BillMcGaughey.com

terug naar: politieke kandidaat

Op de campagnespoor voor het Amerikaanse senaat

van Bill McGaughey

(Senatecampaign)

 

Deel 1

Op de primaire avond, dinsdag 10 september 2002, heb ik ongeduldig gewacht op de resultaten van het Amerikaanse Senaatrace in de Onafhankelijkheidspartij die primair moet worden gerapporteerd. Er was een virtuele nieuws-black-out over deze race geweest. Ik dacht dat het ook wel kan. Ten slotte, om 10:20 uur, knipperde een korte noot over de onderkant van het televisiescherm tijdens het Channel Four-nieuwsprogramma: de Amerikaanse onafhankelijkheids partij van de VS, Moore 50%, McGaughey 30%.

Dus, met minder dan de helft van de verslagen van de buurt, was ik de tweede af met Jim Moore, de partij-geannoteerde kandidaat. Mijn hart zonk. Toch was 30% een solide show. Ik reed naar het Moore hoofdkantoor in het zuiden van Minneapolis om de winnaar te feliciteren. De percentages bleven ongeveer hetzelfde als meer gemelde gebieden. Een week later meldde de minister van Buitenlandse Zaken van Minnesota het volgende resultaat:

Jim Moore -- 13.525 stemmen -- 49,44% van het totaal
William McGaughey -- 8.482 stemmen -- 31,00% van het totaal
Ronald E. Wills -- 5.351 stemmen -- 19,56% van het totaal

Zo eindigde een korte maar hard gevechten campagne. Ik had de afgelopen maand meer dan 5.000 mijl naar alle delen van Minnesota gedreven. Ik had krantenbureaus in meer dan 100 steden en steden bezocht. Uiteindelijk bracht ik ongeveer $ 2.000 op de campagne naast de $ 400 aanmeldingskosten. Mensen lijken de onbetwistbare tweelingplanken van mijn campagne te accepteren: ondersteuning voor een werkweek van 32 uur en waardigheid voor witte mannen. Ik dacht al een tijd dat ik dit ding echt kon winnen.

Maar toen ik in de afgelopen week, nadat een bestuurder met mislukte remmen mijn '92 Ford Escort op het kruispunt van Cleveland en Roselawn in Roseville had geslagen en verwoestte, begon ik te hebben dat het resultaat anders zou kunnen zijn. E-mails van de Onafhankelijkheidspartij onthulden dat vrijwilligers voor Jim Moore in de week voorafgaand aan de verkiezing 25.000 literatuur in het 5de congresdistrik zouden laten vallen. Een telefoonbank zou werken op Moore's verkiezingsavond.

Moore's vrouw, Shari, was verantwoordelijk voor een warm, fuzzy item dat verscheen in zowel de St. Paul en Minneapolis-papieren: zij leverde het derde kind van het echtpaar op 1 september. Ik had een betaalde advertentie en een artikel in de Watchdog, een kleine krant van gratis circulatie in Minneapolis, maar door een productieluk kwam de krant een week te laat op de verkiezingsdag. En nog steeds was de Star Tribune, de grootste krant van de staat, niet in staat om een ??enkel woord over mijn of Ronald Wills 'kandidatuur in zijn nieuwsberichten over de Senaat te drukken. Onder de omstandigheden was Moore minder dan de helft van de stemming slecht.

Hoe ik betrokken raakte

Op het tijdstip van de staatsconventie van de onafhankelijkheids partij, 13 juli, had ik geen plannen om kandidaat te worden. Het was mijn eerste staatsconventie met dit feestje. Ik had sinds 1998 achtereenvolgens zijn buurtcaucussen in het noorden van Minneapolis bijgewoond, maar geen conventies. De caucussen waren slecht aanwezig en de deelnemers waren nogal ruzie. Ik had ook politieke belangen buiten de verkiezingspolitiek. Maar toen de laatste minuut beslissing van Jesse Ventura geen herverkiezing was als gouverneur, Tim Penny's toegang tot de race, en een eigenaardige persoonlijke ervaring met Christine Jax, de staatskommissaris van Kinderen, Families en Leren, toen een rivaal kandidaat voor gouverneur, herleefde mijn belang. Toen de 5de Districtstoel van de Onafhankelijkheidspartij, Peter Tharaldson, mij een ritje gaf aan de St. Cloud conventie in zijn bestelwagen, aanvaardde ik. Het gebeurde dat hij en zijn metgezellen vroeg in de ochtend mijn huis niet konden vinden. Dus, ik heb zelf naar St. Cloud gereden.

Hoewel geen van degenen die de senaatdistrik 58 precinct caucus hadden bijgewoond, waren er bij de conventie meerdere andere personen bekend. De hoofdkandidaten hadden allemaal cabines. Ik heb gesproken met Dean Alger en een paar anderen. Jim Moore, de voorste kandidaat voor de nominatie van de Amerikaanse Senaat, had me voor de conventie gebeld. Hij was een ernstige, vriendelijke kandidaat. Ik houd echter niet van politieke verdragen, met name de besprekingen van regels en procedures.

De boodschap die tijdens het interessanter onderdeel van het programma kwam, was dat de Onafhankelijkheidspartij een "centrist" -partij was die de ideologische extremiteiten waar de Democraten en Republikeinen zijn gewild waren vermeden. Ik probeerde een aantal van mijn lunchgenoten vast te leggen over wat dit betekende. Wat waren de uitersten? Wat was de middenpositie? Er waren wisselende interpretaties. Independence Party kandidaten waren gewoon "in het midden".

Ik heb geluisterd naar de toespraken van de kandidaten. De meest levendige wedstrijd was over de goedkeuring van de Amerikaanse Senaat. In een wedstrijd met Alan Fine won Moore een aanzienlijke meerderheid van de stemmen van de 170 afgevaardigden. Moore vertelde ons hoe hij als kleine bankier de ervaring van de particuliere sector zo erg gemist had in de overheid: hij zou particuliere sector-efficiënties kunnen voorstellen aan de federale bureaucratie. Hij geloofde dat scholen verantwoordelijk zouden moeten zijn voor de resultaten. Hij was voor fiscale verantwoordelijkheid en hervorming van de campagnefinanciering. Ontevreden, hij verwees naar de recente boekhoudkundige schandalen die de bedrijfswereld hadden geschud. Hij heeft persoonlijke bewondering uitgesproken voor Gandhi en Martin Luther King. Als een jongen had hij gehuild toen hij vertelde dat Hank Aaron de doodsbedreigingen had ontvangen.

Luisterend naar dit alles, ik was vaag onrustig. Hier was een kandidaat die de Onafhankelijkheidspartij binnenkort zou uitzenden om te vechten met Paul Wellstone en Norm Coleman, die elk een campagnebegroting van 10 miljoen dollar zouden hebben. (De Amerikaanse Senaat race in Minnesota daadwerkelijk in totaal oplopen tot $ 35 miljoen.) Met zo'n flauw programma, hoe zou Moore zijn boodschap door de glans van bekende kandidaten van de twee grote partijen krijgen? Had ik het merendeel van Moore's praatpunten nog niet eerder gehoord? Wat maakte ze verschillend van wat een democraat of een republikeinse zou kunnen zeggen?

Ik kon beter doen, dacht ik. Dit was geen tijd voor redelijke, genuanceerde posities. De kandidaten van de Onafhankelijkheidspartij moesten een frontale aanval op beide grote partijen opbouwen. Polls toonden aan dat, terwijl de guvernementele kandidaat, Tim Penny, een voormalig congreslid, nek-en-nek met de Democratische en Republikeinse kandidaten voor de gouverneur had, waren de andere kandidaten van de partij voor staats- of federale kantoren ernstig nadeel. Ze moesten zich op een of andere manier onderscheiden. Ik dacht dat ik het soort campagne had die moest worden uitgevoerd - één met dapper posities en rauwe energie, die een viscerale beroep tot verandering uitstelde.

Dat was eigenlijk wat ik minder dan een jaar eerder gedaan had toen ik naar burgemeester van Minneapolis liep. Met een zuiver negatieve campagne gooide ik de wind voorzichtig. Ik liep rond de straten van downtown Minneapolis met een kentekenstrip en ging de literatuur over.

Deze literatuur vertelde voornemende kiezers in grafisch detail enkele van de rote dingen die de gevestigde stadsadministratie had gedaan. Het ontwikkelingsbureau had eigendommen door een eminent domein aangegrepen, de eigenaren pennies betalen op de dollar en vervolgens de gebouwen afgebroken. De inspectiediensten hadden structurele geluidsgebouwen veroordeeld door politieke druk. En nu was er een tekort aan huisvesting. Gooi de rascals uit! - geen subtiliteit hier - was de boodschap. Wanneer kwam de algemene verkiezingen op 5 november, stemden de stemmers van Minneapolis voor een vallende verandering. De plaatsvervangende burgemeester was verslaan. De gemeenteraad met 13 leden had zeven nieuwe leden.

Hoewel ik trots was op het proces dat zulke veranderende verandering heeft meegemaakt, was ik niet trots op de resultaten van mijn eigen campagne. In een veld van 22 burgemeesterskandidaten, eindigde ik twaalfde, waardoor er bijna 143 stemmen over de hele wereld werden aangetrokken. Mijn stemverklaring, "Betaalbaar huisvesting - behoud", vertegenwoordigde een positie die de overgrote publieke steun genoten. Ik had persoonlijke geloofwaardigheid over dit onderwerp. Ik had 4500 stukken literatuur doorgegeven. En dat was het resultaat?

Weliswaar ben ik niet de beste campagne ter wereld. Ik ben een 240-pond, middelbare leeftijd die witte glazen draagt ??en soms laat zijn shirtstaarten buiten zijn broek hangen. Misschien, als ik minder tijd doorgebracht had om mijn literatuur over mensen te drukken en meer tijd met hen te praten, zou het resultaat anders kunnen zijn.

Kom eraan denken, een politieke kandidaat die rond de straten rondstapt met een paletsteken, projecteert geen beeld van een winnaar; We denken dat dit type persoon het einde van de wereld moet aankondigen. De winnende kandidaten rijden allemaal tussen televisiestudio's in chauffeur-aangedreven limousines. In een meer liefdadigheidsgeest heb ik besloten dat de kiezers mij niet als kandidaat volledig in de gaten hebben gekomen omdat ze door andere gebeurtenissen afleiden. De primaire 2001 Minneapolis zou misschien niet onder normale omstandigheden zijn uitgevoerd omdat de stemming op 11 september plaatsvond. Ik was ook gelijmd op de televisie die dag de rookgloei uit de bovenste verdiepingen van de World Trade Center torens in New York City voor hun ineenstorting keek.

In ieder geval moest een beslissing genomen worden in de drie dagen tussen de staatsovereenkomst van de Onafhankelijkheids Partij en de dossier op dinsdag 16 juli. Met de tijd rennen, reed ik naar de secretaris van de staat in het Minnesota State Office Building in St. Paul. Ik heb een kort aanvraagformulier ingevuld, een cheque geschreven voor $ 400, en werd officieel kandidaat voor de Amerikaanse Senaat.

 

Deel 2

Ik heb ingediend voor de Amerikaanse Senaat in de Onafhankelijkheidspartij in Minnesota op 16 juli 2002, de laatste dag van indiening zonder de goedkeuring van de partij. Voor een feest die met ideologische definitie worstelt, zou ik het iets kauwen. Ik zou bij zowel de Republikeinse als Democratische partijen met een frontale aanval komen.

Anathema aan de republikeinen, het feest van grote bedrijven, was mijn oproep tot de regering om de economie te regelen op het gebied van mensenhandelen en specifiek: "Ik geloof dat de federale overheid de standaardwerkweek tot 32 uur in 2010 moet verminderen." Anathema aan de Democraten, partij van de burgerrechten-coalitie, was een aanval op politieke correctheid. "Ik geloof in het volledige burgerschap, waardigheid en gelijkheid van witte mannen (en ook van iedereen)" was mijn politiek incorrecte verklaring van die positie. Deze twee uitspraken verschijnen aan weerszijden van een groot teken dat ik in het openbaar had gedragen.

