BillMcGaughey.com
 
 
naar: persoonlijke verteller
 
 
Zijn en haar avonturen op het Tiananmen-plein

(A man-en-vrouw verhaal)

Op 2 mei 2010 de dag na het begin van de vakantie May Day, mijn vrouw en ik besloten om het Tiananmen-plein in Beijing te bezoeken. Vanwege de vakantie-gerelateerde activiteiten, was het niet praktisch is om dit te doen op de vorige dag. Na het passeren van de veiligheid in de Oost-Tiananmen metrostation, we liepen naar buiten in de hete zon op het plein zelf. Dit is 's werelds grootste stadsplein. Naast een gigantisch portret van Dr. Sun Yat-sen, een gigantische video panel flitste beelden van het moderne China. De verkopers werden agressief Hawking ansichtkaarten, postzegels, en andere souvenirs.

Mijn vrouw en ik liepen rond in de noordelijke helft van het plein, het opnemen van een paar foto's. Dan wij de straat kruisten aan de westzijde van de openbare toiletten te bezoeken en te gaan zitten in de schaduw aan de voet van een lantaarnpaal, niet ver van de People's Congress gebouw. Ik at een ijslolly gekocht voor één yuan (ongeveer 15 eurocent) van een paar jonge vrouwen die werden voortdurend wisselende locaties omdat ze een vergunning om goederen te verkopen er niet over.

Ik stond te popelen om verder te gaan lopen om de benodigde oefening krijgen. Mijn vrouw, die onlangs een operatie had, was al te moe om nog veel verder te lopen te worden. Ze was klaar om terug naar haar kleine appartement in de buurt Sanlihe Straat hoofd aan de westkant van de stad, op ongeveer twee mijl afstand. Ons plan was om het noorden te lopen naar Chang'an straat (de belangrijkste hoofdweg die oost en west loopt aan de noordkant van het Tiananmen-plein), steek deze straat door een voetgangerstunnel, en de wandelaar het oosten op de stoep langs de gigantische portret van Mao Zedong terug naar het Oosten Tiananmen metrostation. Het Westen Tiananmen station werd tijdelijk gesloten die dag om veiligheidsredenen.

Beijing politie en andere veiligheidsdiensten personeel waren in groten getale, blijkbaar anticiperen op een terroristisch incident op deze importante vakantie in China's meest bekende plek. Een geüniformeerde agent stond in de houding naast een "SWAT" voertuig geparkeerd in de buurt van de tunnel als toerist brak gevoelens beeld. Ik zag een vrouw determinatie vraag officer papieren van een jonge man die bij ons op de stoep. Ze deed een grondig onderzoek en dan gaf de papieren rug naar hem toe.

Mijn vrouw en ik zag een andere plek om te zitten in de schaduw. De bejaarde met houten krukken zat op de betonnen voet van een grote straat licht. Er was genoeg ruimte voor zowel mijn vrouw en ik om te zitten in de ruimte naast haar. Deze vrouw was de verkoop van kleine plastic Chinese vlaggen en 2010 Beijing stadsplattegronden. We waren van plan om er te rusten voor een paar minuten voordat lopen naar het Oosten Tiananmen metrostation die misschien was 200 yards.

***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** ***** *** *****

zijn ervaring

We hadden in het Tiananmen-plein nauwelijks meer dan een uur geweest en ik was niet klaar om te vertrekken. Ik stelde voor om mijn vrouw dat ik rond te lopen voor nog eens vijftien minuten of zo, terwijl ze wachtten voor mij onder de straat licht naast de oude vrouw. Mijn vrouw is overeengekomen. Dus ik stond op en liep naar het oosten langs de dikke rode muur die de buitenste omtrek van wat eens de keizerlijke verbinding markeert. China's communistische leiders die op de top van de muur op belangrijke feestdagen staan ??te herzien passerende troepen. Toeristen die vandaag de dag kennen als de ingang naar een afgesloten ruimte dat de "Verboden Stad" omvat.

