BillMcGaughey.com
   

Ik en de Tonight Show

naar: persoonlijk verhaalverhaal

Nee, ik ben nog nooit een gast geweest op de Tonight Show. Ik ben nog nooit deel van het live publiek geweest. Ik kwam laat naar zijn televisie publiek maar heb een paar opmerkelijke ontmoetingen gehad.

Mijn vader was een uitvoerend lid van American Motors Corporation, die in de jaren 1950 de Disneyland televisieshow op ABC sponseerde. De president van dat netwerk was toen Robert Kintner.

In de zomer van 1960, Robert Kintner, nu president van NBC, die de Tonight Show hostde, bood mijn broer en ik een paar tickets aan voor haar live show toen we naar zijn kantoor in New York naar mijn vader's suggestie bezochten. Nooit van de show gehoord, heb ik het aanbod geweigerd of lichte interesse getoond. Dus we hebben nooit de tickets voor de show ontvangen die op dat moment door de komiek Jack Paar werd gehost. Maar dat was niet het einde van het.

Mijn zus, Margaret, woonde de Meesterschool in Dobbs Ferry, New York, samen met Jack Paar's dochter, Randy. Ik herinner me dat Jack in 1964 persoonlijk een videoband van zijn dochter (en mijn zus) afstudeerceremonie publiceerde. Mijn zus later vroeg Randy uit om haar te bezoeken voor het weekend in ons zomershuis in Milford, Pennsylvania, die ik nu bezit. Ik was daar samen met mijn college kamergenoot, Bill Rieder. De vier van ons namen een kanotocht op de Delaware rivier in de buurt van Milford.

De Tonight Show werd later georganiseerd door Johnny Carson, Jay Leno, Conan O'Brien, en nu Jimmy Fallon. Na het vertrek van Carson na de show, begon ik David Letterman bij de late show op CBS. Het is voor 25 jaar tot 2015 gestuit.

Ondanks de loyale kijker van de Tonight show en Late Show al enkele decennia, heb ik nooit live optredens bijgewoond of contact gehad met deelnemers. Er was echter een zekere band met een van de Tonight Show gasten, 'Tiny Tim' (Herbert Khaury).

Ik was aan het kijken als Tiny Tim in 1969 zijn iconische eerste verschijning met Carson maakte op de Tonight Show. Met zijn ultra-gay-manieringen bracht hij het huis neer, terwijl hij bewonderend tegen Carson zei: 'Oh, Johnny, je bent zo normaal! ”

Meer dan 40 miljoen mensen keken als Tiny Tim getrouwd met "Miss Vicki" (Vicky Budinger) op de Tonight Show op 17 december 1969. Ze zijn later gescheiden. Tiny Tim was toen twee keer, twee keer aan vrouwen, getrouwd. Zijn derde vrouw, "Miss Sue" (Susan Marie Gardner) was van Minneapolis.

En zo kwam Tiny Tim, oorspronkelijk uit New York, in Minneapolis. Hij heeft onder meer bij Lee's Liquor Lounge, een lokale bar, dat tien blokken of zo ten oosten van mij is, op 101 Glenwood Avenue net buiten de snelweg I-94 uitgevoerd. Ik ga er vaak langs de weg naar het centrum.

Tragedie sloeg op 30 november 1996, tijdens de uitvoering van Tiny Tim in de Women's Club in Minneapolis. Hij viel bij een tafel bij zijn vrouw, verloor het bewustzijn en werd gehaast naar het medisch centrum van Hennepin County, waar hij een uur later stierf. Ik woonde de gedenkteken bij hem bij de Basiliek van St. Mary in Minneapolis op 4 december 1996. Tiny Tim is nu in een mausoleum bij de Lakewood Cemetery begraven hier in de stad.

Mijn tv-kijkgewoonten zijn veranderd, zodat ik niet langer regelmatig laat in de nacht praten. Echter, zoals u kunt zien, waren ze decennia een niet onbelangrijk onderdeel van mijn leven.

 

terug naar: persoonlijk verhaalverhaal

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch

 

COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.billmcgaughey.com/tonightshowk.html