Het doel van de campagne was duidelijk: win de primaire en als dat het geval is, doe ik het best om mijn positie in de debatten en andere fora te formuleren met het oog op de komende jaren een ideologische erfenis voor het Independence Party. Kunt ik Jim Moore, de onafhankelijkheids partij's geaccepteerde kandidaat, verslaan? Ja, dit was haalbaar, gezien Moore's mandaat om de kandidaat van de VS voor de Amerikaanse Senaat te zijn, rustte op minder dan 150 stemmen van de conventie, dat hij (mijns inziens) een tekort aan kwesties had en dat hij, zoals ik, nooit had gehouden Openbaar kantoor voor.

Alleen maar campagne maken

De Hiërarchie van de Onafhankelijkheidspartij verpletterde mijn eerste hoop op het sturen van een brief naar de leden van de partij om mijn kandidatuur te verklaren toen het weigerde de ledenlijst te huren. Als een niet-geadviseerde kandidaat werd ik ook geweigerd om kiezers binnen of dichtbij de feestkelder te halen bij provinciebeurzen en de Staatsbeurs. Terwijl de St. Paul Pioneer Press een evenwichtig artikel publiceerde over het Amerikaanse Senaatrace, liet de Twin Cities 'grootste krant, de Star Tribune, niet opmerken dat Jim Moore de oppositie in de onafhankelijkheidspartij voor de Amerikaanse Senator geconfronteerd had toen het een Voorpagina artikel over deze wedstrijd op 23 juli. Ik schreef een brief aan de redacteur die de weglating wijst. Het werd niet gepubliceerd.

Als gevolg van nadelen als niet-aangestelde kandidaat, besloot ik mijn campagne rechtstreeks naar het publiek te nemen. Parades zijn een goede manier om dat te doen. Zij staan ??de kandidaat in staat zichzelf voor te stellen aan toeschouwers die bereid zijn om, zelfs te vragen, te worden benaderd met een politiek bericht.

Ik heb deelgenomen aan zeven parades. De eerste, op 3 augustus, was om de gubernatoriale campagne van Tim Penny te helpen door stickers aan kinderen in Prior Lake uit te geven. In zes latere parades marcheerde ik de straat met mijn bord. Zij waren: de "Aarden Days" parade in New Brighton op 8 augustus; De 'Quarry Days' parade in Sandstone op 10 augustus; De 'Lindbergh Returns' parade in Little Falls op 11 augustus; De parade 'Heritage Day' in Vadnais Heights en 'Oxcart Days' parade in Crookston, beide op zaterdag 17 augustus; En de "Fire Muster" parade in Burnsville op zondag 8 september. Als tweede neef van Marjorie Main woonde ik ook op 10 augustus 'Ma en Pa Kettle Days' feestdagen in Kettle River op dezelfde dag als de Sandstone-parade, die verwacht werd als een kleine beroemdheid. In plaats daarvan vond ik dat weinig, als iemand, zorgde.

Op de weg in Minnesota

Eigenlijk was mijn eerste publieke opvatting als kandidaat op dinsdag 6 augustus in Farm Fest bij Redwood Falls waar de vier kandidaten van de VS voor de Amerikaanse Senaat deelnam aan een debat. Ik stond in de achterste rij, die mijn bord brandde. Poging om te mengen met de menigte na het debat, vond ik mensen heel voorzichtig van mij en mijn boodschap. Jim Moore was vriendelijk genoeg, maar de boeren moeten hebben gedacht dat ik gek was. Naast Moore, over de enige personen die mij bij dit evenement zouden schudden, waren Norm Coleman en de Elvis-nabootser.

Terug naar de Twin Cities na Farm Fest, ontdekte ik een veelbelovende manier om te campagne. Ik stopte op het kantoor van de Redwood Falls Gazette (circa 3.939). De politieke verslaggever, Troy Krause, was weg voor Farm Fest, maar redacteur Daryl Thul nam mijn foto. Hij zei dat ze contact zouden hebben. Mijn volgende stop was het kantoor van het Olivia Times-Journal (circulatie 1.413) waarvan de redacteur, Mindy, het druk had om het papier te drukken. Ik liet de literatuur achter met de receptionist. In Willmar, Linda Vanderwerf, de politieke verslaggever voor de West Central Tribune (17.500), die op de deadline was, vroeg ik haar haar de volgende keer te laten weten wanneer ik terugkeerde naar het gebied. Ik raakte de redacteur van het Litchfield Independent Review (3.900), Brent Schacherer, net zoals hij het kantoor om 17 uur sluit. Ook hij heeft interesse in mijn campagne uitgedrukt.

Bezig met het produceren van position papers, het nemen van campagnefoto's en het beantwoorden van kandidaat vragenlijsten, keerde ik niet terug naar de krantenbaan tot woensdag 14 augustus. Ten zuiden van de Twin Cities, ik arriveerde in Northfield. Er was een nieuwe redacteur bij het Northfield News (circulatie 5.034). De receptioniste vertelde me dat hij op een personeelsvergadering was en nog geen journalist had aangesteld om de senaatrace te dekken. Mijn volgende stop was Cannon Falls. Hier kwam Dick Dalton, redacteur van het Cannon Falls Beacon (4.350), voor een kort gesprek in zijn kantoor, die na het aanraken van het korter werkweekvoorstel eindigde met de onthulling dat de Beacon voornamelijk campagnes voor lokaal kantoor behandelde.

Vervolgens werkte ik langs Route 61 langs de Mississippi River, in de hoop om mijn belofte te houden aan Tom van der Linden, redacteur van het Houston County News (2.200) in La Crescent, dat ik die middag zou stoppen. De Rode Wing Republican-Eagle (8.000) was mijn eerste stop langs die route. Een jonge verslaggever, Mike Fielding, nam me mee naar een vergaderzaal voor een kort interview. Hij heeft gevraagd dat ik hem per e-mail een mock-shot foto stuurt. Down river, op kantoor van Lake City Graphic (3.200), gaf me de redacteur Rick Ousky mij vijftien minuten van zijn tijd. Hij was een intense, intelligente, bebaarde man, geïnteresseerd in het idee om een ??beter leiderschap te eisen. Hij leek geïntrigeerd door mijn campagne en beloofde er een kolom over te schrijven.

Racing south, ik arriveerde rond 5:15 uur in La Crescent, waar gelukkig Van der Linden nog op kantoor was. Hij vroeg een paar vragen, nam een ??foto of twee, en ging weer naar het werk. Ten slotte, naar het noorden, nam ik een kans om een ??verslaggever op het werk te vinden in de grootste krant van de omgeving, het Daily News van Winona (12.259), na 18.00 uur. Een algemeen verslaggever en columnist die naar school was gegaan met Tim Penny, Jerome Christenson, onderbrak zijn werk om met me te praten. We hebben de politieke situatie besproken. Hij heeft vragen gesteld over mijn campagne voor de Senaat en een fotograaf van de staf nam mijn foto. Ik was verliefd toen ik terug naar de Twin Cities reed.

De weeklijkse vrijloopcircuits bezoeken

Ondanks de adrenaline-stormloop was het pas aan de late ochtend dat ik weer de campagnespoor sloeg. Ik dacht dat ik eerst de weeklijkse vrijloop in de Twin Cities zou moeten bezoeken. Bij City Pages (circa 112.282), vertelde de redactie mij dat de verslaggever die aan de Independence Party-race, Paul Demko, toegewezen was, buiten het kantoor was. Deze informatie kwam als een schok voor mij, sinds drie weken eerder had ik een sarcastische brief aan de redacteur van City Pages gepubliceerd in reactie op Demko's rapport over een panel discussie gesponsord door een lokale mannengroep. City Pages dacht hier sterk genoeg op als een voorbeeld van een bepaald genre om het als 'brief van de week' te laten zien. Onder andere jabs bij hem, stelde ik voor dat "Demko de limiet van zijn gesloten capaciteit had bereikt" toen hij uit de vergadering stormde in het midden van de presentatie van de tweede spreker. Maar nu, tenzij Demko werkelijk een genadige persoon is, zou ik ervoor betalen dat ik er zo'n aanval op heb aangevallen, waarvan de werkgever inkt koopt bij het vat. '

Mijn volgende stop was Pulse of the Twin Cities (23.000) op Chicago Avenue. Ed Felien, uitgever en hoofdredacteur, heeft me voor een half uur gesprek meegedaan in zijn kantoor. Ed is een linkshandig intellectueel met gevarieerde levenservaringen. Naast het beheren van een aanzienlijk bedrijf heeft hij in de gemeente Minneapolis gediend. Hij was toen een kandidaat voor Hennepin County Commissaris. Ed probeerde diep in mijn problemen, met name de plank die "waardigheid voor witte mannen" ondersteunt. Hoewel hij dacht dat het een moedige positie was, was hij ook bezorgd dat deze uitspraak witte-supremacistische gevoelens zou opleveren.

Ed Felien heeft me uitgedaagd om specifiek te tonen hoe witte mannen werden gewond door het huidige systeem. Hij gaf me een kopie van een boek van Anthony L. Sutton, een Afro-Amerikaanse, over de psychologische gevolgen van de slavernij die hij geholpen had te publiceren. Ed heeft me uitgenodigd deze dingen verder te bespreken bij de lunch, maar dan realiseerde ik me dat hij nog een lunchavond had. Hoewel het kort was, was dit op zijn best politieke dialoog.

Naar het noorden

Een beetje achter het schema stond ik noord op 35E richting Duluth. Mijn eerste stop was een ECM Post-Review (2.425) in North Branch, waar een receptioniste me vertelde dat de redacteur het PGA-toernooi bij Hazeltine uitdekte. Vervolgens reisde ik naar Cambridge om kantoren van het Isanti County News (11.000) en de Cambridge Star (16.032) te bezoeken. Niemand was beschikbaar om met mij op elke plaats te bezoeken, dus ik liet de literatuur af. Hetzelfde geldt voor de Princeton Union-Eagle (3.400); Zijn redacteur, Luther Dorr, was ook bij het PGA-toernooi. Bij de Mille Lacs County Times (3,100) in Milaca rond de 5 uur sluitingstijd, hebben twee vrouwen me verteld dat ze niet geïnteresseerd waren in de politiek, maar ik zou misschien de literatuur achterlaten voor de redacteur, Gary Larsen. Het was te laat om iets te vinden in het Kanabec County Times (3.020) kantoor, behalve een afgesloten deur.

Dit was niet een productieve middag, hoewel ik in Tom Dooley, een oude kennismaking en columnist voor de New Unionist-krant, in de rest van Kulkin op de snelweg 35E ten zuiden van Cloquet rende. Hij vertelde me dat de Minnesota Newspaper Association voor een bescheiden bedrag geld persberichten zou versturen naar alle kranten en tv-stations in de staat. Ik heb een blokhut op veertig hectare bos aan de zuidkust van Lake Superior in de buurt van Port Wing, Wisconsin. Daar heb ik de nacht van 15 augustus doorgebracht.

Vroeg de volgende ochtend, om 8 uur, parkeerde ik mijn auto op een straat in het centrum van Duluth tegenover een gastronomische koffiewinkel die een heerlijke brouwerij serveerde. Ik stond voor twintig minuten op de hoek van de 1e en de Superior straten, in wat ik dacht dat het centrum van het stadscentrum was, voordat ik besliste dat het geringe voetgangers- en straatverkeer op dit uur van de dag de inspanning niet rechtvaardigde. Scott Thistle, de verslaggever die aan de senaatrace was toegewezen aan de News-Tribune (51.071), was nog niet op mijn werk aangekomen toen ik zijn kantoor bezocht. Een andere verslaggever, Craig Lincoln, heeft mijn literatuur handig in de winkelmand van Thistle geplaatst.

Ik rende vervolgens naar het kantoor van Labor World (15.000) op Londen Road, in de hoop dat mijn plannen voor kortere werkweek haar verslaggevers zouden interesseren. De receptioniste, Debbie, vertelde me dat deze krant, een huisorgel van de Duluth AFL-CIO, alleen de geaccepteerde kandidaten bedroeg. Paul Wellstone zou de steun van het papier ontvangen. Terug in de binnenstad, zei een receptionist bij het Duluth Budgeteer News (44.484) dat alle redactie en verslaggevers het papier hadden uitgetrokken. Kom terug in het begin van de week, zei ze.