Het naderen van deze entree, ik stopte om een ??korte blik op de beroemde portret hangen voorzitter Mao's over een van de poorten te nemen. Ik kon zien dat mensen liepen door de volgende poort naar mijn recht. Uit ervaringen uit het verleden, wist ik dat er geen toegangsprijs voor het invoeren van dit gebied. Denken dat ik zou snel een piek te nemen op de bezienswaardigheden in de muur, ik liep langs de bewakers die op de brug over de gracht en dan door de poort stond. Ik was nu in de oude keizerlijke stad waar toeristen nu zwierven.

Ik stond in een ommuurde binnenplaats misschien tweehonderd yards plein. Aan de andere kant is een grote poort naar weer een binnenplaats. Toeristen die de Verboden Stad te bezoeken (eenmaal beperkt tot leden van de koninklijke huishouden, eunuchs, en hoge ambtenaren) had door middel van drie van dergelijke binnenplaatsen te lopen vóór het bereiken van de poort. Er is een toegangsprijs voor het gaan voorbij dat punt. Ik was van plan slechts een kort bezoek. Mijn vrouw stond te wachten voor mij.

Het was met een zinken gevoel dat ik besefte dat mensen door de poort naar de binnenplaats te komen, maar niemand leek te terug te keren door middel van het naar het Tiananmen-plein. Waar was de afslag, vroeg ik me af? Teken gemerkt "exit" wees naar de volgende poort naar rechts, maar het was gesloten. Blijkbaar was ik opgesloten in deze plaats. Gezond verstand vertelde me dat mensen in staat zijn om de ommuurde gebied te verlaten en terug te keren naar de buitenkant zou zijn, maar ik kon Chinese goed genoeg om te vragen of te ontvangen aanwijzingen niet spreken.

Ik voor het eerst liep rond de binnenplaats op zoek naar groepen van mensen die wellicht het verlaten van de binnenplaats. Tot mijn recht op het zuiden op het Tiananmen-plein, kon ik sommige mensen lopen op een helling en het verdwijnen door een poort te zien. Misschien was dit de uitgang? Aan de andere kant, waren slechts een paar mensen het hoofd op die manier. Misschien was dit een uitgang voor groepsreizen? Ik kon ook groepen mensen door de poort aan de noordkant van de binnenplaats, tegenover de ingang waar ik stond. De veiligste strategie leek te zijn om te proberen om terug te keren door dezelfde poort die ik had gebruikt om in te voeren. Echter, zoals ik de poort naderde, een bewaker gebaarde dat ik niet toegestaan ??om verder te gaan. "Op die manier," zei hij in ?ngilizce. Ik vroeg: "het Tiananmen-plein, sy-granaatappel? "Sy-nar" betekent "waar is het?" De bewaker wees naar de andere kant van het plein. Ik werd aangespoord om toe te passen om terug te keren naar het Tiananmen-plein door te wandelen in de tegenovergestelde richting? Dit heeft geen zin.

Niet spreken Chinees, kon ik alleen maar raden wat de bewaker zei. Van het gevoel gebaren, ik zou hem om te zeggen dat als ik ging over de binnenplaats, zou ik uitgangen zowel naar rechts en naar links net voor de muur te vinden. Aan de linkerkant, zag ik een aantal openbare toiletten, maar geen exit gate. Aan de rechterkant, zag ik niets.

Ik had gezien dat mensen het verlaten van de binnenplaats door lopen de oprit dus ik liep terug langs wat leek op een ticket lijn naar het begin van deze ramp zijn. De bewaker vroeg me voor mijn ticket. Ik had niets, natuurlijk. In redelijk ?ngilizce, de daarmee gepaard gaande stelde voor dat ik ga een kaartje kopen. Hij wist echter, laat me terug te keren via de lijn. Het leek niet redelijk lijkt dat de autoriteiten mensen zouden vragen voor de binnenplaats verlaten als ze oorspronkelijk kunnen gratis naar binnen.

Ik maakte nog een laatste poging om een ??afslag op de voorkant van de binnenplaats te vinden. In Poging om af te sluiten langs een helling naar rechts. Een paar mensen zijn het invoeren van de binnenplaats is er. Echter, een andere bewaker hield me tegen. Ik realiseerde me later dat deze ramp zou kunnen zijn voor de eerder mensen die de andere ramp was gestegen. Waarschijnlijk hadden ze kaartjes gekocht om het interieur kamers van die massieve ommuurde structuur zien die de Chinese call "Tiananmen cheng lou" (stad gebouw) dat het Tiananmen-plein wordt geconfronteerd.

