BillMcGaughey.com

naar: politieke kandidaat

De McGaughey, die misschien gouverneur van Minnesota was geweest

door William McGaughey

 

De naam McGaughey is niet gebruikelijk in Minnesota. Slechts twee personen met deze naam staan ??vermeld in de St. Paul telefoonboek. Maar voor de wendingen van de politieke geschiedenis, kunnen inwoners van St. Paul in McGaughey County wonen.

Het verhaal gaat terug naar de opening maanden van 1849. Zachary Taylor werd op 5 maart 1849 de 12de president van de Verenigde Staten ingewijd. Twee dagen eerder had het Amerikaanse Congres gestemd om het Minnesota-grondgebied te organiseren. Een van de eerste taken van president Taylor was om een ??territoriale gouverneur aan te wijzen. Zijn eerste keuze was Edward W. McGaughey, een Whig-congreslid uit Indiana. Echter, de Amerikaanse Senaat, gecontroleerd door Democraten, weigerde McGaughey's afspraak goed te keuren.

Een man genaamd William Pennington, nieuw verkozen Spreker van het Huis in het 31ste Congres, werd vervolgens de afspraak aangeboden, maar hij weigerde. President Taylor's derde keuze was een congreslid uit Pennsylvania, Alexander Ramsey, die de afspraak accepteerde en de Senaat bevestiging kreeg. Ramsey County is vernoemd naar hem.

Zachary Taylor was misschien de enige Amerikaanse president die in Minnesota woonde. Een carrièresoldaat, hij beval de krachten die in Fort Snelling werden gesticht tussen mei 1828 en juli 1829. Taylor was veel depressief in verband met persoonlijke verliezen. Hij beschreef Minnesota als 'een meest miserabele en oninteressante plek' die in een 'buiten de weg' van de wereld was. '

Taylor, "Old Rough and Ready", was de minst opgeleid van al onze voorzitters. Hij heeft nooit gestemd in een Amerikaanse verkiezing behalve die in 1848 toen hij verkozen werd tot president. Zachary Taylor was een oorlogsheld die de strijd van Buena Vista in de Mexicaanse Oorlog heeft gewonnen. Hij won de nominatie van de Whig Party en sloeg de Democratische kandidaat, Lewis Cass, en een voormalig president, Martin Van Buren. Taylor overleed echter op 9 juli 1850 in kantoor, van gastro-enteritis - sommigen denken dat hij vergiftigd was - en werd opgevolgd door Millard Fillmore.

Edward McGaughey ontving president Taylor's benoeming als territoriale gouverneur van Minnesota omdat een andere Indiana Congresman, Caleb B. Smith, door Taylor als Postmaster General was aangesteld, maar niet die afspraak had ontvangen. De delegatie van Indiana Congres deed toen de inkomende president om McGaughey aan te wijzen aan het andere kantoor. Caleb Smith werd later de eerste secretaris van het binnenland van Abraham Lincoln.

Vóór dat hadden twee New York-politici de Minnesota-afspraak aangevraagd. John C. Clark werd ondersteund door Senator William Seward en Whig Party baas Thurlow Weed. De anti-Seward-fractie van New York's Whig Party, geleid door Taylor's eigen vice-president Millard Fillmore, wilde echter dat Fillmore's advocatenpartner, Nathan K. Hall, de afspraak had ontvangen. De twee New Yorkers hebben elkaar geannuleerd, waardoor de weg voor de Hoosier Congresman, Edward McGaughey, wist te zijn, die nauwe vrienden was met Thomas Corwin, een invloedrijke Amerikaanse senator uit Ohio.

Congreslid McGaughey was de benoeming van Zachary Taylor naar de post van Minnesota Territorial Governor, maar de Amerikaanse Senaat weigerde hem te bevestigen. De genoemde reden was dat McGaughey tegen een kredietbevestiging had gestemd om essentiële leveringen te verzenden naar Amerikaanse troepen die in Mexico vechten. Andere Whigs hadden echter ook dat gedaan. De echte reden zou kunnen zijn geweest dat de Democraten, die vervolgens beide huizen van het Congres bestuurden, de president Taylor, een Whig, die de baas waren, wilden tonen.

Wie was Edward W. McGaughey? Er is niet veel bekend van hem omdat zijn aanspraak op roem twee termijnen heeft gediend in het Congres. McGaughey vertegenwoordigde het zevende district van Indiana als een Whig in het 29e Congres (1845-1847) en in het 31ste Congres (1849-1851).

Edward McGaughey woonde in Greencastle, Indiana, mijn moederstad. Hij werd op dat moment beschouwd als 'een van de veelbelovende jonge whigs' in de nationale politiek. McGaughey stierf in 1852 - nauwelijks drie jaar nadat hij naar St. Paul was verhuisd - in San Francisco, Californië.

Voor een tijdje stond de carrière van Edward McGaughey op die van een andere "veelbelovende jonge Whig", Illinois Congreslid Abraham Lincoln. McGaughey diende op de 29e en 31ste Congres; Lincoln diende in het 30e Congres. Edward McGaughey was de enige Whig in Indiana's tienmans Congres-delegatie in het 31ste Congres. Abraham Lincoln was de enige Whig in Illinois 'zeven-man-delegatie in het 30e Congres. Beide waren huisleden die in het 7e district van hun respectieve buurlanden werkzaam waren.

Net als McGaughey werd Abraham Lincoln een afspraak aangeboden om een ??territoriale gouverneur door Zachary Taylor te worden. Hij zou misschien gouverneur van het Oregon-grondgebied zijn geweest, maar Lincoln heeft het omgedraaid, zei hij, door de bezorgdheid van zijn vrouw over het leven zo ver weg van de beschaafde maatschappij. Lincoln had eerder gekozen als commissaris van het landbureau. Hoewel hij de politieke spier in het Congres had om de afspraak te maken, besloot Lincoln zich tegen te houden omdat hij wist dat Edward McGaughey en drie andere prominente Whigs ook geïnteresseerd waren.

Terug naar het kantoor van Minnesota en wat zou kunnen zijn: Als president Taylor in plaats daarvan Abraham Lincoln had aangesteld als eerste territoriale gouverneur van Minnesota, hadden we misschien een Lincoln County gehad die St. Paul in plaats van een in het westelijke deel van de staat omvatte. En als Bob Carney de Republikeinse Gubernatorial Primary in 2008 had gewonnen, zou ik als zijn luitenant Governor running mate misschien een schot hebben gehad om tweede te zijn in de post-statehood positie die Edward McGaughey ooit zocht.

naar: meer informatie over Edward W. McGaughey

 

naar: politieke kandidaat

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch     

 

COPYRIGHT 2010 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/zacharyk.html