Vervolgens was het aan de IJzereeks. Bij mijn eerste stop, het Proctor Journal (2000), zei een vrouw genaamd Diane dat er geen tijd was om met me te praten omdat het de dag van het jaarlijkse festival was. Volgens een map waren er twee kranten in Cloquet, de Cloquet Pine Knot (3.500) en het Cloquet Journal (4.300). Toen ik het kantoor van de eerste bevond, bleek een teken dat op de deur werd geplaatst, dat het met de tweede was samengevoegd. De gecombineerde krant, het Pine Journal, was gevestigd in het voormalige kantoor van het Cloquet Journal. Zijn redacteur, Mike Sylvester, heeft wat tijd gehad om met me te praten en vroeg om een ??mokschot per email te sturen.

Op het westen stopte ik in Floodwood, een kleine stad bij de kruising van de snelwegen 2 en 73, waar ik een prettig gesprek had met twee vrouwen, Sue Czarneski en Eleanor Vorderbruggen, die het Forum uitbracht (930). Terwijl de uitgever een Wellstone-supporter was, waren zij zelf niet voor Wellstone of Coleman. Ze waren verheugd dat een landelijke kandidaat, zoals mijzelf, hun gemeenschap zou bezoeken.

Ik kwam kort na 12 uur in de kantoren van The Daily Tribune (8.036) in Hibbing. Alle verslaggevers waren voor de lunch. De receptioniste vertelde me om terug te komen na 1 uur. Dit gaf me de kans om wat lokale bezienswaardigheden te doen. Bob Dylan is hier opgegroeid, maar ik wist niet waar ik naar historische locaties kijk. Opvullen met gas in het Holiday station, vertelde ik aan de kassier dat ik een bord had gezien die het Greyhound Bus Museum adverteerde. Een andere klant bij de balie merkte op dat dit de 'grootste witte olifant in de stad' was en hij kon niet begrijpen hoe iemand dit project zou gaan doen. Dat regelde het - ik moest het campy museum bezoeken. Het was Greyhound, die mij eerst in januari 1965 naar Minnesota bracht.

De kassier vertelde me dat een halve kilometer verderop dezelfde weg was een kijkgebied voor de grote open-pit-ijzermijnen die ooit in de buitenwijken van Hibbing waren gewerkt. Dit was een echt ongewoon zicht. Ook was het Greyhound Museum de $ 3.00 toelatingsprijs waard, hoewel ik niet voor de 22-minuten film op Greyhound's geschiedenis kon blijven of luisteren naar de verhalen van geregistreerde busrijders. Het opstarten van een van de vroege bussen moest volstaan. Het hoogtepunt voor mij was toen de kaartjesverkoper, aan wie ik een kam had toegeschreven met de naam van mijn campagnewebsite (www.billforsenate.org), na mijn snelle bezoek naar de parkeerplaats kwam om me te vragen voor een andere Kam voor zijn vriend.

Terug bij de kantoren van de Daily Tribune in Hibbing, leerde ik dat de politieke verslaggevers niet om 2 uur naar de werkzaal zouden terugkeren. Ik kon niet wachten. Zes of zeven kilometer verder noorden was het kantoor van de Chisholm Tribune-Press (2.100). Een half-pensioenvrouw Veeda, die deze vijftig jaren had bewerkt, vertelde verhalen over hoe Eleanor Roosevelt tijdens de 1956 presidentiële campagne Chisholm op Adlai Stevenson had bezocht. Orville Freeman, John F. Kennedy, en andere politici van dat tijdperk waren ook fris in haar herinnering. Het enige negatieve moment kwam toen ik suggereerde dat Jesse Ventura ook een kleurrijk politiek karakter was. Veeda had geen gebruik voor Ventura sinds hij onder meer de begroting voor onderwijs had gesneden.

Nog een twaalf mijl op de weg, ik bezocht ook het kantoor van het Mesabi Daily News (12.258) in Virginia, die moeilijk te vinden was, zelfs met behulp van een kaart. De politieke verslaggever was uit, dus ik liet de literatuur achter. Ik deed hetzelfde aan de afgesloten kantoren van de Gilbert Herald (1.019). Bij Eveleth wist ik dat ik in de problemen kwam toen ik ontdekte dat er een kabeltelevisiekantoor was op het gemelde adres van de Eveleth Scene (2.695). De receptioniste zei dat ze zelfs niet dacht dat er een krant in de stad was. Ik heb de United Steelworkers of America District 11-kantoor net langs de straat bezocht om de literatuur over mijn kandidatuur voor Bob Bratlich, de assistent-directeur, te verlaten. De ambtenaren van de Unie uit de Iron Range waren vijfentwintig jaar geleden actieve ondersteuners van korter werkweekvoorstellen. De receptioniste beloofde dit materiaal te leveren aan Bratlich toen hij op maandag terug naar werk ging.

Het laatste segment van de campagne van deze dag bracht me naar de beboste gebieden ten noorden van het bereik. Op kantoren van de Cook News-Herald (2.800) vroeg de redacteur mij waar Glenwood Avenue was gevestigd. Het bleek dat hij dertig jaar eerder een zakenman was in Minneapolis. Hij regelde me met verhalen over die tijden doorgeven van informatie, bijvoorbeeld dat Hubert Humphrey had geholpen om zwarte mensen uit een bepaald deel van de stad te verplaatsen om ruimte te bieden voor nieuwe constructies die zijn business cronies ten goede komen. Niet ver van mijn huis was een brug waarbinnen het werd geruchten, de heilige Senator gebruikt om geld in een papieren zak op te halen. Als niet Hubert Humphrey, welke politicus zouden we kunnen geloven, vroeg deze man zich af? Hoe dan ook, hij zou een kort artikel over mijn kandidatuur afdrukken.

Bij The Timberjay (3.200) in Tower waren de politieke verslaggevers voor de dag weg, maar een man bij de balie nam mijn literatuur. Ik rijdde snel naar Ely, die kort na 5 uur aankwam, alleen om te weten dat beide krantenkantoren om 16 uur gesloten waren. De stad kruipte met weekendtoeristen. Voor de komende vijf uur reed ik terug naar de Twin Cities die door Isabella, Silver Bay, Duluth en andere toneelgemeenschappen liepen voordat de nacht viel. Mijn kilometerteller registreerde 835 mijl voor de tweedaagse reis.

Tijd nu voor zuidelijk Minnesota

Ik was de hele dag op maandag 19 augustus vastgebonden met persoonlijke zaken in verband met het verkrijgen van vergunningen voor een veroordeeld huis in Minneapolis, dat ik was aan het renoveren. Op dinsdag, de campagne reisroute terug naar zuid-Minnesota. Mijn eerste stop was in de perskamer in het staatshoofdstad waar Don Davis, een verslaggever en columnist voor Forum Communications, een kantoor heeft. (Hij modereerde het Amerikaanse Senaat debat bij Moorhead State College op 22 oktober, Paul Wellstone's laatste.) Davis heeft een grondig interview uitgevoerd. Een van zijn doelen zou kunnen zijn om te ontdekken of mijn kandidatuur een front was voor antisemitische of white-supremacistische politiek. Dacht ik bijvoorbeeld dat het feit dat Coleman en Wellstone beide Joods waren, aangaf dat "Joden de Minnesota politiek overnemen"? Ik heb die theorie niet gekocht, maar heb toegegeven dat religieuze identiteit de politiek van politieke correctheid heeft binnengegaan.

Het kantoor van het Faribault Daily News (7.411) was de eerste stop voor de dag buiten de Twin Cities. De reguliere politieke verslaggever, Pauline Schreiber, was de hele week op vakantie geweest, maar de openbare veiligheidsreporter gaf de receptioniste zijn kaart en vroeg me hem later op de dag te bellen. Bij de Owatonna People's Press (7.149) was de politieke verslaggever, Katie Campbell, ook niet beschikbaar. Vervolgens ging ik naar Rochester naar het post-Bulletin (42.391) kantoor. De politieke verslaggever, Lenora Chu, was op deadline en kon me niet meer dan een paar minuten ontmoeten. Ze regelde mijn foto te hebben genomen en vroeg me om de volgende week contact met haar op te nemen. (Toevallig heeft Angela Greiling Keane, een verslaggever van het Washington-bureau van het Post-Bulletin, het verhaal over het Amerikaanse Senaatrace behandeld. Zij heeft de volgende morgen een telefoongesprek gevoerd.)

Het tweede interview van de dag vond plaats op de Austin Daily Herald (7.470). Reporter Lee Bonorden, wiens dochter in Minneapolis woont, heeft mij twintig minuten doorgebracht en mijn foto in de computer gescand. Eindelijk ging ik door Blooming Prairie, maar het kantoor van zijn krant, The Blooming Prairie Times (1.173), was voor de dag gesloten. Terug naar huis in Minneapolis, vond ik dat ik 280 mijl had gereisd.

Woensdagmorgen, 21 augustus, vond ik het tijd om de kranten van Minneapolis opnieuw te bezoeken. Paul Demko was niet in City Pages. De politieke teamleider bij de Star Tribune, Dennis McGrath, kwam naar de lobby om ongeveer vijf minuten met me te praten. Het regende de dag hard.

Op het zuiden van Highway 35 stopte ik weer bij het Faribault Daily News en vond er nog geen verslaggevers beschikbaar om met me te praten. Bij de Owatonna People's Press, een jonge verslaggever, Katie Campbell, heeft een interview gedaan. Vervolgens was het over naar Waseca, de thuisstad van Tim Penny. De politieke verslaggever voor het Waseca County News, Marshal Cawley, sprak een paar minuten met me en regelde dat mijn foto zou worden genomen. Het kleine stadje Janesville, waar mijn vriendinnen (Harvey en Julie) zes jaar geleden waren getrouwd, was mijn volgende stop. De redacteur van de Janesville Argus, Sandy Connolly, zei dat ze zou gebruiken wat Marshal Cawley schreef voor het Waseca papier. We hebben Vader Brown, de katholieke priester in Janesville, besproken die bij de bruiloft van mijn vrienden was geofficeerd. Hij was onlangs teruggetrokken naar een meer van het meer buiten de stad.

De laatste twee haltes van de dag waren bij de overige grote dagbladen in het zuid-centrale Minnesota. De grootste (behalve Rochester) was de Free Press (25.244) in Mankato. Ik werd verwezen naar Joe Spear, de nieuwsredacteur, die mijn campagneliteratuur nam om bij de politieke verslaggever over te gaan toen hij terugkeerde naar het kantoor. Bij The Journal (9.945) in New Ulm interviewde een politieke verslaggever en redactie schrijver Ron Larsen me in een vergaderzaal. Hij was een Duitser onder de Duitsers, we grapden. Ik heb foto's van mezelf achtergelaten die het bord dragen.

Na het verlaten van het krantenbureau kon ik het reusbeeld van Hermann, leider van de Germaanse stammen, die de Romeinse legioenen in 9 A.D. in een park aan de rand van de stad versloeg, niet weerstaan. Dan was het terug naar de Twin Cities door middel van St. Peter. De krantenkantoor was voor de dag gesloten. De reis van de dag had 255 mijl gedekt.

Nu was het tijd voor mij om een ??aantal van de afgelegen gebieden van Minnesota langs de zuidelijke en westelijke grenzen te bezoeken. Met een korte stop in Faribault - nog geen geluk met de reporter - ging ik naar Albert Lea, gelegen op Interstate Highway 90. Ik heb kort gesproken met Dylan Belden, redacteur van het Albert Lea Tribune (7.397), die zich herinnerde aan het ontvangen van mijn literatuur in de mail. De volgende stad naar het westen was Blue Earth. Kyle MacArthur, redacteur van het Faribault County Register (1.200), kwam een ??paar minuten op bezoek. Tien jaar eerder woonde hij op 37 en Morgan Ave. N. in Minneapolis, enkele mijl ten noorden van waar ik momenteel woon. Toen ik hem de foto van me voor het Paul Bunyan-standbeeld in Bemidji gaf, stelde MacArthur voor dat ik het Green Giant-standbeeld aan de rand van Blue Earth zou zien. Dat is waar ik daarna ging. Een tiener die in een cadeauwinkel werkte nam mijn foto daar.

