de soefi-groep was kort na onze vader overleed in 1992, X nodigde me uit om een ??sessie in zijn huis ergens in de winter 1993, die ook een gedenkteken voor onze vader was. Het was erg goed, een vuur in de open haard, het zingen, lezingen en herinneringen.

Op dat moment voelde ik een gevoel van gemeenschap Ik had niet meegemaakt en vroeg of ik zou kunnen toetreden tot de groep X.

En, moeilijk te geloven, hier zijn we 25 jaar later.

12-19-16

Ik moest wachten een jaar voordat ik de uitnodiging aan de soefi-groep aan te sluiten ontvangen. Ik weet niet zeker waarom dat zo gebeurd. Het is duidelijk dat de eisen aan de groep zijn geworden verliezer sindsdien. Goede zaak dat zal allemaal respectabele meisjes. Y

12-19-16

Na Robert Bly en ik in een verdriet ritueel werden gekoppeld aan de mannen van 2001 conferentie, Robert draaide zich naar me en zei: "Wel de geestelijke wereld heeft ons bij elkaar dus zet waarom ga je niet komen en zingen op onze volgende Sufi 's nachts." Wat een zegen jullie allemaal waren / zijn. Het heeft mijn leven veranderd.

Dan na een paar bezoeken werd besloten dat de X mijn sponsor zou zijn en leid mij in de groep. bedankt

X.

Ik kwam tot de soefi zingen zoveel mogelijk voor deze eerste 5 jaar. Zo goed om te zingen, drinken chai, maak chai, kijk af en toe een muis in de hoek, werken door middel van een aantal nieuwe nummers, horen nieuwe ideeën en gedichten van Robert en anderen, te lezen en te zingen mijn eigen nieuwe dingen. Praat een beetje over Significant Others. Een dergelijke ondersteuning via samen openen ons hart!
Je broer,

Y

12-19-16

Hallo allemaal,

Okay, de historicus in mij de herinnering die gemeenschap waarden, moet wegen hier.

Enige tijd voor de mannen bijeenkomst in 1992 Hennepin Ave. Kerk die Robert vroeg me om te organiseren voor hem - zoals vermeld in de brief X geplaatst - "Wat moeten we nu doen" - Hij had het over willen zingen met mannen. Velen van ons reed naar Moose Lake en we ontmoetten in een blokhut voelen weinig zin achter het huis en we hebben geprobeerd om wat te doen zingen. Todd Davis en John Lang waren er. Ik had een hoop gezangen zingen van uit mijn dagen toonaangevende groepen in Florida en Minnesota, maar toen ik een paar van hen Geïntroduceerd, Robert niet warm voor hen.

En ja, op dat 1992 'Wat doen wij volgende "mannen bijeenkomst in Hennepin Kerk, ik gevraagd namen voor degenen die wilden zingen, na het verzoek van Robert's te doen. Ik stuurde de eerste uit te nodigen, waarbij X geplaatst in de e-mail.

Ik herinner me de eerste bijeenkomsten op Robert's voormalige huis op Irving. Ik vaag herinneren aan de X bij de eerste één of twee bijeenkomsten, maar hij stopte al snel komen. Geïntroduceerd in andere gezangen en Robert opgewarmd om ze een beetje meer. Maar als we zouden krijgen een chant te gaan, zou hij het te stoppen, iets over vissen die alleen in staat uit het water een beetje te springen zeggen. Het leek niet alsof het zingen zoals ik begrepen, dus ik vertrok. Ik geloof dat het op dat moment dat X is verbonden om te helpen met de muziek.

Ik een paar jaar later keerde. Tegen die tijd hadden de Robert en Ruth om hun huidige huis verplaatst. Er waren een heleboel nieuwe leden, en jullie waren echt chanting met wat energie en toewijding. Het was als je had bedacht hoe het te doen. Indrukwekkend! Ik antwoordde. Ik was niet in staat om elke week bij te wonen, maar ik woonde vaak over meerdere jaren. Deze keer, Robert nam interesse in een aantal van de gezangen ik voorgesteld, met inbegrip van Ram, Ram, Ram, Jai Ma, en Shiva Hara. Die jaren waren van de grootste waarde. Ik heb geleerd hoe te werken met poëzie en muziek in die groep; vaardigheden die we goed te benutten, zowel in rivieren en de Wild Moon Bhaktas Meeting. Dankbaarheid aan Robert voor het maken van de beschikbare ruimte voor de groep te ontmoeten.