Het enige ding te doen was om de tweehonderd yards lopen over de binnenplaats en passeren door de poort aan de andere kant. Ja, er was een merkbare stroom van voetgangers door die poort. Na het passeren van het, vond ik mezelf in een ander binnenplaats, net als degene die ik had verlaten. Er waren geen tekenen van een uitgang naar het Tiananmen-plein uit dit gebied ook niet. De voetgangersverkeer leek in plaats daarvan over te gaan via een andere poort aan de andere kant. Daarom heb ik ook, liep over de binnenplaats voor nog eens tweehonderd yards en doorgegeven door deze poort ook.

In de derde binnenplaats, kon ik een ander soort ommuurde structuur te zien aan de andere kant. Dit was de ingang van de Verboden Stad. Op dat moment had ik een meevaller. Een jonge Chinese vrouw vroeg me of ik ?ngilizce sprak. Ik deed, natuurlijk. Deze gelukkige ontmoeting gaf me de gelegenheid om vragen routebeschrijving in ?ngilizce over hoe ik zou kunnen terugkeren naar het Tiananmen-plein. De vrouw vertelde me dat ik nodig had om door te verlaten de Oostpoort. Om de Oostpoort te bereiken, moest men lopen over deze derde binnenplaats in de richting van de wand van de Verboden Stad, en dan slaat u rechtsaf en volg de menigte. Zijzelf werd geleid op die manier.

Ik had nogal opgewonden in het lopen verder en verder weg van het Tiananmenplein in een poging om terug te keren naar mijn vrouw te worden. Dit ?ngilizce sprekende Chinese vrouw gaf me vertrouwen, eindelijk, dat ik werd geleid in de goede richting. Na het draaien van rechts, heb ik door een poort die leidt naar de ommuurde binnenplaats aan een smalle straat die buiten de muur van de Verboden Stad langs een met water gevulde kanaal of gracht liep. Binnenkort, deze vrouw en ik, samen met vele anderen, waren op weg naar het oosten op deze weg gedurende ten minste driehonderd yards. De weg draaide links en dan rechts. Er was een poort aan het einde van deze weg. Het was de Oostpoort, mijn nieuwe metgezel vertelde me.

In de buurt van deze poort, een andere Chinese vrouw naar me toe en vroeg een aantal vragen in ?ngilizce. Ze vroeg of ze misschien langs met mij voor een korte tijd. Ze vroeg of elke mannelijke metgezel zou kunnen lopen met ons. Ik wist niet wat ik moest zeggen. Ik zag dat mijn eerste metgezel was gestopt en werd het luisteren naar het gesprek. Toen ik een paar stappen in de richting van haar nam, de andere vrouw en haar metgezel liep weg. Ik realiseerde me dat ik misschien een gevaarlijke situatie zijn ontsnapt. Misschien is dat de tweede vrouw wilde me iets te verkopen, of misschien was ze het instellen van een ander soort val voor nietsvermoedende toeristen.

In ieder geval, de eerste vrouw en ik loop door de Oostpoort een noord-zuid straat genaamd "Wu Dajie", wat in ?ngilizce betekent "4 mei Street" tegenkomen. Omdat 1 mei is de "May Day" of een dag vieren arbeiders, 4 mei is "Youth Day", het vieren van jongeren. "Wu" betekent "vijf" en mei is de vijfde maand van het jaar. "Meneer", uitgesproken als "Suh", is de nummer vier. "Wu" is Bunun 4 mei. Mijn vrouwelijke metgezel zei dat ik rechtsaf in deze straat en het zou me terug naar het Tiananmen-plein nemen, Zijzelf zou met mij lopen deel van de weg. Ze hoopte op een restaurant langs 4 mei Street, waar ze konden diner te vinden.