Ik raakte kort voor 1 uur in de kantoren van de Sentinel (7.700) in Fairmont, in de hoop om een ??verslaggever te vinden. De receptioniste vertelde me dat het nieuwspersoneel om 2 uur vanaf de lunch terug zou komen. Ik kon niet wachten. Het volgende dorp west op Highway 90 was Sherburn. David Parker van het weekblad van West-Martin (2000) interviewde me en beloofde een artikel te doen. Toen bezocht ik het kantoor van de Jackson County Pilot (2.400) in Jackson, de volgende stad. De redacteur, Ryan McGaughey, was niet in het kantoor.

Ik kon niet afwijzen dat deze redacteur en ik dezelfde achternaam hadden, hoewel hij het uitgesproken had MA-GAAH-hij en ik heb het uitgesproken. Ik informeerde ook de receptioniste - van mogelijke belangstelling voor Ryan - dat president Zachary Taylor in 1847 een bepaalde Edward McGaughey had aangesteld als Minnesota's eerste territoriale gouverneur. Echter, de Amerikaanse Senaat heeft de nominatie niet bevestigd. De derde keuze van president Taylor, Alexander Ramsey, nam uiteindelijk de opdracht.

In zuidwesten Minnesota

De grote krant in zuidwest Minnesota is de Worthington Daily Globe (12.300). In zijn kantoren heb ik gepraat met Bob, de nieuwsredacteur, die literatuur en foto's heeft genomen. Hij beloofde een artikel over de primaire te doen. Ik bezocht vervolgens de Nobles County Review (1.300) in Adrian, ten westen van Worthington. Een receptioniste nam literatuur en foto's aan, en beloofde ze door te geven aan de redacteur. Dicht bij de South Dakota grens was de stad Luverne. Ik raakte Laurie, een politieke verslaggever voor de Rock County Star Herald (3.000), terwijl ze de deur haalde. Ze vroeg me over reclame in die krant. Ik hoopte de Pipestone-krant te bezoeken als laatste stop in de dag. Echter, wegenbouw op US Highway 75 stuurde mij op een omweg ongeveer tien mijl naar het oosten, waardoor ik in de buurt van Pipestone in de sluittijd was. Ik heb bezocht kantoren van de Edgerton Enterprise (1.957) en sprak met haar redacteur, Mel DeBoer. DeBoer, ik merkte op, is ook de naam van de Chevrolet-dealer van de stad.

Het was in de late namiddag van 22 augustus en ik vond mezelf 300 kilometer weg van huis. Ik heb besloten om de nacht kamperen te brengen in het Split Rock Creek State Park op de snelweg 23 ten zuiden van Pipestone. De jonge parkeerkant zei dat ze de nicht was van de DFL-staatsvertegenwoordiger Ted Winter van Fulda. Ze was geïnteresseerd in mijn campagne en kwam akkoord met enkele van mijn ideeën over politieke correctheid. Er was ook een mooi bejaarde echtpaar, Pete en Alice Krosschell van Edgerton, die de kampterreinen van hun kampeerwagen aan de overkant van mijn kampeerplaats bij kampeerplaats # 4 bewaakten. Dus, in plaats van terug te rijden naar de Twin Cities die nacht, bracht ik een rustige late namiddag in een meer over twee windgeneratoren en wandelde door prairie graslanden. Ik heb met de Krosschells afgesproken dat het jammer was dat staatsambtenaren besloten om dit park na de Arbeidersdag te sluiten.

Vroeg in de ochtend van vrijdag 23 augustus reed ik zuidwaarts naar Jaspers. Het kantoor van Jasper Journal (950) was afgesloten, maar ik liet de literatuur achter in de mailgleuf. Ik was gelukkig om Mark Fode, redacteur van de Pipestone County Star (3.800) te vinden, in het kantoor bereid om een ??interview te doen. Hij was geïnteresseerd in mijn gedachten over politieke correctheid. Het kantoor van het Lake Benton Valley Journal (875), net op de weg, was op vrijdag gesloten. Lake Benton is een centrum van windenergie.

Nog eens twintig kilometer ten noorden is Ivanhoe waarvan de krant de Ivanhoe Times (1.065) is. Voor een relatief kleine stad was het verrassend om een ??menigte mensen te vinden in het krantenbureau toen ik aankwam. Ik moest tien minuten wachten, terwijl een boerenvrouw de redacteur badgeerde over een fout die ze in het papier wilde corrigeren. Dan wilde ze het sportschema verduidelijken. Ik was klaar om te vertrekken toen de vrouw op de hoogte was van vragen. De redacteur, Brent Beck, interviewde me en nam een ??foto. Vervolgens was het op Marshall.

Bij de kantoren van de Marshall Independent (8.650) interviewde de redacteur Larry Magrath mij en nam mijn foto. Een vriend in Minneapolis vertelde me later dat hij een verhaal had gezien over mijn campagne in de krant van Marshall. Een jonge vrouw genaamd Jessica redde het Tri-County News (1.800) in Cottonwood, twaalf kilometer ten noorden op Highway 23., ze interviewde me en nam een ??foto. Ik vroeg haar of andere politici die voor het kantoor in staat waren, Cottonwood hadden bezocht. Paul Wellstone was de enige.

Graniet Falls was de volgende stad op Highway 23 north. Ik kocht gas bij een Cenex-station in de stad, en merkte op dat een adjunct-sheriff van de Yellow Medicine County rond de kassa hing. Toen ik bij het krantenbureau van de Advocaat-Tribune (3.180) aankwam, bestelde dezelfde plaatsvervangend sheriff visitekaartjes. Hij merkte me op met een badge die mezelf als kandidaat voor de Amerikaanse Senaat identificeerde en merkte opvallend dat hij, met al deze politici 'rond, beter weg was. De redacteur, Linda Larsen, was nog aan het lunchen. De receptioniste zei dat ze in twintig minuten terug zou komen. Ondertussen stond ik op een nabijgelegen straathoek met mijn bord. Het was een langzame middag.

Linda Larsen herinnerde zich aan de campagne literatuur die ik per post had verzonden. Ze bleek geïntrigeerd of geamuseerd door het wit-mannelijke aspect van mijn kandidatuur. Ze was ook een voormalig medewerker van het Minneapolis Community Development Agency (MCDA). Ik vertelde haar dat leden van het Minneapolis Property Rights Action Committee dit als "het boze rijk" beschouwden. We hadden een prettig bezoek. Redacteur Larsen herinnerde zich aan haar dagen als bureaucraat in Minneapolis, die zich bezighield met de likes van Walt Dziedzik, Barbara Carlson en Tony Scallon. Zij vertelde me ook dat de onlusten in de noordelijke Minneapolis de vorige avond plaatsvonden. Ze herinnerde zich hoe Greg Wersal, de advocaat, naar Graniet Falls was gekomen met een koe-vormig bord om zijn campagne te bevorderen om de campagne voor kantoor te beoordelen. Toen ik opmerkte dat ik blij was, waren er minstens twee gekke kandidaat-kandidaten, glimlachte ze. Het was geruststellend om daar een plaatselijke aanwezigheid te vinden.

Ik had gehoopt Crookston tegen het einde van de dag te bereiken. Ted Stone, redacteur van de Daily Crookston (3.193), had beloofd me te interviewen als ik naar de stad kwam; Hij zou het interview op de voorpagina leiden. Na het verlaten van Graniet Falls, realiseerde ik me dat het onmogelijk zou zijn om dit doel te bereiken. Montevideo was volgende op de route. Pat Schmidt, redacteur van het Montevideo American News (4.700), heeft een kort interview in zijn kantoor uitgevoerd en een foto gemaakt. Hij zei dat zijn krant voor het eerst een artikel zou hebben over het senaatrace. In plaats van naar de grotere stad Morris te rijden, heb ik nu besloten om Madison te bezoeken, omdat het het jeugdhuis van Robert Bly, de dichter was. Ik heb de afgelopen tien jaar deelgenomen aan een zanggroep met hem in Minneapolis.

Dawson was ten westen van Montevideo. Dave Hickey, redacteur van de Dawson Sentinel (2.000), vertelde me kort en nam twee foto's. Madison, de volgende stad, was een teleurstelling. De redacteur van de Western Guard (2.342) zou niet uit zijn kantoor komen om me te zien; Hij liet het woord bij de receptionist dat zijn krant uitsluitend geadviseerde kandidaten dekt. Ik heb het Lac Qui Parle geschiedenismuseum in Madison bezocht om Robert Bly's studie te zien. Het was in het weekend in juli 1999 gewijd dat mijn broer is overleden. We waren van plan om het toewijdingsevenement bij te wonen.

Eindelijk kwam ik om 16:30 om Ortonville, aan de westkant van de staat. De redacteur van de Ortonville Independent (3.223) was buiten de stad, maar een krantenpersoneel nam literatuur en foto's. Dan was het terug naar de Twin Cities door Appleton en Benson. Hun krantenbureaus waren beide gesloten. De tweedaagse reis had 707 mijl bedekt.

 er is meer

(Het bovenstaande verhaal is geschreven voor publicatie in de pre-primary issue van de Watchdog-krant. Alleen de eerste alinea's werden gepubliceerd. Twee weken bleven nog in mijn campagne. Het verhaal gaat verder.)

Het weekend was gekomen. Deze keer zou niet kunnen worden gebruikt voor reizen, aangezien de krantenbureaus niet open zouden zijn. Ik had nog een week de tijd om de wekelijkse tijdschriften te contacteren om hun deadlines te maken. Dan probeer ik de resterende dagbladen te raken. Het weekend van 24 en 25 augustus werd besteed aan het schrijven van het eerste deel van dit verhaal, zodat het voor het eerst in de Wachtdog gepubliceerd kon worden. Met een circulatie van maximaal 10.000 lezers in Minneapolis vertegenwoordigen de lezers nogal wat stemmen in de Twin Cities. Hopelijk zullen sommigen mijn kolom lezen.

Ik had zaken met betrekking tot renovatie van het veroordeeld huis op 1715 Glenwood Avenue op maandagmorgen. Toen ik vroeg in de middag wachtte ik west op Highway 12 richting Willmar. De eerste stop was in Howard Lake. Lynda Jensen, redacteur van het Howard Lake-Waverly Journal (1.400), nam literatuur aan. (Was deze Hubert Humphrey's geboorteplaats?) Ze verwees me naar een geassocieerde krant in Dassel, niet op mijn lijst. De redacteur daar was het laatste probleem voor het primaire uit en kon niets over mijn campagne bevatten.

Bij Dassel maakte ik een snelle beslissing om de route naar Willmar te verlaten en in plaats van het zuiden naar Hutchinson te rijden op Highway 7. Ik ben blij dat ik deed. De redacteur van de Hutchinson Leader 6.000), Doug Hanneman en Jane Otto, een politieke verslaggever, hebben me al in een vergaderruimte geïnterviewd. Ze zouden een verhaal in hun welbekende krant voeren. Zij stelden ook voor dat ik de Litchfield Independent Review (3.900) noemde, een aangesloten krant twintig mijl noorden en naar het westen. Zijn redacteur, Brent Schacherer, was de man die ik kort ontmoette terwijl ik enkele weken eerder naar de snelweg 12 van Farm Fest naar huis ging.

 Deze keer had Schacherer en ik genoeg tijd om te praten. Zowel in Hutchinson als Litchfield voelde ik dat ik met de redactie in discussies met kwesties richtte. Ik kocht een kopie van de Onafhankelijke Recensie in een Litchfield supermarkt. Toen ik die avond thuis kwam na 155 kilometer rijden, had mijn campagne vernieuwde energie.

Terug naar het noorden

De volgende morgen, dinsdag 27 augustus, was het tijd om op een tweedaagse reis naar het noorden te gaan. De receptioniste bij Duluth Budgeteer News (44.484) had me verteld terug te komen tussen maandag en woensdag, voordat het papier werd gelegd. Eerst heb ik echter een telefoontje gemaakt van Tim Kjos van het Becker County Record (14.500) en het Detroit Lakes Tribune (5.500), die een telefonisch interview wilde doen. Dit was een gelukkige pauze. Editor Kjos had interesse gehad in mijn campagne materialen die naar hem waren verzonden. Ik emailde Ted Stone van de Crookston Daily Times (3.193) om te zeggen dat ik woensdagmiddag in Crookston zou zijn.