Ik kan de datum niet herinneren, ergens in de vroege jaren 2000, is het tijd om te vertrekken om redenen die ik zal niet naar hier te gaan. Ik herinner me een laatste vergadering dat was een beetje gespannen toen ik ontevreden met enkele van leiderschap Robert's. Ik verliet de groep. Willen beter sluiting, stuurde ik een brief naar hem - een zeer oprecht voelde letter - hem te bedanken voor alle leringen en hem te laten weten dat het was gewoon tijd om verder te gaan. Later stuurde ik dat hij en Ruth, zijn op hun verzoek, een kopie van de eerste CD die Bhaktas Wild Moon muzikale renderings van één van het gevoel Mirabai gedichten en een couplet van Kabir boek gevoel heeft.

Ik heb veel goede herinneringen aan zitten in dat omgebouwde garage ruimte met jullie, de kaars opera's, de wierook, de gedichten, de gezangen en liederen, de thee, en af ??en toe, chocolade. Ik heb ook herinneringen gaan naar boven, naar de badkamer, die me een kans om een ??blik werpen op welke boeken open op Robert's bureau werden leggen zou geven gebruiken. Pissing in die badkamer was een literaire ervaring. Terwijl u dit doet kan je kijkt naar de titels van de poëzie boeken in een plank naast het toilet rammelt.

Y

12-19-16

X Bedankt voor het klokgelui in en het geven van wat meer historische details!

Ik was in staat om de zingende groep aan te sluiten op de eerste vergadering bij Robert en Ruth's huis op Irving- Ik herinner me proberen zo hard om ons te leren X zang- Qawwali het leek zo complex!

Het was echt een bepaald moment in het Hennepin Ave. meeting kerk die bracht me naar de groep - die bijeenkomst was steeds beetje chaotisch, met zoveel verschillende groepen verzameld en we probeerden om onze mening te geven over .. Dan Robert tegen het einde stelde voor dat we allemaal samen zingen right "wat de toekomst." dan- en vroeg ons allen om samen met hem in wat was waarschijnlijk een eenvoudige chant Sufica. Ik voelde me de hele sfeer in de kamer verandering na alle mannen samen zongen, zo veel in één stem. Robert nodigde de mannen aan te melden op de lijsten voor de verschillende groepen - drummen, etc- Ik kies ervoor om mijn naam meteen gezet in de lijst ondertekenen. Dan een dag uitnodigingsbrief X kwam in de mail!

Het is echt een ongelooflijke reis geweest bij elkaar en ik ben blij dat we nog steeds houden it going. Veel van dankbaarheid.

Ik ben het controleren nu om te zien als de eerste vrijdag in januari zal werken zoals gepland om samen te zingen.

Y

12-19-16

Welke goede herinneringen X en ik was altijd geïntrigeerd door boeken gestapeld in het gevoel Robert had bad. Ik wou dat ik kon zien van de beelden van de documentaire over Robert gedaan door een Argentijnse filmmaatschappij gefilmd eens terug in het midden van de jaren 1990. Ze kwamen naar het huis van X's en filmde ons één nacht zingen. Ik herinner me hoe we werden afgeleid door de felle lichten en de "hot" Argentijnse journalist Interviewing Robert. Dat was een interessante avond. Y

(NB - Het was een Chileens filmmaatschappij.)

12-19-16

Hallo allemaal,

Ik zit met Kelly in een Zuid-Koreaanse coffeeshop als ik dit schrijf. (Deajo's) En ik heb het lezen van deze e-mail draad. Zo dankbaar voor Robert, de mannen het werk, en de soefi-groep hebt gevonden (You guys!).

Met dank aan X en X voor het toestaan van het combineren van de geweldige muziek en poëzie en mij om mee te doen. Met dank aan balhoofd voor de prachtige zang.
Zoals velen van jullie weten, heb ik overgestapt carrières. Of u nu een therapeut of een coach, ik regelmatig vind mezelf citeren Robert, Martin, Moore, Mead, Hillman, dat een van u zwerven dronkaards.

Wie heeft de universiteit? !!!!

Dankbaar!

Y

 

terug naar: hoofdpagina   om de lege cel: persoonlijke verteller

 

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch   

 
COPYRIGHT 2016 THISTLEROS PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden
http://www.identityindependence.com/sufi.html