Deze vrouw vertelde me dat normaal gesproken bezoekers toegestaan ??om de voortuin te verlaten door de poort waardoor zij ingevoerd, maar, want 2 mei was onderdeel van een vakantie, de autoriteiten had de huidige regelingen ingesteld om is te zorgen voor een vlotte doorstroming van het verkeer. Zijzelf was van plan om de Verenigde Staten te bezoeken als toerist op een bepaald moment in 2010. Welke steden of plaatsen heeft ze willen bezoeken? Las Vegas was een, en Wall Street was een andere. Ik vertelde al dat de New York Stock Exchange gebruikt om de galerij van een bezoeker hebben, maar anders was ik onzeker wat een toerist zou verwachten te zien op Wall Street.

We liep snel naar beneden 4 mei straat, de vrouw vond elke restaurant, en ik bleef alleen lopen totdat ik bereikt Chang-an Street. Hier wist ik dat ik nodig had om rechtsaf te slaan. Toen ik in het westen voorbij de Tiananmen poort naar waar ik hoopte dat mijn vrouw zou nog steeds zitten.
Het was bijna twee uur geleden dat ik verliet elk geweest. Ik was bang dat mijn vrouw uit zou zijn gegaan naar een vermiste persoon melden bij de politie. Op een grote vakantie in een stad zo groot als Beijing, ik was niet zeker dat de stad de politie zou niet de middelen hebben om een ??toerist te vinden als ik. Ze waren in plaats daarvan op zoek naar terroristen. Als mijn vrouw niet kon worden gevonden, ik dacht dat ik misschien de metro en een bus terug naar het kleine appartement en wachten buiten de deur. Ik had geen sleutel bij mij gebracht.

Wandelen ten westen in de voorkant van het Tiananmen gate, zag ik mijn vrouw zitten waar ik elke had achtergelaten. Binnenkort wat leek op een ruzie uitbrak tussen mijn vrouw en de oude vrouw met krukken. Deze vrouw werd overhandigen twee of drie Beijing kaarten aan mijn vrouw, en mijn vrouw ik weigerde ze mee te nemen. Was dit een geschil over de betaling? Nee, het was iets meer goedaardig. De vrouw wilde thes kaarten om mijn vrouw die, uit beleefdheid, werd dalende het aanbod te geven. Daarin schuilt een verhaal.

elke Experience

Omdat mijn vrouw later legde het, ze Bec maar ongerust toen ik kwam niet terug. Ik was te denken dat ik een mensenrechten demonstratie zou hebben opgevoerd of anderszins heb mezelf in de problemen met de politie gekregen. Als alternatief, zou ik hebben gewoon verloren geworden. Er was geen andere keuze dan te blijven zitten. Mijn vrouw wist dat ik moest elke mobiele telefoon nummer geschreven op een stuk papier in mijn zak. In een echte noodsituatie, kon ik de politie heb gevraagd om elk gesprek. Ik was gegaan ongeveer twee uur. Het was nu ongeveer 05:00

In de tussentijd, als zij daar zat onder de straat licht, mijn vrouw begonnen met elk een eigen avontuur. Ongeveer tien minuten nadat ik zou zijn teruggekeerd, merkte ze dat de vrouw op krukken leek niet te zijn de verkoop van veel merchandise. Ze zei tegen de vrouw: "Geef me twee vlaggen. Ik zal je helpen. "De vrouw gaf haar de vlaggen en mijn vrouw begon Hawking merchandise.

Het merendeel van de rode Chinese vlaggen werden verkocht aan kinderen, vijf tot tien jaar oud, die hun ouders knaagde voor de betaling. Mijn vrouw zou zeggen in een hoge toon, vriendelijke stem: "Liang quai, liang quai", wat vertaald in ?ngilizce betekende dat de vlaggen kostte twee renminbi per stuk. "Liang" is een woord voor twee. "Quasi": een eenheid van munt - in dit geval, de renminbi of yuan, de Chinese "dollar" wordt ook wel. een bezoek aan de kinderen van de wilde die vlaggen. Mijn vrouw vond dat ze had een talent voor straat verkooptechnieken. Na het maken van elke verkoop, zou ze beleefd bedanken de klant en dan geven de opbrengst van de verkoop aan de oude vrouw. 'Kom weer terug, "mijn vrouw zou zeggen tegen haar kleine klanten met een glimlach.