Toen raakte ik de weg en stopte eerst bij de kantoren van de Anoka County Shopper (5.026) in Coon Rapids waar ik met Larry Jones, een verslaggever, sprak. Hij vertelde me dat de politieke rapportage voor kranten van ECM-eigendom, waarvan dit één was, is gedaan door Tim Budig, een verslaggever in de kelder van het Staatshoofdstad. Echter, verhalen over de primaire verkiezingen waren waarschijnlijk al geschreven.

Vervolgens vervolgde ik mijn reis naar het noorden op snelweg 10 naar Big Lake waar ik met Naomi, de receptionist van het West Sherburne Tribune (13.283) sprak. Ze verwees me naar de politieke verslaggever, Nancy Kopf, in het Becker-document. Dit was de Sherburne County Citizen (10.862), net onderweg. Naomi nam ook mijn campagne literatuur en foto's te geven aan Gary Meyer, de redacteur. Bij Becker heb ik gepraat met Estelle, de receptioniste, die zei dat Nancy Kopf, die in Big Lake woont, niet op kantoor was. Ik belde Kopf's huis en liet een bericht achter. Ik verliet literatuur en foto's met de krant Becker.

Aangezien Duluth mijn bestemming was, verliet ik snelweg 10 op dat moment en in plaats daarvan nam State Highway 25 north en ging toen oost op snelweg 3 naar Princeton, met de Princeton Union-Eagle (3.400). Luther Dorr, de redacteur, vertelde me dat dit ook een publicatie van ECM was, waarvan de politieke rapportage door Tim Budig werd gedaan. Mijn volgende stop was het Isanti County News (11.000), een andere krant van ECM-eigendom, in Cambridge. Ik reed over de stad naar de Cambridge Star (16.032) in een industriegebied en hoopte te praten met Tesha, de politieke verslaggever, die ik op mijn vorige reis had gemist. Ze vroeg me om de Star een korte persbericht te sturen nadat ik weer thuis kwam. Dat was mijn beste resultaat tot nu toe. De krant had een grote omloop.

Zoveel als ik andere kranten langs de weg had willen bezoeken, moest ik eind aprilmiddag in Duluth zijn. Ik ging naar het noorden door Braham en raakte toen bij de snelweg 35, die ongeveer 90 minuten later in Duluth arriveerde. Bij mijn hoofddoel, het Duluth Budgeteer News, had ik een discussie van 15 minuten met de persredacteur, Pat Faherty, die tijdens mijn vorige bezoek niet beschikbaar was. Hij vertelde me dat de primaire verkiezingsdekking was gericht op de lokale races. De federale en staatsbureaus zouden voor de algemene verkiezingen worden gedekt. De politiek van Duluth is 'raar' met sommige niet-geadviseerde grote partijkandidaten die overstappen naar de Independence Party. Faherty vond mijn aanpak van het verwerven van fundamentele politieke problemen en beloofde me meer te praten als ik de primaire overleefde.

Ik heb ook het kantoor van de Duluth News-Tribune weer bezocht, in de hoop om de verslaggever Scott Thistle te ontmoeten, maar hij ging voor de week. Ik heb het adres van de weekblad van de lezer niet gehad, maar een P.O. Vaknummer. Een krantrek op een straathoek bevatte een kwestie van de Duluth Ripsaw, een alternatief per week. Hoewel het na 17:00 was, heb ik haar kantoren gevestigd op de 12e verdieping van een kantoorgebouw in het centrum. Gelukkig was de redacteur, Brad Nelson, nog in het kantoor. Ik heb kort met hem gepraat voordat hij de dag verliet. Nelson vond mijn ideeën over de kortere werkweek, maar niet over politieke correctheid.

Het was het einde van een andere drukke dag. De meest economische plaats van verblijf was mijn log cabin aan de zuidkant van Lake Superior nabij Port Wing, Wisconsin. Badmogelijkheden bestonden weer uit een snelle duik in het meer. Deze keer bracht een storm op het meer. De wateren waren koud en de golven waren onstuimig. Na een verkorte zwem bracht ik de nacht in de cabine. Muizen die rond de bank schudden, houden me wakker delen van de nacht.

Ik vertrek net voor 7:00 uur voor de Wisconsin Cabine, en ik reis veertig kilometer terug naar Duluth in een lichte regen. Mijn bestemming was echter de Iron Range, en de twee dagbladen misten op het vorige bezoek. Het Mesabi Daily News (12.258) in Virginia was weer moeilijk te vinden. Nogmaals, redacteur Bill Hanna was niet beschikbaar. Bij de Daily Tribune in Hibbing, daarentegen heb ik kort gesproken met Aaron Brown, de redacteur. Hij zei dat zijn krant de meeste van zijn politieke rapportage van de Associated Press heeft genomen. Jim Moore en enkele andere politieke kandidaten waren in Hibbing geweest.

Ik was bezorgd over de auto. Met het vochtige weer lijkt de batterij dood te zijn. Het voorgerecht zou niet opschieten als ik op een benzinestation was gestopt. Zeker genoeg, ik stond op hetzelfde probleem in de parkeerplaats van de Daily Tribune. Gecorrodeerde materialen bedekken de twee batterijterminals. Ik heb dit schoongemaakt en de auto begon snel. Het kon erger zijn. Mijn auto, een Ford Escort van 1992, had het afgelopen jaar twee grote transmissiereparaties gehad. Was het niet dwaas om dunbevolkte gebieden van Noord-Minnesota in deze auto te oversteken? Ik had geen keuze. Er was een verkiezingscampagne om te voeren.

Mijn volgende stop, na het zuiden en west op de Amerikaanse snelweg 169, was Grand Rapids, waar ik ooit op een zaterdag was geweest. Deze keer bezocht ik de kantoren van de Grand Rapids Herald (20.500). Een jonge politieke verslaggever genaamd Beth Bily, die zei dat ze druk had op de krant, kwam naar de receptie om een ??paar minuten met me te praten. Ze nam mijn drie literatuur en een foto van mij die een week van 32 uur promoot. Er was geen tijd om Coleraine te bezoeken. Ik was te wachten in Crookston, over de hele staat, later in de middag.

Mijn westwaartse reizen op de Amerikaanse snelweg 2 namen me eerst naar Deer River, waar Bonnie bij de Western Itasca Review (1.800) mijn campagne literatuur en foto's nam, en beloofde om iets in de krant van donderdag te zetten. Bij Cass Lake, in de buurt van de Indiase reservering, sprak ik met Pat Miller, redacteur van de Cass Lake Times (1.400), en met Bethany Norgard, zijn assistent. Ik gaf mijn standaard pitch en ze nam campagne materialen. Miller adviseerde me om te praten met Brad Swenson, een verslaggever bij The Pioneer in Bemidji, die zei dat hij redelijk vaardig was over politieke zaken.

Bemidji, de thuisbasis van de fotogene beelden van Paul Bunyan en Babe the Blue Ox, was slechts een kwartier of zo verder west op de snelweg 2. Een receptionist op het Bemidji-papier vertelde me echter dat Brad Swenson en zijn collega's niet begonnen met werken Tot na 4 uur kan ik later terugkomen in de dag? Als het kantoor was gesloten, zeiden ze, ga gewoon naar de achterdeur en druk op de zoemer. Ik was niet zeker op dat moment als ik zou terugkeren.

Ik had nog ongeveer honderd mijl te gaan voordat ik Crookston bereik. Het zou mijn tweede bezoek aan de stad zijn, maar het eerste bezoek aan het krantenkantoor van Crookston. Dertig mijl langs de weg na het verlaten van Bemidji, bereikte ik Bagley. Debbie Ronning bij de Farmers Independent newspaper (2.600) beloofde mijn campagne literatuur aan de redactie te leveren. We verlieten nu de beboste gebieden van het noorden van het centrum van Minnesota en gaan naar de graslanden van de Grote Vlaktes, deze kant van de Dakotas. Voortgezet op de Amerikaanse snelweg 2, passeerde ik Fosston en Erskine, thuis van DFL guvernementele kandidaat Roger Moe, voordat ze omstreeks 3 uur in Crookston viel.

Tijdens de Crookston Daily Times (3.193) had de redacteur Ted Stone geen tijd om te praten. De computer was neergestort en hij had zelf dit probleem nodig. In plaats daarvan gaf Stone een nieuwe verslaggever aan om mij te interviewen, Lori Lizakowski. Ze was oorspronkelijk uit Minneapolis. Lizakowski heeft een grondig interview uitgevoerd, dat zowel de problemen als mijn persoonlijke leven omvat. Uit de deur, ik herinnerde me dat ik het vergeten had om de verslaggever te vertellen dat ik tien dagen eerder aan de Crookston "Ox Cart" parade had deelgenomen. Ik keerde kort terug om die informatie over te brengen. De belangrijkste missie van vandaag was bereikt.

Er was nog steeds tijd om andere krantenbureaus in de omgeving te bezoeken. Ik ging terug oost op snelweg 2 tot snelweg 32, waar ik linksaf draaide en naar het noorden naar Red Lake Falls reed. Jody Kenfield, uitgever van de Gazette (1.600) in Red Lake Falls, nam mijn literatuur. Ze zei dat ze elke kandidaat een eerste gratis aankondiging gaf alvorens te eisen dat verdere kandidaatreclame via reclame wordt gekocht. Er was een snelwegconstructie ten noorden van de stad, die een lange omweg naar de Thief River Falls vereist. Ik kwam kort voor 5 uur in die stad binnen 5 uur. De redacteur van de Thief River Falls Times (4.700), Dave Hill, nam een ??paar minuten van zijn drukke schema om met me aan de balie te praten. Dat "witte mannelijke spul" had zijn aandacht gekregen toen mijn literatuur in de mail kwam. Nadat ik het krantenbureau verliet, kocht ik wat dagoud brood in de bakkerij-surplus-winkel aan de overkant van de straat.

Ik moest nu een belangrijke beslissing nemen. Moet ik naar Bemidji terugkeren om met zijn hooggeplaatste politieke verslaggever Brad Swenson te praten, of zou ik de steden in het uiterste noordelijke deel van de staat langs de Canadese grens moeten bedekken. Als een kleine kandidaat zou het mij een kans geven om kleinere steden en steden te bezoeken in die zone die de andere kandidaten zouden kunnen hebben omzeild. Misschien kan ik 's nachts in een staatspark kamperen, zoals de een in de buurt van Grygla, en maak dan een grote veeg van de noordelijke stad van de steden, die die nacht terugkeren naar de Twin Cities. Het plan maakte zin in mij. Ik dacht dat het misschien mogelijk was om terug te keren naar Bemidji om vroeg in de avond Swenson in zijn kantoor te vangen. Daarna kon ik noord en west door de Red Lake Indian Reservation naar de campings boven de Thief River Falls vallen voordat ze gesloten waren. Het zou veel extra rijden betekenen, maar er was tijd voor de campagne.

Ik reed helemaal terug naar Bemidji. Het begon te regenen net ten westen van de stad. Toen ik de kantoren van de Pioneer bereikde, kwam de regen in emmers af. Water giet door de afvoerpijpen en over de stoep dichtbij de achterdeur. Ik was grondig geweekt. Eenmaal binnen, vond ik snel Brad Swenson en een medewerker. Swenson vertelde me dat The Pioneer al een kolom had gepland over mijn campagne geschreven door Don Davis. De krant van Bemidji had geen verdere dekking van plan. Toen ik probeerde hem de foto van mij te geven voor het Paul Bunyan-beeldje met mijn "waardigheid voor het witte mannetje", zei Swenson dat hij niet dacht dat het goed zou gaan op de Indiase reservering.

Herziening van Twin Cities media

Vervolgens heb ik besloten om die avond terug te rijden naar de Twin Cities in plaats van naar de noordelijke steden te gaan. Mijn kleren waren vochtig. Ik was moe en een beetje ontmoedigd. Ik ging ten zuiden op de snelweg 71 en vervolgens op de snelweg 371 naar Brainerd, en eindigde snelweg 10 bij Little Falls om de rest van de weg naar huis te rijden. Deze tweedaagse reis had 979 mijl gedekt.

Eigenlijk was het een goed ding dat ik donderdag 29 augustus doorgebracht heb in de Twin Cities. Het gaf me de gelegenheid om de perskamer te bezoeken in de kelder van het Staats Capitool. Eerst op de lijst was het kantoor van de Associated Press. Ashley Grant, de verantwoordelijke journalist, kwam ermee akkoord om me te ontmoeten tijdens het middaguur. Nadat ik mijn campagnewebsite had ondervraagd, vroeg ze vragen voor ongeveer tien minuten. Ze weigerde foto's omdat ze niet kunnen worden gescand. Ze vroeg me om zeker te zijn op de primaire nacht, als iemand mij wilde interviewen.

Ik heb de nabijgelegen kantoren gecontroleerd. Tim Budig van ECM publicaties was in zijn kantoor naast Don Davis '. Davis was echter niet in. Met een beetje succes was Budig klaar met zijn analyse van de primaire wedstrijden. Hij zou nog iets over mij kunnen bevatten. Ik gaf hem verschillende literatuur en zelfs mijn rode campagne kam. Onder de gang waren kantoren van Star Tribune verslaggevers, allemaal naar de lunch, en van verslaggevers voor WCCO-TV. Ik sprak met WCCO's Capitol reporter Pat Kessler en een andere man in hun kantoor. Beide verslaggevers lijken geinteresseerd in het ontvangen van mijn literatuur, omdat ik het nooit eerder heb gezien omdat ik op de gedrukte media had geconcentreerd. Ik noemde de avond van het senaat vanavond op het college van Augsburg. Kessler wist erover. Er zou een sterke Afro-Amerikaanse aanwezigheid zijn.

Het debat dat elders in het boek werd beschreven, kwam tot mijn aandacht toen ik die Star Tribune vanochtend las. Ik faxte eerst persberichten naar Twin Cities media die mijn uitsluiting uit de debatten protesteerde. Toen de debatten sponsors me begrepen heb ik een terugtrekking gefaxineerd - van een goede start, zou je niet zeggen? Het debat van de Senaat, die om 8 uur begon, omvatte Paul Wellstone, Jim Moore, Ed McGaa en ik. Omdat ik de beslissing had genomen om terug te keren naar de Twin Cities de vorige nacht, was ik in staat om deel te nemen aan dit, mijn enige Senaat-debat.

Op vrijdag 30 augustus werd ik weer gebonden aan campagne en persoonlijke zaken in de Twin Cities. Aannemers vervangen het dak op mijn eigendom op 1715 Glenwood Avenue. Ze moesten worden betaald. Dakbedekkingen moesten worden gekocht. Ook de Star Tribune-reclame-afdeling stond op mijn laatste poging om een ??betaalde advertentie in deze krant te plaatsen, ook op de verkiezingsdag of de dag daarvoor. De deadline voor reclame in de 6 september Voter Guide was al geslaagd. Blijkbaar vond de juridische afdeling de advertentie te negatief. Ik heb een voorstel gemaakt om de negativiteit te elimineren. Dat was niet genoeg. De juridische afdeling, die spreekt door de reclamedienst, dringt erop aan dat de verwijzing naar "waardigheid voor witte mannen" wordt getroffen. Ik weigerde de gewijzigde formulering te accepteren en de advertentie werd getrokken.

Ook die dag heb ik telefonische telefoongesprekken gedaan naar diverse krantenredacteurs wier kantoren ik al had bezocht. De redacteur van het Mesabi Daily News in Virginia, Bill Hanna, zei dat hij iets zou willen opnemen over mijn campagne. Troy Krause, politieke verslaggever voor de Redwood Falls Gazette, zei dat hij mij een aantal vragen zou sturen en dan een verhaal zou schrijven. Aan de andere kant waren de redactie in Sandstone en Olivia niet van plan om de dekking van de primaire race te dekken. Ik heb een prettig gesprek gehad met Gary Larsen, redacteur van de Mille Lacs County Times in Milaca, die mijn literatuur herinnerde. Zijn krant was nog een eigendom van ECM Publications. Ik maakte ook afspraken voor bezoeken aan verslaggevers bij de Faribault Daily News en de (Fairmont) Sentinel in de volgende week. Een vrouw in het Proctor Journal vroeg me om zaterdagmorgen terug te bellen om met Jake Benson, de redacteur, te praten. Toen ik dat deed, vroeg hij mij vragen over de campagne en vermoedelijk iets schreef.

Zaterdag 31 augustus was een familiedag. Mijn vrouw was weg in China. Mijn stiefdochter, Celia, die een zomerprogramma afrondde aan het St. Olaf College, wilde dat ik een ceremonie verwelkomde freshmen naar het college bijwonen. Ik rende naar Northfield voor de festiviteiten. Celia en ik hebben lunch gehad en gingen dan naar aparte evenementen die voor de freshmen en hun ouders werden gezet. Samen hebben we samen een gastvrijheid in de sportschool bijgewoond die veel muziek bevat. Daarna bleef Celia op het college en ik reed naar huis. Dit was ook het laatste weekend van de Staatsbeurs.

Na zondagochtend godsdienstige diensten te hebben gehaald, reed ik over naar de beurs in St. Paul. Dit zou een van de weinige gelegenheden zijn waar ik de campagne rechtstreeks naar de kiezers zou kunnen nemen met mijn bord. Een goede locatie voor deze activiteit was aan de noordingang van de Fairgrounds tegenover de parkeerplaats.

Als fairgoers opgesteld om hun toegangskaarten te kopen, stond ik in het midden van de gang die mijn bord toont aan voetgangers die de straat oversteken van de parkeerplaats of bij het ticketvenster staan. Het was te goed om waar te zijn. Na 20 minuten vroeg een beveiligingswacht, met inachtneming van de inbreukregels, mij de woning te verlaten. Ik stond toen in de buurt van Snelling Avenue voor meer dan een uur, dat de kleinere hoeveelheid voetgangersverkeer over de straat oversteek. Dit was een goede gelegenheid om een ??persoonlijke verbinding te creëren met individuele kiezers die de blootstelling van de media zouden versterken.

Een auto botsing

Ik verliet de middernacht de Fairgrounds en bezocht het nabijgelegen huis van de kabeltelevisieproducent Bryan Olson in Roseville. Toen reed ik west op Roselawn Avenue. Met de kruising van het kruispunt van Roselawn en Cleveland met het groene licht, werd mijn auto door een andere auto van de rechterkant getroffen. Ik zag niets voor het ongeluk.

Plotseling zat mijn 1992-blauwe Ford-escort hulpeloos in het midden van het kruispunt, omdat ik, door de klap verstomd, probeerde te maken van de situatie. Mijn eerste gedachte, in de stoel van de wrakwagen, was dat ik de campagne moest opschorten. De bestuurder van de andere auto, een grijze 1986 Olds Ciera, zei dat zijn remmen hadden gefaald. Verschillende personen hielpen mijn auto naar de kant van de weg, totdat de politie kon aankomen en de auto weghalen.

Mijn auto werd gesleept naar een schutpartij ten zuiden van I-94 in St. Paul. De politie van Roseville zou me niet toelaten om mijn grote campagneteken uit de auto te halen. Nadat ze een rapport hadden genomen, reed ze me naar het busstation op het zuidelijke einde van de State Fairgrounds. Een Metro Transit medewerker wijst op de bushalte om mensen naar het centrum van Minneapolis te brengen.

Terwijl ik op de halte wachtte, zag ik mijn staatsvertegenwoordiger, Greg Gray, toen DFL kandidaat voor de staatsrevisor en zijn vrouw. De race van Gray had veel aandacht voor de media aangetrokken omdat hij de eerste Afrikaanse Amerikaan was die door een groot feest in dat kantoor werd benoemd. Liberalen hopen dat zijn kandidatuur een grote uitverkiezing van de zwarte kiezers zou veroorzaken. Ik vertelde hem wat er gebeurd was. Hij heeft zijn sympathie uitgesproken.

Toen ontmoette ik een andere politieke kandidaat bij de bushalte, Grey's polaire tegenovergestelde van een racistisch oogpunt. De grote campagneknop van deze man leest: "Leininger for U.S. Senate". In de campagne voor burgemeester van Minneapolis vorig jaar was er een kandidaat geweest van de "White Man's Working Party", genaamd Larry Leininger. Ik vroeg de button-wearer als hij die kandidaat was. Hij was. Leininger en zijn vriendin stonden op dezelfde bus als de mijne. We hadden de gelegenheid om enkele minuten te praten terwijl u tijdens de busrit in de gang was. Leininger was een conciërge aan de Universiteit van Minnesota. Hij en een klein aantal andere mensen maakten een verklaring namens witte werkende mannen. Hij was geen actieve campagne.

Het geweld van de auto-ongeluk gevolgd door de verschijning van deze twee totaal andere politieke kandidaten creëerde een surrealistisch gevoel. Plotseling werd mijn senaatcampagne voor een lus gegooid. Ik stond zonder thuis thuis. Mijn campagne bord was in de auto opgesloten in St. Paul opgesloten. Het bleek dat mijn problemen nog slechter waren dan verwacht. Ik had geen volledige verzekering op de auto, enige aansprakelijkheid, en kon daarom niet rekenen op mijn eigen verzekeringsmaatschappij om de auto vast te stellen. De andere auto was zonder verzekering. De bestuurder negeerde mijn volgende telefoongesprekken en verdween uiteindelijk. Belangrijker nog, niemand is gewond in de crash.

Het eerste gevolg van de crash was dat ik de volgende dag niet kon terugkeren naar de State Fairgrounds om campagne te hervatten. Aangezien de meeste kantoren gesloten waren voor de Arbeidsdagvakantie, kon ik tot dinsdagochtend weinig doen om het ongeval te melden of een vervangende auto te vinden. Op maandag, thuis zitten, vond ik één activiteit om de campagne te bevorderen. Ik heb een bericht gestuurd naar een paar dozijn radiostations rond de staat die voorstelden dat politieke correctheid was als een staatsreligie. Zo was de zogenaamde "werkethiek". Terwijl onze maatschappij deze waarden afdwingt, vallen burgerlijke vrijwilligers in plaats van de onschadelijke gebruiken van het christendom. Ik hoopte dat radiostation managers en talk-show gastheren hier een aantal controverse zouden zien en misschien wat tijd geven aan mij. Ze deden niet.

De campagne hervat met een huurauto

Dinsdagochtend 3 september huurde ik een nieuwe Ford Escort van Enterprise Rent-a-Car in Minneapolis, waar $ 20 per dag kost. Dit zou de laatste week van de campagne zijn. Het was waarschijnlijk te laat om de weekbladen te benaderen. Mijn beste schot was om de overblijvende dagbladen in de staat te bezoeken.

Ik studeer de kaart, ik besefte dat ik drie van hen kon bezoeken als ik in een cirkel van Minneapolis naar Brainerd, St. Cloud en Willmar reed. Via de telefoon beloofde de politieke reporter, Mike O'Rourke, van de Brainerd Daily Dispatch, een interview als ik hem de late ochtend ontmoette. Ik heb in mijn nieuwe auto langs de snelwegen 10 en 371 naar Brainerd gehaald, die kort voor de middag op het kantoor van de Brainerd Daily Dispatch aankwam (13.964). O'Rourke was beschikbaar voor een kort interview. Een fotograaf nam foto's.

Nu was het tijd om terug te lopen langs dezelfde snelwegen naar St. Cloud. Mijn eerste stop was in Little Falls, op het kantoor van het Morrison County Record (18.500). Reporter Joyce Moran vroeg een paar vragen, nam een ??foto en zei dat ze een aankondiging in de krant zou plaatsen. Dit was een gelukkige pauze omdat deze grote wekelijkse krant blijkbaar nog steeds nieuws over het primaire verzamelde. Misschien zouden sommige Little Falls-bewoners mij twee weken eerder van de "Lindbergh Returns" -parade onthouden. De stadsmanager gaf me een lift naar mijn auto terug.

Bij de volgende stop was het kantoor van de St. Cloud Times (30.000) in een onbekend deel van de stad. Veel straten werden geblokkeerd van de bouw. Hoewel de politieke verslaggever, Dave Aeikins, naar de lobby kwam om kort met me te praten, was zijn bericht ontmoedigend. Hij zei dat de St. Cloud-paper alleen geïnteresseerd zou zijn in mijn campagne als ik de primaire overleefde. Dit bezoek kan wellicht wel wat gebruikt hebben, aangezien de Times 'redactionele pagina de reis van de kandidaten naar de St. Cloud-gebied rapporteerde.