In de loop van een uur en een half, mijn vrouw verkocht ongeveer een dozijn vlaggen voor twee renminbi per stuk en drie of vier Beijing wegenkaarten voor één renminbi. Ze was de verkoop van meer dan de oude vrouw. In gesprek, mijn vrouw leerde dat deze vrouw was uit een andere provincie. Ze had geen papieren Beijing. Dat betekende dat de overheid gaf elk misschien wel 400 yuan per maand in ouderdom hulp tegen ongeveer EUR 1.600 yuan per maand dat inwoners van Peking zou verwachten te ontvangen. Ze moest elke inkomen aan te vullen door de verkoop van merchandise aan toeristen op straat. Medicine een grote uitgave voor elk.

Deze vrouw heeft een licentie te verkopen op de straat niet. Tijdens het midden van de namiddag, een politieagent vertelde de vrouw die ze had om verder te gaan. De vrouw klaagde dat ze arm en die nodig zijn om medicijnen te kopen was. Toch zette ze de vlaggen en kaarten in een zak en overeengekomen om het gebied te verlaten. Dat voldaan aan de officier. Dan, een paar minuten later, nadat hij weg was gelopen, nam de vrouw de vlaggen en kaarten van de verkoop uit de zak en opnieuw bedelen. De officier had mijn vrouw niet in twijfel getrokken.

Op een gegeven moment, mijn vrouw vroeg de oude vrouw hoeveel de koopwaar kosten per stuk. "Waarom wil je dat weten?" Vroeg de vrouw zuur. Ze zou deze vraag niet beantwoorden voor een tijdje. Echter, mijn vrouw bleef. Het uitoefenen van elke persoonlijke charme, zei ze dat ze gewoon nieuwsgierig naar hoeveel de items kost was. "OK," zei de vrouw, de vlaggen hadden elk een halve yuan per stuk kosten. De Beijing stadsplattegronden kost rond de 0,2 of 0,3 yuan per stuk.

Ervan uitgaande dat mijn vrouw een dozijn vlaggen en drie stadsplattegronden had verkocht, had ze in een uur en een half een gecombineerde winst van ongeveer 20 yuan (ongeveer drie dollar) gegenereerd. Het was een aanzienlijke inkomsten boost voor een vrouw met een maandelijks inkomen van 400 yuan. Geen wonder dat ze was dankbaar dat mijn vrouw en wilde elk wat kaarten te geven.

Mijn vrouw herinnerde zich een aantal incidenten. Ze herinnerde zich, bijvoorbeeld, het kleine meisje, misschien negen jaar oud, die slecht wilde een vlag, maar haar moeder zou haar niet geven de twee yuan om het te kopen. Het ongelukkige meisje en haar moeder liep weg op de stoep. Dan mijn vrouw herinnert zich het kleine meisje draaien rond enige afstand en weemoedig het nemen van een laatste blik op de vlag.

In een ander incident, een potentiële klant vertelde mijn vrouw die straat venters verkochten vlaggen voor één yuan per stuk verderop in de straat, zodat hij niet zou een vlag kopen van hier. Mijn vrouw vertelde dit aan de oude vrouw, die eenvoudig gezegd, "laat staan." Ze moest het extra geld en zou niet naar beneden komen op de prijs.

Voordat trouwen mij, mijn vrouw behoorde tot professionele klasse van China. Ze was algemeen directeur van twee verschillende hotels. Elke sociale vaardigheden zijn goed ontwikkeld, en ze was te zetten om goed gebruik te verkopen merchandise tijdens het wachten voor mij om terug te keren. Daarentegen werd de oude vrouw gevangen in een leven situatie dat elk vereist is om deze vlaggen en kaarten te verkopen op de stoep dag na dag wat elke verkoop van vaardigheden.

Voor een korte tijd, thes de twee vrouwen waren zakenpartners. Mijn vrouw was niet "slumming" of het maken van een sociale verklaring, maar alleen het passeren van de tijd. De oude vrouw op krukken was dankbaar voor wat hulp die ze mochten ontvangen.

 

 

naar: persoonlijke verteller

   Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

vereenvoudigd Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

 
COPYRIGHT 2017 THISTLEROS PUBLICATIES - Alle rechten voorbehouden

http://www.BillMcGaughey.com/tiananmenk.html