Robbing westwaarts van St. Cloud, ging ik door de gemeenschap van St. Joseph. Het was een tijdje om het kantoor van de St. Joseph Newsleader te vinden (3.300). De redacteur zei dat hij te druk was om me te zien toen de receptioniste mijn bezoek aankondigde. Hij liet zich een beetje teleurstellen toen ik naar zijn kleine kantoor ging kijken. We hadden een kort, maar geestig gesprek. Hij heeft mijn 'witte mannelijke' literatuur ontvangen, misschien heeft hij zijn verwachtingen van mij gekleurd.

Het overige been van de reis, van St. Joseph naar Willmar, nam me langs kronkelende wegen door heuvelachtig terrein. Ik kwam laat in de middag op kantoor van het West Central Tribune (17.500). De verslaggever die ik ontmoette tijdens het vorige bezoek aan dat kantoor, Linda Vanderwerf, was bezig met opdracht. Ze regelde voor een andere verslaggever, Michelle Kubitz, om me te interviewen. In een vergaderzaal heeft Kubitz een langdurig interview uitgevoerd. Wat zou boerenmensen denken dat een kandidaat uit Minneapolis ze in de Senaat zou kunnen vertegenwoordigen? Ik was niet zeker hoe mijn tegenstelling tegen NAFTA zou spelen in deze context, zodat ik denk dat ik de economische interafhankelijkheid van alle delen van de staat zou kunnen benadrukken. Er was tussen mij en deze verslaggever op verschillende punten een geef-en-nemen. Het was een goed interview.

De dag eindigde met een lange rit langs de snelweg 12 van de Verenigde Staten tussen Willmar en Minneapolis, waardoor plaatsen die bekend waren uit eerdere reizen. Ik moest opvullen bij de benzinestation William H. McCoy in Delano en vragen over de interessante naam van de eigenaar (voor mij). Gee, de stationsklerk werkte er gewoon. Hij had geen idee. Deze eendaagse reis bedroeg 378 mijl.

Terug thuis was ik verbaasd om een ??emailbericht in mijn computer te vinden van Aaron Brown, redacteur van de Hibbing Tribune. Verscheidene Amerikaanse Senaatkandidaten hadden onlangs zijn kantoor bezocht. Hij wilde een verhaal maken over de campagne-ervaring, waaronder ervaringen van een strijdende kandidaat zoals ik. Ik heb in de late avond gewerkt om een ??verklaring te verzenden om terug te sturen. Verkrijg dekking, maar je kan ook nog een gelukkige pauze.

Woensdag 4 september was een drukke dag. Deze keer zou ik de overige dailies in zuid-Minnesota raken. Mijn eerste bezoek was vooraf vastgelegd. Ik ontmoette Pauline Schreiber van het Daily Newspaper van Faribault (7.411) om 10:30 uur, zoals gepland. Dit was mijn derde bezoek aan de krant Faribault, zodat ik de straten goed kende. Pauline Schreiber was een ervaren, doordachte verslaggever die diverse goede vragen heeft gesteld. Een collega nam een ??foto. Tenslotte was deze basis aangeraakt.

Le Center was dertig mijl naar het westen. Ik gaf Diane, receptionist aan de Le Center Leader (1.750), kopieën van mijn literatuur voor de redacteur. Naast de krantenkantoor was een café. Ik stopte daar voor een kom soep. Dit was het archetypische stadje cafe. De vrouw die de plaats en haar zoon heeft beheerd, waren beide grote fans van Jesse Ventura. Ze vroegen me of er een manier was om de gouverneur te overtuigen om in hun restaurant te eten. (Gouverneur Arne Carlson had Le Center een keer bezocht.) Ik stelde voor dat ze hem schrijven - Wat de heck! Op de snelweg 169 stopte ik in St. Peter op het kantoor van de St. Peter Herald (2.158). De redacteur was, zoals ik, een red-headed man die van politiek houdt. Hij vond het leuk dat ik fundamentele politieke vragen in mijn campagne voor de Amerikaanse Senaat opstond. Ik voelde me een beetje optimistischer toen ik zijn kantoor verliet.

Een belangrijke doelstelling op deze reis was het bezoeken van de grote dagblad in Mankato, de Free Press (25.244). Ik heb gesproken met Mark Fishnik, een politieke verslaggever, in de lobby buiten de krantenzaal. Hij gaf hem mijn standaard pitch en wat literatuur. Fishnik zei dat zijn krant niet veel pre-primary coverage zou bevatten. Het merendeel zou kunnen komen voor de algemene verkiezingen. Hij kan evenwel iets over mijn campagne in zijn "Friday notebook" bevatten. Terwijl ik op Fishnik wachtte, las ik ook een verzending van de Twin Cities in de Free Press waarin werd verklaard dat de groenen zich van hun senaatskandidaat Ed McGaa afwenden omdat Star Tribune onthullingen had van het mislukte schema om as naar Zuid-Dakota te vervoeren.

De rest van de dag werd in een gekke rush besteed om zo veel wekelijkse krantenbureaus te bezoeken als ik in zuidwest-Minnesota voor de sluitingsperiode van 5 uur kon doen. Ik stopte voor het eerst bij het Crystal Tribune-meer (1.774), sprak met redacteur Don Marben, en liet de literatuur achter. De volgende stop was in Madelia waar editor Mark Anderson en Pat Art van de Madelia Times-Messenger (1.231) literatuur en een campagnekam nam. Dan was het een middag afspraak met Bill Callahan van de Sentinel (7.700) in Fairmont. Hij vroeg een aantal vragen als we aan de voorzijde stond. Ik verliet literatuur en foto's. Dan was het aan de St. James Plain Dealer (2.785). Mark Hagen, een verslaggever, nam daar literatuur.

Mijn laatste stop van de dag was op de kantoren van de Windom Citizen op 10de straat. Ik verliet de literatuur voor de redacteur en nam zijn kaart als ik terug kwam. Ik wilde het Observer / Advocaat (1.869) kantoor in Mountain Lake op de weg naar huis raken, maar het was gesloten. Mijn reizen die dag hadden 375 mijl bedekt.

Laatste dag van de campagne

De laatste dag op de campagnespoor was donderdag 5 september. Deze keer zou ik de steden en dorpen langs de snelweg I-94 raken naar het noordwesten richting Fargo / Moorhead. Een grote dag, het Daily Journal in Fergus Falls, bleef bezocht. Ik begon op I-94 met de snelweg in elke stad die een krant op mijn lijst had. De eerste plaats was Albany, Minnesota. Ik sprak met Adam in het kantoor van de Stearns-Morrison Enterprise (2.200) en links literatuur en foto's. De volgende halte op deze snelweg was in Melrose. Herman Lensing, redacteur van de Melrose Beacon (2.039) sprak enkele minuten met mij en nam de literatuur aan.

Daarnaast was mijn lijst Sauk Center en haar krant, de Sauk Center Herald (3.000). Hier, in de geboortestad van de romanschrijver Sinclair Lewis, nam de redacteur me in zijn kantoor voor een kort interview. Er waren foto's van enkele andere kandidaten van de Senaat aan de muur. Dit was blijkbaar een krant die interesse heeft in de politiek. De redacteur, Dave Simpkins, was een slim persoon die goede vragen heeft gesteld en enkele interessante dingen had om te zeggen. Voordat hij het kantoor voor een andere afspraak verliet, nam hij mijn foto en beloofde om iets voor de eerste te publiceren (gewoon vijf dagen vrij).

Door de reis naar I-94 te verlaten, verliet ik de snelweg om snelweg 27 op weg naar Osakis en Alexandrië te sluiten. Ik sprak met Greta Petrich, redacteur van het Osakis Review (1.550), op het krantenbureau. Ze was nieuw in die positie, maar had veel interesse in politieke zaken. Ik gaf haar mijn literatuur en foto's. Vervolgens ging ik verder op de snelweg 27 naar Alexandrië, een grotere stad. Een verslaggever genaamd Hollen bij de Echo Press (11.000) zei dat het te laat was om nieuws over de primaire te vermelden.

Deze krant heeft een beleid dat politiek materiaal niet te dicht bij een verkiezing loopt. Er zou twee weken voor de algemene verkiezingen een speciaal nummer van het papier zijn. Ik heb hem voorbeelden gegeven van mijn campagne literatuur als ik nog in de race was.

In Alexandrië vertrok ik I-94 om op het zuiden op de snelweg 29 naar Glenwood te reizen. Sinds ik op Glenwood Avenue in Minneapolis woonde, had deze stad een bijzondere attractie voor mij. Daarnaast heeft zijn krant, de Pope County Tribune (4.000), een goede circulatie gehad. Helaas was het lunchtijd toen ik op kantoor aankwam. Mike Scott, een sportverslaggever, zei dat de redacteur en uitgever, John Stone, weer na de lunch zou zijn. Ik liep naar een nabijgelegen cafe om zelf te lunchen. Bij een nabijgelegen tafel hadden verschillende mannen een levendig gesprek. Editor Stone was nog niet teruggekomen naar het kantoor toen ik klaar was met de lunch. Scott vertelde me dat, omdat de krant op maandag uitgekomen was, kunnen ze nog steeds een kans hebben om iets in te zetten als ik Stone per telefoon kon bereiken.

Nu was het tijd om het laatste segment naar Fergus Falls te rijden. Ik ging west op de snelweg 55 (die we Olson-snelweg in Minneapolis noemen) door een pittoresk platteland en een reeks kleine steden zonder hun eigen kranten. Ik ging door een dergelijk stad, Kensington, toen ik een bord vond die verklaarde waarom de naam een ??klok luidde. Dit was de plaats van de beroemde "Kensington Runestone", een steen met runinscripties 'ontdekt' door een boer in de late 19de eeuw. Als authentiek, bleek deze steen en zijn inschrijvingen dat de Vikingen enkele honderden eeuwen voor de reis van Columbus naar Amerika waren geweest, zeker voordat het voetbalteam van Minnesota Vikingen hier kwam. Toen mijn broer David in de jaren zeventig naar Minnesota ging, had hij voorgesteld om een ??speciale reis te maken om dit artefact te zien. Het kan wellicht de moeite waard zijn om campagneactiviteiten voor een uur of zo te stoppen om een ??tentoonstelling in te nemen die verband houdt met de wereldgeschiedenis.

Het bord richt mij noord op de snelweg 1 en vervolgens naar een aantal andere provincie wegen. De site van de "Kensington Runestone" was in een verheven, windgeveegd park onderhouden door Douglas County. Ik kon een gebied zien omringd door verschillende gekleurde vlaggen op vlagpalen. Het had geen andere betekenis dan een herinnering aan de runestone ontdekking. Een nabijgelegen steen gaf de werkelijke site van de ontdekking aan. Waar was de runestone nu? Een vrouw in de parkeerplaats dacht dat het in een klein museum op snelweg 27 nabij Osakis was. Ik heb later geleerd dat de Kensington Runestone in het museum van Douglas County Historical Society in Alexandrië was. Hoe dan ook, het was niet hier.

Het onderwerp kwam op bij mijn volgende halte, het kantoor van de Grant County Herald (2.150) in Elbow Lake, verder op de snelweg 55. De redacteur Chris Ray was uitgegroeid tot een Kensington Runestone buff, vanwege de lokale interesse in het onderwerp. Hij had filmmakers georganiseerd die documentaires maakten van mogelijke bezoeken aan Viking in Minnesota. Hij liet mij een foto zien van een andere steen die in het Elleboot met onverklaarbare ronde markeringen werd gevonden. Hadden de Vikingen deze ook geproduceerd? De Kensington Runestone had verschillende dagen verteld van een strijd van de site van de ontdekking van de steen. Dit was ongeveer dezelfde afstand als Elbow Lake. Met terugkeer naar het bedrijf bij de hand, zei Ray ook dat hij voor de politiek van derden was. We waren klaar voor iets nieuws.

Het kantoor van het Daily Journal (9.500) in Fergus Falls was vlakbij de uitgang van I-94. Gelukkig moest ik deze vrij grote stad niet zoeken om het te vinden. Hoewel mensen in het kantoor nogal druk waren, had een verslaggever genaamd Jim Sturgeon - "hetzelfde als de vis" - tijd om met me te praten. Hier had ik een van de intensere discussies over kwesties, met name de korter werkweek. Hoewel het een idee was dat persoonlijk voor hem was geïnterpreteerd, waren er mogelijke nadelen. Ter verdediging ging ik door het hele argument over hoe kortere arbeidstijd economisch afval zou kunnen verminderen. Na zo veel rijden die dag was ik misschien niet bovenop mijn spel geweest.

Er was nog een overgebleven stad op I-94 met een krant tussen hier en Moorhead, Barnesville. Een vrouw in het kantoor van de Record-Review van Barnesville (1.800) zei dat de redacteur, Eugene Prim, weg was. Ik heb de literatuur voor hem verlaten. Ze publiceerden op maandag, dus het kan nog steeds mogelijk zijn om iets in de krant te zetten als ik Prim per telefoon bereikt.

Mijn laatste stop van de dag en van de campagne was op de kantoren van het Forum (51.381) in Fargo, North Dakota. Het Forum was de dominante krant in Moorhead, de grootste stad van Minnesota langs de westelijke grens. Het was dicht bij de sluitingstijd toen ik in Fargo aankwam. Een verslaggever genaamd Dave Jurgens ontmoette me in de 2e verdieping lobby van het Forum gebouw. Hij vertelde me dat Don Davis alle meldingen van Minnesota over de berichten van Forum Communications behandelde. Ik noemde het grondige interview dat Davis mij al had gegeven. Jurgens kwam ermee akkoord dat Davis grondig was. Dus het was niet nodig dat ik de laatste veertig mijlen naar Fargo had gereden.

De rit naar Minneapolis langs de snelweg I-94 duurde ongeveer vijf uur. Donderdag de campagne reizen had gedekt 549 mijl. In totaal heb ik de afgelopen maand meer dan 5.500 mijl rond de staat gereden, zowel in mijn eigen escort als in de huurauto. Er zou tijdens de campagne geen kansen meer zijn om de krantenbureaus te bezoeken. Toch was het meest belangrijke single-event gepland voor morgen, vrijdag 6 september, dat was ook de dag dat de Primary Voter Guide verscheen in de Star Tribune. Dat was het interview over Minnesota Public Radio.

Wat kan een kandidaat nuttig doen in de overige drie dagen voor de eerste verkiezing van dinsdag? Voor mij was de tijd anticlimactisch. Ik wist dat mijn hoofd tegenstander, Jim Moore, mensen zou hebben die de telefoonbanken voor hem werkten en de literatuur naar de deuren in Minneapolis en misschien andere gemeenschappen verspreidde. Ik was door mijzelf. Op zondag 8 september, een warme zonnige dag, draag ik mijn teken (teruggetrokken van de schutpartij een dag eerder) in de Burnsville 'Fire Muster' parade. Tijdens de interminabele wachttijd aan het begin van de parade, heb ik genoten van het gezelschapsverband van een man van een gerechtelijke kandidaat en een fotograaf van de studio van Heritage Photography in Burnsville. De parade zelf leek gering aanwezig.

De finale van mijn campagne was om op maandag 9 september een paar uur door te brengen, om in Nicollet Mall in downtown Minneapolis te lopen. Dan was het voorbij. Er was niets meer te doen behalve op de resultaten te wachten.

De rendementen

Totale opbrengsten van de Onafhankelijkheidspartij 2002 voor de Amerikaanse Senaat tonen aan dat ik, Bill McGaughey, 8.482 stemmen, of 31,00% van de totale uitgebrachte stemmen kreeg. Jim Moore, de primaire winnaar, kreeg 13.525 stemmen, 49,44% van het totaal. Ronald E. Wills kreeg 5,351 stemmen, of 19,56% van het totaal. De opkomst voor de primaire verkiezingen van Minnesota in 2002 was relatief licht 18,6% van de in aanmerking komende kiezers.

Alvorens de verkiezingsrendementen per provincie te beoordelen, had ik de volgende resultaten kunnen voorspellen: Ten eerste zou ik beter in het buitenland dan in het metrogebied doen, omdat de metro kranten, met name de Star Tribune, meer aandacht hadden gegeven aan Jim Moore's Campagne dan aan de mijne en omdat ik het grootste deel van mijn tijd door de staat reist. Ten tweede zou ik beter presteren in St. Paul dan in Minneapolis omdat de St. Paul Pioneer Press mij in zijn verhaal van de Senaat van de Onafhankelijkheidspartij had genoemd en had mijn betaalde advertentie gelopen. Ten derde, zou ik erger doen in gebieden met meer intense activiteiten van de Onafhankelijkheidspartij omdat het feest hard werkte om Moore te kiezen. Deze laatste impact was moeilijk te bepalen. Ik kon alleen maar raden aan e-mailberichten wat de feestorganisatie aan het doen was.

Hoe kwam het uit? Het meest opvallende resultaat was dat ik in absolute termen een groter aantal stemmen in Olmsted County kreeg dan in Hennepin of Ramsey Counties. Er waren 1,208 mensen die voor mij in Olmsted County (waaronder de stad Rochester) zijn gestemd, in vergelijking met 1.129 mensen die voor mij in Hennepin County hebben gestemd. In 1999 had Olmsted County een bevolking van 121.452 personen. Hennepin County (met inbegrip van Minneapolis) had een bevolking van 1.089.024 personen. Mijn stemgetal in Olmsted County overschrijdde dat in een provincie negen keer zo populair.

Waarom heb ik het zo goed gedaan in Rochester? Het antwoord was duidelijk Tim Penny. Tim Penny, de kandidaat-president van de Onafhankelijkheidspartij in 2002, was een voormalig congreslid die voor zes termijnen het Eerste Congresdistrik heeft vertegenwoordigd. Een democraat in een grotere republikeinse wijk, Penny was persoonlijk populair. In Zuidoost-Minnesota, die het eerste district omvatte, waren de kandidaten van de Independence Party goed. Mensen waren er waarschijnlijk in de Onafhankelijkheidspartij voor de meeste stemmen, omdat ze voor Tim Penny wilden stemmen.

Wat de wedstrijd bij Moore betreft, is de basis dat ik 31,00% van de staatswijzers heb ontvangen in vergelijking met zijn 49,44% aandeel van de stemming. Ik kan de effectiviteit van mijn campagne beoordelen door provincies te identificeren waar ik aanzienlijk meer of substantieel minder dan 31% van de stemming, het staatsgemiddelde, heeft ontvangen.

Met betrekking tot het idee dat ik beter zou doen dan in het metrogebied, ondersteunt het bewijs dat theorie niet. Ik kreeg 30.489% van de Onafhankelijkheidspartij voor de Senaat in Hennepin County, en 30.568% van de stemmen in Ramsey County. Die cijfers waren slechts iets lager dan het gemiddelde van de overheid van 31%.

Procentueel waren mijn top vijf provincies in termen van het percentage van de Onafhankelijke Partij stem: Itasca (36.33%), Ottertail (34.07%), Maaier (34,00%), Stearns (33,89%) en Anoka (33,11%) . De onderste vijf provincies waren: Blue Earth (25,77%), Waseca (26,14%), Freeborn (27,77%), Wabasha (29,09%) en Dakota (29,21%) provincies. In deze resultaten is er geen duidelijk patroon.

Post script:

Bij het herlezen van dit verhaal realiseerde ik me dat het de rol van senator Paul Wellstone, de persoon van wie het kantoor bestreden was, onderstreepte. Ik heb deelgenomen aan een debat met Senator Wellstone tijdens de campagne, maar nog belangrijker, ik kende hem persoonlijk voordat de campagne begon.

Paul Wellstone was de niet-succesvolle kandidaat van de DFL voor Minnesota State Auditor in 1982. Op dat moment was ik werkzaam voor de Metropolitan Transit Commission, het openbare busbureau in de Twin Cities. De kantoren bevinden zich op de zevende verdieping van het American Center Building (nu het Ramsey County Government Center East Building) in de buurt van de rivier in het centrum van St Paul. Na zijn verkiezingsverlies werkte Wellstone op de achtste verdieping van dat gebouw, waarbij een energieprogramma werd gecoördineerd. Ik maakte kennis met hem en we hebben meerdere keren samen in het centrum van St. Paul lunch gehad. De MTC-kantoren zijn dan verhuisd naar Minneapolis.

Tien jaar later, in 1992, werd ik betrokken bij Lokale 879 van de Verenigde Automobielarbeiders, die Ford-werknemers in St. Paul vertegenwoordigen, omdat het de handelsbetrekkingen met Mexico op mensenrechtengronden begon te betwisten. Ik ging naar Mexico City om een ??vakbondsverkiezingen in de Cuautitlan Ford-fabriek waar een werker vermoord was, te observeren. Nu was Senator Wellstone een goede vriend van de uniepresident Tom Laney. Ik heb met me een brief van de senator meegedeeld, waarin ik een schriftelijk verslag verlangde over wat ik tijdens mijn Mexicaanse bezoek heb meegemaakt.

Tegenover onze wensen heeft president Bill Clinton een vrijhandelsovereenkomst met Mexico en Canada onderhandeld. Ik werd verder vervreemd van de Democratische Partij en haar kantoorhouders toen de DFL stadsregering in Minneapolis agressief na mij kwam als de nieuwe eigenaar van een appartementencomplex in die stad waar de criminele activiteiten naar verluidt zich voordeden. Dat heeft me ertoe verbonden te maken met een groep Minneapolis-verhuurders die de stad dagvaarden voor inspectieschendingen. Het hoogtepunt van onze militairen kwam in 1998 toen we een vergadering van de gemeenteraad van Minneapolis sloop, omdat het ontmoette om een ??verhuurder van een verhuurder te herroepen.

Eenmaal afgestemd op de Democraten, werd ik geleidelijk geassocieerd met de Hervormingspartij, later de Independence Party, zoals het een goewerneur, Jesse Ventura verkozen. Hij werd verkozen kort nadat we de stadsraad van Minneapolis afsluiten. Ik rende toen op een golf van militairen die zowel de opheffende Minneapolis-verhuurders en een opstandige derde partij omvatte.

Het verhaal van mijn 2002-campagne voor de Amerikaanse Senaat verschijnt hierboven. Het merkt op dat ik in een debat met Senator Wellstone en twee andere kandidaten tijdens mijn eerste campagne was. De relaties tussen ons hadden een beetje afgekoeld als gevolg van mijn uitdaging van zijn dienstverband als Amerikaanse Senator tijdens de primaire. Maar er was geen openlijke vijandigheid of onaangenaamheid.

In ieder geval verloor ik de primaire verkiezing naar Jim Moore terwijl de campagne voor de Amerikaanse Senaat naar de algemene verkiezingen is gegaan. Toen, op 25 oktober 2002, stierf Paul Wellstone, zijn vrouw en meerdere andere mensen in een vliegtuigongeluk in de buurt van Eveleth, Minnesota. De senator was daar om de begrafenis van een staalwerker te wonen waarvan de zoon in het Minnesota House of Representatives had gediend. Dit evenement kwam natuurlijk als een schok voor alle Minnesotanen. Hoewel de National Transportation Safety Board de vliegtuigongeluk op de proeffout heeft beschuldigd, is er spekulatie dat de vlucht door Wellstone's politieke vijanden werd gesaboteerd.

Kort na de crash werd in de Twin Cities een enorme rally gehouden om het verlies van Wellstone te treuren. Ik heb deze gebeurtenis bijgewoond. De opkomst was dat oud-senator en vice president Walter Mondale ingezet als de DFL kandidaat voor de senaat. Echter, hij verloor de verkiezingen nauwelijks aan de Republikeinse kandidaat, Norm Coleman. Deze senaatstoel, eens Paulus, wordt nu gehouden door Democraat Al Franken.

 

Opmerking: dit is onderdeel van een boeklengte manuscript (420 pagina's) getiteld "De Onafhankelijkheidspartij en de Toekomst van de Politiek van derden: Avonturen en Meningen van een Voormalig IP Senaat Kandidaat" van William McGaughey, die in 2003 door Thistlerose Publicaties werd gepubliceerd . Het is te vinden op http://www.newindependenceparty.org/IndependencePartyBook.html.


terug naar: politieke kandidaat

 

Klik voor een vertaling in:

Engels - Frans - Spaans - Duits - Portugees - Italiaans

Chinees - Indonesisch - Turkish - Pools - Russisch     

 

COPYRIGHT 2017 THISTLEROSE PUBLICATIES - ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN
http://www.BillMcGaughey.com/Senatecampaignk.html